Mamici de iulie-august 2008 (25)
Raspunsuri - Pagina 7
vias spune:
Mada...poate te ajuta putin si ideea mea..nu stiu...eu am apelat la o agentie care organiza nunti....poti incepe prin a o pune pe mama ta sa mearga la mai multe agentii pentru a vedea putin preturile(cu cat mai multe agentii, cu atat mai bine)...si sa intrebe si care sunt bonusurile....
....intre timp poti sa-ti calculezi cam cati invitati vei avea, si daca nu vrei sa faci bani...poti scrie pe invitatie...ori ca e nunta fara dar....ori ca toata lumea poate veni si trebuie sa-si plateasca doar meniul care este ''ZZZZ''...intelegi????..pt ca se practica...
...si sa stii ca vara mea a facut nunta ''fara dar''...unde neamurile vin...(ca nu au incotro)..si a strans mai multi bani decat toate nuntile din familie...(asta era doar ca o paranteza...)
Cami
pustai
MissJJ spune:
Ella faza e ca eu ii sun si na acuma or zice da nici o pb etc si apoi sa ma trezesc ca atunci cu o sapt inainte sau mai stiu eu sa zica ca nu mai vin si daca ar veni 85 ca la tine as fi multumita macar nu am invitat sute si au venit 20.
Camy asta nu am stiut ca se poate scrie asa pe invitatie. Agentii am mai vazut si eu, faza e ca eu pot lua de aici multe dintre chestiile de decor f ieftin si toate cu aceeasi tema care chestii nu le gasesc in ro. In afara de fetele de mese si husele de scaun, florile am cum sa le fac decoratiunile baloanele etc le am de aici facute personalizat etc, tortul de mireasa si asta am cine sa il faca in caz ca aia de la rest nu ofera si am si o cunostinta de la o firma din asta cu experienta deci astea ar fi rezolvate. Pb e musafirii si localul.
---------------------------------------------
Mada
si Arianna Raisa
(21.08.2006)
Bebe 2
flo1980 spune:
monalac ma confunzi.....nu am scris eu despre ovulele acelea, dar cred ca iti e rau cu secretia aceea...Eu am facut la Spitalul Universitar din Bucuresti, insa le poti face la orice laborator de analize. Parca esti din Giurgiu.....nu se poate sa nu se faca si la voi aceasta analiza a secretiei! Sanatate multa ! Sper ca ai sa vii cu vesti bune!
Flory mami de Alex si
16+
bebe 2
ankalaura spune:
Monalacule - eu sunt de parere sa mergi cat mai rapid la medic ori macar sa ii dai un telefon, dar parerea mea e ca spalaturile de la exterior nu fac nici o scofala! Cele interne nu ii dauneaza lui bebe.
Cris 26 - nu este vorba de a astepta pana la 30 de ani pana a face un bebe, dar atunci cand il facem, sa ne gandim si de ce il facem si daca avem cu ce sa il crestem, ce sa ii oferim. NU e vorba de a le avea pe toate, dar urasc socoteala pe care si-o fac multe mamici - si sincer, nu vreau sa ma intelegeti gresit!!! - de a sari din facultate in CIC, din primul CIC in al doilea CIC si tot asa.
Fetele din Occident care au mai scris si la alte subiecte, au dreptate, noi suntem obisnuiti sa asteptam de la stat, sa ne dea statul, sa ne creasca statul copiii, iar noi, daca se poate, sa muncim cat mai putin si sa primim cat mai mult in bani si timp de stat acasa. Ei bine, dupa ce muncesti de iti sar ochii, te astepti sa ai de la stat sustinere macar in crese si gradinite, te astepti macar sa existe o legislatie corecta, nu sa ma oblige pe mine sa ma intorc la serviciu pentru ca nu ma descurc cu banii aia 8 milioane, si sa ii dea uneia care nu a muncit in viata ei, pentru ca mie imi ia 12-15 milioane pe luna impozite ca sa le dea lor 8, sa faca copil dupa copil. Si sa nu aiba, de fapt, cam din ce sa il creasca...
Daca tot sunt bani rezultati dintr-o contributie individuala, returnarea mi se pare normal sa fie proportionala cu cat ai cotizat. Asta e parerea mea.
Irda - ce situatie aiurea? Sper ca nu ai probleme de sanatate ![]()
Ella - asa e - bebe vine acolo unde il "mangai" tu - ce zenzatie grozava! Pe de alta parte, si eu stiam ca si Irda - povestea cu NE-pusul mainii pe burtica e valabil pentru sarcina mai mare de 22 de sapt cca (atunci cand bebe are deja peste 25 de cm si nu mai incape cum trebuie), daca stiu corect.
