Olimpiada obligatorie clasa IV-am nervi! Help!
Raspunsuri - Pagina 2

agho spune:
La fi-miu la cls. a VI-a, profa de mate le-a dat un 10 pt. cei care s-au calificat la faza pe sect. Dupa aceea nu i-a sanctionat daca ei n-au reusit sa mearga mai departe.
La fetita, nici vorba de sanctiuni. D-na lor nu stie cum sa-i mai incurajeze ca sa-si ridice nivelul fiecare la invat.
Total nepadagogic a procedat. Si chiar daca le spunea ca va conta la calific. din catalog, tot nu era corect, pt. ca este un concurs in afar orelor scolare si nu cred ca exista specificat undeva ca treb. sa-ti pui la zid pe elevii.
La mate, sunt copii care au reusit mai departe, insa copila mea nu s-a descurcat. La romana insa si-a dorit mai mult sa participe si motivatia a ajutat-o in obtinerea unui punctaj f bun.
Inca o data, da-i mai bn un tel. invat. si clarifica lucrurile cu calm, daca se poate. Dar poate ca nu i-a trecut-o in catalog.
Pupa copilul, spune-i ce simti tu pt. ea si lasa "zombii" sa treaca!
Si asa, pe scurt, copila unor prieteni, ff buna la invat., care lucreaza cu o viteza uluitoare, f putin i-a lipsit ca sa se califice mai departe.
Important e ce faci tot timpul, care e bagajul general, si in ziua de azi, crede-ma, nu ne intreaba nimeni ce note am avut in facult, darmite in scoala!

viviana spune:
Agho, multumesc. Sa stii ca m-am linistit si datorita celor spuse de tine.
Am vorbit cu fetita mea, am linistit-o si i-am explicat ca acel lucru a fost incorect si i-am spus si de ce.
I-am spus ca cu astfel de lucruri incorecte se va mai intalni si ca va trebui sa invete sa le faca fata, fara sa fie trista, deprimata si fara sa poarte ranchiuna in suflet.
Dupa aceea i-am spus ca noi, parintii, ei suntem foarte multumiti de rezultatele ei si de ceea ce a reusit sa acumuleze pana acum. Si ca asta este cel mai important.
Si mai important decat atat este sa gandeasca pozitiv fata de ea insasi.
Eu voi avea o discutie cu invatatoarea compusa dintr-o singura fraza scurta in care ii voi spune ca am fost nemultumita de acest gest. Si atat.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

agho spune:
Viviana, ma bucur daca a contat catusi de putin ce ti-am povestit.
Bine ai facut ca ai vb cu fetita si ca i-atai aratat afectiunea voastra.
Pregateste-te tu ca mama pt. mai tarziu si-ai sa intelegi ca Olimpiadele nu sunt deloc ce par a fi. Nu sunt teste de cultura generala. Iti spun asta pt. ca s-ar putea in cls.a V-a sa ai pretentia sa aiba rezult f bune, dar nu toti copiii exceleaza la una din materii. E ca si acum ai vrea sa devina matematician sau lingvist si nu e cazul. Poate avea o profesie frumoasa in care cele doua materii doar se intrepatrund.
Sper ca Olimp. sa nu devina competitia prostiei parintilor care si-ar obliga/impinge inutil copiii sa mearga la zeci de competitii.
Daca noua acum, adulti fiind, ne-ar cere cineva sa participam sapt/lunar la cate un concurs nu cred ca ne-ar conveni nicicum.

