Gravidute si mamici de Constanta (15)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

am intrat sa va spun k eu mai adaug o bila alba d-nei lutescu...Azi aveam programare la echo si cand m-am programat nu am facut precizarea k trebuie sa fac echo morfo.Cand am ajuns acolo si i-am zis asistentei mi-a zis k ii pare rau, dar nu se mai poate face nimic pt k este una din zilele cele mai aglomerate si k doar sapt urmatoare sa ma programeze cumva.Am refuzat pt k eu maine fac 24 sapt , deci sapt viitoare ar fi fost prea tarziu.
Am intrat la d-na dr cand mi-a venit randul, dar n-am putut sa nu-mi exprim regretul k nu fac echo morfo. Cand a calculat si a vazut k sunt in 24 de sapt mi-a zis sa merg maine sa-mi faca, chiar daca este ziua ei libera...M-a impesionat gestul dansei, dar totodata eram si dezamagita k trebuia sa mai astept inca o zi sa-mi confirme dc e fetiza sau nu...M-a vazut k am ezitat putin si m-a intrebat ce am...cand i-am zis s-a oferit sa-mi faca echo doar de confirmare , fara sa-mi ia nici un ban...
Ce ziceti??? Frumoase gesturi, nu??
Deci : este fetita....si maine mergem si la echo morfo unde speram k totul este in regula...
va pup si va doresc o seara buna

Madalina 23
+
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )
Petrecerea de 1 an
PARIS 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isidora spune:

INA,imi pare rau ca ai o per. mai grea fata!O sa treaca!Iar joi va fi totul f. bine!

Roxana,daca reusim sa ne intalnim facem rost de GREY'S...si eu sunt fan,dar am pierdut multe episoade...Doc si Mav au cateva serii dar tb. sa ne vedem ca sa facem schimb...Oricum daca nu le vad acum ca stau la pat,slabe sanse mai tarziu...

Adina
Mami de(Isidora-4ani) si (35 sapt) cu
www.kodakgallery.eu.com/BrowsePhotos.jsp?&localeid=en_GB_EURO&collid=4516866000233.5781386000233.1200600549815&page=1" target="_blank"> Poze cu noi

Mergi la inceput

SUPER !DAR EU NU M-AM INNDOIT NICI O CLIPA CA N-AR FI FETITA! BRAVO! PANA la urma Daria?

Adina
www.kodakgallery.eu.com/BrowsePhotos.jsp?&localeid=en_GB_EURO&collid=4516866000233.5781386000233.1200600549815&page=1" target="_blank"> Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns docdecap spune:

Adriana, eu am spus ca toata distractia a fost 16 mil, dar mare parte din costuri au fost DECIZIA LUI TATI! adica el a vrut sa dea 2 mil. la anestezist (i-am zis ca strica piata) si 12 mil la echipa de chirurgi. Daca era naturala se lasa cu vreun 150-200 euro la dr. si inca ceva la moasa si in rest, sanatate!!

scazand astea, descoperi ca 2 mil au fost atentiile, unde am stricat eu piata, pentru ca am dat numai la vreo 6-7 persoane, si asta tot pentru ca am vrut eu asa. Cine m-a ajutat sa simt eu ca a fost daruita meseriei si nu "la vanatoare" a primit si 50 ron. dupa cum a vrut muschiul meu!
Uneia pe care am vazut-o eu pusa pe spaga nu i-am dat nimica. si din atentie si procupare de mi se facea un pic greata in primele zile n-am mai vazut-o la fata in ultimele zile. Ghinion!!
Filozofia mea a fost simpla: rasplata si nu plata. asa ca am rasplatit pe cine m-a ajutat si a fost pe meserie. deci costurile sunt relative, lumea acolo isi face treaba oricum, sunt draguti (mai putin vreo 2 ciudate de la neonato) si fiecare face cum vrea. colega mea de salon nu a dat deloc atentii, si nu a primit alt tratament.
cam asa, sa nu te sperie cifrele date de mine.

Fetele, si as mai avea si eu o intrebare: suzeta? cand i-o montez, se face o liniste in casa, si doarme repede. unele voci spun ca e prea devreme, dr. pediatru a zis azi ca daca ii place si ajuta, de ce nu. i-am luat ortodontica, de la nuk, si o prefer ca linistire decat adormitul pe burtica lui tati, ca de aia n-o sa aiba tati prea mult timp si ramane apoi mami la aparat... cu operatie cu tot.

