Fetele Din America (99)
Raspunsuri - Pagina 11
Siminaf spune:
Si cine trebuie sa deschida contul asta si cu ce acte? Si eu ma foarte mir, ca noua nu ni s-a zis nimic cind am facut toate pregatirile de plecare (adica inchis tot felul de conturi si alte pregatiri de plecare).
corinadana spune:
Simina eu am deschis contul cand s a nascut Raluca. Locuiam in RO atunci. In lege se specifica, copilul tr sa fie cetatean roman, nu se specifica domiciliul sau locul de nastere al copilului.
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
miereamara spune:
Siminaf, uite aici:
Actele necesare pentru obtinerea alocatiei de stat pentru copii in varsta de pana la 7 ani:
Cerere tip
Certificatul de nastere al copilului, original si copie xerox;
Buletinul de identitate al unuia dintre parinti;
Un dosar;
Dupa caz, orice alte acte care sa dovedeasca identitatea sau calitatea solicitantului (in original si copie xerox):Sentinta de divort; Certificat de casatorie; Hotararea de incredintarea a minorului; Decizie (dispozitie) de instituire a curatelei, tutelei;
Eu din cate am inteles, daca parintii au CRDS pe pasaport si nu mai au buletin, nu au cum sa mai primeasca banii respectivi (care apropo, in primii doi ani de viata sunt 2 milioane lei vechi pe luna, adica aproape 100 de dolari).
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Siminaf spune:
Cred ca m-ar costa mai mult intocmirea dosarului decit cite aprox. 120$/an pt. ultimii 3 ani, avind in vedere ca ar trebui sa trimit bani rudelor din Ro sa se ocupe ei. Noi nu avem CRDS pe pasaport, mi s-a parut o alta pierdere de vreme sa facem asta.
Noi primeam acasa pt. cel mare cita vreme am locuit in Ro, nu am avut un cont special pt. asa ceva. Btw, nu am "prins" timpul cu 2 milioane pe luna (care oricum nu sint prea multi), noi am prins numai mareata suma de 210.000/luna. Eh, ce sa-mi mai bat capul, am si asa destule aici la care sa ma gindesc, numai grija celor 10$/luna imi lipsea.
Editez: acum vad ca ar trebui originalele. Deci cade din start, ca nu ma apuc sa trimit acte originale peste mari si tari, sa se rataceasca pe undeva.
Re-editez : Baiatul meu a implinit 7 ani deja, de anul trecut. Deci nu mai are sens intrebarea mea, imi cer scuze.
cenia spune:
daca e copilul mare, asa nu merita osteneala, dar al meu se va naste in mai si nu o sa ii las cei 90usd/luna x 12 =1080 usd pe an minus comisioane aproximativ= 950 usd pe an in grija statului roman ci o sa pun rudele sa alerge sa mi le faca, respectiv bunicii si cumnata.
deci sunt niste bani care nu ii arunci vin. vreo 2000 usd ii faci din Romania doar pt putina alergatura. lasa ca ii recompensam cu niste cadouri. eu am lasat si procura generala in tara in sensul asta ca stiam ca mai vreau un bebe! informatia trebuie impartasita si altora, de ce sa nu stie toata lumea?
corinadana spune:
pai si ce are ca a implinit 7 ani? Raluca are 8 si primeste.
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
cenia spune:
Fetelor
stiu ca ati discutat la un moment dat, am un prieten lucreaza in canada si m-a intrebat ce salarii sunt in domeniul IT in America? habar nu am, stiu ca in California se cistiga mai bine ca acolo sunt mai multe companii, dar cit ia un programator, o fi senior, dar intreba de o suma aproximativa, si-a facut relocare dupa 4 ani lucrati in Cipru. am fost colegi buni la firma de soft din Ro si mai tinem legatura. eu lucram la personal, deci nu am nici o treaba cu softistii, hi! hi! hi!
Andrada spune:
IT: $70-$170 depinde de domeniu, pregatire, companie, vechime, certificari,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
elena2001 spune:
Acum am vazut si eu ca voi discutati despre alocatie....stiu ca am mai citit undeva cu ceva timp in urma dar n-am luat-o in serios....parca m-as stresa si eu un pic acum sa-mi depun dosarul daca spuneti ca se poate...am 2 fetite: cea mare tocmai a implinit 2 anisori iar cea mica are 7 luni...
Cenia, tu spui ca ai facut procura....a trebuit cumva semnata de ambii parinti sau ai semnat-o numai tu? Si exista cumva un formular tipizat?
Eu am inca cartea de identitate valabila si le-am scos fetitelor certificate de nastere romanesti deja....deci mai mi-ar ramane doar procura de facut si sa o trimit impreuna cu certificatele de nastere...
Stiti cumva daca se da alocatia retroactiv?
Irina, mami de Cezara si Bianca
alintaroma spune:
Fetelor ma zapaciti cu alocatia din ro .... noi abia avem 2 ani de cind suntem aici si sume mai mari de sute de lei nu a vazut pitica mea in veci ... avea 5 ani cind am plecat. Iar acum nu ne mai da nimeni nimic chiar daca nici noi nu ne-am pus acea optiune pe pasaport (ne propune sa o facem acum cind mergem in primavara acasa, asa ca ne-a speriat mierea cu impozitarea venitului obtinut in strainatate )
O sa intreb acasa dar sunt convinsa ca daca o incasa mama mi-ar fi spus . La noi o aducea postasul lunar. Oricum dosarul l-am facut dupa ce fata implinise cred 2 ani , suma era derizorie anyway, iar reotroactiv nu s-a dat nici atunci ....
Asa ca nu va faceti iluzii ca va va imbogati statul roman
Acum am o alta intrebare ....
vecina mea nemtoaica mi-a spus ca trebuie sa tai toate etichetele la cadourile cumparate aici si duse in ro ca pe ei la intrarea in germania ii controleaza in valize si daca le gaseste cadouri in valoare totala mai mare de $200 platesc taxa vamala. Eu acum nu stiu ce sa fac .... fetele care calatoriti mai des a-ti auzit de asa ceva? vi s-a intimplat ?
Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going