Sezatoarea canadiana (79)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

De unde ma plingeam dimineata ca nu am ce citi, acum ati scris o gramada si eu nu am timp sa citesc tot ce ati scris. La noapte, dupa ce adorm plozishorii, voi citi si raspunde.
Try, pai il lasasem jos ca sa pot tine aparatul de fotografiat, de aceea facea asa. Si mie imi place cum ride si cum plimba limbuta aceea de nu mai pot! Ce mai, sint topita dupa fiu-meu... Ei, stai sa vezi cind vor incepe sa intrebe, va trebui sa lasi pe mai tirziu explicatiile stiintifice, sa-i scoti usor din fantastic, ei traiesc in lumea lor si orice adevar dur si stiitific o distrug iremediabil. Si eu sint sincera cu Agata, nu pot sa-i ascund adevaruri mari si grele, dar pe unde pot infrumusetea realitatea o fac cu maaareee placere. De cind am copii, mi-am dat seama cit de sadici au fost cei care au scris multe dintre povesti, eu le-am schimbat pe toate!
Simona, ca de obicei, m-am rostogolit de ris citindu-te!
Cge, am ris citind dialogul dintre copii tai. Agata ii spune Tudorei cind o intreaba ceva ca e mica si de aceea nu intelege, norocul nostru este ca Tudora accepta faptul ca e mica, nu suporta sa-i spui ca ea e mare, opusul Agatei la virsta ei, ca si acum, careia daca ii spui ca e mica sau mai mica decit altcineva, sufera si o ia aproape ca o jignire! Adora sa fie cea mai mare, Tudora adora sa fie cea mai mica, ar face schimb cu bebe in orice moment! Si pentru ca nu poate, a gasit solutia: ea e big baby si Lisandru e little baby!
Carmen, am spus ca nu sint de acord cu tot ce scrie in chestiile salvate, eu am mers pe instinctul meu mai mult, nu stiam de chestia cu 6 luni la Agata, in cartea lui Caprariu scria de 3-4 luni, netul nu era asa ca acum, dar Agata era atit de grasa si arata atit de bine la 4 luni numai cu laptele meu incit i-am dat din proprie initiativa, cu acordul pediatrei ei de atunci, numai lapte pina la 6 luni si diversificarea am inceput-o cu legume si fructe, nu cu cereale, ca sa nu o ingras si mai tare. I-am bagat cerealele la 8 luni. La Tudora deja stiam ce si cum, dar tot la 6 luni am inceput diversificarea. Si a fost totul in regula, iar diversificarea a mers struna la amindoua. Acum eu zic ca depinde mult si de copil, citisem undeva ca ei stiu mai bine cind trebuie inceputa: pling din orice, scaunele nu mai arata la fel, sint verzui si ori prea dese, ori prea rare, nu doarme bine noaptea etc. - semne ca nu e hranit cum trebuie, adica nu-i mai ajunge doar laptele (de mama sau praf). Totusi, parerea mea este ca un copil nu are nevoie de nimic pina la 4 luni, poate chiar 5, ca laptele ii este mai mult decit suficient. Dupa aceste 4-5 luni, ramine sa hotariti tu si copilul daca incepeti schimbarea sau mai asteptati un pic. Mai vorbim cind va veni vremea despre diversificare. Eu nu ma gindesc inca, in principiu, daca merge ca acum, ca a luat un kilogram pe luna, il las pina la 6 luni numai pe lapte ca si pe fete, dar daca vad ca nu i se potriveste ii voi introduce alimente atunci cind observ ca se impune o schimbare.

Nu am citit decit pe diagonala si am raspuns asa, din amintiri. Daca nu adorm linga copii, revin si mai scriu dupa ce se culca ei, ca sotul vine tirziu, ca are antrenament astazi.

Fetelor, spuneati de leacuri pentru tuse, la mine tusesc toti trei, mai ales Agata. Le-am tinut acasa si ieri si astazi si le-am tratat cum am putut. Nu sint foarte rau, nu mai au febra deloc, dar tusesc un pic si stiu ca daca nu fac ceva si vor ies afara, vom prelungi tusea asta pina la primavara. Dar nu as vrea sa le dau medicamente, le dau un sirop de patlagina si muguri de pin din Romania, lapte caldut cu miere si ceai de tei si musetel destul de caldut. Stiu ca la um moment dat se discutau si despre alte tratamente, ceva cu ceapa macerata si altele (eu credeam ca le-am salvat, dar le-am cautat si nu stiu unde le-am pus daca am facut-o). Va rog, le mai puneti inca o data...