Pat - de lemn Daca bebe e "plimbaret" in timpul somnului, ii pui aparatori.
Mada - de ce nu faceti o petrecere normala intr-un restaurant mai mic, restaurant unde sa se poata rezerva pentru orice fel de eveniment? Vreti neaparat sa faceti peste toata noaptea? Cu copiii ce faceti? Noi am facut nunta cand Eliza avea un an si a fost destul de complicat. Eventual discutati cu cei de la restaurant de o consumatie minima si nu de un meniu de-ala clasic cu salamuri, sarmale, friptura, peste, tort... cum e la orice nunta. Eu asa as face. As cauta un restayurant intim, cu muzica de calitate, cu mancare altfel decat salam si sarmale....
Oricum, o sa vina exact cei de la care nu te astepti sa vina, si o sa "chiuleasca" fix aia de care ai fi bagat mana in foc ca vor fi prezenti!
O prietena a mea isi luase o "mini" rochita de mireasa, de fapt o rochita alba extraordinar de frumoasa (si sexy), nu din aia cu volane si voaluri, jupoane si crinoline cat juma' de incapere. A fost una dintre cele mai frumoase mirese pe care le-am vazut, cu o coafura extrem de inspirata, ce mai, o mica nunta grozava!
Nimic nu te impiedica sa ai decoruri frumoase si valsul miresei.
Mina - bun venit si iti doresc sa ajungi la termen fara nici un incident! ce nume frumos, "Mina" ![]()
Anca
16+
SunSmile spune:
Buna seara fetelor,
Of ca am apucat si eu sa vin pe la voi. Avusai o zi...de pus la rana.![]()
Am citit tot, dar cu castile pe urechi si cum nu mi-am notat, o sa vorbesc din memorie.
Vreau sa-i spun Cristinucai ca da, ne-am intersectat la mirese 2006, unde eu intram ca o "baba" cu experienta. (chipurile
)
Apoi Ella cred ca intreba de patutz- noi vom opta pentru cel de lemn, care are si sertare si comoda cu masuta de infashat atasata. Adica se va putea transforma in patutz de copilutz. Si o sa luam si tzarc, pt joaca. Cred ca fiecare se orienteaza dupa cum crede, dupa criteriile proprii si personale. Si daca te mai aud ca ai nush ce depresii si alte zapaceli (1,60 si 60 kg), ti-o iei pe cocoasha sa stii!![]()
Caprioara si Monica si-au luat hainutze, asa ca le doresc sa le poarte sanatoase!
Miky se sperie pt Afp care e bun de altfel! Dar nah, mamici grijulii! Fruntea sus, da?
Anka pune probleme legislative interesante si povesteste cu umor. Eu imi doresc tare mult legea cu 85%, dar....Ma revolt cam in fiecare luna cand vad cum 900 si un pic ron mi se duc la sanatate si eu nu am fost nici macar o data la spital de stat si nu am cerut o aspirina compensata. Dar daca asa considera maretzia sa, statul....
Mona, eu iti zic ceva dar sper sa nu te superi! Multe fete ti-au spus tot felul de tratamente dar care au functionat la ele. Cum toti suntem distincti, asa nici medicatia nu reactioneaza identic. Daca nu erai insarcinata, poate as fi trecut cu vederea..dar asa, sfatul meu e sa mergi urgent la o recoltare si la medic. Nu prea e normal ce se intampla! Cred ca si Biri te-a sfatuit sa mergi repejor sa te vada cineva...si eu o cred pe cuvant, pt ca e medic! Hai, promiti ca mergi sa te vada cineva?
Vicky are un bebe pudic, hihihi! Mi-s asa simpatici bebeii astia...de mici au personalitate! Lasa scumpa, el sa fie sanatos, ca o sa va arate si comoara!![]()
Mada pe mine nu ma deranjeaza off-topicurile, pt ca in general fiecare are tot soiul de probleme si dileme, care nu-s musai legate de bebei! Acum, eu am inteles ce vrei tu si nu vad alta solutie decat gasirea unui restaurant permisiv sau pur si simplu micutz. Trebuie sa existe asa ceva in Iasi. Uite, iti promit ca-mi stresez prietenele de acolo, fete inimoase de pe acest forum, ca sa te ajutam cumva! Ok? Fruntea sus, o rezolvam noi intr-un fel si are si fata rochita si flori si baloane, da?
Mai, zau, m-au lasat neuronii unul cate unul...toti fac acordurile de la "Child in time" de la Deep Purple
(melodie pe care o ascult acum la maxim in casti, de se aude din toata casa
). Si asta mica falfaie in burtica...iese rockaritza ca mami. :)
Mai vin dupa ce mananc placinta care mai are 5 min pana e gata. Poate se aduna si neuronii acasa.