Isi, am incercat cu cele de la avent, poate nu m-oi pricepe eu, dar cand apuca de mamelonul artificial nu se mai ataseaza cum trebuie, nu apuca tot sanul, il ia ca pe biberon, cu gurita mica. o sa mai incerc la urmatoarea tura, poate nu stiu eu sa le aplic cum trebuie. ma gandesc sa-mi crut sfarcul pe cale sa se raneasca , il scot itai un pic cu pompa si apoi pun siliconul, sa vedem ce zice asta micu'. azi ii era prea foame pentru experimentele mele, asa ca le iau pe rand la 'probat'.
oricum, iti raman datoare si recunoscatoare, ii dam noi de cap cumva.
si apropos, doxiproct se chema. ii trebuie vreo 2-3 zile de tratament ca sa simti cu adevarat efectul.

Madaluta, felicitari pentru confirmarea de fetita, sper ca acum s-a linistit mami ca o sa impleteasca codite...

Ina, se mai intampla si zile proaste, iti tinem pumnii sa treci usor peste ele.

ma scuzati ca nu mai raspun chiar la toata lumea, citesc, ma intrerup, iara citesc, uit ce vroiam sa scriu mai devreme... deh, neuronu' e lehuz si copilul un pic marait.

dar va pup oricum,

inca n-am schimbat tickerul de la semnatura, nici nu am semnatura noua. ma gandesc cum o sa arate, sa vad ce idee imi vine.

Monica

Life's a beach
pisoi in lucru
www.flickr.com/photos/monicu/sets/" target="_blank"> poze de tot felu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns docdecap spune:

Isi, maine iti scriu seriile 1-2-3 din grey's si ce am din seria 4 pe dvd si ti le trimit pachet cu Adi maine sau poimaine. este un targ? (adica it's a deal?)

Monica

Life's a beach
pisoi in lucru
www.flickr.com/photos/monicu/sets/" target="_blank"> poze de tot felu'

Mergi la inceput

Moni,si eu si prietena mea am reusit cu cele de la chicco,care momentan nu mai sunt pe piata...Mai incearca!F.important nu lasa sanul cu probleme nemuls,pt. ca se agraveaza inflamatia.
In principiu,nu se da suzi prea devreme ca sa nu refuze bebe sanul...dar nu cred ca e cazul lui Serbanisi da seama si singur ce ar pierde...Si eu i-am dat-o Isidorei-tot de la nuk,otodontica,de silicon-devreme pt. ca plangea de cand o scoteam din baita pana o imbracam sa-i dau sa pape....Nu o voia dar am insistat si dupa ne-a prins bine.Eu zic ca faci bine ce faci...Isi nu prea avea voie sa urle ca dupa ce i-a cazut buricul ,a ramas putin herniat si risca sa nu se mai vindece..A trecut pana la urma,ajutata de suzi si niste plasturi pusi in x peste buricel...
Daca crezi ca te-ar ajuta pompa electrica de la nuk sa-mi spui...O SA FIE BINNNEEE!

Adina

Mergi la inceput

DOC,nu vreau sa rapesti din timpul pt.Serban si pt. odihna ta....Lasa ca n-au intrat zilele in sac...chiar nu arde...Si sa-l mai trimiti si pe saracul tati...Zau, nu se face....Doar daca mai ai nevoie de ceva si ajunge Adi la mine...accept doar asa...altfel nu!Chiar nu e f. important pt. mine...

Adina

Mergi la inceput

Avantaje la suzi:nenumarate:amana masa,calmeaza durerile provocate de eruptia dentara,adoarme mai usor,il adoarme la loc daca se trezeste doar pt. senzatia de supt si nu de foame,inlocuieste suptul degetului, care n-are forma ortodontica si risca sa-si deformeze gurita ,sunt mai igienice decat degetul ,etc.Dezavantaje:daca nu scapi la timp de ea.Isi a aruncat-o singura la catel la 1 an si 7 luni,cand de ceva timp incepea sa le roada cu dintii si riscam sa inghita din ele...

Adina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Am gasit un articol interesant pe un site concurential siu m-am gandit sa-l postez si aici pt k sunt multe mamici"proaspete" sau in devenire:

Cum trebuie sa decurga un consult pediatric
potrivit reglementarilor in vigoare, in primele 24 de ore de la sosirea acasa de la maternitate, medicul trebuie sa viziteze copilul la domiciliu. In urmatoarele zile, revine (medicul sau asistenta de pediatrie), pentru a se asigura ca evolutia sugarului e buna si ca mama stie ce are de facut.

