Hainute-inainte sau dupa nastere?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ada_S spune:

E adevarat fetelor si eu am spalat si am calcat 2 saptamani incontinuu hainitele bebelusului de ma intrebau vecinii ca am nascut deja. La care ii intrebam ca nu se vede burta?
Si asta e o pacoste iar dupa ce s-a nascut a fost mult mai greu, noroc ca erau toate pregatite. Noi am primit multe hainute si inainte sa nasc(defapt prea multe), e cel mai mic membru al familiei din partea sotului si singurul nepotel din partea mea.........toata lumea era in culmea fericirii.

Ada 13+ mamica de baietel (25.06.2006)
BB2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inuta12 spune:

uitati-va aici..
nu e nimic rau in a lua haine bebelusului inainte..dupa nu vei avea timp de nimic...
un raspuns din partea bisericii...aici

http://www.parohiamacin4.org/nastere_botez.htm

am 37 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia83 spune:

buna, stie cineva exact ce trebuie sa am acasa cand vin cu copilul de la maternitate? in afara de patut si cadita? ma refer din punct de vedere al cosmeticelor, medicamentelor, hainutelor... o sa nasc prin cezariana si nu cred k o sa am timp sa merg apoi sa cumpar, iar sotul lucreaza. cine are timp sa-mi faca o lista scurta cu necesarul? va multumesc!!

iuliaastept bebita in iunie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Iulia iti vor tb:pampersi,ulei de corp,sampon si sapun pt bebe,servetele umede,betisoare pt urechi si nas,hainute pt bebe,prosopele.

Mergi la inceput

Si mai ai nevoie de alcol 70% pt ingrijirea buricului, comrese sterile de 10/10 tot pt buric, pudra, bepanten, pasta petrini, ceai de musetel pt baita, eu am cumparat si scutece din material(refolosibile) pe care le puneam in cadita copilului ca sa nu alunece, am mai avut un burete cu forma copilului peste care puneam acest scutec ca sa fie mai placut pt piele. Poti sa cumperi ceai pt colici(la noi nu a folosit nimic, i-a placut doar ceaiul de chimen) si ceai care te ajuta la lactatie(poate nu v-a fi nevoie, dar nu e scump, e bine sa il ai pregatit). Niste prosopele pe care o sa le pui pe umar sa ragaie, se intampla sa mai vomite (eu am folosit tifon steril din farmacii, e ieftin). Pt tine sa iti cumperi tampoane pt san, asta pt ca mai curge lapte din ei si te patezi pe haine(initial am cumparat ceva ieftin dar nu au fost bune, apoi a fost promotie la sensiblu la tampoane pt san de la cico sunt foarte bune, isi merita fiecare leut), prima data poti sa cumperi din alea ieftine apoi pe parcurs vezi tu cum se comporta sanii ca nu e la fiecare la fel.
Eu personal nu mi-am dat copilul cu nici o lotiune de corp, dar nici nu a fost nevoie, cu toate ca sunt special create pt copii contin conservanti(E-uri) si nu cred ca e sanatos, a avut pielea foarte fina. Cand am iesit din spital am primit o listuta cu tot ce trebuie cumparat pt bebelus (nu am nascut in tara), printre produse era trecut si ulei de floarea soarelui steril din farmacie, din pacate la noi nu se gaseste, dar e foarte bun. Era sa uit de ser fiziologic, dar asta iti spune dr de fam, trebuie sa ii pui cate o picatura pe zi in fiecare nara ca sa curete mucozitatile. Pompita din aia manuala pt nas nu are rost sa cumperi, nu sunt bune de nimic, am avut vre-o 3 modele.
Cam atat imi amintesc, sper sa iti fie de folos. Va doresc la toate nastere usoara si bebici sanatosi.

Ada 21+ mamica de baietel (25.06.2006)
BB2

Mergi la inceput

va multumesc. si ca de obicei, cu intrebarile chiar imi trebuie sutien special de alaptat? adica..fara el nu pot alapta? nu prea mai pot sa port nici sutien normal de gravide, mi s-a format sub san ca o grasime de la faptul ca imi creste burta si ala ma strange si ma doare sub sani. plus ca nu simt absolut nimic la sani, nu mi s-au marit deloc, se vad doar niste vene mai iesite pe sub piele, atat..nu tu dureri, nu tu sani umflati, nimic. daca n-am lapte? sau imi fac prea multe griji? cam aiurea. deja ma ingrozesc. cum m-oi descurca eu singura cu bebita meaca sotul...e mai in plop ca mine.

Mergi la inceput

iulia, daca te strange asa tare sutienul inseamna ca nu e bun, ai nevoie de o marime mai mare. Cu alaptatul ce sa zic, sunt mamici la care vine laptele abia la 2-3 zile dupa nastere. daca o sa ai lapte e mai usor de alaptat cu sutien pt alaptat, e gandit sa te ajute, acum sigur ca poti sa alaptezi si cu sutien normal......doar ca e un pic mai complicat.

Ada 22+ mamica de baietel (25.06.2006)
BB2

Mergi la inceput

Ada_S..de strans, nu ma strange, numai k nu-l mai suport eu asa mult. ce nu-mi da pace, este chestia aia de sub sanul stang. de vreo 2 zile ma doare exagerat de rau chiar durere cu intepaturi locale. nu e nimic vizibil, vanat sau umflat. se simte putin la mana ca si cum ar fi putin mai multa grasime mai jos putin de sanul stang. oare ar trebui sa ma duc la doctor? nu am fost niciodata exagerat de grasa (am ramas gravida la 54 kg, acum am 65) si nici n-am avut probleme cu greutatea.

iulia

Mergi la inceput

mda, vin de la doctor am descoperit de fapt ce-i galca aia...sau cel putin asa mi s-a zis. se pare ca bebita mea s-a asezat cu capetul in jos si imi apasa cu calcaiul exact pe coasta de acolo durerile si intepaturile alea. n-am decat sa-i dau inainte cu no-spa de cate ori ma doare si sa suport cu stoicism, pt ca, de acum incolo, puisorul meu face legea. daca ea vrea sa stea cu funduletul in sus, nu ma deranjeaza, atata timp cat ii este bine.

iulia 29 sapt + 2 zile si mare cat casa

Mergi la inceput

peste 2 saptamani merg la vanatoare de patuturi!!! abia astept stie cineva din ce sa fie lenjeria de pat? eu una prefer lenjeria din finet nemtesc (e moale si pufoasa) sau cea din tricot. nu-mi plac cele din comert din bumbac ca sunt tari si zgarie. stie cineva de care sa iau? totusi o sa fie vara si cele de care am zis sunt cam grosute!

abia asteeeeeeeeeeeeept!!

iulia 30

Mergi la inceput