Face crize de nervi...

Face crize de nervi... | Autor: Lorenyy

Link direct la acest mesaj

Fiica mea,in varsta de 1 an,mai nou,cand se enerveaza(anume cand nu i se da ceea ce doreste,fiind exagerat de rasfatata de bunici),se da cu capul de pereti,de frigider,etc.Ce sa ne facem???
O mamica disperata...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Si ai mei au trecut prin etapa asta . Fata mai ales se dadea cu fruntea de ce era mai aproape; podea, mobila, usa ...A avut si vanatai in frunte din cauza asta. Pentru tine, ca parinte, e foare frustrant sa ii vezi ca fac asa, dar trebuie sa ai rabdare, ca le trece. cum am procedat eu: o luam in brate cand vedeam ca se loveste prea tare, ii spuneam ca nu e voie, ca se loveste si o doare. Am trecut apoi la faza cu ignoratul. O urmaream sa nu se loveasca tare, dar nu o bagam in seama. Si, cel mai important, nu ceda (daca vrea ceva, nu are voie si nu primeste, si incepe sa faca o criza de nervi, nu va razganditi si ii dati), ca se prinde ca showl are efect si continua. O mai poti lua si duce intru-un loc 'safe' (pe pat, pe covor intr-o zona unde nu se poate lovi) si o astepti sa ii treaca nervii. Cel mai important e sa ai rabdare si sa nu te enervezi si tu (sau cel putin sa nu ii arati ca te afecteaza). vorbeste-i calm, pe un ton linistit, dar ferm.
Dupa cum spuneam, e doar o etapa, o sa treaca. Pt ei la varsta asta e si foarte frustrant ca inteleg multe lucruri, dar inca nu se pot face intelesi, nu pot vorbi, nu iti pot comunica exact ce vor.

Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Jurnal de calatorie prin viata cu gemeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarrice spune:

Si copilul meu are manifestari de genul asta. Nu se loveste cu capul, insa urla si se isterizeaza cand nu primeste ce vrea.
Solutia, e , intradevara sa nu cedezi in fata acestor manifestari. M-am ingrijorat si eu cand a inceput sa faca asa, apoi am citit prin mai multe carti si articole ca e o etapa, pe care o va depasi daca gestionam cu tact momentul.
E mai greu cu bunicii, care intervin aiurea in asfel de momente, cu scuza ca "mi-e mila de el/ea".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

copilul meu nu a facut si nici nu face crize.dar am o prietena care are un baietel, care de-a dreptul ma inr=grozeste cand se crizeaza.
cel mai bun remediu e sa il ignorati si sa nu cedati niciodata.
iar daca intervin salvatorii, trebuie vorbit cu ei, facuti sa inteleaga ca prin atitudinea lor de "mi-e mila de el/ea" nu fac decat sa inrautateasca situatia si sa micsoreze autoritatea parintelui.
succes!

julia 9+ si alex-raoul(5 anisori)

"Un copil este o raza de soare ce iti va lumina viata. Un copil e o promisiune a lui Dumnezeu ca viata merge inainte. Un copil e atingerea raiului. Un copil e tandrete si dulceata. Un copil e mereu surprinzator, emotionant, fermecator si captivant. Un copil e o minunata binecuvantare. Dar in primul rand un copil e dragoste."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia_alx spune:

Si fetita mae face crize de nervi la aproape 3 ani si nu cand nu i se da ceva ci cand este obosita. Criza dureaza intre 1-2 ore de plans nimeni nu ii poate intra in voie, arunca jucariile, face cate o fixatie asupra unei activitati(de ex. spalatul pe dinti) pe spune ca vrea s-o faca dar nu o face. Pt. mine este f. dificil am incercat cu vorba buna, apoi incep sa ma enervez s-o ignor si tot degeaba in acele momente ma gandesc daca este cazul sa ma adresez unui psiholog specializat sau nu. Ma gandesc apoi ca este prea mica pt. asa ceva. Dupa ce oboseste se comporta ca si cand nu s-a intamplat nimic doar nervii mei sunt vai de ei. Are momente cand se bate singura cu palma peste fata iar asta e un lucru care ma deranjeaza enorm pt. ca eu nu sunt adepta batailor f. rar se intampla sa-i dau o palma la fund. Norocul meu ca aceste crize sunt rare de 3-4 ori pe an. Oricum trag speranta ca este doar o faza in viata ei si va ii trece . Ea de altfel este un copil f. cuminte si intelegator nu am probleme cu ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudia_31 spune:

