Gravidute si mamici de Constanta (15)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Daria_Ioana spune:

buna seara ...
nu am mai scris prea mult la mamici si gravidute de constanta...
dar v-am citit...
Roxanalucia ,imi pare tare rau pentru ce ai patit ,mai ales ca tu esti mereu vesela,optimista,prietenoasa....dar ma bucur ca nu a fost nimic grav si ca bebe e bine..
Nu am uitat de propunerea ta sa ne plimbam la vara pe faleza cu bebebelushii ...o sa avem amandoua baietei ...numai ca al meu se va naste in prima saptamana din luna mai ...
Referitor la ce ai zis tu cu rezerva sa sti ca asa ma gandeam si eu ca nu ar fi o nenorocire sa nu imi gasesc o rezerva...mai ales ca sotul meu s-ar putea sa nu fie in tara cand voi naste si nici nu prea ma pot baza pe mult ajutor de pe la rude....asa ca ar fi o idee cat de cat sa stau intr-o camera cu mai multe fete...mai ales ca voi avea si cezariana ...nu ma voi mai simti singura .
Stiu si eu din propria mea exeperienta cat de apropiate devin gravidele in spital ...poate ne ajutam si noi una pe alta...schimbam idei ...
Rezerva ar fi buna in cazul in care poate sotul sa vina totusi cand nasc si atunci imi trebuie neaparat o rezerva ca sa stea si el cu mine si cu bebe.

Mie una imi e tare frica sa mai trec iar prin ce am trecut la prima nastere si de abia astept clipa cand voi sosi acasa cu bebe si totul va fi bine...si mai ales ca ma gandesc cum voi sta eu la spital fara fetita mea ,care acum are un anishor...eu nu am stat fara ea mai mult de 2-3 ore si asta s-a intamplat doar de 2-3 ori ...
MA gandesc cine va avea grija de ea....ma gandesc si cine va avea grija de noi 2 si de bebe din burtica cand sotul meu va pleca peste 2 saptamani...mai ales ca eu am burtica mare acum ...si de abia ma mai misc si ma dor si pe mine oasele ,muschii si nu prea mai am forta sa o ridic,sa fac piata etc...
Ma simt de parca si eu as fi copil si ma rog la Dumnezeu sa imi dea forta sa ma descurc pana voi naste...
Cred totusi ca voi apela la o femeie ..dar de unde gasesc eu o femeie serioasa...as incerca si prin ziare dar mi-e frica sa bag in casa asa pe oricine...era bine daca as fi gasit pe cineva recomandat de o persoana cunoscuta.
Sper totusi sa se rezolve totul de la sine...

Eris,eu una i-as da la copil sa manance la cere si cat doreste el...incearca totusi sa ii dai cat lapte ai tu la san...apoi completezi cu lapte praf cat mai vrea bebe...
I-am vazut pozele si este un dragalas...are niste trasaturi bine definite ...
E bine ca recupereaza repede kg ....
Si eu am nascut fata mai mare si cand auzeau neamurile ca s-a nascut la 4.500 toti se asteptau sa fie uriasa cand o vedeau ...numai ca ea a pierdut mult dupa nastere...500 de grame...apoi acasa a inceput sa se dezvolte normal...si unii cand o vedeau pt prima oara la 5-6 luni ziceau ca nu e asa mare...
PAi si normal ca doar daca s-a nascut cu 4.500 nu trebuie sa fie acuma urias..gigant ..e o fetita normala ...
Asa si bebeii care sunt mai mici ...pot recupera foarte repede si sa fie la 5-6 luni mai mari decat altii care au fost mai mari la nastere...
Din ce ai scris tu reiese ca Ianis doarme bine...deci e satul si asa inseamna si o mamica care se odihneste...ceea ce e foarte important.
Eris ,poate la vara o sa ne plimbam si noi cu roxana si alte mamici care au bebelushi...ar fi foarte frumos.

