Gravidute si mamici de Constanta (15)
Raspunsuri - Pagina 19
eris spune:
Fetelor multumesc pt sfaturi.Problema este ca eu ii dai san dar el tot mai vrea sa manance dar de la mine nu mai are ce.Asa ca sunt nevoita sa ii dau biberon.Mananca de la mine si ii mai dau inca 60ml de supliment.Si parca tot mai vrea sa manance.Ce e mai rau este ca de vreo 3 zile nu mai doarme deloc noaptea.Adica de la ora 23 la 4 dimineata are niste ochisori foarte vioi.In urma cu ceva timp una dinte voi ii zicea lui Angi ca Pupi s-ar putea sa faca confuzie intre noapte si zi.Ei bine cred ca noua ni se intampla asta.Of tre sa il dezvat.Dar cum? Aaaaaaaa si inca ceva nu scoate aerul deloc.Adoarme cu sanul in gurita si aerul nu il mai scoate asa ca tre sa doarma pe o parte tot timpul.Of ce probleme avem si noi.
Ce frumos ca va intalniti!Dar la vara o sa fac drumul de la Eforie la Cta sa ne plimbam cu carucioarele.
toate fetele
Mada mami de Iannis Cristian
http://family.webshots.com/album/561183310PuJpdG?vhost=family
http://community.webshots.com/album/562202159zAAsCa
andicu spune:
'Neata!
Incerc sa-mi aduc aminte ce-am citit ca sa raspund pe rand:
Roxana, bine ca sunteti bine tu si bebe! asta e important! imi inchipui ce te-ai speriat! si mai bine e ca ai fost tratata cum trebuie la spital! acum stai cuminte, ca nu mai ai mult si o sa-l tii pe bebe in brate!
Eris, si eu sunt de aceeasi parere, da-i cat cere, in primul rand de la san si apoi vezi daca mai e cazul sa completezi! asa sunt bebeii in primele saptamani, apoi isi regleaza singuri programul! lapte praf eu ii dadeam lui Filip completare 30-60 ml, maxim 90 ml ( vezi ca pe cutie scrie cat e indicat sa-i dai maxim in functie de varsta). Cat despre plans, e posibil sa-l doara si burtica un pic, eventual asteapta macar o ora intre alaptari si 1.5-2 ore dupa lapte praf, sa aiba timp sa se digereze lapticul, ca de obicei e o cauza de durere de burta! si ai grija sa-l tii bine sa eructeze ( chiar si cu pauza de san, il pui pe umar, apoi continuati).Faptul ca ia in greutate e f bine, inseamna ca se satura!
Bisous, si noi plecam la munte we viitor! si noi ne gandeam la fel ca e perfecta invitatia Monicai pt vinerea asta! pe unde mergeti? poate ne intalnim! ![]()
Daria Ioana, e normal sa te gandesti asa, dar trebuie sa fii convinsa ca nu trebuie sa fii perfecta si ca lucrurile se vor regla pe parcurs! si poate o sa ai noroc de un bebe cuminte, care doarme bine! ideea e sa fii optimista de la inceput, sa nu gandesti negativ ci sa te bucuri de moment, si sunt sigura ca se vor gasi solutii! daca te sperii din start si-ti sta gandul numai la asta, risti o depresie, ca mine, si crede-ma , nu merita sa treci prin asa ceva!
AndreB, stiu o prietena care are bona pt 8 ore/zi cu 800 lei. Bona am inteles ca are experienta pedagogica.
Al meu Duracell se ridica din fundulet in genunchi la marginea patului!
dar inca n-are putere sa se ridice singur in picioare.
stau cu ochii pe el ca pe butelie.. urmeaza un etaj mai jos la patut..

