Fetele Din America (99)
Raspunsuri - Pagina 20
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by Daiopri
Buna,
Fetelor indraznesc si eu cu o intrebare la voi. Nu mai stiu daca fetele din New York sunt active la subiect, dar poate si voi stiti ceva detalii.
Noi am vrea sa mergem intr-o excursie scurta in NY la inceputul lui aprilie. Si aici as avea nevoie de ajutor:)
Orice informatie privitoare la hoteluri (ieftine si bune:) si daca se poate cat mai centrale), mijloace de transport, obiective turistice. In principiu ar trebui sa aterizam la JFK si ne gandim la 3 nopti. E de ajuns cat sa ne facem o idee despre NY?
Va multumesc tare mult si astept cu interes raspunsuri.
Numai bine tuturor
Iti raspund eu, ca am locuit la NY. Trei zile e putin pentru NY, dar daca atit puteti sta asta este.
Mergi la www.thepod.com, e un hotel mai ieftin in Manhattan. Camerele sint minuscule, dar e renovat mai recent si locatia e grozava. Hoteluri mai ieftine e greu/imposibil de gasit. E pacat sa locuiesti in alta parte decit in Manhattan, mai ales ca nu stati mult. Sint multe de vazut, probabil ca ajungeti in camera numai ca sa dormiti.
Transportul nu e o problema, Manhattan nu e mare si lumea circula mult pe jos. De fapt e metoda mea preferata de umblat prim Manhattan. Metrourile sint foarte eficiente, dar pentru turisti e de preferat sa mergi cu autobuzul ca mai vezi una-alta.
Nu stiu ce va place sa vizitati (ex: muzee, spectacole, magazine?), poate dezvolti putin.
In orice caz, daca stati asa putin eu recomand sa mergeti intr-un tur. Uite aici: www.coachusa.com/newyorksightseeing/ Luati un tur care sa cuprinda Uptown si Downtown. Eu cu asta as incepe, apoi veti avea o idee mai buna despre oras si ce vreti sa mai vedeti.
Daca puteti sa stati mai mult de trei zile e si mai bine. Apucati sa cunoasteti mai bine diferitele zone, fiecare cartier are personalitatea lui.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Daiopri spune:
Ramona multumesc. Sa precizez ca de fapt mergem in Punta Cana, dar fiindca avionul face escala acolo, mi-a venit ideea "desteapta" sa incercam sa vedem cate ceva de acolo:) Si acuma ramane sa vad daca o putem realiza. Nu de alta dar probabilitatea ca sa mergem doar in NY e f. mica, asa ca sa prind si eu 2 mate:)) Si stiti cum e cu zilele de vacanta pe aici:((
Noi avem baietel de 5 ani, asa ca obiectivele turistice sunt mai pe masura lui asa, si ce mai prindem si noi pe alaturi.
Am sa cercetez hotelul, multumesc mult. Si mai astept sfaturi. Da, poate ar fi bun un tur.
Stiam eu ca aici primesc cele mai bune si adevarate sfaturi!
Numai bine tuturor
Ramona J spune:
Sa stii ca e desteapta ideea! Pentru copil e interesant la Museum of Natural History, in Soho e Scholastic Store - fii pregatita sa lasi niste banuti pe acolo. In apropiere e si Children's Museum of Art.
Turul e un "must" daca stati asa putin. Va faceti cit de cit o idee despre Manhattan.
Mergeti neaparat la Metropolitan la muzeu, e bine daca mergeti vineri seara - e deschis pina tirziu (parca pina la noua). Sinteti linga Central Park (de fapt acolo e Museum Mile - aveti de unde alege). Central Park e o alta destinatie in sine, e si o gradina zoologica acolo - taman bun pentru copil.
In rest evitati zonele prea turistice si nu mincati in Times Square (acolo e bine sa arunci un ochi si sa iei busul pentru tur, in rest nu pierdeti vremea in zona). Sint multe restaurante bune (non-chain intotdeauna!) si sint chioscuri (unele chiar faimoase) cu mincare buna la colt de strada. Daca va hotariti sa mergeti poti sa-mi dai un PM si-ti mai dau detalii.
Vacanta placuta si sper sa iasa cu NY. Merita!
philip spune:
intru sa va multumesc pt recomandarea cu thousands suns... acu mi-am luat si kite-ul sa vedem cum merge, a, si sa va arat eva fain:
http://www.ashesandsnow.org/en/vision/biography.php
philip&andreea
miereamara spune:
Wow, superb, mi-au placut fotografiile si site-ul arata super.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
adriuta spune:
RamonaJ bine ai revenit si ma bucur sa aud ca snteti bine si sanatosi toti.
elena2001 cetatenie o sa am in 2009 si vrem sa mergem sa il botezam pe bebelache in vara anul acesta. Am fost anul trecut in Ro sa imi schimb pasaportul si mi-a spus ca dureaza 3 luni ca trebuie sa trimita actele la Bucuresti...este o adevarata imbarligaceala. De ce nu poate fi si la noi asa cum este aici...totul simplu?!
corinadana Daca atunci vrea el sa vina, este binevenit. De azi oricum este considerat la termen. Mai avem de pus la punct ultimile detalii si apoi asa cum spune si la semnatura, depinde de micutz. Multumm ca te gandesti la noi.
O duminica placuta tuturor.
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev061pf_.png[/image][/link]
AMR 3 SAPTAMANI!!!... sau cat vrea ADRIAN
elena2001 spune:
Adriuta, eu n-am auzit de asa ceva...cred ca cel care te-a informat habar n-avea ce vorbea, a vrut doar sa scape de tine....
Am o vecina care se intoarce sambata din Romania si ea a mers acasa cu titlu de calatorie...din cate am inteles de la sora ei, n-a avut nici o problema in schimbarea pasaportului.....ea s-a casatorit aici cu cetatean american si inainte de a merge in Romania si-a apostilat certificatul de casatorie....ea este din Constanta...
Daca vrei, o pot intreba amanunte si am sa-ti spun saptamana viitoare...
Iti doresc sa ai o nastere usoara si un bebe sanatos si cuminte
A, eu stiam ca certificatul de casatorie tb. transcris in registrele de stare civila romane...si din cate stiu ea nu a facut-o aici la Consulat....sa stii ca am auzit de la multi ca e mult mai usor sa-ti schimbi pasaportul in Romania....il poti schimba in regim de urgenta si asa il poti avea a doua zi...
Irina
Ramona J spune:
Multumesc Adriuta. Nastere usoara si felicitari (anticipate) pentru cetatenie.
Mi-e ciuda ca nu m-am inregistrat la timp sa votez, acum e prea tirziu pentru primaries.
adriana spune:
Ramona, chiar ma intrebam ce-i cu tine, ca erai activa pe aici
Apropo de alegeri, cine credeti ca iese?.. Eu pariez pe HC
In NY cam cat dureaza sa raspunda astia cu cetatenia? cred ca plec din nou in Ro pana primesc ceva de la ei
Oana_B spune:
centanaaar !!!
Oana_B
www.fertilityfriend.com/home/ysatis" target="_blank">vesnica aspiranta
I love pink!