Sezatoarea canadiana (79)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Simonix, ce-s aia fritzi?
(si care santier ANL?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Hai, ca voi scriati inainte si eu tot editam la mesajul de dinainte...
Retetele pe care le am scrise, ca altele le stiu, dar trebuie sa am timp sa la scriu pe calculator. Prima este mai pentru adulti, desi la mine maninca si fetele, e foarte tonica si buna pe vremea asta pentru a preveni racelile.

Edit: Le-am pus aici si ia prea mult loc, mai bine vi le trimit fetelor interesate pe PM. Carmen si Simona, voua vi le-am trimis. Simona, din pacate sint multe, multe rinduri, dar citeste inceputul si fa-le pe toate cum le fac eu pina la urma, mai putin cea de ceapa.

Carmen si alte fete interesate, am un document word cu cu retete adunate de peste tot pentru bebelusi si copii mici, daca o vrea cineva, spuneti-mi si v-o trimit, dar imi trebuie o adresa de email. Nu sint testate toate, nici nu sint de acord cu toate, dar alegeti ce va place sau le schimbati pe ici, pe colo, pe unde nu va convine reteta.

Hai, ca una tot o pun aici, mie si sotului ne place la nebunie, mi se pare excelenta:

Supa crema de ceapa si bacon

Ingrediente
700 g de ceapa taiata feliute
100 g bacon taiat in fisii foarte subtiri
60 g unt
2 pahare de bere blonda
supa de carne sau supa vegetala
2 felii de paine integrala sfarimata
4 linguri de smantina
sare dupa gust
piper dupa gust nucsoara

Mod de preparare
Topiti untul (din nou eu pun un pic de ulei in care prajesc putin baconul pe care il scot si il pun deoparte) si puneti ceapa taiata feliute. Adaugati sarea si dupa 10 minute adaugati 1 pahar de bere. Continuati sa fierbeti pentru cca 20 de minute, in asa fel incat ceapa sa fie moale. Adaugati bacon-ul (eu il pun la sfirsit, taiat marunt), supa, al doilea pahar de bere si painea integrala sfarimata. Acoperiti cu un capac si fierbeti la foc mic pentru inca o jumatate de ora, dupa care varsati compozitia intr-un robot de bucatarie, adaugati si smatana si prelucrati cateva minute. Veti obtine in acest fel o supa crema delicioasa. La urma, condimentati cu foarte putina nucsoara si serviti cu baconul taiat marunt, crutoane sau cu felii micute de paine neagra prajita deasupra carora puneti cascaval ras. Eu mai pun ceapa verde taiata rondele.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

quote:
Originally posted by parpalak

(si care santier ANL?)

dupa cate stiu eu din limba simonneasca, fritzi sunt cartofii prajiti!
al meu copil ar manca oricand si oricat cartofi prajiti cu carnati de la ferma! si prajituri!
ninge

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Lorelaim, as vrea eu ... vrabia malai viseaza

Nelia si eu as vrea retetele pilaf_i@yahoo.com merci

Noi

Ce faci te si face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Nelia, multumesc de retete! As vrea si eu pe cele pentru copilasi, email: cplamada@yahoo.com ... la Matei am bagat borcanase la greu, sa vedem, poate la Marc ma mobilizez si ii gatesc eu ...depinde cum o sa am timp.

POZE NOI

Carmen si Matei Gabriel + Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Fetelor, am facut o arhiva cu toate retetele pe care le am. De cite ori am gasit ceva interesant am salvat pe calculator, mai am si scrise de mina, tot imi propun sa-mi fac timp sa fac o carticica cu toate... Trimit folderul cui doreste, sper ca puteti sa dezarhivati. Din pacate nu sint ordonate si nu sint chiar toate incercate, dar in majoritate le-am cam facut si modificate pe unde mi s-a parut necesar conform practicii. Cele pentru bebelusi si copii mai mici sint intr-un folder separat.
Carmen si Ica, trimis!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Mey, mey, vai de capul meu! Ce-mi faceti voi mie cu majuscule si minuscule, zina mQQm - pina mi-a explicat personal cu ochii si-am vazut si eu genele din Q-uri, ce ma mai munceam sa scriu mi-mic-Qiu-mare-Qiu-mare-mi-mic... acu' p-mic in parpalak... we'll do, da' sa stim de ce! (si we'll do cu drag, as sublinia, ca ma bucur sa te aud, long time no hear, vreau sa zic!, sper sa te tina) Asa ca... parpalak, gerne! (asa se scrie? ca eu am invata germana ani in sir si-am ramas cu mai putin ca din rusa, la care macar stiu o poezie :))

quote:
Originally posted by parpalak

(si care santier ANL?)