Cand am nascut fetita ...si ieseam la plimbare eu nu stiam de forumul asta ...dar peste tot unde mergeam si vedeam bebelushi ma opream si vorbeam cu parintii lor...eram prea comunicativa ...ceea ce eu nu eram de obicei...chiar ma speriam de mine...nu ma mai recunosteam...
Insa voiam sa vad si eu alti bebei..sa ii intreb cate luni are bebele tau...dar cam cum doarme...si cam ce mananca..si intrebari de genul asta ...imi erau tare dragi bebelusii...si cred ca de aia Dumnezeu a facut sa mai am unul asa repede dupa prima nastere.

Si eu ca si madalutanu o sa imi leg trompele la cezariana pentru ca asa gandesc si eu ...ca e o decizie prea drastica si poate o sa mai vreau in viitor inca un bebe ...sau o sa vrea sotul ...oricum imi place sa stiu ca mai pot avea copii..ca am aceasta optiune daca asta imi doresc...

Acum nu stiu daca ma voi mai incumeta sa am o a 3 nastere ,mai ales ca e cezariana ...dar tare scumpi sunt bebelushii...si nu se stie ce imi va rezerva viata...dar eu acum zic ca imi ajung 2

Nu stiu cine se ocupa cu lista...dar daca m-ar trece si pe mine cineva pe lista m-as simti si eu mai indreptatita sa scriu la mamici si gravidute de constanta...

Cred ca se ocupa Angi...dar ea saracuta e foarte ocupata cu baitelul...asa ca nu ma supar daca nu are timp...
O sa va mai scriu ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eris spune:

uff cand nu scrie nici una cand scriem amandoua...al doilea mesaj era scris de sora mea...
Pup fetele

http://family.webshots.com/album/561183310PuJpdG?vhost=family

http://community.webshots.com/album/562202159zAAsCa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bisous spune:

Buna fetelor,
Doc,abia astept sa ne vedem, deci vineri dupa amiaza ii comunic sotului ca are program de dadaca ca mami plea ca la distractie,imi imaginez ce fericit va fi.Norocul meu ca ati hotarat pentru saptamana asta ca imi parea tare rau sa ratez daca era saptamana viitoare ca avem programat week endul la munte.Pup fata tatoasa,esti de a mea,numai ca eu acum am doua merisoare care daca stau pe spate dispar complet, zici ca sunt barbat.
Eris,ti am mai zis sa stai linistita cu greutatea lui iannis ca astia micii recupereaza foarte rapid, mai ales daca zici ca e un mancacios,eu zic sa ii dai cat vrea, copilul stie exact cat ii trebuie,la varsta lui nu mananca de lacomie, mananca cat sa isi satisfaca nevoiile,unii mananca mai mult altii mai putin,tu incearca sa nu ii dai supliment mai ales daca zici ca ia exelent in greutate inseamna ca ii ajunge sanul.
Roxana,bine ca nu a fost mai grav,ai grija de tine ca bebe mai trebuie sa mai reziste un pic acolo.Apropo de apropierea dintre gravide si mamici ai perfecta dreptate,eu sunt o fire foarte sociabila dar totusi recunosc ca inainte de a avea copii mi se parea exagerat atunci cand ma intilneam cu cineva cu copii ca toata discutia se invarta in jurul "mucosului"mic(asa ziceam pe atunci),ziceam bai frate cat de plafonati sunt astia nu vorbesc decat despre caca, papa...Iar acum mi este o bucurie pentru mine a face schimb de experienta cu alte mamici, nimic nu e mai frumos decat sa vorbesti despre copii.Problema este ca imi dau seama ca sunt exact la fel ca cei pe care ii criticam inainte, ne intilnim cu prieteni fara copii si le facem capul calendar.Hai ca m am intins ca o placinta, scuze
Mav, multumim cu intarziere de aprecieri, esti o dulce si o atenta ca intodeauna.Fac o lista cu ce vreau si ti le dau la pachet cu dvd uri goale cand ne intilnim vineri la doc.
Angi, chiar imi spuneam cum nu am reusit sa ajung la spital cum fac sa va vad mai repede,ca pana la primavara se face victor barbatel,si uite ca rezolva doc, abia astept sa ne vedem.
Yannia,vino si tu pentru un week end, ce e atat de greu ca doar e la o arincatura de bat.
Daria,cat o sa fie diferenta de varsta intre cei doi?Nu iti ascund ca este greu dar nu imposibil, o sa trebuiasca sa te descurci si o sa te descurci, o sa vezi.Eu am apelat la o bona cand l am nascut pe victor si am pus anunt in ziar, primele doua l am schimbat repede ca m au albit iar doamna care este acum de 1 an si 4 luni este de fapt bunica de imprumut pentru noi, ii iubeste ca pe copii ei,nu am avut cine sa imi recomande, am gasit o in parc. bineinteles ca este mai bine cineva cu recomandari dar trebuie sa te basez si pe simtul tau de a citi oamenii.Ideea este sa angajez pe cineva inainte sa nasti ca sa se obisnuiasca copilul din timp cu ea, sa nu simta ca pe un abandon faptul ca te ocupi mai mult de cel mic, daca intelegi ce vreau sa spun.Sigur o sa mai vorbim despre treburiile asta

