Mamici de septembrie - octombrie 2008 (4)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns musettepink spune:

Nerantula,Monica eu rezolv constiparea cu ceai de soc,e si bun la gust si pe mine chiar ma ajuta.incercati si voi.
Si eu ma balonez si peste zi incep sa ma stranga pantalonii si trebuie sa desfac nasturii,cred ca deja trebuie sa-mi schimb garderoba.
Si stranut,nu sunt racita doar stranut dar mi-e frica.

minunea noastra

asa creste minunea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _giulianna_ spune:

fetele!

Mai mie mi-a mai trecut balonarea...nu ma mai simt asa chiar sunt :))))
Am mai luat putin in greutate, mi-au spus si colegele de servici care nu stiu nimic deocamdata "fata, te-ai mai ingrasat putin
pun pariu ca atunci cand le voi spune vestea vor avea urmatoarea reactie "veeezziiiii? ti-am spus noi ca te-ai mai implinit" :)))

Greturi n-am avut decat intr-o dimineata, insotite de voma. In rest...nimic nimic.

Abia astept sa ma duc sa-mi vad puiuta (cred eu ca este o ea) adica o Teodora.

si numai bine!

8+
Mamica de septembrie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _giulianna_ spune:

Musette si eu stranut, uite chiar n-am bagat de seama pana acum dar cand ai spus m-am gandit imediat.
Alte fete mai stranutati?

8+
Mamica de septembrie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonzca79 spune:

fetelorrrrrrrrrrrr.....sunt amarata!!!

in ceata...nu stiu ce sa fac....sfatuiti-ma, pleaseeeeeeeeeeeeee!!!!

lucrez din septembrie la o banca...nu este f stralucit pt ca avem si munca de teren si targete lunare...lucru care nu-mi place....eram hotarata sa raman aici pana ce voi face un copil insa in decembrie am fost sunata de directorul unei alte banci...o banca la care am mai lucrat cateva luni dar nu in mod direct cu acest om pt ca superiorul meu direct era in bucuresti....este un om superrr ok....ca atare atunci cand m-a sunat si m-a chemat la el m-am dus din bun simt....banuiam ca ma cheama pt ceva post si asa a si fost dar i-am spus ca vreau copil si ca nu are rost sa-l incurc insa....insa mi-a spus ca nu conteaza ....fac copil, stau acasa si apoi revin....m-a intrebat daca sunt insarcinata la momentul respectiv si i-am spus ca e posibil.....mi-a vb de salariu si este aproape dublu decat aici iar postul este o treapta ierahica mai sus ...am discutat cu sotul acasa si am decis sa accept...ca atare dupa craciun i-am confirmat ca voi merge....dupa anul nou m-a sunat si mi-a cerut un CV pt a-l trimite la bucuresti si a ramas ca ma va suna...ideea este ca la plecarea unui om postul respectiv se restructureaza dar....dar poate fi cerut inapoi daca este cazul iar Oradea merge super bine si 99% ca postul va fi acceptat...

pana ieri a fost ok ...ieri am stat de vb cu o cunostinta ce urmeaza sa nasca in cateva sapt si m-a facut in toate felurile....ce-mi trebuie mie sa plec acum....in loc sa stau aici unde sunt linistia inca 1-2 luni si apoi sa-mi iau medical pana as intra in concediul de odihna si apoi in prenatal...si sa stau linistita...fara stres...etc....

ideea este ca la noua banca daca voi merge voi avea fffff mult de lucru..tipa care pleaca mi-a fost colega la master si am stat de vb ...mi-a spus ca abia daca avea timp sa manance ziua si desi programul era oana la 6 nu pleaca mai devreme de 19,30 de acolo si cu mult...mult stres pe cap.......Aici unde sunt am program de la 10-19 dar fiind si teren pot sa-mi fac si treburile mele....etc...

acum nu mai stiu ce sa fac?????sa merg ori ba???acolo daca merg imi va fi jena sa iau medical stiind ca este f mult de lucru ...atat fata de celelalte 2 colege din departament cat mai ales fata de boss care este un "domn"...