Yap, cartofi prajiti sint, zice bine Maru. Ca asa le zice in franceza: des frites. S'apai cind iti spune copilul la nesfirsit cite-un cuvint de-asta translatat pe scurtatura din frangleza in romana asa-ti ramine si tie, vai de capul tau de parinte!
Cum ar fi POSH. Sau MOSH. Un fel de CIH sau BLEAH sau NASPA frantuzesc (cine stie mai bine sa ma corecteze ), da' e la ordinea zilei, toate-s "posh" pe la noi. Ah, si mi-am amintit, mai sint moumounne, toutounne, doudounne si pitounne. (nu pot sa ma hotarasc cu cite n-uri, da' crez ca nimeni nu stie! )

Si santieru' ANL, ah, santieru' ANL... Cum ma cunosteau toti muncitorii... Doamna Simona in sus si doamna Simona in jos de-mi venea sa fug in lume! Da' nu puteam, na, nu puteam, ca Atomix, dupa ce-a aparut primul escavator pe santierul ala, n-a mai vrut in parc, numa' la "brum-brum"! Ne uitam la truck-uri si buldozere ca la televizor... Lasam galetelele si lopatelele la muncitori, ce sa le mai caram la etajul 4...Si muncitorii urcau copilul in cabina de macara si de la ala, cum ii zice?, care trece peste asfaltul proaspat turnat ca sa-l netezeasca... Da' era caraghios rau, stii: Simona, ce-ai facut azi? Pai ce sa fac, am fost pe santier...

Revenind la lucruri serioase, animalele au alta treaba, nu se plimba prin tara bebelusilor... Ele fac parte din "The big Cercle of Life", vezi Lion King! E acolo o faza, apropo de "moare carnivoru' daca nu moare ierbivoru'", cind Mufassa ii explica lui Simba ce si cum, cum iarba hraneste antilopele pe care le maninca leii, pe urma leii mor si se transforma in hrana pentru iarba pe care o maninca antilopele etc... Pe la noi Lion King a fost baza pt. explicat o multime de lucruri, including emigrarea!
Iara burtica e inclusa in procesul de venit din Tara Bebelusilor :) Asa vin ei, bebeii, pentru ca semintele pe care orice doamna le are in inimioara cad in burtica de la atita iubire intre mami si tati si pe urma cresc acolo, bebeii, adica, ca doar trebuie sa semene copilul cu parintii, nu?
M-ai declansat, eu pot sa vorbesc despre astea ore in sir, pacat c-a crescut copilul si nu prea mai intreaba de-astea, acum invat sa atac cu cartile Pokemon... Te doare capul!

Ah, si inca ceva! parpalak, tu o cunosti pe Cricor personal? Ca, daca nu, ai nimerit-o cu clopotelul teribil, definitie mai buna pentru ea nici ca se poate, e toata ca un clopotel... :)

Pupici,
Simonna

Edit: ca mi-am adus aminte, la minunea de masina de netezit asfaltul ii zice compactor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Nelia, si eu vreau retete: cristina77g@yahoo.com.
Merci frumos.

Simonna, cand te citesc, ma apuca un dooor de blocul si parcul nostru din Tei (Bucuresti) pe care il reparau de 8 ani, si vorba lui Victor cand sa fie gata, am plecat.
Ma intreaba in fiecare seara daca or fi terminat de reparat parcul.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

A, si mai scriu ca imi place tare cum le explicati copiilor despre lucrurile abstracte.

De Victor am scapat de unele intrebari, iar ptr. mandra, cred ca ii va explica Victor inaintea mea.

De ex. , eu ii zic :'Da-mi mana cand mergem afara, daca nu, o sa ne pierdem'.
Victor adauga:'Si nu ne vei mai vedea nici pe mine, nici pe mama, si o sa dea masina peste tine si o sa mori'.
Mandra, sta se gandeste, incearca sa planga, dar se razgandeste si ii zice lui frati-sau:'Te bat'.
si imi da mana.

Pe curand,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matgravidut spune:

Salutare.

Fetelor, ma gandeam ca poate ma ajutati si pe mine cu o informatie.
Nasii nostri vor veni in Canada candva intre aprilie si iulie. Ei au o fetita de 6 ani.
Eu nu stiu nimic despre sistemul de invatamant de aici. Ma gandeam ca poate ma ajutati cu niste informatii referitoare la scoli. Fetita a fost la o gradinita in limba engleza.
In plus noi vom sta atunci la Alliston (Ontario), iar ei vor sta cu noi pentru o perioada.

La ce fel de scoala trebuie sa intre in clasa I?
Exista o clasa pregatitoare pentru scoala? Este pe timpul verii ceva?

Multumesc mult de ajutor.

Monica-Matz 39 si Andreea Bianca

AMR 7 ZILE MAX
http://picasaweb.google.com/M.Creanga

Mergi la inceput