Fetele Din America (99)
Raspunsuri - Pagina 18
blackpanterro spune:
Doamne Honey cata umblatura aveti si voi...dar eu ma mir ca nu ti s-a oferit sa fi permanent resident.Eu cand am intrat in US sa imi fac actele de GC am avut 2 ani de la casatoria civila si desi era pe viza de pe pass o mentiune sa primesc GC pe doi ani tipul ala de acolo a spus ca el schimba asta pt ca avem 2 ani de casnicie si asa am ajuns sa fiu permanent resident.
Era mai usor daca sotul era militar, asa fiind civil procesul de emigrare merge mai greu ca si la restul civililor.Cum spuneam noi aratam id-urile militare(eu ca dependent) si se rezolva totul.
Cred ca la noi a tinut mult si de noroc.....oricum mai bine sa te relaxezi acum inainte de bebe(btw sa ai o nastere usoara si fara peripetii) ca dupa aia ii iei tu in coarne pe astia
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
BiancaM spune:
Tot eu
Elena2001 si pentru apostila unde ai trimis certificatul? Ca pe mine asta ma doare...LA consulat am vazut ca-s smecheri si nu te lasa sa te duci cu traducerea legalizata(pe care dai 10$ sa o legalizezi) ci vor pe CD si sa-ti ia ei 30 pentru legalizare(of, ca nu degeaba is romani). Cel american il avem si am dat 17 parca pe el.
Voi ce mai faceti? Ce mai fac fetitele? Trebuie sa fie mare si Bianca...
Mamica fericita de Amalia Elena(6 aprilie 2007)
Carmenbr spune:
Bianca, pt apostila se trimite undeva in San Francisco, parca. Daca vrei aflu si iti spun.
Blackpanterro - Adriana-, cumnata mea a venit in dec 2006 in vizita aici cu prietenul ei si s-au casatorit in Vegas. In aprilie anul urmator si-au legalizat casatoria cu un certificat international eliberat de statul Nevada. Dar din cate stiu eu trebuie inregistrata casatoria in 6 luni de la data casatoriei. Deci la tine au trecut de mult cele 6 luni.
3 anisori...uraaa!
BiancaM spune:
Carmen ceva am gasit si eu pe internet(unii din SF), dar ma costa $145. Eu vreau daca se poate ceva mai ieftin. DAr poti sa-mi trimiti si mie ce stii tu, poate nu sunt aia de i-am gasit eu...
Mamica fericita de Amalia Elena(6 aprilie 2007)
blackpanterro spune:
quote:
Originally posted by Carmenbr
Bianca, pt apostila se trimite undeva in San Francisco, parca. Daca vrei aflu si iti spun.
Blackpanterro - Adriana-, cumnata mea a venit in dec 2006 in vizita aici cu prietenul ei si s-au casatorit in Vegas. In aprilie anul urmator si-au legalizat casatoria cu un certificat international eliberat de statul Nevada. Dar din cate stiu eu trebuie inregistrata casatoria in 6 luni de la data casatoriei. Deci la tine au trecut de mult cele 6 luni.
Carmen & Ericutz (15.06.2004)
Ajutati-o pe Diana!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!
3 anisori...uraaa!
Noi ne-am casatorit si religios in State la 6 luni de la casatoria civila in Italia deci suntem inregistrati si in State...la asta te referi?Cazul nostru se extinde in toata lumea LOL
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
Carmenbr spune:
Adriana, ei si-au inregistrat in Ro casatoria inainte sa treaca cele 6 luni de la data cand s-au casatorit in vegas. Daca nu au trecut 6 luni de la casatoria ta in State, ma pot interesa ce acte au depus ei ca sa inreg casatoria in Ro. Din Vegas ni s-a spus ca certificatul eliberat de ei cu apostila e valabil oriunde in lume. Si a fost acceptat in Ro.
Bianca, intreb si iti spun. Eu acum un an cand am legalizat certificatul de casatorie al cumnatei mele am platit $20 pe document.
3 anisori...uraaa!
blackpanterro spune:
Au trecut 3 ani de atunci :)
Multumesc mult Carmen ca vrei sa ajuti dar nu ma deranjeaza ca nu sunt inregistrata in Ro cu casatoria.Cand voi deveni cetatean american voi renunta sa mai folosesc acte romanesti si imi voi schimba numele pe toate actele ce au numele de fata.
NU voi renunta la cetatenie(numai daca trebuie) dar nu vreau sa mai imi bat capul cu umblatura si birocratie.
Cand am incercat sa inregistrez casatoria in Ro, am facut copii la toate actele straine, traduceri, legalizari, am dat o caruta de bani, apoi m-am dus la primarie sa le depun, aia imi zice ca nu pot sa fac asta acolo, ma trimitea sa merg iar in Italia pt ca apostila de pe cert de casatorie italian nu era cea de la Haga(chiar era doar ca nu era specificat numele, asta mi s-a spus in Italia).I-am spus ca nu se poate apoi ma trimis la o misiune diplomatica!? , habar nu aveam unde sa ma duc, apoi a mai zis ca dupa ce am totul ok o sa fie trimise actele la Buc si de acolo se vor intoarce in 3 luni...deci ma lipsesc.Prietena mea din Scotia a patit acelasi lucru cu legalizarea casatoriei(maritata in Scotia cu scotian)
Inca o data multumesc!
Carmenbr spune:
Bianca, am intrebat si mi-am si adus aminte ca si eu i-am facut certificat de nastere romanesc lui Eric. Poti sa-l faci prin consulat daca fetita ta nu a implinit un an (eu zic sa suni, cateodata daca nu a trecut mult de la 1 anisor si invoci diferite motive, stii tu, ca la romani ti-l fac si la 1 an si ceva). Apostila costa $20 de dolari, dar costa mult certificatul de nastere. Nu mai tin minte exact cat am platit, dar parca tot asa ca Elena, $100 si ceva. Certificatul se face parca pe loc. Daca te hotarasti sa-l faci iti dau eu un ceular al celor din consulat, ca la tel normale raspund tare greu.
Daca ai nevoie de legalizari la diferite acte iti dau eu nr de telef al unei doamne romance care e tare draguta.
P.S. Voi stati aproape de noi!
3 anisori...uraaa!
Carmenbr spune:
Adriana, stiu ce nasol e cu birocratia romaneasca, din pacate. Da, e nevoie de apostila de la haga, dar eu pun pariu ca stiau si italienii ce fel de apostila ai nevoie. Doar ca ai nostrii vroiau "pica para malaiata in gura lui natafleata", ceva de genul asta. Asta e, voi sa fiti sanatosi.
P.S. Sanatate multa nepoatei tale.
3 anisori...uraaa!
blackpanterro spune:
Multumesc mult