Pentru tine, mamico, este prilejul sa-ti clarifici toate nelamuririle in legatura cu rolul tau de mama...incepatoare si, totodata, sa te asiguri ca bebelusul tau e sanatos.

Accepta ideea ca tu si pediatrul trebuie sa formati o echipa pe termen lung, adica cel putin pana cand micutul va implini un an. In acest timp vei merge la un consult pediatric cel putin o data pe luna.

Ce trebuie sa faci tu?

Sa-l imbraci pe micut in hainute cat mai confortabile, usor de dezbracat!
Sa fii pregatita sa-i prezinti pediatrului, pe scurt si obiectiv, aspectele esentiale privind evolutia copilului, de la ultima vizita la medic si pana in momentul respectiv.
Sa-i adresezi medicului intrebarile care te framanta in legatura cu anumite detalii pe care le consideri a nu fi in ordine in dezvoltarea si manifestarile copilului!
Sa fii foarte atenta la indicatiile medicului, eventual sa le notezi, daca ai impresia ca nu le vei tine minte!
Care sunt reperele pediatrului?
Inaltimea si greutatea

Cand bebelusul e foarte mic ca varsta (1-3 luni), nu atat cresterea in inaltime il intereseaza pe medic, ci greutatea, pentru a constata daca fizic se dezvolta normal. Mai tarziu, si cresterea in inaltime e importanta.
Capul

Cu gesturi blande, pediatrul trece mana pe capul copilului si astfel verifica procesul de inchidere a fontanelei, care in jurul varstei de 4 luni aproape se incheie, dar se definitiveaza catre varsta de 1 an. De aceea, la fiecare consultatie, chiar si cand sugarul devine un adevarat voinicel, pediatrul continua sa dea atentie acestui capitol.
Ochii

Folosind un flash de lumina, medicul constata pe de-o parte daca pupilele se dilata si functioneaza normal, iar pe de alta daca reflexele copilului sunt bune.
Urechile

Foarte vulnerabile la varstele mici, urechile pot fi un "cuib" al infectiilor. Pe de alta parte, pediatrul trebuie sa constate daca micutul aude bine si "raspunde" la stimulii sonori (daca intoarce capul catre o sursa de zgomot sau isi indreapta privirea catre persoana care vorbeste).

Cavitatea bucala
Afte, iritatii, limba incarcata, rosu in gat, puncte de infectii? Este important ca toate sa fie cunoscute si tratate la timp si corect, daca exista!
Plamanii si inima

Cu stetoscopul, instrumentul care pe unii copii ii sperie mai ceva ca intunericul, pediatrul asculta ritmul batailor inimii...si suflul plamanilor. Daca niciun zgomot, murmur sau suierat suspect nu-si "exprima" prezenta, totul e in ordine.
Abdomenul

Palparea abdominala "vorbeste" despre starea organelor interne si despre felul cum isi fac datoria.
Picioarele si bazinul

Chiar daca sugarul e mic, felul cum isi tine picioarele cand sta culcat pe spate ii poate sugera medicului daca ceva nu e in ordine - cum ar fi o luxatie congenitala de sold. Cand copilul incepe sa mearga, anumite anomalii (platfus ori alte defecte in conformatia picioarelor) sunt evidente pentru medic. Depistate cat mai din timp, acestea pot fi corectate.
Organele genitale

Fie ca e vorba de fetita sau de baiat, zona organelor genitale reprezinta un potential focar "ascuns" de infectie. In cazul baietilor depistarea precoce a fimozei (decalotare deficitara) este un element important, deoarece, in numeroase cazuri, rezolvarea nu are drept solutie obligatorie interventia chirurgicala.

Madalina 23
+
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )
Petrecerea de 1 an
PARIS 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yannia spune:

Isidora, am fost azi sa cumpar pompa dar nu o au in magazin, ci trebuie s-o comand de pe net. Nu-i bai, o comand dar m-as fi bucurat daca o gaseam ca "ce-i in mana, nu-i minciuna". M-am curentat ieri incercand sa fac ceva la cuptor si mi s-a parut ca nu mai merge aprinderea (electrica) si mi-am bagat dejtele pe unde nu trebuia...
Madaluta, ma bucur mult pentru tine ca a ramas fetita. Deja va invidiez pentru perechea frumoasa pe care o veti avea!

24+
http://bd.lilypie.com/32Yup3.png
http://community.webshots.com/album/561174599GagMVk?vhost=community

Mergi la inceput