Cupa menstruala
Raspunsuri - Pagina 4
crisiacob spune:
Inca un client satisfacut! Folosesc Mooncup de 3 zile de cand mi-a venit ciclul si vreau sa spun ca nu mai contenesc cu multumiri celui care a inventat cupa. Sa-i dea D-zeu sanatate si sa traiasca 100 de ani.
In aceste 3 zile in care am purtat si un absorbant zilnic, nu am observat nici macar o picatura de sange pe el (iar primele 3 zile erau groaaaaznice!).
Nu o simti, se baga f usor. In schimb mi se pare un pic cam delicata operatiunea de scoatere. Am descoperit insa asta-seara secretul cand mi-am scos-o in cada. Cel mai usor se scoate atunci cand stai pe vine pentru ca vaginul se scurteaza.
Mult succes fetelor!
Floricel & comp.(D.N. 09.09.2004)
Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!
Alinutza1979 spune:
Fetelor nu vreau sa par inapoiata, dar eu nu stiam ca exista asa ceva, si ma intrebam de ce naiba nu s-a inventat inca ceva care sa-ti permita sa mergi la plaja in timpul CM.
Folosesc de vreo 2 ani OB-uri, care nu ma protejaza in totalitate in primele zile, asa ca sunt nevoita sa mai pun si un tampon extern.
In cazul acestei cupe, protectia este 100% sau se mai scurge ceva?
La cat timp trebuie golita(maxim)!
In cazul in care nu o pot golii timp de 10h
Sunt hotarata sa-mi achizitionez si eu una, macar sa vad cum e!
crisiacob spune:
Si eu foloseam in primele zile OB si un tampon intern. Acum am vazut ca nu mai imi trebuie absolut nimic. Nici macar tamponul zilnic nu l-am patat.
Si totusi singurul inconvenient este scoaterea lui. Este un pic cam dificila si este cam greu sa te descurci la serviciu.
Si totusi daca pui in balanta beneficiile si dezavantajele...clar merita cumparata!
Floricel & comp.(D.N. 09.09.2004)
Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!
mmc_nd spune:
Folosesc si eu MoonCup de vreo jumatate de an. Este intr-adevar foarte buna, uneori si uit ca sunt la CM, desi sunt in ziua 2...
Am insa o curiozitate, ati intrebat vreun ginecolog ce parere are?
Ramonika spune:
totusi nu s-a raspuns la o intrebare: cand dormi (sau ziua cand stai la orizontala) si se aduna sangele in cupa, nu se revarsa inapoi spre col si uter? nu 'se aglomereaza' prea tare acolo?
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
anda141 spune:
hmm....mie nu mi se pare deloc ok. Sangele nu trebuie sa iasa afara ? Nici ob-urile nu sunt sanatoase, dar asta care retine sangele lichid nu stiu cate ore.... eu nu as folosi asa ceva. Cu atat mai mult cu cat mi se pare foarte aiurea sa scot cupa si sa o vars undeva apoi sa o spal ... Si cum o dezinfectezi ? Am citit pe undeva ca se fierbe ...iarasi bleah... Impozibil ca atunci cand o scoti sa nu versi pe jos sau pe haine... mai ales cand nu esti la tine acasa sa ai spatiu si cada si apa si ce mai trebuie.
numeioana spune:
Anda, eu vreau s-o iau si s-o folosesc si abia apoi o sa-mi dau cu parerea... Ca inainte sa folosesc OB-uri ma gandeam ca trebuie sa te simti nasol cu ele si cand m-am invatat n-am mai putut sa le las. Deci o voi proba. Mai ales ca am alergie la absorbante si nu vreau sa le mai folosesc.
Ioana si David, cel mai scump martisor (01.03.2008)
poze
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
aniela23 spune:
Anda, nu exista posibilitatea ca lichidul sa se verde pe haine cand o scoti. Cupa este facuta dintr-un material cauciucat (nu mai tin minte daca e latex sau altceva)destul de solid deci nu se ''balangane'' lichidul in toate partile cand tragi de cupa.
Eu cand sunt la munca si nu pot sa ies din toaleta sa o spal la chiuvetele comune o sterg efectiv cu un servetel (uscat sau umed) si o bag la loc.Apoi ma spal pe maini si gata.
O dezinfectez o data pe luna inainte de CM folosind pastile dintr-alea de care se folosesc cand dezinfectezi biberoanele la bebei. Sunt foarte ieftine. In cele 3-4 zile de ciclu nu o dezinfectez pt ca in afara de vagin , apa+ sapun si mainile mele (spalate in prealabil) nu atinge alte obiecte deci nu are cum sa se contamineze cu cine stie ce.
Singurul discomfort este intr-adevar la scoaterea din vagin, dar dupa atatea luni de folosire sunt experta asa ca durerea este MINIMA si dureaza cam 3 secunde.
numeioana spune:
Este din silicon. Si o sa-mi comand
Ioana si David, cel mai scump martisor (01.03.2008)
poze
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
Ramonika spune:
numai prin comanda se poate? in farmacii nu exista?
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki