Sezatoarea canadiana (80)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by cge
Mami incepe sa cante:'J'ai gagné, J'ai gagné', 'I did it'
La care Ancuta striga:
'Eeeeee, Ego(Diego!).

Fi-miu ii spune lui Diego - Ghigo, e tare poticnit la pronuntii. Avem mult de asteptat pan-o vorbi copchilu' asta corect. Dar e tare haios cand il aud cu tot felul de pronuntii. De engleza nu mai zic, ca acol oprinde ce poate.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matgravidut spune:

Eu am citit un articol in Today's Parent. Era topul celor mai bune scoli publice din Canada.

Una dintre cele 25 enumerate era Credit Valley Elementary School din Mississauga. Aici este articolul: http://www.todaysparent.com/preteen/education/article.jsp?content=20070807_144712_4676&page=3

Monica-Matz 40 si Andreea Bianca

AMR: oricand vrea bebelina
http://picasaweb.google.com/M.Creanga

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by matgravidut
Am fost dimineata. Gasesc repede o parcare. Gasesc si mai repede cladirea noua si biroul Consulatului. Imi iau bon si ma asez frumusel pe scaun. O baba ma studia intens din partea cealalta a camerei. Ma uit o data la ea... ma uit a doua oara... ce sa va spun fetelor... baba nu-si mai lua ochii de la mine. Nu am eu probleme de genul ca m-ar deochea... dar nu mai suportam felul in care ma studia de parca eram soarece de laborator. Asa ca m-am decis sa ma uit la ea pana cand isi ia ochii de la mine... He he .. te pui cu prostu'? Baba nu mai inceta... cand la ochi cand la burta, cand la mama (care era cu mine) cand la mine... Phii drace, imi zic in mintea mea, asta e nebuna rau de tot. O las intr-ale ei si ma cufund in citirea unui ziar de pe masa.

N-am avut asa experienta inedita ca tine, dar in 2006 cand am fost sa ne reinnoim si noi pasaportul romanesc am plecat cu gust amar de la consulat. Unu' din doi oameni acolo pleca trantind, bufnind sau comentand printre dinti. Ca ii mai tre' nu-sh ce formular si omu' saracu' afla de-abia la ghiseu, ca trebuie sa plateasca inca nu-sh ce taxa suplimentara, ca una ca alta...

Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

Try , nu m-am gandit la aspectul asta...ai dreptate, banuiesc ca la french merg mai mulu europeni si canadieni, nu?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Magdone

Matgravidutz, o sa nasc la North York General, cu dr. Ho. Tu unde nasti ?
Chiar vroiam sa te intreb, tu conduci masina acum in luna a -9-a? cum conduci? E mai greu, te incomdeaza la burta ? ca ma tot gandesc daca o sa pot conduce pana la sfarsit…

Fetelor, vreau sa va intreb de patinaj, daca copilul nu vrea si nu vrea sa patineze, ii e frica de cazaturi sau mai stiu eu de ce… ce sa fac sa intrerup ? Razvan a facut 2 sedinte, de 2 ori mi-a zis instructoarea ca nu asculta, ca nu vrea sa intre pe gheata etc, aseara cand am discutat el mi-a zis ca nu il ia nimeni pe gheata, vorbesc iar dimineatza cu instructoarea foarte ofensata ca ei nu neglijeaza nici un copil, ca de fapt el tipa ca nu vrea sa incerce deloc si pana la urma nu l-a mai luat azi dimineata. Nu stiu ce sa fac, data viitoare o sa se duca al meu sot sa vada cu ochii lui si daca nu si nu ma gandesc sa incercam cand o fi mai mare.

Magdone 23+ si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Magdone, eu-s adepta sa nu fortezi copilu'. un motiv anume are el de nu-i place. Normal ca nu e indicat sa abandonezi asa fara sa ai nici o explicatie, dar cauta altceva ce ii place.
Nu-i musai sa faca toti patinaj chiar de-om fi in taza ursilor polari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

parpalak, am ras in hohote ... vad ca mai am putin si corespund perfect! O s-o trimit si eu la toti cunoscutii.
Stiu si eu o chestie de la fratele meu despre varsta de 40 de ani: daca dupa ce ai implinit 40 de ani te trezesti dimineata si nu te doare nimic, inseamna ca ai murit!
Da ce de varsatori suntem prin zona... eu la o saptamana dupa tine... n-ar strica sa-mi caut si eu un cadou de la vreo Laura, daca dau de ea...

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

17 februarie

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ktrinel

Try , nu m-am gandit la aspectul asta...ai dreptate, banuiesc ca la french merg mai mulu europeni si canadieni, nu?

Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006)

De regula la french immersion merg cei care au o oarecare preocupare pt franceza, au avut tangenta cu mediul francofon (ca in tara de unde provin, ca sunt veniti din quebec etc.). Dar exista si scoli de franceza pura, insa acolo intra numai cei care au macar un parinte care are ca limba materna franceza, care sa fie catolici (ca numai astfel de scoli catolice ofera programe exclusiv in franceza) etc. Si au dreptate, cand studiezi exclusiv in franceza trebuie ca macar un aprinte sa fie capabil sa-si ajute ocpilul la lectii, nu?
asa era scoala asta catolica de care vorbeam eu ca e langa noi, dar totu le in franceza, site-ul lor nu are versiune in engleza, e foarte greu sa intri acolo etc. Notre-Dame-de-la-Jeunesse se numeste scoala.

Dar cred ca mai e vorba si de o moda in comunitatea romaneasca de a-si da copii la french immersion. Adica fara prea multe analize din partea parintilor. Doar pt ca cutre sau cutare prieten si-a dat copii la french immersion.
Realizez ca cel putin in Nord-america esti mai castigat daca stii spaniola decat franceza (asta cu franceza e pur specific quebecului si provinciilor din jur pt influenta pe care o degaja automat quebecul). Eu nu fac un tel din a-mi da copilul la french immersion (in sensul sa ma mut cu casa langa o scoala doar ca sa faca el french immersion), mai ales ca e chestiune de testare pana la urma, trebuie sa vezi daca se adapteaza copilu, daca ii place (si din ce-am vazut multi din copiii de aici nu iubesc franceza comparativ cu engleza, dar parintii ii determina/obliga sa mearga la astfel de scoli) etc., dar daca va exista oportunitatea asta, nu as da cu piciorul.

Carmen, ti-am vazut voinicu', Doamne asa-mi place ce privire de om mare are. Zici ca e un intelept scump la vorba... Mi-aduce aminte de alexutzu meu cand era bebelus. Si el tot asa priviri de-astea avea cand era nou-nascut.

Nelia, of ce buzite arse are Agata, dar tot cocheta e .

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by matgravidut

Eu am citit un articol in Today's Parent. Era topul celor mai bune scoli publice din Canada.

Una dintre cele 25 enumerate era Credit Valley Elementary School din Mississauga. Aici este articolul: http://www.todaysparent.com/preteen/education/article.jsp?content=20070807_144712_4676&page=3

Monica-Matz 40 si Andreea Bianca

AMR: oricand vrea bebelina
http://picasaweb.google.com/M.Creanga

Ptiuuu, are un rating de 9.5-10 ceea ce e super bine. E pe locul 11 din toate scolile din ontario (2400 de scoli care au participat la acest rating).

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by maru

17 februarie

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

adica ai un interviu pe 17? tinem pumnii.

Mergi la inceput