Fetele Din America (99)
Raspunsuri - Pagina 8
liris spune:
quote:
Originally posted by cenia
Salut
Eu mai am mult pina sa nasc (pe 15 mai) m-am interesat si eu de bagajul pt spital.
iti dau totul de la spital, doar obiectele de uz si igiena personala sa le iei.
Daca ma vedeati in Romania ce bagaj aveam ... o valiza pe roti cu toate medicamentele, pansamente, vata, haine era o nebunie si cum era sa nasc in masina, astia au adus valiza in sala de nasteri si la sfirsit facea dr. scandal ce e cu geamantanul ala acolo. hi hi hi!!
As vrea daca va amintiti mai fetelor ce lapte praf ati folosit, ca stiu ca sunt pe doua categorii unele au mai mult zahar.
Am citit o poveste trista dar cu final fericit de o mamica care a externat-o in ziua nasterii( in Finlanda) si in noaptea aceea copilul s-a chinuit toata noaptea sa suga si a doua zi a facut o criza de glicemie din cauza oboselii si a lipsei laptelui. era atit de simplu daca mama ii dadea lapte praf, doar citeva lingurite, dar se putea evita asa ceva ... de asta vreau sa am pregatit laptele praf deja cind vin acasa cu bebe. In Romania am folosit ce era acolo cica bun, dar aici nu am nici o idee!
eu am nascut in NL pe fiul meu. la 2 am am chemat moasa , aveam deja contractii regulate si f dureroase. aveam dilatatie 4 cm. mi-a zis ca pot sa mai stau acasa sau suna la spital sa ma primeascca. am preferat sa merg deja la spital. copilul a fost afara la 8.30 a.m., pe 30 sept. la ora 11.30 a.m. aceiasi zi eram in masina, in drum spre casa. m-au tinut deci 3 ore!! timp in care m-au pus sa ma spal, era sa cad prin baia lor (pierdusem mult singe) m-au pus sa alaptez si nu aveam lapte, era frig in sala aia de nu se putea. a fosr cumplit. deci cu sosete, fara sosete, va fi bine, atita vreme cit nu nasti dimineata in Nl... (dc nasteam noaptea, m-ar fi tinut pina dimineata acolo). ata ete.
vezi ca sunt liste peste liste, pe forum, cu cele necesare, dar eu recomand listele locale (facute de fetele din US ...care stiu ce trebuie ptr o nastere in US -diferita de o nastere in alta tara) sau liste mai gasesti prin "what to expect when you're expecting". spune-mi dc n-o ai ca-ti copiez eu lista.
liris spune:
baietelul meu este acum, Slava Domnului, sanatos, dar la 10 zile si el a facut o infectie urinara, o mica anomalie anatomica pe fondul deshidratarii si gata infectia ... eu n-aveam lapte, si nici lapte praf nu ma invatau/indemnau sa-i dau (moasele care veneau acasa in control). baietelul meu plingea tot timpul. plingeam cu el ... nu aveam o clipa de liniste. eram epuizata. iar el infometat/dezhidratat. nu mai stiam ce sa fac.
la 10 zile am intrat in spital, ptr 7 zile cu IV in minuta lui mica, cu dureri, iar sufletul meu in bucati mici. un copil atit de mic, asa de bolnav. plingeam si dc-mi aratai un deget.
asa ca, dc nu ai lapte, sau nu vine imediat, da-i copilului formula! acesta este sfatul meu. imi pare rau ca eu nu l-am citit/primit cind am fost intr-o astfel de situatie.
ruxij spune:
Sunt si eu absolut de acord cu ce spune liris, daca nu ai lapte la inceput, il pui la san si dupa aia ii dai si lapte praf. Aici in US te tin in spital 48 de ore. Mie mi-a venit laptele mai tarziu, dupa cateva zile si la inceput mi-au dat lapte praf, dar cand s-a schimbat tura la asistente, n-au mai vrut sa imi dea, iar copilul urla de foame oricat il tineam eu la san. Asa ca dupa 24 de ore am cerut externarea, din aceast motiv. Au marait ele, dar n-au avut ce face. Am mers acasa si i-am dat copilului lapte praf, apoi cand a venit laptele meu l-am alaptat. A mers copilul excelent! Important e sa fie el bebe sanatos si sa primeasca hrana, nu alte nebunii si idei fixe.