CE SA FAC??????????????MERITA SA MERG GANDINDU-MA LA UN JOB PT DUPA SARCINA???SI SA MA OBOSESC ACUM????SAU SA STAU AICI SI SA INTRU IN MEDICAL???

...vine minunea!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Musettepink, de unde iei ceaiul de soc? Sunt dispusa sa incerc orice pentru un trai mai usor ..
Giulianna, si liniuta noastra tot Teodora va fi ... desi ne mai gandim si la Cezara
Ramonzca, eu as accepta postul fara sa clipesc, in primul rand pentru ascensiune profesionala, apoi pentru bani. In legatura cu programul de lucru m-as gandi ca persoana care a facut propunerea a fost informata asupra sarcinii (prezente sau foarte apropiata in viitor) si se asteapta ca programul de lucru sa fie unul cel mult normal, adica de 40 ore pe saptamana, asa cum e Codul Muncii. Mie chestia asta cu lucrul peste program mi se pare ca tine numai de disciplina fiecaruia, nimeni nu-ti poate impune sa iti investesti timpul personal in job, o faci daca este o decizie absolut personala si ti-o asumi. Angajatorul sigur nu te trimite acasa dupa 8 ore, si depinde de tine sa disciplinezi aceasta relatie.
Timpul trece repede, atat cel cat esti insarcinata, cat si cel in care vei sta acasa si va trebui sa revii in activitate pentru a asigura copilului un nivel de trai cat mai bun. Cu putin efort poti elimina falsele dezavantaje si sa profiti din plin de aceasta oportunitate.
Mult succes!

4+

Liniuta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanasm spune:

nerantula poate sunt gemeni..cine stie!? si eu credeam ca am gemeni, ca am avut test pozitiv din z9 dpo...si e doar un bb
musette eu beau cate o cafelutza cu o gramada de lapte la servici, in weekend nu beau deloc, dar dr de fam si cel gine a zis ca e ok o cafelutza mica
nerantula la 4s5z se vede sacul gestational si probabil si sacul yolk, tinem pumnii pt maine la eco!!
boo felicitari pt bb!!!!! sa creasca mare si sanatos!!!
monica bafta la eco!!! sigur se va vedea ceva! asteptam sa ne dai de veste!
nerantula io zic sa nu-ti doresti gretzuri..ca cica e nasoooool de tot!
joy probabil ai ovulat mai tarziu! dar ce s-a vazut la eco a nu mai tin minte
giulianna
ramoncza nu stiu ce sa zic...daca e momentul sa-ti schimbi acum jobul...mai ales daca celalat e asa de incarcat!
aa....la eco abdominala trebe vezica plina, iar la cea vaginala vezica trebuie sa fie goala

Oana
8+
o noua viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Oana, sigur nu-s gemeni, ca nu am antecedente in familie, desi mi-as dori muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuult de tot!
Despre greturi .... cred ca prefer sa ma cert cu toaleta decat cu cantarul si garderoba. Dar m-am resemnat, ies la shopping

4+

Liniuta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musettepink spune:

Nerantula eu cumpar ceai de soc ori de la un plafar,ori uneori gasesc si la Carrefoure,Angst,se numeste ceai de soc cu lamaie si este intr-o cutie cu galben la pliculete.Uita-te cu atentie la ceaiuri ca nu se poate sa nu gasesti sau intrebi la plafar acolo au sigur.E f bun la gust mai ales cu miere si la mine chiar are efect.

Giulianna eu cand stranut imi imaginez ca bebe ze zdruncina de asta sunt asa disperata dar tu nu trebuie sa te iei dupa mine ca eu sunt putin cu capul.....cred ca eu ar trebui sa ma iau dupa tine si sa nu mai bag de seama atatea.