Andicu mami de
Filip Gabriel (27 iunie 2007)Filip de Sarbatori
Filip la 6 luni
Cum crestem noi

bisous spune:
Andicu,asa ii spun si eu lui victor iepurasul duracell
.Ne ducem la predeal la vila smaranda parca ,plecam joi noaptea adica spre vineri dimineata si ne intoarcem duminica, voi unde va duceti?Luati copii cu voi?
andicu spune:
Bisous, noi mergem la Bran sau in Poiana, depinde de cum gasim ofertele de cazare . Mergem si cu Filip, in premiera!
abia astept sa vedem cum ne descurcam...noi plecam joi dimineata (pe la 10, ca sa fie ora lui de somn) si ne intoarcem duminica.
Andicu mami de
Filip la 6 luni
Cum crestem noi

AndreB spune:
Andicu, chiar 800 ron pentru o bona?! Este mult, zic eu, pentru Constanta. Pai asemenea salarii de bona sunt in Bucuresti unde cererea e cu mult mai mare decat oferta si salariile (ca de fapt puterea de cumparare face piata) sunt cu mult mai mari. Poate ca vine de la o agentie unde se platesc si comisioane, sau cine stiu o fi vreo fosta invatatoare sau educatoare.
Oricum prietena ta plateste cam mult.
Mama lui Matei (2 luni si 12 zile)
http://family.webshots.com/slideshow/562151171ZHVSEO
madaluta spune:
eris: incerca sa-ti stimulezi tu lactatia cu ceaiuri si mancare consistenta si sa nu-i dai supliment de lapte praf...
Asta e sfatul pe care l-am primit eu caci am trecut prin aceleasi probleme.N-am ascutat insa si am ajuns k la 5 luni darius sa refuze sanul si sa prefere beberonul...A fost bine k a papat san si atat , dar sunt multi copii care pot renunta mult mai repede.Incearca sa-l pacalesti cu o suzeta, poate merge..sau cu ceai de colici..
roxanalucia: multa sanatate si ai grija de burtica 
andreB:eu am avut o bona pentru cateva luni in care imi era foarte rau cu sarcina si i-am dat 3,5-4 mil pe 4-5 ore pe zi, asta in conditiile in care eram si eu acasa si imparteam respansabilitatile: adica dc ea statea cu darius eu ii faceam mancare, dc ea iesea la plimbare, eu il imbracam...eu il adormeam si ea spala vasele...ea il cobora pe darius scarile...eu carutul..
Nu era o situatie ideala, dar decat deloc a fost buna si asa.Acum n-o mai chem pt k ma simt mai bine, darius a mai crescut si ma inteleg altfel cu el, dar cand va aparea bebelina nu voi mai face fatza....
Nu ma mira k si in c-ta s-a ajuns la preturi de-astea pt program de 8 h...
Daria9 off ce mult imi place numele asta!!!) trebuie neaparat sa-ti gasesti pe cineva care sa te ajute...Oricat de puternica vei fi nu ai cum sa faci fatza, mai ales cand sotul nu e in tara...Gandeste-te k nici macar nu poti cobori sa iei paine..Ce vei face?
Daca voi auzi pe cineva dispus sa faca asa ceva te voi anunta cu siguranta si cred k si fetele vor proceda la fel..dar intre timp intereaza-te si tu.Ar conta mult daca ar sta in apropierea ta k sa poata veni cu usurina si la nevoie, nu numai la program....
Si varsta conteza destul de mult, caci va trebui sa poata duce in brate un copil sau alerga dupa el daca o zbugheste cumva...
Temperamentulvocabularul si igiena sunt lucruri de care trebuie neaparat sa tii cont...
Eu cand am inceput s-o chem pe tanti, i-am spus k o perioada va fi de proba( bineinteles k platita)caci trebuie sa vezi si cum se obisnuieste copilul cu ea...si ea cu copilul...De ex ea nu stia sa puna nici pampersul...nici sa-i dea cu lingurita...nici sa il adoarma...nici sa-i faca laptele..nici sa se joace...nimic.. il lua in brate si atat. nu puteam sa-i spun ce incantata sunt de chestia asta si k va fi angajata pe viatza....dar i-am dat timp sa se adapteze...
