Fetele Din America (99)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Elena2001, de ce nu incerci sa vezi daca te poti folosi de "Grandfather Clause" pt a obtine GC?Poate iti e de folos http://www.cpvisa.com/245.html

Acelasi lucru ar merge si pt ariciu pt ca se refera si la cei veniti in US ilegal dar eu nu sfatuiesc pe nimeni sa mearga niciunde in felul asta ca e infinit mai greu decat atunci cand esti legal.

Edit ca am uitat sa pun si un link catre Dep Of Justice(Pro Bono Program) in caz ca are cineva nevoie vreodata de asistenta juridica in chestiuni legate de imigrare, ce de sa dai banii cand ei o fac gratuit?
http://www.usdoj.gov/eoir/probono/states.htm

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu stiu un caz al cuiva care a ramas ilegal, s-a maritat pe bani, luat green card, divortat, maritat cu prietenul cu care era demult, facut si lui acte. Deci poti sa divortezi, te duci in USA, te mariti cu un cetatean american, contra unei sume de bani si te recasatoresti cu sotul. Da' io n-as face asa ceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

Miereamara:felicitari pt carnet. atentie la kilometraj sau cum ar fi sinonimul? chiar ca esti curajoasa sa mergi atita!

cu plata avocatilor sa iti faca acte de imigrant m-am lamurit. astia intii iti iau banii si apoi zic ca rezolva.
daca ar fi prin usoara obtinerea cetateniei prin nasterea copiilor ar fi o gramada de mexicani cetateni dar iaca ca nu e asa usor.

o familie de romani de aici dupa 14 ani vor sa ii deporteze, copii sunt nascuti aici, cel mai mare 13-14 ani. vor sa demnonstreze ca ar fi traumatizant pt copii sa ii mute in Romania, sunt curioasa daca reusesc ceva.

si eu ma chinui cu obtinerea actelor, desi sotul are. am pierdut multi bani, ani de asteptare si nu s-a rezolvat.

mai cunosc o familie de romani cu cetatenie canadeza care tot asa, se chinuie sa obtina rezidenta aici. dar lor le-a placut si in Canada, se vor intoarce acolo daca nu obtin aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honey79 spune:

Eu una n-as avea curaj sa merg nicaieri, ilegal. Nu-i de mine treaba asta.
Si, mai ales chestia cu vandutul casei si a tot ce aveti in Romania..ca sa veniti aici. Pentru cat timp??? Banii se duc si va treziti si trimisi in Romania,si cu mana goala.

Cum au zis si fetele: mergi pe Loterie.... se pare ca-i cel mai usor.

Eu ce sa spun, si cu acte si tot dau peste obstacole.
Vina insa, e a mea partial si-a "functionarilor" romani.
M-am casatorit in Romania, in 2005. In Dec. 2004 schimbasem pasaportul,caci imi expirase. So, dupa casatorie,mi-am facut ID cu numele sotului , dosarul si taxele platite pentru pasaport nou... si dupa o coada de 3 ore, la ghiseu mi se spune de catre o "desteapta" ca, nu-mi schimba pasaportul,caci e valabil pana in 2009. Ii explic femeii ..ca m-am maritat, ca folosesc alt nume acum, ca una, ca alta... nimic. Nu mi-a primit dosarul.

Mai tarziu, am aplicat pentru GC, caci trebuia (fiind cumva in aceeasi situatie ca si tine Blackpantero...casatorita cu un american,overseas), in Frankfurt.
Asadar, am pasaportul si GC-ul pe numele de fata.
Sunt trecuta pe conturile bancare cu numele sotului.
Iar acum, ca ne-am mutat in Texas, nu pot sa scot ID texan si nici driver license...din cauza ca, nu primesc certificatul de casatorie romanesc.
Buun.
am rezolvat cu certificatul...am fost azi si ne-am "casatorit"... avem deci certificat texan. Dar, GC-ul in sine e expirat. Si...am o scrisoare oficiala...care-mi extinde GC-ul cu inca 1 an (apoi pot aplica pentru cetatenie,daca doresc).
Ei bine, n-o accepta!!!!!

