Sezatoarea canadiana (79)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Melody spune:

quote:
Originally posted by Cricor

Melody, ce mai faci? Asa-mi palce nick-ul tau... nici nu-ti poti imagina.

Corina

Salutare la toata lumea,

Sunt bine, Corina, mersi de intrebare.
Nu prea scriu, mai mult citesc, ca sunt mai comoda.

Io is cea mai tare din parcare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Nelia-vreau si eu te rog retzetele:sdenisam@hotmail.com.
Mersi frumos!
Simona- esti totala,mi-ai inseninat ziua-pupici!
Va pup pe toate si multyumim de aprecieri la adresa copiilor-Alex are 61/2luni, nu-mi vine sa cred ce a zburat timpul.

Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by parpalak

Analizele medicale sint necesare numai pentru viza de un an, asa ca aveti si voi grija ce scrieti in invitatie. Iar viza pe un an e de fapt tot viza pe 6 luni, care se prelungeste aici cu vreo 5 (?) saptamini inainte de expirare (adica se completeaza un formular si se pune la posta). Care, oricum se poate face de aici, doar ca se face vizita medicala aici (cica e mai ieftina in Romania).
In resumat, medicalele se fac numai daca se declara intentia de a sta mai mult de 6 luni de la bun inceput - ceea ce nu recomand la nimeni.

Sanatate la bebei si mamici.
Poze pe webshots si Poze si filme
www.bettasplendens.mysite.com/" target="_blank">Nebunia cu pestii

Nu se fac mey, numai in situatia asta, se fac si celor care au depasit 65 de ani (cel putin asa i s-a spus lui taica-miu la mabasada din Ro cand l-au trimis la medicale ca are peste 65 de ani si de-aia trebuei sa le faca indiferent de durata ceruta pt vizita (desi a optat pt viza multipla). Maica-mea, cu 2 an iinainte a obtinut viza multipal pe 5 an isi fara sa fie trimisa la analize, dar chemarea o facusem pe 6 luni (la fel cu intentia aici de a prelungi alte 6 luni, dar n-am detaliat asta nicaieri).

Asa-i, nu trebuie sa spuneti nimanui ca vreti sa prelungiti dupa 6 luni (de preferat sa aplicati pt prelungire macar cu 1,5 luni inainte de expirarea vizei. Luati bilete cu posibilitatea de schimbare a datei de intoarcere.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Parpalakule, s-ar putea sa ai dreptate si sa nu se ceara medicale pt o simpal sedere de 6 luni, pare logic ce-ai zis tu acolo, am citit ulterior mesajul al doilea. S-ar putea ca regula sa fie medicale peste 65 de ani celor care cer mai mult de 6 luni sau aplica pt multipla. Dar m ise pare prea devreme totusi sa aplici cu 6 luni inainte (nu mai stiu cine dintre voi e cu mama inca in asteptari, am uitat numele, scuzati).

Denisule, cu intarziere vin si eu si spun Emmei la multi ani, multa sanatate si bucurii cat cuprinde. Mey ce mamica frumoasa ai fost la ziua ei! Iar Alex e asa de dulce cum sta serios in bouncer (in primele poze).

Legat de condus, nici eu dupa 6 ani de Canada n-am reusit sa dau de carnet. In Ro am fost tot timpul sofer de duminica (adicatelea, din joi in pasti) timp de 6 ani. Si cum barbate-miu nu e prea motivant cand sta pe locul din dreapta, am renuntat de multe ori sa mai conduc, desi tare mi-as fi dorit sa ajung la faza aia cand scapi de trac si conduci de placere.
Iar aici, am avut ambitia prosteasca de a nu-mi lua carnetul doar ca sa am pe cine aduce de la chefuri (caci la servici nu s-ar fi pus problema sa imi dea masina s-o conduc) asa ca m-am trezit anul trecut ca posedam a doua masina, dar io nu mai pot sa dau orasul imediat dupa teoretic (adica imi expirase carnetul din Ro si automat am intrat la categoria incepatori). Si acum de-abia in Mai mai pot da orasul cu conditia sa fac scoala de soferi si sa obtin certificatul ala, altfel trebuie sa astept 12 luni de la theoretic (pe care l-am dat in oct. anul trecut).
Cel putin de cand s-au nascut copii si eu simt din ce i nce mai acut nevoia unei independente dp asta dv ca sa nu trebuiasca mereu sa-l gadil pe sot sa ne duca in cutare sau cutare loc. Abia astept sa iau carnetul (din a cata nu mai conteaza), asigur masina si dup-aia sa ma pot duce cu copiii unde vreau si cand vreau. Eu m-as duce la mai multe activitati cu ei la centrele comunitare, dar nu e simplu pe autobuzele locale (care circula din 30 in 30 de minute), asa ca m-am limitat deocamdata doar la piscina, dar odata ce vine caldura si vara, vreau sa ies mai mult cu ei, mai ales ca si mezinu’ a crescut, pana la vara o invata sa si alerge asa ca … bani de benzina sa am, ca-n rest…

