Piatra Neamt, Perla Moldovei (41)
Raspunsuri - Pagina 5
Laura25 spune:
quote:
Originally posted by ana1980
Laura hai, mey, ca vocea ta da picateria.....
Ana - mami de Ecaterina-Maria si Casandra-Petronela
www.elipetromed.ro
Multumesc, multumesc!
Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Jurnal de calatorie prin viata cu gemeni
LoraG76 spune:
Laura, f. simpatici strumfii!!! Si ce frumos danseaza! Bravo!
Fetelor, v-ati reinscris copiii la gradinita? Eu am reinscris-o ieri pe Iustina - a zis directoarea ca s-a razgandit iarasi...nu mai primesc copii pt. grupa mica - grupa Iustinei se va desparti in doua grupe - una mijlocie, cu copii mai mari, care implinesc 4 ani pana la 1 sept. 2008 si una mica-mijlocie, cu copii care implinesc 4 ani dupa 1 sept. - adica va fi grupa mica, dar vor incepe treptat sa faca din programa de mijlocie cate ceva, pt. ca ei au mai trecut o data prin cea mica. Prima data m-am revoltat, apoi m-am calmat singura - e si normal, dupa noile norme ale invatamantului, clasa I incepe la 6 ani - daca ar ramane la grupa mijlocie, Iustina ar insemna sa mearga la scoala la 5 ani si 10 luni...absurd, de altfel...oricum ar trebui sa repete o grupa, asa ca mai bine cea mica, sa se mai joace un an, ca timp sa invete o sa aiba berechet. La voi cum e? Dar oare unde o sa se inscrie copilutii care fac 3 ani, daca atatea gradinite nu mai fac grupa mica???
Lora, mami de IUSTINA
ana1980 spune:
Lora nu stiu cum e la voi la gradi, dar la Casandra stiu ca deja sau adunat copii de 2 grupe, dar iti dai seama ca trebuie sa faca una, asa ca e jale. Si am inteles ca la multe unitati se zice deja ca nu se fac petru ca sunt superpline. Uite ca nu mi-a zis nimeni inca daca vor desparti grupa mica sau ceva de genul asta, desi sunt si copii de aproape 4 ani. Pai tu ai gandit bine, mai bine grupa mica de 2 ori. Casandra va face grupa pregatitoare de 2 ori.
Eu sunt prastie de oboseala. Credeam ca am scapat de dureri de dinti asa de putermnice. Dar ce sa zic? Am 2 fete semsibile Ecaterina m-a tinut treaza vreo ora az noapte, ieri noapte cam la fel. Dar poate ii ies odata si mai scap.
www.elipetromed.ro
ellinia spune:
Carmen, Ana, Alexa, multumesc frumos !
Multa sanatate si impliniri va doresc si eu voua!
Eu am vorbit deja sa-l dau pe Stefan de la toamna la grupa mijlocie. Sunt doi gemeni in grupa unde va merge el, care nu au venit deloc de la inceputul anului si va merge pe un loc de-al lor. Intre timp am sa-l dau de luna viitoare cate un pic, program scurt, sau doua, trei zile pe saptamana, ca sa stie despre ce e vorba si din toamna sa fie deja obsnuit. Problema cea mai mare e ca el la pranz doarme cu pampi ptr ca bea lapte inainte. La gradi nu o sa-i dea nimeni lapte da' tot mi-e frica sa nu se scape de el, de asta am inca retineri...Ca altfel l-as da imediat ce am un raspuns clar. Nu stiu cum sa procedez. Daca sta acasa si doarme acasa nici nu concepe sa se culce fara lapte, de asta as incerca in prima faza sa mearga pana pe la 12 apoi sa-l iau si incet-incet sa-i explic cum sta treaba, poate intelege, alta solutie nu vad.
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
http://www.shutterfly.com/view/pictures.jsp
http://community.webshots.com/user/ellinia_c
ellinia spune:
Laura, super filmuletele!
Chiar tu cum iti propui sa faci cu pampi? Ca banuiesc ca la cresa le pune pampi cand dorm, nu?
Ana, tu ai renuntat la pampi la Casandra?
Ma preocupa chestia asta tare mult. Daca nu era asa innebunit dupa lapte cred ca scapam de mult de pampi, dar asa e mai greu. Cand a avut reactia aia alergica n-am avut voie sa-i dam lapte si ce-a mai plans si venea la fiecare dintre noi si ne cerea lapte de-mi venea sa plang cot la cot cu el. Si suferea atat de tare ca nu poate sa bea lapte ca am cedat pana la urma si i-am dat. Bine macar ca nu era de la lapte!
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
http://www.shutterfly.com/view/pictures.jsp
http://community.webshots.com/user/ellinia_c
marani spune:
Cristina , multa multa sanatate iti doresc si sa fii iubita! petrecere frumoasa!
