Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (6)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana8188 spune:

Fata mea are 1 luna si 6 zile si de pe la 2 saptamani nu se trezeste decat 1 data pe noapte. Nu are inca o ora fixa la care se trezeste, e in functie de cand adoarme seara. De ex aseara a adormit pe la 10:30 dar a fost cu pauze de plans pana pe la 12, nu stiu ce a avut; in schimb, de la 12 a dormit f bine pana la 6 dimineata. Si cam asa e in fiecare noapte; cand adoarme pe la 10 se trezeste in jur de ora 4 dimineata. Eu nu cred ca are vreo problema, ca papa bine si a crescut bine.
Ieri am iesit si eu pe jos cu caruciorul; am o mare bafta ca al meu e foarte usor manevrabil, dar si asa am bodoganit tot drumul pana la cel mai apropiat supermarket si inapoi, ca-s masini parcate pe trotuar si am traversat strada de cateva ori, evident ca nu pe zebra, ca nu era, din cauza ca nu mai aveam pe unde trece. Am zis ca nu mai merg pe jos pana acolo, dar nici nu prea am pe altundeva...
O intrebare: azi bate un pic vantul. Ce fac? O mai scot?

Oana de Ana Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicici spune:

Fetelor multumesc pentru raspuns, in cazul asta m-am linistit si sper sa o tina tot asa. Nu m-as fi ingrijorat eu daca nu aveam si alte motive sa cred ca ar putea fi bolnavioara. Nici e un sunt adepta trezitului copilului din somn, mai ales ca sunt convinsa ca in special somnul ii dezvolta frumos nu neaparat laptele.
Ieri cand i-am curatat nasucul am scos un mucusor apos si roz si a facut kk cand a ramas in funduletul gol si am vazut ca iese apa. M-am gandit ca poate este racita caci si eu sunt (o forma usoara de raceala, nu am luat nimic). Iar cu kk aveam de mult o dilema caci de cele mai multe ori e verde si apos...foarte rar are culoarea mustarului si aspect de lapte branzit asa cum se spune ca e ideal. Am sunat insa pediatra si mi-a spus ca diaree la copil alaptat exclusiv nu exista. Mie mi se pare ca totusi nu este chiar bine sa aiba scaunul asa apos intrucat cred ca asta o deshidrateaza (si intr-adevar are fontanela concava si nu bombata) asa ca am sa incerc sa mananc ceva mai astringent zilele astea.

Lorena(19.12.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Ce fericite sunteti, fetelor. Mi-as dori tare mult ca Matei sa se trezeasca doar o singura data pe noapte. Sper sa se intample si la noi in curand aceasta minune ca doar facem 2 luni .
Azi sunt tare fericita. Matei nu a avut reactii adverse de la vaccin, doar ca a mancat mult mai mult . A dormit cu noi in pat si l-am controlat toata noaptea sa nu faca febra. A dormit ca un puisor (bineinteles cu pauzele de rigoare ). Ma bucur ca i-am facut Infarix Hexa.
Azi nu am iesit afara cu el pt ca a plouat si mi-era teama sa nu inceapa sa ploua cand suntem noi afara. Sper ca maine sa fie vremea ok pt ca noi ne-am obisnuit sa iesim zilnic din casa si sa colindam pe und evedem cu ochii .

Roxxy si Matei, sufletelul meu drag (29.11.2007)

SUNT CEA MAI FERICITA MAMICA DIN LUMEA ASTA!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura10 spune:

lumi_b si felicici - bb vostri parca-s trasi la indigo cu al meu, caci vad ca sunt cam de aceeasi seama (11.12.2007). si al meu este foarte greu de adormit, in brate doarme cel mai bine si daca il pun in pat se scoala, doarme pe piept din nou, dupa 2 saptamani in care n-a mai dormit, se trezeste la 2-3 noapte si adoarme foarte greu apoi la 4-5 si adoarme dupa 7 apoi chiar nu mai e rost sa-l adorm. in schimb doarme la plimbare destul de bine si dupa, eventual mai trage un nani pana seara ca sa stea treaz noaptea. a avut o perioada cand dormea de la 12 la 5 dimineata, 4 zile cred, acum manaca din 2 in 2 ore cum ziceti si voi, sau max 2 ore juma. daca il iau in brate cand se trezeste din somn mai adoarme ince ceva... o ora 2 si se fac legate 3-4 ore, dar asta nu merge in toate cazurile...

sunt disperata de somn, azi noapte am stat pana al 2 si am dormit pana la 5 cand m-a luat de fresh. a dormit de la 7 la 9 si apoi gata, nu i-a mai trebuit somn.

drept urmare am tras si o cearta cu sotul si cu soacra azi dimineata si acum nu ne mai vorbim nici unul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Buna!
Mihuta, ai dreptate, suntem niste lenese la scris zilele astea. Sa stii ca inca mai caut pozele tale!
Abia am reusit sa iesim la plimbare azi, in rest am stat mult in pat cu don'soara.

Oana, eu o scot si pe vant afara. Bine... sa nu fie vijelie. :) Eu sunt pentru iesit pe orice vreme si nu o acopar cu paturi sau sa-i pun ceva pe fata cum am vazut la alte bunici in special. Asta inseamna ca iesi tu pe-afara si pe copil il acoperi sa nu mai simta nimic. Si pediatra mi-a zis la fel, ca pot sa o scot oricand.

Alina si Maria - 3 NOV 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

quote:
Originally posted by mariussimiuc

quote:
Originally posted by slimatei
azi face lunitza...cred ca vrea sa sarbatoreasca

La cat mai multe lunite inainte!