flower-power spune:
Sincer,am ramas fara cuvinte.Olimpiadele scolare,patronate de minist.inv.nu exista dupa stiinta mea decat de la clasa a-V-a.Ca si la cursul primar au aparut tot felul de concursuri,ca ciupercile dupa ploaie,patronate de tot felul de srl-uri,asta e alta poveste(Winners,Euro junior,Smart,Micul matematician,Pro educatia,etc,etc)
Tot ce e cu taxa,nu e olimpiada.
Oricum ar fi fost,olimpiada sau concurs nu are nimeni dreptul sa-i oblige sa participe.Aceste abuzuri pe care le practica unele cadre didactice au loc pentru simplul motiv ca parintii nu sunt informati si mai ales fiindca "nu vor sa o supere pe doamna".Cand vom intelege cat mai multi dintre parintii acestor copii ca noi suntem de fapt "avocatii" lor aceste situatii vor deveni istorie.Pana atunci,ne vom lansa in tirade,pe cate un site sau prin alte parti,iar aceste "doamne "isi vor continua nestingherite abuzurile.
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara de
TIBI-MARES

dori spune:
quote:
Originally posted by flower-power
Cand vom intelege cat mai multi dintre parintii acestor copii ca noi suntem de fapt "avocatii" lor aceste situatii vor deveni istorie.Pana atunci,ne vom lansa in tirade,pe cate un site sau prin alte parti,iar aceste "doamne "isi vor continua nestingherite abuzurile.
Marade
TIBI-MARES
Si cum crezi ca ar trebui sa reactioneze un parinte "avocat" in cazul acesta?
Evident olimpiada nu este obligatorie. Eu cred ca e bine sa indemni copilul sa participe la competitie - experienta noua, evaluare a cunostintelor etc. Nu la toate competitiile, si nici sa il obligi daca nu vrea asta e, mai e timp.
Si revin. Ce putea sa faca Viviana? Sa o atentioneze pe invatatoare ca olimpiada nu este obligatorie (poate la generatia urmatoare renunta sa terorizeze copiii cu acest subiect, dar pentru fata ei oricum era prea tarziu). Si sa vorbeasca cu invatatoarea despre nota in catalog - nejustificata si incorecta - ceea ce cred ca a facut. Altceva? Cum poate sa actioneze altfel un parinte ca sa isi apere copilul de abuzuri? Te intreb pentru ca poate cunosti sistemul de invatamant si ne dai variante corecte si legale de a ne apara copiii si de ai ajuta sa fie educati corect.
Edit: Viviana, cum a fost discutia cu invatatoarea?

viviana spune:
Dori: nu am apucat sa vorbesc cu invatatoarea. Fata a fost bolnava si a cam lipsit de la scoala. Azi, ultima ora, nu va fi cu invatatoarea asa ca nu o sa o prind. Cel mai probabil voi vorbi maine si iti voi spune ce am discutat. Pe mine ma intereseaza foarte tare motivatia ei.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

flower-power spune:
"Evident olimpiada nu este obligatorie " spui chiar tu .Pai cat de evident poate fi daca isi permite sa ii minta in fata ? Ceea ce a facut e si abuziv si imoral .Stii de ce face chestia asta ?Pentru ca poate .Pentru ca poate de generatii ,nimeni nu indrazneste sa-i lezeze orgoliul .Din moment ce face asta iti dai seama ca nici nu e prea constienta de faptul ca vreuna dintre mamicile din clasa(care sunt suficient de istete ca sa intre pe DC ) ,ar putea citi regulamentul scolar ,care e un document public dealtfel sau in cazul in care ar face-o , ar avea atata tupeu cat sa-i atraga atentia EI.Si , uite asa , isi vede nestingherita de treaba ,fara s-o deranjeze nimeni...Si merge din abuz in abuz ."Varianta corecta si legala "este sa fii informat ,pertinent ,calm dar ferm si la obiect ,incat sa realizeze ca nu se poate juca cu tine . Din pacate e cale lunga pana cand parintii vor intelege importanta informarii si pe asta se bazeaza si aceste doamne si mai cu seama pe faptul ca n-o sa indrazneasca nimeni sa le spuna adevarul in fata .A...si un mic amanunt , cand iti asumi asta trebuie sa te bazezi pe copilul tau .Eu nu-ti spun decat din experienta si din gustul amar al sedintelor , in care majoritatea covarsitoare a parintilor din clasa se ascund ca niste copii prinsi cu lectia neinvatata dupa colegul din fata si abia asteapta sa se termine ca sa scape mai repede.Vi se pare familiar ?
Mara mami de