Trimit si arhiva cu retete tot la noapte. Pa!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

carmen eu am inceput cu schema de 6 luni. De aici. Si in Romania se recomanda acum la fel.Dar putini tin cont, traditile sunt mai puternice. Au schimbat "directivele"acum vreo 2-3 ani. Si eu pot sa-ti ofer niste linkuri utile, asta daca ai timp sa citesti. Oricum sunt cam multe pareri pe piata......Si unele se bat cap in cap.
Despre borcanele. Si Marc al meu a mancat, dar am preferat cele biologice de la Choix de president, sunt la loblows sau Maxi. Ii mai faceam si eu, dar nu prea aveam timp.Si nici nu sunt prea bucatareasa. Doar cele pe care nu le gaseam in comert. De ex. brocoli, dovlecel, avocado..Oricum al meu a refuzat morcovul si merele simple. Care oricum ii provocau crampe....Era culmea copilul asta. Nici acum nu il digera. Nu stiu de ce.... Insa manca brocoli...Si mie mi se intorcea stomacul cand il preparam, ca nu mi place nici mirosul. La fel si cu avocado.
Din pacate acum le refuza nu-l mai pot pacali.

Nelia santazist sentimental e Lisandru!!!!Seamana la gesturi cu Marc.
Mihaela

www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Matgravidut, nastere usoara sa ai . Prietenii tai trebuie sa-si inscrie fetita la scoala la care vor fi arondati (cea mai aproape de casa). Vis-a-vis de acomodare, fiecare scoala functioneaza diferit in functie de resurse. In urma cu cativa ani cand imi faceam practica la o scoala, in scopul receptiei si primirii aveau un elev "ambasador" care prelua orice vizitator (inclusiv elevii noi veniti) si le prezenta toata scoala intr-o maniera destul de profesionista. Nu toate scolile din pacate au sistemul "ambasador". Personal, am gasit destul de utila practica asta, pt. ca le dadea si elevilor nou veniti posibilitatea sa se acomodeze destul de rapid cu toate punctele din scoala (gen library, gym, cafeteria, lockers etc.) si sa se simta in largul lor deoarece elevul "ambasador" vorbea si limba noului venit (fiind ales din aceeasi comunitate). Fetita prietenilor tai fiind nou venita in Canada, automat va fi considerata ESL (English as a Second Language student). De regula, elevii emigranti sint considerati ESL in primii ani si plasati in diverse nivele (stages 1-4), in functie de limba engleza stapanita. Dupa etapa de primire, parintii completeaza un formular despre cati ani de scoala a facut elevul in tara de unde vine, limba vorbita acolo (in India de ex. multi dintre elevi sint instruiti direct in engleza - asadar indienii au un oarecare avantaj al limbii), observatii culturale, preferinte, etc). In functie de suportul din scoala, fetita s-ar putea sa fie retrasa din clasa si sa discute cu profesorul de ESL materia, ce nu a inteles, etc. Daca optiunea respectiva nu exista, profesorul de la clasa trebuie sa-i modifice/adapteze assignmentele in functie de abilitatile si nivelul elevului. Asadar un B obtinut de un elev ESL, va avea mentiunea ca obiectivele temei/proiectului au fost modificate fata de restul clasei.

Rocs, eu sint fan French Immersion , si cred in sistem, ca atare imi voi plasa progenitura in acest sistem, bineinteles ca nu stiu si cat succes va avea , dar inca mai sper ....am observat cateva lectii in cadrul acestui sistem si pot sa-ti spun ca elevii nu aveau voie sa vorbeasca absolut deloc in engleza in timpul orelor. In pauza insa cu totul alta era situatia, dar totusi.... Din nou fiecare board are proceduri diferite de lucru, deci probabil ca BC e diferit de ON, aici social studies si language arts se predau in franceza iar math si science in engleza. In Peel, in clasa intai elevii incep cu 90% franceza si apoi in fiecare an procentul descreste in favoarea englezei pana la 50%. Cert este ca elevii pe care i-am observat eu si colegii de la facultate proveniti din acest sistem erau perfect bilingvi. Totodata am vazut ca exista si minusuri sau lacune in ale scrierii, uneori elevii din French Core (français cadre) sint mai bine pregatiti in ale gramaticii, dar ca in orice chestie daca exista perseverenta poti recupera. In Toronto, de ex. stiu ca lucreaza putin altfel.