Nu mai stiu exact cine spunea de legat trompe dar eu una doctorul mi a propus la a 2 cezariana sa faca asta si nici nu am vrut sa aud,am impresia ca m as handicapa singura,n as putea trai cu ideea ca sunt sterila, si apoi este ceva ireversibil,si eu mai vreau sa mai fac un copil dar nu mai am cu cine.Mai fac glume cu vlad spunind ca nu mi am legat trompele ca nu stii niciodata in viata,poate intilnesc barbatul fatal peste cativa ani si imi cere sa ii fac un copil,atunci am incurcat o si in plus daca este atat de sigur ca nu mai vrea copii de ce nu rezolva el ca doar e la indemana, nu e nevoie de umblat prin interiorul corpului dar bineinteles ca in mentalitatea barbatiilor asta e problema femeii si este de neconceput, trebuie sa ne rezolvam noi(daca el e steril scade riscul sa apara una la usa cu un plod in brate nu?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bisous spune:

Doamne cat am scris, cine naibii o sa aiba rabdare sa citeasca,scuze ca va testez nervii dragele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freshanana spune:

buna seara/noaptea
am intrat sa va spun ca statul in camera cu mai multe mamici are si un mic dezavantaj la care e bn sa va gditi: vizitatorii .
poate nu vin la voi ci la restul mamicilor, majoritatea vor sa intre sa vada si copilul dupa geam.
si cd ti-e lumea mai draga sau vrei sa dormi si sa te odihnesti vin motz-cocotz rudele celorlalte mamici.
eu am nascut acum cativa ani la spit judetean si innebuneam din cauza vizitatorilor. nascusem prin cezariana, copilul nu dormea si manca non stop, eram rupta de oboseala si mai tbuia sa suport si vizitele
sper sa va ajute ce v-am spus
va urez bafta la toate si sa aveti bblushi mancacisosi si care sa doarma bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanalucia spune:

daria, iesim precis la plimbare la vara. imi povestea cineva ca o prietena care a nascut in august si-a scos copii afara(gemeni) in fiecare zi. sunt acum niste copii sanatosi, care nu s-au imbolnavit de nimic. deci, cat mai multa plimbare. sa stii ca si eu acum ma misc mai greu, parca am oasele rupte, departate, si m-am mai si speriat.. dar, o sa trecem toate cu bine. aa, si ce mi-a mai spus toata lumea acum, ca in ultimele luni, si mai ales in luna a8-a, sa nu ne mai mangaiem pe burta, ca putem provoca contractii... asa ca, sunt lipsita si de bucuria asta. si cred ca au dreptate, ca de cate ori il mangaiam, se misca sub mana mea, tare de tot... m-am amuzat azi, cand o prietena a vrut sa simta cum se misca, el s-a retras spre spate, spre coloana... pur si simplu l-am simtit cum s-a retras.. mi s-a parut super.. desi sper sa nu fie un copil sperios...

bisous, si eu sunt la fel ...inca...nu fac caz de bebelusi..a ssa am fost toata viata... dar mi-am dorit mereu copil.. si sunt convinsa ca voi ajunge si eu mamica din aia care va vb numai despre copil... asta e, am observat si la rpietene care au nascu, la fel... copiii te schimba.

