Fetele Din America (99)
Raspunsuri - Pagina 19
elena2001 spune:
Eu nu mi-am schimbat numele dupa casatorie.....tocmai pentru a evita aceste batai de cap...
Dar certificat de nastere romanesc am vrut sa le scot fetitelor...pentru ca nu se stie niciodata cum evolueaza lucrurile in viitor...
Certificatul de casatorie romanesc l-am obtinut dupa 5 ani de la casatorie....
Iar in ceea ce priveste certificatul de nastere eu stiu ca nu se mai tine cont de termenul acela de un an...
Bianca, pentru apostila trimiti certificatul de nastere american cu un cec de $20 si un plic cu timbru (ca sa-ti trimita actele inapoi) in Sacramento..uite aici informatii:
http://www.sos.ca.gov/business/notary/notary_authentication.htm
Uita-te pe certificatul de nastere al fetieti tale si vezi daca are semnatura lui Tom Daly...
ca mie mi-au trimis actele inapoi cand am aplicat pentru Cezara...certificatul ei de nastere era eliberat de" County of Orange Health Care Agency'....daca l-ai obtinut de la Orange County Clerk-Recorder si are semnatura lui Tom daly, atunci este bun...
Ramona J spune:
Fetelor, eu n-am mai fost pe aici de ceva timp si n-am mai tinut pasul cu DC. Sper ca toata lumea e bine, vad ca e si lume noua - bine ati venit tuturor.
Honey, vad ca esti texana si tu, nastere usoara.
Noi sintem bine, doar ca sintem ocupati. Fug sa culc copiii, sper sa mai scriu zilele astea.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
CamiM spune:
A propos de certificatul romanesc: nu stiu cum mai e acum dar noi cand am scos certificat de nastere romanesc pentru Sofia ( la consulatul din New York - anul trecut) ne-au oprit la ei certificatul american cu apostila, noroc ca ne spusese cineva si am cerut intai o copie a certificatului american( de la registratura orasului unde s-a nascut) si pe aia am pus apostila.
Cami 26+ & Sofia - 8 mai 2006
adriuta spune:
Ma doare capul si ma ia plansul cand ma gandesc. Aceiasi problema o am si eu. Am pasaportul pe numele de fata si TOT RESTUL ACTELOR in USA (conturi, SSN, GC) pe numele de casatorie. Am sunat acum cateva luni la ambasada Ro si imi venea sa ma impusc. Cam asa am intzeles eu: Merg la locul casatoriei aici in USA (noi ne-am casatorit aici) si iau apostila.Cica aia stiu ce sa imi dea. Cu apostila si nu mai stiu ce acte traduceri...etc merg la L.A. si intr-o zi ma rezolva ei cu nu stiu ce plic ... la care am 2 optiuni:
1 trimit prin DHL in tara cu imputernicire si intr-o saptamana am pasaportul romanesc pe numele de casatorie.
2 ii las pe ei sa faca tot si dureaza pana la 4 luni.
Si imi este ciuda ca imi expira acum in August si nu pot sa aplic pentru cel american ca nu-s trecuti acei 3 ani de casatorie cu UN CETATEAN AMERICAN...sotul era rezident acum 4 ani cand ne-am cas. noi. Imi vine sa-l dau naiba de pasaport pana imi iau cetatenia...dar mi-e cumva sa stiu ca sunt legata de ei.
Cam asta stiu eu... de la nenea cela de la ambasada....
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev061pf_.png[/image][/link]
36+ cu ADRIAN
elena2001 spune:
Adriuta, eu daca as fii in locul tau nu mai mi-as bate capul cu pasapotul ...daca va trebui sa mergi in Romania pana iti vei lua cetatenia, te duci la Consulat si iti iei un titlu de calatorie...iar cand ajungi in Romania , iti faci pasaporul...e mult mai simplu asa...
Intre timp apostileaza-ti certificatul de casatorie...nu trebuie sa mergi nicaieri...se poate face prin posta...
elena2001 spune:
Cami, nu ti se opreste nici un act in original acum.....stiu ca se cerea cand nu era nevoie de apostila....
ariciu spune:
Fetelor m-ati pus pe ganduri...frumos e visul american, dar cruda e realitatea...
Nu o sa ma descurajez, am sa persverez sa cred ca o sa am noroc si am sa joc la Loterie.....
Sa inteleg ca daca am CG prin loterie, viata imi va fi mai usoara? Pot sa obtin un job, sa inchiriez o casa, sa traiesc si eu alaturi de ceilati cetateni, fara griji(ca o sa fiu data afara din tara)?
miereamara spune:
quote:
Originally posted by ariciu
Fetelor m-ati pus pe ganduri...frumos e visul american, dar cruda e realitatea...
Nu o sa ma descurajez, am sa persverez sa cred ca o sa am noroc si am sa joc la Loterie.....
Sa inteleg ca daca am CG prin loterie, viata imi va fi mai usoara? Pot sa obtin un job, sa inchiriez o casa, sa traiesc si eu alaturi de ceilati cetateni, fara griji(ca o sa fiu data afara din tara)?
Da, Ariciu, cu GC ai toate drepturile (in afara de cel de vot). Daca castigi GC prin loterie, dupa cinci ani poti aplica si la cetatenie.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
corinadana spune:
quote:
Originally posted by elena2001
Adriuta, eu daca as fii in locul tau nu mai mi-as bate capul cu pasapotul ...daca va trebui sa mergi in Romania pana iti vei lua cetatenia, te duci la Consulat si iti iei un titlu de calatorie...iar cand ajungi in Romania , iti faci pasaporul...e mult mai simplu asa...Intre timp apostileaza-ti certificatul de casatorie...nu trebuie sa mergi nicaieri...se poate face prin posta...
Asa am facut eu si Raluca acum 3 ani. 60$ de caciula si gata!
Adriuta il astepti pe 29 febr. ?
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Daiopri spune:
Buna,
Fetelor indraznesc si eu cu o intrebare la voi. Nu mai stiu daca fetele din New York sunt active la subiect, dar poate si voi stiti ceva detalii.
Noi am vrea sa mergem intr-o excursie scurta in NY la inceputul lui aprilie. Si aici as avea nevoie de ajutor:)
Orice informatie privitoare la hoteluri (ieftine si bune:) si daca se poate cat mai centrale), mijloace de transport, obiective turistice. In principiu ar trebui sa aterizam la JFK si ne gandim la 3 nopti. E de ajuns cat sa ne facem o idee despre NY?
Va multumesc tare mult si astept cu interes raspunsuri.
Numai bine tuturor