Try, despre concedii in locuri mai calde evita perioadele uraganelor si cea a vacantelor scolare....restul conteaza mai putin

Simona, am vazut ca m-ai zarit in pozele Denisei....no privacy whatsoever ....incercam si eu sa ma pitesc

O saptamana usoara tuturor

Cristina

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jessie spune:

Nelia, am vazut si eu pozele si filmuletele cu copilutii tai...sunt extraordinari! sa-ti traiasca!! nu stiu cand mai ai timp sa mai faci si atatea altele prin casa...sau sa mai scrii la Sezatoare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Nelia pentru tuse incearca si asta:
1 ceapa taiata in 4 si 2 - 3 catei usturoi pisati - toate puse intr-un pic de apa la fiert pana scade apa si iese un sirop un pic mai gros. Indulcesti cu miere si le dai la fete cate o lingurita de 3 ori pe zi. La noi a functionat.

am vazut si eu pozele si filmuletele cu copiii, nu mai zic nimic, au zis fetele tot, sa-ti traiasca si multa putere in continuare, ca nu stiu de unde ai atata. Iar ce voce ai! ireala, calda si calma, cum poti sa vorbesti asa calm?
daca poti trimite-mi si mie retetele pe magdone2u@yahoo.com ca sa le am cand raman si eu in concediu.

Matgravidut nastere usoara si un copil sanatos! ce putin mai ai...

Magdone 22+ si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Mihaela, da, ma intereseaza linkurile, dar nu e nici o graba, cand ai timp, ca mai avem mult pana la diversificare, eu ma gandeam sa incep la 5 luni.

Nelia, eu citisem ca aici recomanda sa incepi cu cerealele din motivul ca fructele ar produce aciditate in stomacelul bblui.

POZE NOI

Carmen si Matei Gabriel + Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Nelia, eu m-am intors de la New York cu o tuse magareasca de ma impiedica sa dorm. Mi-a dat cineva o reteta si , jur ca mi-a luat cu mina.
Am fiert o ceapa intreaga, cu tot cu coaja, ceva nuca si le-am lasat sa scada, sa devina o zeama groasa. la sfirsit am pus lamiie (cam multa,mi-a scapat) si l-am indulcit cu miere. L-am baut seara si nu am mai tusit deloc.
Sanatate la copilasi.
Vreau si eu retetele de supe ca si eu am aceleasi meniuri perisoare-fasole-supa cu galusti. adresa mea e dvoiculescu@sympatico.ca.

Simonna, data viitoare fa doar fritzi si mujdei de usturoi...

Eduard va avea semestrul viitor lectia de sex. E f nerabdator. Intr-o zi m-a intrebat "tu mami in ce clasa ai avut lectia de sex? Eu ii zic- noi nu am avut asa ceva ..la care el f mirat " si cum ai stiut sa faci sex" Ii zic: de regula unul din parteneri e mai priceput si il invata pe celalalt " si concluzia lui " Ah, deci tati te-a invatat pe tine!"

O seara buna.

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Fetele au dormit de la 3 la 5, ca din cauza bolii nu ma mai intelegeam cu ele si acum sint fresh si zburda prin casa. Ar trebui sa nu ma pling pentru ca doua zile au stat atit de linistite de ma rugam sa le vad din nou alergind. Ei, acum alearga... sa le fie de bine. Lisandru e mofturos, pentru ca a vrut sa adoarma dupa baie si nu a putut din cauza de surori zburdalnice si tipatoare... Si acum plinge in brate si se framinta, ca lui ii este somn in continuare, iar fetele nu au nici un gind. Tati e la sala... Cam asta e la noi! Ca sa ma calmez am pus concertele lui Bach si am venit aici la voi. Multumesc pentru sfaturile legate de tuse, le voi incerca, cel putin alea cu ceapa, ca stiu ca e buna la asa ceva.

