Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (6)
Raspunsuri - Pagina 17
slimatei spune:
quote:
Originally posted by felicici
Si tot eu as vrea sa va intreb daca ati observat vre-o data o scama sau o geana in ochiul bebelusului si ce ati facut in cazul asta.
Mie mi s-a intamplat de doua ori pana acum...odata avea o geana si azi o scama destul de lunga pe ochisor. Eu cred ca as fi inebunit de nervi sa am asa ceva in ochi. Ea era foarte linistita. I-am pus de fiecare data ser si mizeria a alunecat sub pleoapa dar nici o sansa sa o scot cumva. Ce ma fac eu in situatia in care toata mizeria din ochisori se aduna acolo? Mentionez ca nu plange inca cu lacrimi ca sa se curete ochiul.
Lorena(19.12.2007)
stai linistita si la stefy mica am vazut de vreo 2 ori am incercat sa-i scot parul sau ce era...dar pe ei inca nu-i deranjeaza dat fiind faptul ca nu vad..aaaa si mai tare a deranjat-o ca am vrut sa o ajut..nici a mea nu plange cu lacrimi ..eu o incerc sa o spal ..vb vine..ii pun niste picaturi de ser in ochisori si dupa ii fac un masagiutz in dreptul nasucului..asa o ajut..o stimulez..cel putin asa m-au invatat de la spital...si parca incep sa vad niste urme ..adica parca vad ca se umezesc din ce in ce mai tare...
Stefania X2 ....principessa si broscutza lu' mami si a lui tati (22.12.07)
Stefania jr.
avem o lunita ...
totulii spune:
quote:
Originally posted by Roxxy80
Ce fericite sunteti, fetelor. Mi-as dori tare mult ca Matei sa se trezeasca doar o singura data pe noapte. Sper sa se intample si la noi in curand aceasta minune ca doar facem 2 luni .
Azi sunt tare fericita. Matei nu a avut reactii adverse de la vaccin, doar ca a mancat mult mai mult . A dormit cu noi in pat si l-am controlat toata noaptea sa nu faca febra. A dormit ca un puisor (bineinteles cu pauzele de rigoare ). Ma bucur ca i-am facut Infarix Hexa.
Azi nu am iesit afara cu el pt ca a plouat si mi-era teama sa nu inceapa sa ploua cand suntem noi afara. Sper ca maine sa fie vremea ok pt ca noi ne-am obisnuit sa iesim zilnic din casa si sa colindam pe und evedem cu ochii .
Roxxy si Matei, sufletelul meu drag (29.11.2007)
SUNT CEA MAI FERICITA MAMICA DIN LUMEA ASTA!!!!!
roxxy si eu vreau sa-i fac sambata tot infarix . crezi ca vaccinul asta da mai putine reactii adverse, ca daca este asa as fi tare fericita, eu am un scancit de baiat se pune pe plans si cand il sterg la poponet cu servetele umede si cred ca sunt reci ca tare mai plange iar masajul pentru noi si el este un calvar urla rau iar noi suntem enervati de urletele lui.
cred ca nu sunt o mama prea tandra chiar daca fac eforturi mari sa umblu incet cu el, sa-i vorbesc, sa ma joc cu el, de plange mai tot timpul. imi reprosez tot felul de chestii dar nu stiu unde gresesc parca ar fi un bebe nefericit.
"http://good-times.webshots.com/album/561719328ErsZNm"[url""]poze[/url]
5saptamani
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=112857&whichpage=7
geo_ionita spune:
Si eu imi reprosez uneori ca nu sunt o mama buna pentru ca incerc uneori sa o schimb repede sa nu ii fie frig, insist sa ii curat nasul chiar daca ea urla cat p tin plamanii ptr ca nu ii place, ca nu stiu sa ii fac masaj dupa baie asa cum ar trebui ori ca nu vorbesc prea mult cu ea uneori si o las in patut... Toate cred ca trecem prin fazele astea...
Cum ii dau bebelinei COLIC BABY, ca pe cutie scrie sa pun 5 ml in apa ...dar cata apa? il dau pe tot o data? toata cantitatea de apa cu cei 5 ml?
Cine a folosit dezinfectant de rufe CHICCO si cum l-ati folosit?
Georgiana
mamica clopotelului Bianca Maria (25.12.2007)
Aralia spune:
quote:
Originally posted by totulii
roxxy si eu vreau sa-i fac sambata tot infarix . crezi ca vaccinul asta da mai putine reactii adverse, ca daca este asa as fi tare fericita, eu am un scancit de baiat se pune pe plans si cand il sterg la poponet cu servetele umede si cred ca sunt reci ca tare mai plange iar masajul pentru noi si el este un calvar urla rau iar noi suntem enervati de urletele lui.
cred ca nu sunt o mama prea tandra chiar daca fac eforturi mari sa umblu incet cu el, sa-i vorbesc, sa ma joc cu el, de plange mai tot timpul. imi reprosez tot felul de chestii dar nu stiu unde gresesc parca ar fi un bebe nefericit.
"http://good-times.webshots.com/album/561719328ErsZNm"[url""]poze[/url]
5saptamani
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=112857&whichpage=7
Si fata mea plangea foarte tare la masajul de dupa baita si am renuntat la el, in schimb ii fac masaj in cadita. Nu se recomanda masajul in timp ce plange sau daca mama/tata sunt enervati/surescitati/suparati in timpul masajului. Cica asa ii faci mai rau decat bine. Daca ii place la baita, incearca si tu ca mine!