Am fost plecati, n-am mai dat pe la voi...erau niste intrebari adresate noua asa ca sa raspund din amintiri: "sania" pe care bubamara coborase de pe Ceahlau se cheama akie, e targa pentru accidentati ori trasportat morti. Stiu ca suna urat....dar mi-a salvat bratele 20 min...Sotul e salvator alpin, asa se explica atv-ul si multe altele..
Am vazut ca fost-ati la o intalneala...brava...poate apuc si eu sa va cunosc, dar de graba nu cred. Am patit-o rau de tot sambata, aparent din senin incepu sa vomite, o zi intreaba vomase in jet. Nu tuse, nu muci, nu diaree. A doua zi 39-39.5 rectal...Am stat la Durau pana ieri cand deja ii trecura toate cele, isi revenise. Fost-am la dl Petrovici, copilul e f bine, curat in gat, singura problema (care n-are nici o legatura cu ce se intamplase) e ca trebe incaltari cu talonet musai ca sa prevenim platfusul (tat-su are). La 10 luni avea scobitura acu nu mai are, s-a si ingrasat are 12 kg. Febra e din cauza eruptiei dentare.
Acestea find spuse, va pupam, salutam cu drag si sper sa gasesc timp sa mai intru pe la voi. Bun venit Allexei!
Ajutati-o pe Sonia
ana1980 spune:
Cristina cand am dus-o pe Casandra la gradi inca ii puneam pampi la amiaza. Deci i-am dus la gradi si ii puneau si acolo. Asta a durat putin, cel mult o luna. Dupa asta s-a obisnuit si nu i-am mai pus. Suntem cu pampi doar noaptea. Dar ea tot program scurt sta la gradi - sta sa mannce si dupa asta o iau acasa. Cred ca abia la anu' va sta sa doarma acolo.
www.elipetromed.ro
Laura25 spune:
Cristina ai mei stau cu pampers tot timpul, nu numai la somn. Desi ii vad capabili, nu ae cine sa stea cu ei o saptamana-doua sa-i ajute sa scape de scutec. Bianca face caca numai la olitza din vara (cere oala sau se tine pana o pun eu). Dar pt pipi nu cere. Daca o las fara pampers in 99% din cazuri face pe ea fara nici o jena. Daca o pun eu dun cand in cand, face la oala, dar trebuie sa stea cineva de fundul ei pana se invat. Rares nu cere niciodata oala si de stat sta daca are chef . Pe el il incanta sa faca la wc, "ca baietii mari" (eu il tin, el isi pune picioarele pe colac si ia la tinta odorizantul din vas). Il vad ca poate face 'la comanda', se poate tine, dar nu cere oala. Iar la somn nu am nici o sansa, ca beau foarte multe lichide amandoi (in ultima vreme, cand le-am tot dar ceaiuru pt tuse, il schimb pe Rares pe la 3-4 ca nu mai face fata pampersul si i se uda pijamaua). Eu cred ca la vara o sa scape de scutece, macar pe timpul zilei.
marani sanatate multa piticei! Eu am vazut niste reportaje in care ortopoze renumiti spuneau ca talonetele sunt instrumente de tortura a piciorului si atat, ca nu rezolva problema. Ca daca asa e piciorul copilului, nu prea ai ce sa-i faci. Dar ca in orice problema medicala, parerile sunt impartite.
Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Jurnal de calatorie prin viata cu gemeni
Adriana_78 spune:
Buna fetelor!
La multi ani Cristina! Sa fii sanatoasa, sa ia parte de un baietel sanatos si de multa fericire!
ref. la pampers cred ca mai simplu de renuntat e vara, ca-l poti lasa liber in fundul gol si daca mai face si pe langa, asta e - mai trebuie sa fie si victime (un covor, un pat); depinde cum vezi tu situatia; Lara de la 2 ani s-a invatat cu olita, insa a facut de multe ori si-n pat sau pe covor, insa de fiecare data i-am atrans atentia (mai cu frumosul, mai cu tipete) sa nu mai faca asa si sa mearga la olita sau daca nu se mai poate tine, macar sa faca pe parchet, dar nu in pat si cu timpul s-a prins de ea. Chiar si noaptea sta fara Pampers (nu mereu), insa nu e laptele de vina - trebuie ca copilul sa fie constientt ca nu-si poate da drumul oricand, cand simte ca-i vine. Bona trebuie sa-l intrebe des daca ii vine si sa-l lase fara Pampers, chiar daca face pe el, pana la urma o sa se simta si va merge sigur sau va cere la olita.
Noi am probat azi a doua gradi, diseara avem iar consiliu sa vedem ce si cum - putem merge in fiecare zi la cate una noua, de proba - apoi plecam, nici nu trebuie sa ne mai inscriem
Adriana