Olimpiada obligatorie clasa IV-am nervi! Help!

Olimpiada obligatorie clasa IV-am nervi! Help! | Autor: viviana

Link direct la acest mesaj

Astazi i-am promis fetitei mele ca ii voi tine pumnii la olimpiada de limba romana.

Invatatoarea ne-a spus ca de la minister a venit obligativitatea ca toti copiii sa participe la olimpiada de romana si matematica.

Nu stiu daca este valabil si pentru alte clase.

Mie mi se pare cam tampenie sa obligi copiii sa participe la un concurs unde subiectele, este clar, ca se dau pentru un nivel foarte ridicat.

Ma gandesc la bietii copiii care sunt mai slabi la invatatura si se vor simti frustrati de notele obtinute.

Voi ce parere aveti?

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LILIMAR spune:

Baietelul meu este clasa a III-a si intr-un fel sau altul a fost obligat sa participe la concurs de romana si matematica, la care mai platim si inscrierea, Olimpiadele cunoasterii... La inceput eu nu am fost de acord, mi s-a parut prea mic pt. astfel de concursuri. Am fost lamuriti de d-na invatatoare ca le prinde bine, ca se obisnuiesc cu concursurile, etc., etc. In continuare nu sunt de acord cu concursurile sau olimpiadele la varsta asta, dar problema este ca puterea de convingere a invatatoarei asupra copiilor este f.mare. Poate v-ati confruntat si voi cu "asa a zis doamna" sau "vin toti copiii eu de ce sa nu merg ?" Eu mi-am propus ca in semestrul urmator sa pun serios aceasta problema la sedinta cu parintii, cine stie daca avem initiativa mai multi poate se mai schimba ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Participarea la olimpiadele scolare NU este obligatorie sub nicio forma. In schimb, pentru invatatoare conteaza cati copii participa la tot felul de concursuri, pentru ca ii creste punctajul pentru salariul de merit, gradatie etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

quote:
pentru ca ii creste punctajul pentru salariul de merit, gradatie etc.
Am trait s-o aud si pe asta.Nu conteaza cati participa ci cati obtin rezultate!!!! Adica locul I, II,III si mentiune!!! Atat!Nu stiu care o fi motivele pentru care unele invatatoare obliga copii sa mearga la olimpiade,poate chiar cred in copii lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Eu am participat azi la olimpiada de romana, ca supraveghetor si pot sa-ti confirm faptul ca nu au participat toti copiii dintr-o clasa ci doar cine a dorit sa se inscrie (acest concurs e gratuit). Faptul ca invatoarea i-a obligat, in cazul vostru, sa se inscrie toti...e ilegal si imoral! Nu avea voie sa faca asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by silvana_salajan

quote:
pentru ca ii creste punctajul pentru salariul de merit, gradatie etc.

Am trait s-o aud si pe asta.
Nu conteaza cati participa ci cati obtin rezultate!!!! Adica locul I, II,III si mentiune!!! Atat!

Nu stiu care o fi motivele pentru care unele invatatoare obliga copii sa mearga la olimpiade,poate chiar cred in copii lor.

Ma bucur ca ai aflat un lucru nou.
In fisa de evaluare pentru salariul de merit, aprobata de Consiliul de Administratie (din care fac parte) al liceului in care invata fiul meu, s-a atribuit un nr. de puncte pentru participare, incepand cu faza pe scoala, dupa care, evident progresiv, pentru rezultate.
Discutiile au fost aprinse, si in final criteriile si punctajele au "trecut" in forma asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Sunt sigura ca nu a existat nici o obligativitate impusa de minister!!! Astea au fost spuse ca sa va determine sa participati.
Invatatoarea copilului meu (care are un anumit grad/statut in invatamant) nu i-a luat la Olimpiada pe toti copiii. Nici nu a impus vreunuia sa participe.
De asemenea, chiar mi-a specificat ca nu exista nicio taxa.
Hartia pt. xerox,pt.lucru si pt. ciorne a luat-o din fondul clasei.
Plus ca nu e absolut deloc de acord sa bombardezi copilul cu zeci de teme pt. acasa si fishe peste fishe. Asa e copilul unor prieteni, obosit. Participa la Olimpiade, dar de Cangurul la engleza nici nu mai vrea s-auda. Elevii sunt prea surmenati din cazua temelor excesive.

In schimb, celuilalt copil al meu, profesoara i-a cerut 10 bani pt. foaia de test. Atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisseis spune:

Nici la noi nu a fost o obligagie pentru copii sa participe.
De exemplu, baiatul meu s-a dus la un concurs zonal de matematica,fara sa-i impuna nimeni.
Eu sunt pentru astfel de concursuri, nu-mi place ca invatatoarea sa se limiteze la manual, si-apoi sunt benefice pentru copii.
Dar despre ce olimpiada vorbiti? din cate stiu, celelalte concursuri inca nu au inceput(Cangur, olimpicii cunoasterii, micul matematician ...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabela spune:

Concursurile cu taxa, nu sunt olimpiade.
Cred ca olimpiadele incep din clasa a IV-a. Cel putin, la noi la clasa a III-a nu am auzit de ele.
Copilul meu participa inca din clasa a II-a la acest gen de concursuri( la matematica, romnana sau engleza): la Winners, Smart, sau Evaluare in educatie. De ex la Smart taxa a fost ,parca de 8,5 ron iar la evaluare in educatie- 20 ron. Dna invatatoare nu i-a obligat sa participe; cine a dorit ,bine, cine nu, nu.
Mie una mi se par bune aceste concursuri:in primul rand se obisnuieste cu un concurs, apoi vad si eu ca parinte cam ce stie copilul meu. Da, vad eu ce stie din ce se face la clasa, sau din ce lucrez eu cu el suplimenatar, dar exercitiile de la concurs au grade diferite de dificulatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Scuze ca am schimbat titlul, dar sunt plina de nervi.

Fata mea a participat la olimpiada de matematica care a avut loc pe 23 ianuarie. Nu a vrut. Nu ii place matematica, e mocaita la calcule, si ramane deseori in urma. Dar se straduie foarte mult. La testele din clasa are 3 de FB si un B.

I s-a spus ca nu e important ce face acolo ci faptul ca participa.

Ok. Deci, volens-nolens s-a dus.

A obtinut marele punctaj: 20 puncte.
Cea mai buna eleva din clasa a luat 39. Cel mai mare punctaj a fost 60.

Si apoi punctajele s-au transformat in note: fi-mii i-a revenit un Suficient.
Celorlalti le-a revenit cate un Bine.

Nu e vorba de nota, la o adica fac ceva pe ea.
Copilul meu sufera ca i s-a spus ca mai important decat punctajul obtinut este faptul ca participa. Si acum? Uite ca era important si punctajul. Sic!
Mie gestul mi se pare total nepedagogic mai mult nu mai scriu ca deja sunt inflamata!

Deci ce am de facut mai departe?

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Viviana,
ce sa-ti spun? Imi pare rau! Sufera copilul, suferi si tu.
Da-o-ncolo de Oli..si gata...cu suficient sau fara el...Voi treb. sa mergeti inainte. Discuti tu ca parinte cu invatatoarea si poate lamuresti lucrurile. o fi una mai haina la suflet, ca altfel nu stiu ce sa zic. Sist. asta se cretinizeazao data cu oamenii. O fi si inv. suparata ca nu aavut rezult. mai bune prin copiii vostri si acum se razbuna...arma stii tu a cui e!

Mergi la inceput