Fiv la Sibiu (2)
Raspunsuri - Pagina 3
Arina21 spune:
YSA, la prima consultatie nu trebuie neaparat sa fii cu sotul. Prezenta sotului e obligatorie doar la punctie. Atat.
Plata la Polisano [pt Fiv se face in 2 transe: 55130RON la punctie si intre 1200 si 3200 la ET depinde daca e ICSI, cu blastocist sau la 3 zile. Aceste preturi includ si ecografiile, eu am facut 2.
Pupici,
Arina
roxifoxi75 spune:
Buna Arina,
si felicitari! sigur o sa fie bine! eu am facut anul trecut un fiv la sibiu (dr. chicea), care din pacate nu a reusit (9 foliculi=> 2 ovocite=>2 embrioni, care s-au fragmentat tare, asa ca nu am mai ramas material ptr. ET). tu acum cu ce ai facut tratament? ce analize preliminare ai facut? dupa ce ai inceput stimularea ai mai facut altceva in afara de ecograf? eu ma gandesc sa incerc in curand al 2-lea fiv poate tot la sibiu, pentru ca si eu am fost foarte, foarte multumita.
cand ai ales polisano ai mai strans informatii si despre alte centre fiv? eu sunt din brasov, aici avem un centru proaspat de vreo luna, care e facut in colaborare cu medsana (bucuresti). stii despre ei ceva (de bine sau de rau) sau poate ai auzit ceva de dr. poiana nicolae din bucuresti(el este ginecologul din echipa de la brasov)? ti-as ramane sincer recunoscatoare pentru informatii, sunt destul de bulversata. acum ..ca am de unde sa aleg nu prea stiu ce sa fac!
misa_21 spune:
ARINA, esti super-tare!Nu am mai auzit pina acum de asa rezultat.Super,super!!!!
Nici nu mai are rost sa fii agitata,caci vei reusi sigur!
Eu voi face urm fiv cit de curind.Astept sa imi vina ciclul si ma duc la Sb. pt. stabilrea mersului problemei.....Sper,ca cel tirziu in mai sa fiu gata,pt. ca depinde de sarbatorile de Paste caci nu vreau sa le mai suprapun cu fiv-ul cum s-a intimplat de Craciun.
In rest ti-a raspuns Manu!
Te pup!
Arina21 spune:
'neata fetele!
Roxifoxi75, eu am facut tot felul de analize inainte de FIV, dar nu date de dr. Chicea, la el m-am dus cu dosarul facut si mi-a zis ca am facut cate nu trebuiau. Mi-am facut dozarile hormonale de z3 si z21, secretiile vaginale, PAP, monitorizari ecografiece ale ovulatiei la mine in oras, in Vl. La indicatia lui am facut doar HIV si hepatita B si C, si eu si sotul. Si am mai facut tot la indicatia lui o histeroscopie.
La noi totul e OK, eu am ovulatie, sotul are spermograma de donor de sperma (dupa cum mi-a zis Cocei pe vremea cand ma duceam la ea)dar pur si simplu nu se intampla. Poate stressul, cine stie???
Tratamentul urmat a fost: ziua 21 Diphereline 3.75, am asteptat urmatorul ciclu si din z5 am inceput cu 3 Gonal F/zi timp de 10 zile. La eco la Chicea am fost de 2 ori in timpul stimularii. Nu am luat absolut nimic altceva in timpul stimularii.
Am cules informatii si despre alte centre care fac FIV si as fi optat pt Medlife cu Silviu Predoi, ca mi-a placut de el, dar pt mine este peste mana sa ma duc in Bucuresti. Pana in Sibiu fac 1h30-2h iar pana in BUcuresti fac 2h si in Bucuresti inca 2h. Si pt ca am auzit lucruri bune despre Sibiu, evident ca am ales Sibiul.
In alta ordine de idei, fetelor astazi fac ET-ul. Am vb aseara cu dna embrilog si mi-a zis ca am 3 blastocisti si restul pana la 8 au f multe celule (sunt in stadiul de morula). De acum incolo nu-mi ramane decat sa ma rog la Dumnezeu sa-i tina la mine in burtica 9 luni.