Magdone, mie mi s-a acrit sa ma mai tin de fusta lu’ barbate-miu cand vine vorba de mers undeva sa iau ceva. Eu sunt de-aia de m-as urca in masina in 2 secunde sa ma duc undeva sa iau ceva ce-mi trebuie atunci pe moment sau daca mi-a casunat sa mergem nu stiu unde. Barbate-miu in schimb e de-ala care trebuie pregatit psihologic si pt un mers pana la mag. din colt. Lui trebuie sa-i spui dinainte cu 2 zile daca se poate…

Nelia, asa-s si eu, avida dupa socializarea asta cu prietenii si vorbareata de parca trebuie sa vorbesc contra timp. Si vorbesc de toate cu toata lumea. Daca imi pui interdictie pe vorbit si intalnirile cu prietenii, m-ai omorat!

Jessie, eu am cautat sa ma leg de prieteni cu dusul de pachete in Ro ca e cea mai ieftina solutie si mai sigura pt cei din tzara, dezavantajul e ca nu multi accepta asta si altii pur si simplu nu mai au loc de bagajele lor (deh, daca au redus astia limita la bagaje).

Ana, ptiu, vreau eu casa aia ca eu simt ca ne calcam pe picioare (suntem de-aia de avem nevoei de distante mari intre noi ca sa ne simtim bine )

Mia, eu i-am facut invitatie lui taica-miu din mai-iunie parca si el urma sa vina in August la sfarsit. Nu prea conteaza cand ii trimiti invitatia, dar n-o trimite nici pe ultima suta de metri.
Sa se duca la ambasada pt viza cu cel putin 1.5 luni inainte daca e trecut de 65 de ani caci are toate sansele sa fie trimis la medicale si raspunsul vine in medie cam dupa 2 sapt. La taica-miu a venit dupa 4 sapt. de cand a depus pt viza. Deci… ia in calcul si posibile intarzieri. Oricum cele 6 luni de sedere se calculeaza din momentul intrarii in Canada.

Eu de-abia ce-am inceput mersul saptamanal la piscine cu alex si sunt tare bucuroasa caci e o treaba de care ma tin de mult sa o reiau (incepusem timid cu o luna inainte sa raman insarcinata cu adrian si apoi mi-a fost teama sa mai merg dupa ce am aflat ca-s gravida) vad ca dupa 3 sedinte el e inca foarte nerabdator sa mergem. Daca e pe asa, ma gandesc sa-i iau ore de inot caci as vrea sa invete, dar mai intai il las sa se mai acomodeze si familiarizeze cu apa (mor cand ii vad pe copasii aia de ncii 5 an iep la piscina care se baga pe la fund cu si n-au frica delco de apa. Data trecuta am fost si cu mucea-cacicea si i-a placut si lui (primele doua dati era racit si n-am riscat). Si de-o fi sa le placa si dupa ce s-or mai acomoda cu apa, mergem si de 2 ori/sapt cand s-o mai face un pic mai cald.

Bafta la joburi Claudia, maru. Macar voi aveti curajul sa mergi la cautare, eu ma complac in mediocritatea mea si nu fac nimic in sensul asta.