Carmen, eu am avut schema mea de diversificare facuta dupa lungi si lungi consultari, e o combinatie din tot ce stiam la ora respectiva. Am mers la fel la amindoua fetele si a fost mai mult decit bine. Am inceput cu legume fierte, la inceput facute ca o supa crema, apoi mai gros, ca un piure (le-am facut cu blenderul pina in jur de 10 luni, apoi le-am pisat): cartofi dulci, morcovi, treptat dovlecel, conopida, brocoli, mazare, pastai - separate sau combinate... dar vreo luna le-am dat numai morcovi cu cartofi dulci. Apoi am bagat mere, dar coapte sau fierte si dupa ce am introdus majoritatea legumelor, galbenusul de ou, brinzica de vaci, carnita (intii doar supa, apoi cite o lingurita de carne, crescind treptat), iaurtul... dupa aceea am ajuns si la fructe crude: marul a fost primul, trecind de la copt la crud, apoi restul, banana cam pe la 8 luni si cerealele tot atunci. Eu m-am ferit de cereale pentru ca nu-mi place cite au in ele, chiar si cele de bebelus, am tot cautat organice si mai curate, dar nu prea gasesti si fetele erau grase si nu aveau nevoie de ceva care sa le ingrase si mai tare, ci de vitamine, proteine, lactate... Oricum de la 6 la 9 luni am introdus treptat aproape tot ce aveau voie. Nu le-am dat piine decit tirziu, cereale doar o masa pe zi, in general seara, cica dorm bine de la ele, nu le-am dat sare, zahar, albus, iaurt cu fructe, doar natur, cu fructe il faceam eu in casa, si nimic care e suspect ca da alergii (capsuni, struguri etc.). Ah, si primii doi ani le-am dat numai organice, tot, treptat am inceput sa introduc si produse obisnuite. Abia dupa 15-18 luni le-am introdus si alte alimente nebagate in primul an pentru siguranta lor si linistea mea. Eu nu le-am dat nici ceai, din aceleasi motive, apa doar dupa 6 luni...
Ca o idee principala, pot sa-ti spun ca eu le-am hranit pina tirziu, doi ani, cu mincare simpla de bebelusi, singura chestie diversificata era modul in care le preparam, ca mai alternam legumele intre ele si combinatiile la fel, ca intr-o zi le dadeam ou, in alta lactate, in alta carne si tot asa, mai faceam sufleuri sau budinci in loc de vesnicul piure, perisoare sau carne la cuptor in loc de carne fiarta, dar in mare pina la doi ani mincarea lor a fost foarte simpla de facut si bazata pe ce aveau nevoie ca sa se dezvolte sanatos, nu pe alte criterii. Si faceam zilnic si putin, doar pentru ele, nu-mi lua mult facutul. Pentru retete, ma ispiram din borcanele, ma uitam pe ingrediente, pe vriste si le faceam si eu la fel.
Ar fi multe de spus, atit am citit si m-am informat despre diversificarea mincarii la bebelusi, ca as putea sa scriu o carte. Daca ai nelamuriri vorbim la telefon sau pe privat, probabil vom incepe cam in aceeasi perioada diversificarea.

Trimit retetele la toata lumea, dar acum ma duc sa potolesc cirdul de copii, sa-i pun in pat la nani...

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Buna seara fetelor! Mai reusesc si eu sa intru asa pe figa.

Simo, o sa incerc sa te detronez de pe lista. deocamdata raman ca rezerva pentru 8 martie dar incerc sa avansez!

Rocs frumos mai vorbesti de Vancouver, prietenii nostri vad ca incep sa cam dea inapoi. Inca osclieaza, nu sunt chiar hotarati. Daca vor mai avea intrebari, o sa te mai bat la cap. Merci mult!

Denisa am savurat si eu pozele de la ziua Emmei. foarte frumoase, cred ca s-au distrat pe cinste!

Ktrinel si Simi, cand vreti voi ne intalnim, eu am pauza de la 13:00, o ora, dar nu-i chiar batuta in cuie, asa ca daca ca convine alat ora, nu-i bai. Astept propuneri concrete.

Lorelaim, merci de intrebare. Sunt mai bine, am ramas doar cu o tuse semi-productiva, care se agraveaza noaptea, o placere. O sa incerc reteta pusa de Dana, poate scap si eu de ea. Tie cum iti mai este?

