Cupa menstruala
Raspunsuri - Pagina 3
tusferi spune:
Emma, mai esti prin zona?
A sosit si la mine cupa astazi. Sunt ca la carte, in ultimele 2 zile de menstruatie (asa cica e recomandat sa o folosesti prima data). Prima experienta cu ea a fost exact ca si prima experienta cu un ob. Adica nefericita, of course, dar la ob am perserverat si de la a doua sau a treia utilizare, am devenit dependenta de el. Sper sa fie asa si cu moon cup. Emma, cum a fost prima data cand ai folosit-o? Nu te-a "jenat"? Mie mi se pare ca ma jeneaza (o fi prea mare?). A fost neplacut si procesul de introducere asa ca nu-mi vine deloc sa o scot acum si sa o re-introduc in idea ca poate ma simt mai comod cu ea...
"Intreaga problema cu lumea aceasta este ca prostii si fanaticii sunt mereu siguri pe ei, iar oamenii intelepti au intotdeauna indoieli" Bertrand Russel
tusferi spune:
O sa revin tot eu cu un update la subiect. Dupa 3 operatiuni de "in-out" lucrurile in ceea ce ma priveste stau cam asa: daca e pozitionata corect n-o simti si cat timp este acolo, totul e in regula. In schimb operatiunea de "in" si cea de "out" mi se par cam dificile. Daca vrea cineva mai multe detalii, sa imi scrie PM.
"Intreaga problema cu lumea aceasta este ca prostii si fanaticii sunt mereu siguri pe ei, iar oamenii intelepti au intotdeauna indoieli" Bertrand Russel
oana_noemi spune:
Buna,
am si eu ceva nelamuriri:
1.daca esti in primele zile cand ciclul este abundent, cat de des faci operatiunea de in&out?
2.in primele zile, ciclul meu este atat de abundent ca este imposibil sa nu ma patez, te scapa cupa de problema asta?
3.eu nu suport deloc ob-urile, are sens sa ma chinui sa-mi cumpar cupa asta?
Multumesc pentru raspunsuri.
aniela23 spune:
Si eu am folosit-o azi.Daca respecti corect instructiunile cu care vine cupa totul devine mult mai usor.Prima data cand am introdus-o a intrat incredibil de repede si de usor, n-am simtit aproape nimic.Trebuie sa recunosc, nu e un procedeu la fel de rapid ca atunci cand introduc un Tampax cu aplicator dar oricum a fost f bine.Nu am simtit-o deloc in mine.Am lasat-o vreo 5 ore.Cand am scos-o trebuie sa recunosc ca nu a fost deloc usor deoarece ii taiasem varful (ca asa este recomandat ca sa nu simti discomfort) si nu aveam de ce sa o apuc sa o trag afara.Desi nu m-am patat deloc pe chilot erau urme de sange pe cupa (nu stiu daca a fot din cauza ca am lasat-o prea mult timp inauntru si a dat pe dinafara (eu am ciclu f abundent).In fine, nu cred ca e bine sa fiu prea detaliata aici, am impins-o usor cu muschii vaginului si apoi am tras-o usor afara, dar nu am bagat degetul sa desfac vacuumul care se formeaza intre baza cupei si vagin si am simtit-o cam neplacut cand o scoteam.M-a durut un pic.A doua oare a fost mai greu sa o bag ca era uda si ea si mainile mele si tot aluneca,dar cand am scos-o a fost mai usor pt ca am desfacut cu degetul vacuumul (chair il simti cand isi da drumul de pe vagin) si a iesit mai repede.Oricum, tot cam greu mi se pare sa o scot.Partea de care imi era teama a fost ca odata trasa afara o sa se inmoaie ''din toate incheieturile'' si o sa ma murdaresc toata pe maini dar iese f frumos si uniform, nu curge nimic pana nu o rastorni tu.Mi se pare mai buna decat un ob pt ca evident acumuleaza mai mult sange, eu la ob-uri niciodata nu am reusit sa nu ma patez sau sa nu ma doare tare cand le scot.Categoric le-as inlociu cu ob-urile.
tusferi spune:
Oana, eu am folosit-o prima data in ultimele 2 zile de ciclu cand nu mai era abundent. Pe instructiuni scrie ca se goleste la 4-8 ore, probabil ca daca e abundent la 4 ore.
La intrebarile 2 si 3, nu prea stiu ce sa iti raspund. In primul rand nu am ciclul foarte abundent si eu m-am impacat foarte bine si cu ob-urile. Eu cand folosesc ob-urile (si acum mai nou cupa) pun oricum si un pantyliner (tampon din ala zilnic) si chiar nu am nicio problema. O sa vad abia peste o luna cum e sa folosesc cupa din prima zi a ciclului.
aniela23 spune:
Oana, sa stii ca daca ai ciclul abundent ca al meu trebuie sa pui si un tampon normal altfel trebuie sa versi cupa la fiecare 2 ore .Stiu ca pare inutil sa cumperi cupa daca iti pui tampon dar eu inainte purtam tampoane dintr-alea de noapte in timpul zilei si tot stateam cu stres ca o sa ma patez.Cupa tine un pic mai mult de 12 ml de lichid iar cand ajunge la punctul unde sunt gaurele de jur imprejurul cupei da pe dinafara (dar partea de sus tot ramane lipita de peretii vaginului).Cand spui ca nu suporti ob la ce te referi, te deranjeaza cand le ai inaintru, ti se par prea mari?Eu la ob-uri simteam f mare discomfort din cauza ca probabil nu le introduceam niciodata bine iar cand le scoteam ma dureau tare pt ca textura nu era atat de fina cum este cupa.Daca la tine problema era marimea lor atunci probabil cupa nu ti s-ar potrivi
oana_noemi spune:
Cred ca le pun aiurea si ma si durea de muream cand le scoteam.
Multumesc de raspunsuri, cred ca voi cumpara totusi cupa pentru ca eu ma patez intotdeauna chiar si cu tampoane de noapte.
Multumesc inca o data.
emma2006 spune:
Ce ai facut Oana pina la urma, te-ai hotarit, ti-ai cumparat cupa?
Noi vara mergem foarte des la mare pentru ca avem si niste prieteni cu care ne intelegem foarte bine acolo si anul asta n-am mai stat pe mal ca altadata
emma2006 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aniela23 Partea de care imi era teama a fost ca odata trasa afara o sa se inmoaie ''din toate incheieturile'' si o sa ma murdaresc toata pe maini dar iese f frumos si uniform, nu curge nimic pana nu o rastorni tu.Mi se pare mai buna decat un ob pt ca evident acumuleaza mai mult sange, eu la ob-uri niciodata nu am reusit sa nu ma patez sau sa nu ma doare tare cand le scot.Categoric le-as inlociu cu ob-urile. |
Sunt de aceeasi parere aniela, este un produs nemaipomenit. Am vazut si reclame prin reviste, cred ca se va vorbi de acest produs si la noi din ce in ce mai mult, ca afara.
herra spune:
a folosit cineva si lunette si mooncup?
sunt curioasa daca exista vreo diferenta, in afara de marime.
Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)