Rocs, cu french immersion e ca si cu alta scoala, adica depinde de copil. Fetita nasilor lui alex a fost la french immersion primele 4 clase, apoi a fost la engleza 2 ani, si din toamna o s-o dea la privata la french immersion a 6-a si a 7-a (sau a 7 +8-s, nu mai stiu). Si e buna. Dar e o copila stralucita la scoala si mereu a fost asa.
Mai e fetita unor amici care au dat-o aici la french day-care si a invatat ceva copila, dar dupa ce si-au luat casa apoi a mers la junior kindergarten in engleza (si e topita dupa engleza) si acum copila uraste franceza din toti rarunchii. Nu stie nici maica-sa prea bine de ce, dar fetita ii spune mereu ca nu-i place franceza (are 5 ani). Am mai avut un alt exemplu, fetita unor amici care s-au reintors in Ro acum vreo 3 ani. Si ea a facut french immersion, dar nu pot spune ca era stralucita, insa asa era pe toata linia la scoala.
Cred ca depinde si de standardul impus acasa de parinti in ce priveste studiul pt scoala, depinde si de preocuparile parintilor si cat de mult e ajutat de parinti copilul la lectii (caci nu degeaba astia te accepta aici doar daca dovedesti ca unul din parinti vorbeste franceza).. deci e ca si la alt sistem de educatie: depinde de copil.
Acuma intrebarea la tine mai degraba e cum va fi copilul tau in raport cu el insusi daca ar fi continuat pe engleza si nu mergea la french immersion. Si aici doar tu poti raspunde.

Nelia, e mortal fi-tu cum cerseste sa-l iei in brate. Se vede clar pe fatzuca lui ce vrea. Si ce frumos rade cu limbuta afara. Imi place linia parului lui de pe frunte, ca un V arcuit. Tudora are o fatza de sugubeatza, iar agata a pictat tare frumos. De cand le-am laut si eu la plozii mei masuta cu scaune de-alea colorate de la Ikea, petrec si ei mai mult timp cu creioanele si hartia. Si-acum ma gandesc sa-i iau acuarele lui alex (dar trebuie sa fac cumva sa nu-l vada Adrian ca e jale, copilu’ asta nu stie ce-i aia limita, cand vrea ceva, nimci nu-i sta in cale, sa dea Domnul sa fie asa in toate) sau poate sa trec mai intai la carioci si apoi la acuarele!?!?!
Iar agata are o imagiantie nonsalanta. Uimitor pt varsta ei, foarte frumos.
Vreau si eu retetele andrapanda@yahoo.com

Astep si eu intrebarile copchilului meu ca mor dupa explicatii de-astea interminabile. Dar fi-miu n-a inceput nici macar sa intrebe de ce? Dar nici macar o data (si are 3 ani). Pesemne seamana cu tac-su (catcu cum ii spune el cand ma aude ca-i spun du-te la tac-tu) care-si explica singur fenomenele din jurul lui, nu vrea explicatii de la altii.
Am bagat la cap sugestiile voastre, mi-a placut viziunea Agatei si detaliul cu samantza care cade din inima, tare inspirate, desi eu de felul meu sunt genul care le spun verde-n fatza copilului, nu creez prea multa atmosfera, io mai degraba tind sa explic stiintific cand vine vorba de explicatii, nu-s de ce nu ma duce mintea la povesti si creatii. Asa-s eu, minte analitica, nu prea m-am pierdut vrajita-n povesti niciodata.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

quote:
Originally posted by try

Astep si eu intrebarile copchilului meu ca mor dupa explicatii de-astea interminabile. Dar fi-miu n-a inceput nici macar sa intrebe de ce? Dar nici macar o data (si are 3 ani). Pesemne seamana cu tac-su (catcu cum ii spune el cand ma aude ca-i spun du-te la tac-tu) care-si explica singur fenomenele din jurul lui, nu vrea explicatii de la altii.

Aoleo Try ai grija ce-ti doresti ca odata ce incepe nu mai termina. Iar la intrebarile cu de ce eu sunt terminata, deja nu mai stiu ce sa mai inventez, si oricum cand incep o explicatie o incep asa cu inceputul si incerc sa cuprind orice eventuale de ce-uri de dupa aia dar tot degeaba..la sfarsit de tot mai urmeaza un invariabil de ce? LOL

Magdone 22+ si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by Magdone

quote:
Originally posted by try

Aoleo Try ai grija ce-ti doresti ca odata ce incepe nu mai termina. Iar la intrebarile cu de ce eu sunt terminata, deja nu mai stiu ce sa mai inventez, si oricum cand incep o explicatie o incep asa cu inceputul si incerc sa cuprind orice eventuale de ce-uri de dupa aia dar tot degeaba..la sfarsit de tot mai urmeaza un invariabil de ce? LOL

Meeey, da voi nu stiti sa raspundeti la intrebare cu o alta intrebare? ca eu asa faceam, dupa ce raspundeam pana ma durea la propriu gura, la de ce-ul la care ramaneam fara puteri intrebam si eu: Da tu de ce crezi ca e asa? Si mergea!