andicu, bisous:declar public k VA INVIDIEZ k plecati la munte....Noi n-am fost nici iarna trecuta ( din motive de burtoi mare si apoi de BB mic) si nici iarna asta ( din motive de gaura in buget)....Of, doamne, oare cum mai e sa pui skiurile in picioare si sa te duci ...de-a rostogolul???
Yannia: iar analize?..ce analize mai faci acum?
Madalina
24
+
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )
Petrecerea de 1 an
PARIS 2008
madaluta spune:
am facut azi putina ordine pri documentele si fisierele mele din calculator si am descoperit k am o multime de carti electronice ( peste 10) legate de bebei, alimentatie, educatie, comunicare, jocuri..si alte cele...Nu mai spun de cantecele pt copii cate am....
Ma gandeam sa creez o adresa de mail comuna si sa trimitem acolo ce ni se pare interesant legat de discutiile noastre...
Bineinteles k dc vreti sa vi le trimit pe mailul personal, nu mi-e greu, numai sa imi trimiteti prin PM adresele voastre.
Madalina
24
+
Petrecerea de 1 an
PARIS 2008
andicu spune:
quote:
Originally posted by AndreB
Andicu, chiar 800 ron pentru o bona?! Este mult, zic eu, pentru Constanta. Pai asemenea salarii de bona sunt in Bucuresti unde cererea e cu mult mai mare decat oferta si salariile (ca de fapt puterea de cumparare face piata) sunt cu mult mai mari. Poate ca vine de la o agentie unde se platesc si comisioane, sau cine stiu o fi vreo fosta invatatoare sau educatoare.
Oricum prietena ta plateste cam mult.
Mama lui Matei (2 luni si 12 zile)
http://family.webshots.com/slideshow/562151171ZHVSEO
Pai da, asta am inteles si eu, ca e educatoare..cred ca de-aia costa asa mult! dar oricum, greu gasesti o femeie de incredere! mie mi-e si teama sa ma gandesc, sper sa n-ajung la solutia asta!
Mada, nici eu nu mai stiu cum e pe schiuri, nici eu n-am fost iarna trecute din motive de
, doar de Pasti cand era frumos, dar ma indoiesc ca o sa am timp de schiuri acum, cu Filip, dar macar imi clatesc si eu ochii
. Eu as sugera sa avem o adresa comuna de email! ar fi mai simplu pt toata lumea! si eu am un fisier cu retete si tot felul de chestii legate de educatia lui bebe!
Apropos, mi-am luat cartea "Bebelusi destepti"-de Robin Fancourt..nu cumva despre asta vorbeati cu Mav??? ca daca asta e, e super!

Andicu mami de
Filip la 6 luni
Cum crestem noi

freshanana spune:
quote:
Originally posted by madaluta
am facut azi putina ordine pri documentele si fisierele mele din calculator si am descoperit k am o multime de carti electronice ( peste 10) legate de bebei, alimentatie, educatie, comunicare, jocuri..si alte cele...Nu mai spun de cantecele pt copii cate am....
Ma gandeam sa creez o adresa de mail comuna si sa trimitem acolo ce ni se pare interesant legat de discutiile noastre...
Bineinteles k dc vreti sa vi le trimit pe mailul personal, nu mi-e greu, numai sa imi trimiteti prin PM adresele voastre.
Madalina24
Madalina mie imi spune ca nu accepti PM
e vreo eroare de la site sau asa ai bifat tu ? ca am incercat sa iti trimit de 2 ori PM si am primit acelasi rasp
scuze de deranj
+
Petrecerea de 1 an
PARIS 2008
freshanana spune:
nah uite cum am scris
in interiorul mesajului de la Madalina
Madalina sper sa intelegi ce am scris desi e mic pitic scrisul