Alexia Diana
5 Nov. 2007
geo_ionita spune:
Este mai bun COLIC BABY decat BABY DRINK? Am luat si Colic baby sa vad daca da rezultate...numai spuneti-mi si mie cum sa il dau.
Oare gasesc pe net filmulete cu alte mamici care fac baita si masaj la bebelusii lor, pentru ca as vrea sa vad si la altcineva cum face, ca sa invat si sa stiu ca ceea ce fac eu fac bine la bebe.
Georgiana
mamica clopotelului Bianca Maria (25.12.2007)
lumi_b spune:
quote:
Originally posted by feliciciquote:
Originally posted by lumi_b
Tot noi!
Voi ce le faceti la bb care nu dorm ? Problema este ca el nu plange daca sta in brate, dar nici nu doarme ziua decat cat sta afara 2-3 ore pe zi.
Luminita si Stefan(10.12.2007)
Pai aici consider ca sunt doua situatii diferite care trebuie tratate fiecare ca atare.
Prima ar fi cand bebe nu doarme pentru ca este odihnit dar maraie pentru ca vrea sa fie intretinut (plimbat, tinut numai pe umar ca stea aiba o privire de ansamblu, cantat, etc) si in cazul asta las orice treaba si ma joc cu el si uneori sta si singur la el in patut si studiaza pana adoarme linistit.
O situatie complet diferita este aceea in care bebe nu doarme desi casca si plange de oboseala. Daca are asigurat confortul fizic din toate punctele de vedere si tot plange (lucru care se intampla in special seara), oricat de mult mi-as dori sa stam cu tati trebuie sa ma retrag cu fetita in camera ei, unde stingem lumina si fac tot posibilul sa o linistesc. O plimb, ii pun muzica clasica sau ii vorbesc in soapta, o mangai. Daca vad ca toate astea parca mai rau o enerveaza este timpul sa o pun in patut si sa ma retrag. In maxim un sfert de ora se linisteste singura. O data am facut greseala ca dupa ce s-a linistit sa ma intorc si sa-i vorbesc (in iddea de a nu termina ziua 'certate'). A inceput iar. Foarte rar aplic aceasta metoda si ma simt foarte rau cand o fac dar ma gandesc ca decat sa planga o ora in bratele mele mai bine un sfert de ora in patut. Poate cateodata o sufoc si simte nevoia sa fie singura.
Cam asta fac eu cand plange Lore...
Lorena(19.12.2007)
Noi suntem undeva la mijloc in sensul ca dupa ce se trezeste la 4-5 dimineata nu mai adoarme, el in general adoarme fie la san cand este satul sau plimbat in brate, pus in patut se trezeste (este satul, schimbat, plimbat eventual)dupa care se intampla urmatoarele fie sta si se uita la jucarii, pe pereti, la carusel absolut linistit uneori si cate o ora si jumatate(nu intervin in nici un fel)sau in urmatoarele 5 minute dupa ce s-a trezit incepe sa urle nu neaparat de oboseala l-am lasat sa planga si dupa mai putin de 5 minute aproape ca se invinteste de plans si atunci intervin adica il iau in brate si dupa ce este plimbat un pic se linisteste, dar in momentul acela nu mai sta in patut. Eu inclin sa cred ca el se odihneste din jumatati de ora pe care le fura la mine in brate, pana il pun in patut. Este cred mai mult rasfat pentru ca de adormit adoarme destul de usor dar eu refuz sa il tin in brate si il pun in patut, el se scoala, eu il pun in patut adormit sau sa se joace atunci cand are dispozitia necesara.
Ce mai pot sa spun este ca seara dupa baita adoarme in jurul orei 11 12 il pun in patut si pana la 4-5 dimineata cand mananca nu misca, deci atunci nu il mai deranjeaza patutul.
Ce sa ii fac? Am intrebat si pediatrul si mi-a zis ca nu am ce sa ii fac.
mihuta spune:
Vasari, m-ai prins, n-am pus inca pozele !
La mine functioneaza cantatul, o calmeaza imediat (si pe mine). La masaj nu statea cand era mai mica, acum sta cam 5 minute, ca mai mult n-are rabdare. Si nici nu-i fac zilnic.
mami de Sophia
lumi_b spune:
Fetelor voi aveti wrap (un fel de esarfa pentru purtat bebe)? Daca da, ati luat-o din tara? De unde?
Multumim, fetele
lumi_b spune:
totulii si noi aveam o problema cu servetelele umede, adica erau reci si ne deranjau, insa eu am inceput sa le tin pe calorifer, nu se usuca cum credeam eu, le tin cu partea pe unde le scot in jos si e super ok, acum ii place cand le folosesc.
La masaj dupa ce il sterg in prosop eu in pun pe un scutec tot cald(tinut pe calorifer)si nu mai comenteaza asa vehement desi nu merge tot timpul, daca ii este f foame pot sa ii fac orice si tot plange cand il scot din apa.
Laura10 spune:
si nou avem scame in ochiiii
am zis ca o sun pe doc ca e grav, dar vad ca nu numai el are