MIsa, sunt f linistita, nu ma mai simt nici asa rau. Acum nu am decat sa ma rog si sa ma gandesc cum se dezvolta bebeii la mine in burtica. Sper sa le placa acolo ca pana acum vad ca au avut un comportament exemplar.
Eu iti doresc sa alegi perioada cea mai buna pt a incepe urmatorul FIV. Dar mai vb despre asta.
Va pupic
Arina
Arina21 spune:
Roxifoxi, am uitat sa spun ca am facut totusi ceva in timpul stimularii: am avut o alimentatie bogata in proteine si am evitat pe cat posibil carbohidratii. Se spune ca proteinele ajuta la dezvoltarea de ovocite.
Nu stiu cata influenta a avut, dar eu asta am facut.
roxifoxi75 spune:
Servus la toata lumea.
Arina draga multumesc din suflet pentru mesaj si bafta multa. eu zic ca stai foarte bine, ai trei alergatori de cursa lunga!!! mie mi s-a spus ca daca embrionii mei ar fi rezistat ok mi s-ar fi facut ET in ziua a 3-a pentru ca mediul de laborator e toxic. asa ca daca tu ai trei in ziua a 5-a inseamna ca sunt rezistenti, nu gluma. sigur o sa fie bine, peste 9 luni o sa ai casa plina de . sa ne zici si noua te rog cum a fost la ET. iti tin pumnii!
in ceea ce priveste tratamentul si la mine a fost cam la fel cu singura deosebire ca in loc de gonal F eu am primit menogon (4/zi). poate imi face si mie stimularea cu altceva de data aceasta, sa vedem. analize n-am primit nici eu prea multe de la dansul. in plus eu am facut profilul hormonal, ca nu-l aveam. acum in schimb am primit si eu o gramada de analize de la ginecologul meu din bv (pe langa profilul hormonal si o gramada de analize imunologice). le-oi face, daca ma pune dr. chicea sa repet profilul hormonal!
sunt programata luni la dr. chicea. cred ca pana la urma raman si eu pe sibiu, de dragul d-lui doctor, ca tare frumos s-a purtat! centrul de la bv e cam prea la inceput ptr. gustul meu. nu au nici aparatura pt. tinerea embrionilor pana in z 5, fac ET automat la 48 h.
vineri vine echipa medicala la brasov, m-au chemat la discutii. o sa ma duc totusi si aici, poate mai pot ajuta pe cineva cu informatii.
pa, mai vorbim oricum.
Arina21 spune:
Roxifoxi, e un subiect 'fiv la medlife' unde se mai schimba impresii despre diferite centre de fertilizare. Poate te ajuta sa faci alegerea cea buna!
Fetele, am facut transferul ieri cu 2 bastocisti frumosi. Transferul mi l-a facut austriacul. Initial a incercat Chicea, dar din nu-stiu-ce motive nu a reusit si l-a lasat pe austriac. De treaba austriacul, relaxat, sigur pe el. Am glumit, am vorbit, mi-a zis sa-mi vad de viata ca pana acum, fara restrictii. Testul o sa-l fac pe 1 februarie.
Cand am plecat de acolo, nu mai stiam pe ce lume sunt, asa emotionata eram. Am vrut sa-l intreb pe Chicea o gramada, dar bineinteles ca nu l-am mai intrebat nimic
Sper din tot sufletul meu sa le ofer un culcus bun bebeilor si sa stea la mine 9 luni. Eu o sa-mi dau silinta, o sa vorbesc cu ei, poate-i conving
Va pup
Arina
Arina21 spune:
A, am uitat sa scriu pretul final. Plata se face in 2 transe, la punctie si la transfer. La punctie am platit 55mil iar la transfer cu 2 blastocisti am platit 2144RON. Deci in total aproximativ 77milioane.In pretul asta a intrat prima consultatie (care a fost discutie, atat) si 2 ecografii in timpul stimularii.
roxifoxi75 spune:
servus,
arina merci pentru pont! am lansat deja o intrebare pe forumul pe care mi l-ai dat. pana una alta, programarea de luni la dr. chicea s-a decalat pe vineri la austriac. sunt multumita.
felicitari si pt ET. o sa fie bine, te rog sa gandesti pozitiv. eu cred ca ajuta! cu al 3-lea embrion ce-ai facut, l-ai pus la pastrare?
pupici si bafta multa!