si freshanana are dreptate cu vizitatorii,acum mi-am adus aminte cum au venit la o fata 8 persoane odata! e destul de greu de suportat... sunt si dezavantaje, asa e.

va pup pe toate

roxana, 33+

nunta noastra
nunta continuare
croatia 2007 voiaj de nunta
sarcina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yannia spune:

Bisous, uite ca eu am avut rabdare sa-ti citesc mesajul, na! Weekend-ul asta nu te baza pe mine.
Docdecap, inteleg ca se alege dupa aceleasi criterii ca si un sutien normal. Credeam ca e ceva mai special, daca am auzit de noduli si alte chestii. Multam fain!
Daria, cred ca esti o tipa super sensibila dar nu te descuraja, sigur vei face fata greutatilor. Si cand vor creste copiii mari, cine va fi mandra de ei?! Scuza-ma daca e nelalocul ei intrebarea: mama ta nu te ajuta deloc? Si scrie mai des, ne face placere sa fii alaturi de noi. Stiu ca ai acelasi DPN ca mine, numai ca eu nu prea intru la odisee. Ma simt mai bine aici, cu fetele mele. Si sunt sigura ca Angi a omis sa te treaca in listuta fiindca e f ocupata cu Viktoras, nu din rea vointa. Chiar, Angi, nu ne treci si noua un carut roz, cand ai timp? Saru' mana!

Of, maine iar e zi de consult si analize. Mi s-a acrit!!! Si deja cred ca intru in depresie, peste 3 zile schimb prefixul.

25+
http://bd.lilypie.com/32Yup3.png
http://community.webshots.com/album/561174599GagMVk?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

quote:
Originally posted by freshanana

buna seara/noaptea
am intrat sa va spun ca statul in camera cu mai multe mamici are si un mic dezavantaj la care e bn sa va gditi: vizitatorii .
poate nu vin la voi ci la restul mamicilor, majoritatea vor sa intre sa vada si copilul dupa geam.
si cd ti-e lumea mai draga sau vrei sa dormi si sa te odihnesti vin motz-cocotz rudele celorlalte mamici.
eu am nascut acum cativa ani la spit judetean si innebuneam din cauza vizitatorilor. nascusem prin cezariana, copilul nu dormea si manca non stop, eram rupta de oboseala si mai tbuia sa suport si vizitele
sper sa va ajute ce v-am spus
va urez bafta la toate si sa aveti bblushi mancacisosi si care sa doarma bine.

Neata!
Sunt de acord cu ceea ce-ai scris! Si eu am simtit la fel, motiv pentru care, de atunci (de cand am nascut si am fost pusa in situatia respectiva si nu mi-a placut), am si evitat sa merg in vizite la maternitate!
...Dar pot fi si persoane care sa gadeasca si sa simta altfel... e bine sa incercam sa ne adaptam la orice situatie...

Mami de Sebi (04.02.2004)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndreB spune:

La multi ani pentru Yannia... peste trei zile!

Fetelor, care aveti copii mai maricei de cateva luni si ati revenit la lucru: Care mai e piata bonelor in Constanta?
Nu am pe nimeni sa ma ajute aici si incerc mai din timp sa-mi gasesc pe cineva dar nu stiu la ce sa ma astept. Pentru un program de 8 ore pe zi (9-17)?
Stiu ca cel mai bine este sa apelezi la o cunostiinta, dar daca nu se poate cum ar fi mai bine sa procedez, practic, de unde ar trebui sa incep a caut si la ce sa fiu atenta?

Mama lui Matei (2 luni si 12 zile)
http://family.webshots.com/slideshow/562151171ZHVSEO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freshanana spune:

may si eu am facut acelasi lucru : nu am mers in vizita la maternitate si nici acasa in primle saptamani cd uneori nu ai chef sa te gdesti decat bebe-somn-bebe-etc etc. si nu poti sta comod imbracata
dar mai sunt si oameni care nu se gandesc la tine ci la ei.

e adevarat ca de la 13 saptamani se poate vedea la echo sexul copilului (daca sta in poziti a corecta )?
ma intreb care e cel mai bun aparat de echo din cta (aveti idee?)

Mergi la inceput