mamidematt spune:
povesti cu laptele praf si cel de la san, m-au ingrozit si pe mine cat era bebe mic. eu l-am alaptat pana la 2.5 luni cand pur si simplu nu m-a mai vrut, cred ca mi s-a stricat laptele. ei , si sa te tii bine ce crizata am fost ca nu e laptele praf bun, ca....lalala...si are 2 ani si 6 luni, si e pe langa cei mai bine-crescuti copii de seama lui.
la spital i-au dat lapte praf cu toate ca aveam si eu colostru, si nu a fost vreo problema. important e sa pape, nu conteaza de unde si sa ia in greutate, eu asa cred
mamidematt spune:
mierea amara , prima mea masina a fost o dacie pe care mi-o amintesc cu drag si azi, dupa12 ani. iti doresc sa te bucuri de ea, sa merig cu grija si sa fii mandra ,ca e o mare realizare
liris spune:
corectare mai sus: "dezhidratat".
ce masina sa-mi iau? nu vreau sa dau mai mult de 8 mii pe ea ca sa balansez faptul ca barbata-miu si-a luat bmw5.
eu deocamdata am doar permis temporar, ptr 60 de zile. si sper , desi la abilitatile mele nu va fi usor, sa iau condusul in acest rastimp.
mamidematt spune:
eu una, prefer o masina mai veche cu putine mile decat una noua, valoarea scade ft repede, tot subiectiva ca parere: eu caut o masina in care sa-l pun si sa-l iau usor pe bebe, si sa fie safe, restul, nu conteaza pt mine
te pup, sper sa faci alegerea potrivita pt tine , masina trebuie sa-te ajute , daca face asta atunci ai facut alegerea potrivita
CRISMIR spune:
Eu am luat ceva bagaj la mine(vorba lui RUXI)nu mai stiu ce am pus,dar stiu sigfur ca nu am folosit nimic...am primit de acolo pijama,tampoane,tot ce era nevoie..a,doar papuic de casa am avut..eu sigur am nascut fara sosete...aici la noi la caldura asta...iar sincer sa va spun,am stat acolo 48 de ore...nici dus nu stiu daca am facut,parca nici nu era voie,eram cusuta(am nascut natural dar fiind mare piticul m-a taiat/cusut)...nu mai stiu..parca m-am spalat asa un pic si am facut dus acasa mai bine..deci prea multe nu ai nevoie..periuta de dinti si piaptan...in rest scaunul de masina e foarte important,dupa cum au mai zis si fetele..fara ala nici nu va da drumul din spital...ceva hainute de copilas sa aveti..restul am primit de acolo,o geanta mare cu lapte praf,pampersi si altele...
Eu am avut probleme cu laptele...Robert dupa 9 ore nu mancase nimic,dormea incontinuu,il puneam la san si nimica ,nu vroia sa suga,au venit si asistentele sa ma ajute si tot nimica,adormea instantaneu...apoi mi-au dat lapte praf si incet incet a inceput sa manance...a fost genul de copil care i-a placut somnul...rar plangea de foame...din pacate nu a vrut nici cum sa suga la san...am incercat 3 zile si nimic...plangea pana ii dadeam formula...asa ca am renunta...asta e...bafta tuturor cu sanul!!!
si nastere usoara gravidutelor!!
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
mymirela spune:
Scuze ca va intrerup tirada despre nostalgii de la nastere, dar vreau sa va zic ca sunt o gramada de programe pe internet cu care poti suna gratis in Romania. V-am zis mai demult despre InternetCalls cu care puteai suna cu 1 cent/minut, insa nu era compatibil cu Mac sau Linux.
Iata acum unul care e compatibil si e gratis pt Romania: http://www.12voip.com/en/rates.html
aaa... si am si eu o intrebare: a facut cineva certificat de nastere sau pasaport romanesc copiilor nascuti aici? si unde l-ati facut aici la consulat, sau in tara?
daca puteti sa-mi ziceti eventual si cat costa si de ce acte am nevoie...
mersi!
o seara faina alaturi de bebei vostri:)