Ramonzca eu iti zic parerea mea legata de job....eu zic sa stai cumintica acolo unde esti,eventual daca poti sa-ti iei si medicale si tot ce se poate....eu lucrez f mult la serviciu,stau peste program de multe ori si credeti-ma nu e alegerea mea,efectiv nu ai ce face pt ca daca zici ceva ti se zice sa iti dai demisia caci sigur se vor gasi altii care sa accepte iar acum nu e cazul sa-mi dau demisia.Iar acest lucrat pana tarziu ma solicita f mult,ajung terminata acasa si nu mai am timp de absolut nimic....deci sfatul meu stai acolo unde lucrezi putin si sigur si mai ai timp sa-ti rezolvi si problemele personale.Parerea mea

Oanasam noi doua ce mai bem cafea,o sa-l intreb pe dr sa vad el ce parere are dar deocamdata nu renunt.Stiu ca majoritatea medicilor recomanda o cescuta deci atata timp cat nu exageram eu zic ca e ok.

minunea noastra

asa creste minunea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonzca79 spune:

nerantula...in legatura cu programul....aceeasi parere o aveam si eu...insa daca-ti intra clientul in banca nu-l poti da afara....si zicese ca intra clientii buluc pt ca au cel mai bun ipotecar de pe piata la ora actuala.....si apoi sunt 3 fete care fac acelasi lucru....nu e ok ca una sa se ridice si sa plece si celelate sa ramana cu toti pe cap....apoi dupa ce pleaca clientii trebuie sa te ocupi de dosare ....daca lasi sa treaca timpul si nu le trimiti...iti pui oamenii in cap...acestia au termen la precontract cu proprietarii imobilelor pe care le cumpara...apoi dupa finalizarea unui dosar exista iar hartoage care se fac si se trimit la arhiva si care trbuie trimis in maxim 10 zile....si nu ai cum sa le termini si nici sa le amani....iar programul este de la 08.45(trebuie sa fi in banca) de la 9 cu publicul pana la 17.00 apoi pana la 18.00 ca sa mai faci restul dar zicese ca nu prea exista zile de plecare la 18.00....sunt 9 ore pt ca una ar fi pauza de masa care nu se poate lua.... offfffffff....nu mi-e teama de munca...dar in conditiile astea....zice ca este ceva stres pt ca vin clientii cu scandaluri...etc ...pt ca lucrurile sa mearga bine nu tine numai de tine ci si de centrala....so...

...vine minunea!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JulyMorning spune:

Ramonzca, sfatul meu este urmatorul: sa gasesti un avocat sau un inspector de resurse umane, care sa cunoasca legislatia foarte bine. Pentru ca tu trebuie sa fii acoperita legal, nu pe vorbe frumoase pe care ti le spune un domn (poate bine intentionat de altfel). Lasand la o parte alegerea personala pe care trebuie sa o faci, trebuie sa ai grija daca indeplinesti toate cerintele pentru a beneficia de concediul prenatal si ce mai e cu sarcina asta.
Eu sunt intr-o situatie asemanatoare: de aproximativ jumatate de an am incercat sa imi schimb locul de munca si abia acum o saptamana s-a ivit ceva. Dar ar trebui sa mai astept inca cel putin o luna sa ajung la noul loc de munca. Asa ca la aproape 4 luni de sarcina sa ma prezint ca sa mai stau 3 luni si apoi sa-mi iau concediu.... trebuie sa afli neaparat daca din punct de vedere legal nu iti pot face probleme. Eu personal am renuntat, o sa vad ce o fi dupa.
Pupici la fete, azi nu prea am avut nici timp sa intru, nici dispozitie... vremea asta imi da doar ganduri negre, ma caut de simptome, de trairi, ca si cum as putea sa-mi dau seama daca bebe e ok. Trebuie sa fie ok.... tati deja ne cauta hainutze...

_
Our future determines our past
Bebelina de S8+

Mergi la inceput