Pup
17+
ankalaura spune:
Sunny - incep sa fiu fan-ul tau
Provam o miscare de trupe ceva, pe la parlament pentru aia 85%? Ca sa ma inteleaga si pe mine cineva ca egalitarismul e o tampenie in orice circumstanta!
Da' lasa, ca eu emigrez - voi? ![]()
Pe restu ma supar si
ca nu mi-au zis daca e amuzant ce am patit cu sotu' la Carrefour in 2003 - ma supar si eu ca Dana, na! ![]()
Anca
16+
SunSmile spune:
Mai Ankule zau ca promovam legea aia, ca deja... Nu, oricat de discriminatoriu ar suna, sunt perfect de acord cu ce ai scris mai sus! Imi iau avertisment daca povestesc ce discutie am auzit cand parcam, in seara asta! Asa ca ma rezum doar la a ramane un protestatar convins![]()
Cat despre intamplarea cu sotul la shopping, ma scuzi, era sa ma inec cu sucul. Nu pot sa nu rad, mai ales de comentariul tau!
Dar important e ca oamenii puternici, ca voi, au reusit sa mearga mereu inainte! Si DA, si noi emigram![]()
quote:
Originally posted by ankalaura
Sunny - incep sa fiu fan-ul tauProvam o miscare de trupe ceva, pe la parlament pentru aia 85%? Ca sa ma inteleaga si pe mine cineva ca egalitarismul e o tampenie in orice circumstanta!
Da' lasa, ca eu emigrez - voi?
Pe restu ma supar sica nu mi-au zis daca e amuzant ce am patit cu sotu' la Carrefour in 2003 - ma supar si eu ca Dana, na!
Anca16+
17+
MIKYCRIS spune:
sunsmile
,multumesc pt incurajare. vad ca si tu esti din buc ca si mine-eu am facut trplu test la puls si vad ca sunt cu totul altfel de valori normale la ei,bine ca pulsul au trimes sangele in alta parte dar...ma rog asta e!eu nu am vrut acest test dar dr a insistat si vad ca a reusit sa ma dea peste cap pt cateva ore.nus ce am visat cand am dormit dar dupa somn eram alt om si am inceput sa privesc altfel lucrurile-adica mai nepasatoare caci oricum asta e iar eu avort nu am sa fac nici daca imi pune cineva cutitil la gat.DD hotaraste ce si cum!tu ce zici?
MIKYCRIS
danangie spune:
MADA e cam naspa situatia....si noi am avut cam aceeasi problema....adica prieteni ioc. Nunta am facut-o bazandu-ne pe neamuri si vecini. Noi am facut la Moldova. Ni se cerea sa fie 100 de persoane. Mai mult sau mai putin au confermat toti ca vin......dar nu a fost asa. Mi-au venit in jur de 80 de persoane. Exact ca si tine am facut nunta nu pentru bani. Pentru petrecere, pentru a ne lua. Si ca sa incitam invitatii le-am zis ca nu va fi cu strigare. Se va pune banul in plic.....multe vecine de-ale mele le-am zis sa nu puna nimic sa se faca asa ca pun.....au pus dar cat au avut. Dar nu asta-i problema. Faptul ca nu e cu strigare.....poate sa le dea curaj.....
Nu stiu acum la ce terasa vrei sa faci tu.....dar am o colega care anul trecut in octombrie a facut la ciuperca la Ciric.Si a fost cumnata la nunta...imi zicea ca a avut in jur de 50 de persoane.
Pentru rudele de la Baia Mare...poti inchiria tu un mini autocar sa se duca sa le aduca si pe urma sa le duca acasa. Zic si eu....pentru ca alta alternartiva nu vad sa ai.
Daca mai vrei pareri intra la subiectul de nunti , la nunti la Iasi. Acolo vei gasi multe sfaturi, pareri....
mult asteptat
M&M spune:
Ankalaura, sunt destule specimene care fac copii numai pt cei 8 milioane !!!Vazut cu ochii mei...
Ma rog, nu e cazul sa aprofundam problema. Dar cand creste copilul te astepti ca statul sa te ajute cat de cat, dar nu sunt locuri la crese, la gradinite;, la scoala e asa cum e, invatamantul este la pamant si problema este ca aceste lucruri sunt intretinute . Iar ma enervez...
AM avut si gandul emigrarii, deocamdata asteptam, ce anume, nici noi nu stim...![]()
Sun, 
Cristina
" O data ce ai zburat, vei pasi pe pamant cu ochii atintiti spre cer" - Leonardo Da Vinci
10+