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

maru, multumesc pentru invitatie, dar eu mai iau o pauza mai lunga pana ma aventurez iar la vreun muzeu... de fapt ar trebui sa trec la ceva fitness ca sa fac fata

matgravidut, ce putin mai ai pana la soroc!
Eu am fetita in clasa 1 si pot sa povestesc tot ce se intampla la nivelul asta, dar nu stiu despre integrare, daca exista sau nu clase de primire pana se obisnuieste cu engleza... stiu ca anul trecut, la SK, fetita mea avea in clasa o fetita emigranta, nou venita, care nu vorbea mai deloc engleza, deci n-a fost vorba de clasa de primire...

quote:
Originally posted by Simonna

quote:
Originally posted by parpalak

Simonix, ce-s aia fritzi?
(si care santier ANL?)

Si santieru' ANL, ah, santieru' ANL... Cum ma cunosteau toti muncitorii... Doamna Simona in sus si doamna Simona in jos de-mi venea sa fug in lume! Da' nu puteam, na, nu puteam, ca Atomix, dupa ce-a aparut primul escavator pe santierul ala, n-a mai vrut in parc, numa' la "brum-brum"! Ne uitam la truck-uri si buldozere ca la televizor... Lasam galetelele si lopatelele la muncitori, ce sa le mai caram la etajul 4...Si muncitorii urcau copilul in cabina de macara si de la ala, cum ii zice?, care trece peste asfaltul proaspat turnat ca sa-l netezeasca... Da' era caraghios rau, stii: Simona, ce-ai facut azi? Pai ce sa fac, am fost pe santier...

Asta-i povestea romantata stai ca o zic eu pe aia nevropata ca buza in buza cu santierul fermecat dadea blocul meu, unde ma aflam eu arestata la pat pentru iminenta de avort... si ah... cate luni am indurat oare bubuiturile? Cate Simonna, ca ar trebui sa stii, acum vad ca erai de-a locului Doamne, ca liniste-i in Canada, si numai pentru asta si o iubesc! E normal sa ma simt ca la sanatoriu dupa nevroza cu santierul...

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Donia draga, invitatia la muzeu era pentru vremuri mai verzi si cu adieri mai diafane, nu de alea care iti ingheata zambetul pe fata!
cum da primavara (ca poa sa fie si mai, ca anu trect, sac!) cum pun plodu in dotare in masina si OSM scrie pe noi!

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

quote:
Originally posted by maru

Donia draga, invitatia la muzeu era pentru vremuri mai verzi si cu adieri mai diafane, nu de alea care iti ingheata zambetul pe fata!
cum da primavara (ca poa sa fie si mai, ca anu trect, sac!) cum pun plodu in dotare in masina si OSM scrie pe noi!

revin sa va spun care e parerea mea despre sofat:
dupa cum stiti sunt soferul casei, asta e, m-am impacat cu situatia.
dar hasbandul are masina, ca altfel ar schimba 3 autobuze. Eu am incercat sa il invat cum trebuie, dar se pare ca nu sunt atat de buna la invatat pe altii soferie, asa ca i-am dat cheile, l-am trimis prin oras, cu harta amanuntita, ca altfel in recuperez de pe la sectia de politie, la pierduti.
si a capatat curaj si sofeaza.
eu zic, cu masinile astea automate, luati masina si mergeti pur si simplu, mai aproape, incet incet mai departe, nu e mare lucru!
Doamne'ajuta!

POZE

Doamne'ajuta!

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

quote:
Originally posted by nelia

Fetelor, am facut o arhiva cu toate retetele pe care le am. De cite ori am gasit ceva interesant am salvat pe calculator, mai am si scrise de mina, tot imi propun sa-mi fac timp sa fac o carticica cu toate... Trimit folderul cui doreste, sper ca puteti sa dezarhivati. Din pacate nu sint ordonate si nu sint chiar toate incercate, dar in majoritate le-am cam facut si modificate pe unde mi s-a parut necesar conform practicii. Cele pentru bebelusi si copii mai mici sint intr-un folder separat.
Carmen si Ica, trimis!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Multumesc mult, primit. M-am uitat putin pe schema de diversificare, si vroiam sa te intreb, tu mergi pe schema asta sau pe cea "canadiana", adica doar lapte pana la 6 luni? Ca si eu imi aduc aminte ca in Romania la 4 luni incepusem sa ii dau cereale lui Matei ... dar aici prin ce carti m-am uitat, toate zic 6 luni ..

POZE NOI

Carmen si Matei Gabriel + Marc

Mergi la inceput