Sa vedeti ce mi s-a intamplat ieri. Ajung in gara sa iau trenul de 8:56 si aia anunta ca este anulat si ca urmatorul este la 8:21, pe care daca l-as fi luat as fi ajuns la 9:30 la birou si desi nu mi-ar fi spus nimeni nimic, nu mi-ar fi placut mie sa intarzii. Asa ca ma hotarasc sa merg cu masina pana la Montral Ouest in ideea ce prind trenul de dinainte. Mai vine cu mine un vecin si bine-nteles ca ajungem in statie dupa ce ala tocmai plecase... Sotia lui este studenta la Concordia si stie ca este un shuttle care face naveta intre Loyola si Concordia din centru. Asa ca ne ducem sa luam shuttle, ca spune el, nu ne cere nimeni legitimatia. Buun... Numai ca ajungem exact cand pleca aia de 8:30 si soferul al naibii nu vrea sa opreasca. Pana la urma o luam pe urmatoarea si ajung la servici la 9:15. Cu un sfert de ora mai devreme fata daca as fi asteptat la -30 de grade trenul urmator. Pana aici nimic iesit din comun, decat ca am ajuns la servici dupa ce am facut un detour remarcabil, inghetata bocna. Simteam numai ace in picioare.
Seara, la intoarcere ma intalnesc cu o vecina si-i spun ca-s cu masina, daca nu vrea sa coboare si ea cu mine la Montreal Ouest si sa luam masina dupa aia. Dar a zis ca-i mai comod cu trenul, etc... Azi vorbesc cu ea la telefon, trenul a avut intarziere o ora si jumatate, ia dat jos pe toti din tren la Dorval si i-a urcat in altul.
Si eu care ziceam ca am inceput saptamana numai cu ghinioane. Pana la urma nu am alergat degeaba dimineata!!!

Hai ca v-am plictisit destul!

Va pup si sa aveti o saptamana excelenta,
Rx

"Less is more" - Mies van der Rohe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Maru, felicitari pt Gfull-ul lui Victor ! Sper ca pana la sf saptamanii sa-ti dau un raspuns pozitiv la ce am vorbit .

Nelia, frumoase comori ai ..iti umplu sufletul de fericire cand le vezi !M-a dat gata Agata cu povestea ei de dupa moarte...ce profunzi sunt domle copii nostri...
Eu Ioanei i-am explicat ca oamenii cand mor ii punem in cutii, la casa mortuara si apoi in mormant...nu prea am romantzat povestea si ea a retinut esenta, ca atunci cand trecem pe langa case funerare zice, ca uite mami, aici sunt oamenii care mor.
Binenteles ca-n povestea noastra parintii si copiii nu mor nicicand ..iar povestea cu facutul copiiilor, e alta .

Lorelaim, multa sanatate ! Si nu uita de neti pot pt curatarea sinusurilor ; eu am cautat azi la Walmart, nu aveau si m-au trecut pe o lista de asteptare...va vine sa credeti ???

Parpalak, mama mea a aplicat in vara pt viza multipla si au trimis-o automat la medicale. E pensionara, are 57 de ani si e la a 2a vizita in Canada, la prima sedere a avut o prelungire de 3luni, poate de asta acum au trimis-o la medicale .

Matgravidutz, nastere usoara ! Eu zic ca daca fetita a invatat engleza in Ro, aici o vor inscrie in clasa 2 a si daca nu se va descurca o vor duce in cadrul scolii la niste ore suplim de engleza.Asta e parerea ema, dar daca ei vin in aprilie, atunci fetita mai poate prinde putin din clasa1a si va cam stii cum sta cu scoala pe aici ( sigur ii va place ).

Eu am fost fricoasa fricoaselor in Romania cand era vorba de condus, nici carnet nu mi-am luat acolo.In schimb aici, satula sa-mpart autobuzul cu tot felul de natzii si sa stau cu orele la schimbat busul, m-am hotarat sa dau si eu de carnet.
Stiti parcarile de la Walmart cu stalpii plasati la 10-20m distanta intre ei? eI, MIE IMI ERA FRICA SA TREC PRINTRE EI..apoi am luat carnetul, am inceput incetutz sa conduc si acuma fac 120 km pe zi la Mitchell si-napoi pe autostrada...
Si-mi place ca daca am chef sa ma duc la cascat gura cu copiii prin magazine, la biblioteca, activitai nu mai depind de sotz care pana acum era doar dimineata acasa .

Dana Podeanu
, criminal baiatul tau cu lectia despre sex..ca sa zic asa, te-a umplut de respect !Pai daca noi aveam la varsta lor lectii despre sex, la pudoarea care exista pe vremuri crd ca ne-am fi bagat sub catedra de rusine .

Azi a fost o zi mare ; Ioana a inceput Kumonul si e tare incantata iar David a avut parte de primul lui tuns . A fost asa de cuminte ca la sfarsit i-a dat un certificat care atesta ca : I showed bravery and courage at my first hair-cut, i-a lipit tanti si o suvitza de par si ne-a inmanat ceremonioasa certificatul. Iar el e ca un barbatzel acum, are un par asa des...

Mergi la inceput