Aceeasi problema o am si eu cu baietelul meu care are 7 ani si nu intelege cand ii spun nu se poate. Ma ingrozeste si nu ii cedez dar se enerveaza si mai tare cand vede ca nu l bag in seama. Aceste manifestari au inceput de cateva luni.Are un aliat in persoana mamei mele si acest lucru imi stirbeste din autoritate. Sper sa pot sa ma mentin ferma in fatta lui si sa i treaca aceste" crize".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Astea erau manifestarile favorite la puiul meu , off doamne , plus crize de plans unde uita sa respire si lesina , am tras o spaima cumplita sa nu aibe copilul epilepsie am dat fugutza la un doctor care ii sunt recunoscatoare si in ziua de azi, am mai scris despre asta si la alte subiecte asa ca imi pare rau ca ma repet.diagnosticul rasfat puternic - tratamentul o plama la fund de cate ori se loveste cu capul de perete , fundul nu doare asa tare cum doare capul si sfatul acesta vine de la un doctor in canada unde nu ai voie sa da-i in copil. La inceput ma gandeam ca un copil de un an si jumatate nu intelege , oricum il luam in brate ii vorbeam si poate mai imi dadea si un cap in gura ca na era in crize .Pana am aplicat tratamentul prescris de doctor a incetat si am cel mai cuminte copil. rade de moare cand ii povestim ce crize facea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Rares a facut 6 injectii cu gentamicina,la fundulet.La ultima a sarit la bataie la asistenta.Dar nu oricum ,ci cu strigate de lupta.Nu stiam ce sa fac sa rid ca era o situatie comica dar si trista ,fiindca puiul meu plingea.Daca as fi putut filma sa vedeti scena...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta-Maria spune:

Fiind baby sitter la 4 copii de o saptamana, 2 ani, 4 si 6 ani timp de 6 luni de zile... singurul lucru care a mers in caz de crize de nervi (mai ales la fetita de 4 anisori) a fost: "treci in patul tau si nu te misti de acolo pana nu iti trece".. si urla...chiar si cate 3 ore. Dar o ignoram complet. Intr'o luna a observat ca nu tine, si nu mai facea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

quote:
Originally posted by Ancuta-Maria

Fiind baby sitter la 4 copii de o saptamana, 2 ani, 4 si 6 ani timp de 6 luni de zile... singurul lucru care a mers in caz de crize de nervi (mai ales la fetita de 4 anisori) a fost: "treci in patul tau si nu te misti de acolo pana nu iti trece".. si urla...chiar si cate 3 ore. Dar o ignoram complet. Intr'o luna a observat ca nu tine, si nu mai facea.

mi se pare incredibil ce citesc...
spre binele copiilor,sper sa afle parintii de tratamentul aplicat si sa-si gaseasca alta bona...
mi-e asa de mila de bietii copilasi...

Micuta chinezoaica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

quote:
Initial creeata de Lorenyy

Fiica mea,in varsta de 1 an,mai nou,cand se enerveaza(anume cand nu i se da ceea ce doreste,fiind exagerat de rasfatata de bunici),se da cu capul de pereti,de frigider,etc.Ce sa ne facem???
O mamica disperata...

nu-i intoarce spatele...,nu o ignora...,eu zic ca cere mai multa atentie...,vorbeste-i calm,iubeste-o...

si fetita mea are momente in care se enerveaza daca nu-i dau acel "ceva"...si atunci,fie i-l dau sub supravegherea mea...,fie ii dau altceva...,o iau de acolo,ascund obiectul si fac un nr de magie cu un obiect nou ...
este atat de simplu...

Micuta chinezoaica

Mergi la inceput