Amira, Robert si mami Miha

Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...

multumim..sa speram ca si sanatoase caci o aud ca cam harcaie..sau mi se pare si sunt smorfii de-ale ei...Doamne ajuta!

Stefania X2 ....principessa si broscutza lu' mami si a lui tati (22.12.07)
Stefania jr.

avem o lunita ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

RAPORT DE 4 SAPTAMANI AL NEONATOLOGULUI

- Am primit vizita de 4 saptamani a neonatologului lui Andrei .
Greutate : 4.300 gr adica un plus de 1.200 de la externare .
Lungime : 55 cm ( plus 4 cm de la nastere).
Perimetru cranian : 37 cm ( la nastere 34 cm )
Perimetru toracic : 37 cm .

Bebe perfect dezvoltat, armonios, solduri ok, vioi, prezente reflexe specifice varstei, raspunde la stimuli vizuali, auditivi, isi mentine capul in pozitie pe burta, il intoarce stanga - dreapta.
Prezinta o hernie ombilicala minima .
Concluzie : bebelus perfect sanatos ( si foarte frumusel, ca doar e al meu ) !!!
Sunt foarte fericita .

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

quote:
Originally posted by felicici

quote:
Originally posted by Laura10

azi am implinit 6 saptamani si astept cu nerabdare momentul cand va renunta la masa de la 2 noaptea... caci este obositor ca apoi vine la 5 alta. ai vosti bb au renuntat la masa de noapte?

Tudor-Matei 11 Decembrie 2007

Laura

Fetita mea are 5 saptamani si de saptamana trecuta se trezeste doar o data pe noapte. Aseara de exemplu s-a culcat la 23, s-a trezit sa manance la 4.30, a readormit la 5 si acum doarme. Dar eu sunt ingrijorata. Mi se pare prea mica pentru programul asta mi-e tare teama sa nu fie bolnavioara, azi am sa sun pediatra. Cand s-a trezit la 4.30 azi noapte eram foarte stresata ca poate s-a mai trezit si mai devreme dar nu am auzit-o eu....
Mai are cineva copilas atat de mic care sa se trezeasca doar o data pe noapte?

Lorena(19.12.2007)

stai linistita ca si eu pateam asa..are nopti cand nu se trezeste cate 5-6 si chiar 7 ore uneori...(nu ma refer acum ca are o luna..ci si cand avea o sapt.)si eu ma speriam cateodata...si ziceam poate ca n-am auzit-o...primele nopti cand vedeam ca treceau vreo 4-5 ore si nu se trezeste o trezeam eu..mare prostie...toata lumea mi-a zis..inseamna ca ea e satula si nu are nevoie de papica si inca tb sa digere ceea ce are...

dar stai linistita caci daca se trezea de foame sigur o auzeai..caci cand are foame...sigur te trezesti...

Stefania X2 ....principessa si broscutza lu' mami si a lui tati (22.12.07)
Stefania jr.

avem o lunita ...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lumi_b

Tot noi!
Voi ce le faceti la bb care nu dorm ? Problema este ca el nu plange daca sta in brate, dar nici nu doarme ziua decat cat sta afara 2-3 ore pe zi.

Luminita si Stefan(10.12.2007)

Pai aici consider ca sunt doua situatii diferite care trebuie tratate fiecare ca atare.

Prima ar fi cand bebe nu doarme pentru ca este odihnit dar maraie pentru ca vrea sa fie intretinut (plimbat, tinut numai pe umar ca stea aiba o privire de ansamblu, cantat, etc) si in cazul asta las orice treaba si ma joc cu el si uneori sta si singur la el in patut si studiaza pana adoarme linistit.

O situatie complet diferita este aceea in care bebe nu doarme desi casca si plange de oboseala. Daca are asigurat confortul fizic din toate punctele de vedere si tot plange (lucru care se intampla in special seara), oricat de mult mi-as dori sa stam cu tati trebuie sa ma retrag cu fetita in camera ei, unde stingem lumina si fac tot posibilul sa o linistesc. O plimb, ii pun muzica clasica sau ii vorbesc in soapta, o mangai. Daca vad ca toate astea parca mai rau o enerveaza este timpul sa o pun in patut si sa ma retrag. In maxim un sfert de ora se linisteste singura. O data am facut greseala ca dupa ce s-a linistit sa ma intorc si sa-i vorbesc (in iddea de a nu termina ziua 'certate'). A inceput iar. Foarte rar aplic aceasta metoda si ma simt foarte rau cand o fac dar ma gandesc ca decat sa planga o ora in bratele mele mai bine un sfert de ora in patut. Poate cateodata o sufoc si simte nevoia sa fie singura.

Cam asta fac eu cand plange Lore...

Lorena(19.12.2007)

Mergi la inceput

Si tot eu as vrea sa va intreb daca ati observat vre-o data o scama sau o geana in ochiul bebelusului si ce ati facut in cazul asta.
Mie mi s-a intamplat de doua ori pana acum...odata avea o geana si azi o scama destul de lunga pe ochisor. Eu cred ca as fi inebunit de nervi sa am asa ceva in ochi. Ea era foarte linistita. I-am pus de fiecare data ser si mizeria a alunecat sub pleoapa dar nici o sansa sa o scot cumva. Ce ma fac eu in situatia in care toata mizeria din ochisori se aduna acolo? Mentionez ca nu plange inca cu lacrimi ca sa se curete ochiul.

Lorena(19.12.2007)

Mergi la inceput