Asadar, o caruta de nervi, de drumuri and co. pentru nimic.

www.genjerdan.com/private/Baby/" target="_blank">poze
bebe de Honey
Pozici de tot felu'

38+ sapt
Vali

AMR : less than 2 WEEKS !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Honey, noi cand am aplicat pt TX state ID am aratat o copie dupa certificatul de casatorie international facut in Italia(acolo ne-am casatorit la primarie) si o ID-ul militar si nu au comentat nimic(in TX nu prea se comenteaza cand vad astia carduri militare ca ei respecta mult armata si ce "fac ei pt tara" , sotul ii numeste "Soldier sniffers" LOL) dar era langa noi un cuplu de mexicani ce a aplicat pt acelasi lucru si nu vb deloc engleza si nici ei nu au avut probleme.E nasol ca lor le e atat de usor si tu, casatorita cu cetatean nu poti.
Nici eu nu mi-am putut schimba pass romanesc pe numele de maritata pt ca spuneam in alt post ca nun am reusit sa legalizez casatoria in RO.E singura tara unde nu e recunoscut certificatul international.Toate actele de pana acum le-am obtinut cu cert international dar in RO nu am putut sa il folosesc pana nu am cert romanesc.
Asa ca si eu am pass pe numele de fata, GC pe numele de fata, TX state ID pe numele de fata si cel nou iar military ID si SSN e pe numele nou, dracu mai intelege ceva de aici, cand plec undeva am dosaru cu mine cu tot felul de dovezi

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiancaM spune:

Buna fetelor!

Am o intrebare pentru cele care au facut certificat de nastere romanesc la copil. Voi cand ati trimis certificatu
editez: nu aici e intrebarea Amalia a vrut sa ma ajute si si-a bagat degetele prin tastatura...
Mamica fericita de Amalia Elena(6 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiancaM spune:

Buna fetelor!

Am o intrebare pentru cele care au facut certificat de nastere romanesc la copil. Voi cand ati trimis certificatul de nastere american, ati gasit undeva cu mai putin de $145? Ajung la fabuloasa suma de $280 pentru un amarat de certificat de nastere. Aproape ca imi vine sa-l dau naibii de certificat....
Multumesc anticipat pentru raspuns

Mamica fericita de Amalia Elena(6 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena2001 spune:

Bianca, din cate tin minte pe mine m-a costat $17 certificatul de nastere american, $20 Apostila si $135 certificatul de nastere romanesc...asta acum vreo 5-6 luni....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

quote:
Originally posted by ariciu

Mai o o intrebare: daca nasc in America, copilul va avea cetatenie americana...dar noi ce sanse avem sa obtinem cetatenia cu un copil cetatean american ?

Eu stiu ca in mod normal cand face copilul cetatean american 21 de ani poate cere GC si pentru parinti.

Si mie imi place in Australia

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honey79 spune:

Offff, Blackpantero... chiar ca e incurcata treaba.

Eu am zis sa-mi rezolv cu actele, sa fiu pe numele sotului peste tot, tocmai ca sa nu ma car cu tot ce inseamna "document" dupa mine.
Asa, as avea doar ID-ul texan si gata. Pana la luarea driver license-ului.

Sotul a fost in Germania...civil angajat... ne-am casatorit in Romania, caci.. mi-a fost "teama" sa plec "in lume" fara un statut. Plus, ai mei... tata si-a dorit mereu sa ma vada mireasa... la casa mea. But tht's beside the point.

In Germania, am aplicat imediat pt GC, pe care l-am primit fara probleme, in baza certificatului de casatorie.. pe care, daca-mi aduc aminte, a trebuit sa-l traducem si legalizam (desi, certificatul e si in limba engleza).La fel, in baza GC-ului, am primit SSN-ul.
In baza militara, intram cu ID-ul meu care era pe numele sotului...sotul fiind "the sponsor".

Acum, in Texas e ca si cand nu exist. Caci ei nu imi recunosc GC-ul.Cum am mai explicat, cardul in sine e expirat, insa mi-au trimis o foaie cu apostila lor...cum ca ..se prelungeste inca un an.
Abia acum am aflat, ca in iulie 2007 cand am aplicat pentru noul GC (caci atunci trebuiau sa-mi ofere pe cel permanent, sau pe 10 ani, naiba stie) alte 2milioane de persoane au aplicat also...caci urmau sa mareasca tarifele. So... tipii n-au mai facut fatza cererii si au trimis hartiile respective.

Care chestie ma tine pe mine in loc.

Acum astept sa se nasca bebe, apoi sa umblu, incet incet sa-mi rezolv situatia.
Si-am sa trimit si pasaportul romanesc sa fie schimbat. Si vreau sa cer si certificat romanesc pentru bebe.

Sper doar sa nu ia vreo 3 luni, cum am mai auzit.

PS: Sotul e civil angajat pe baza de contract. Desi are military ID... nu prea conteaza, caci e vorba de mine.. nu de el. Eu nu-mi pot scoate acte.

www.genjerdan.com/private/Baby/" target="_blank">poze
bebe de Honey
Pozici de tot felu'

38+ sapt
Vali

AMR : less than 2 WEEKS !!!

Mergi la inceput