Mamici de mai-iunie 2008 (29)
Raspunsuri - Pagina 18
cleo78 spune:
si eu dorm mai putin: cam 5-6 ore pe noapte...fatsa de 7-8. Si culmea...numai pe la 14-15 resimt lipsa de somn. As vrea noaptea ;)
http://reclama ilegala - conmsidera acesta un avertisment/calculator_greutate_sarcina.php
aici e linkul cu evaluarea evolutiei greutate/sapt sarcina/functie de inaltime si greutatea de start (am facut niste estimari..pers. deja supraponderale le recomanda o crestere mai lenta in greutate).
Cf site-ului..suntem in plin avant!!
24+
soarele din viatsa noastra
si o burticutsa
leeloo2004 spune:
quote:
Originally posted by andreap
Mi-au trimsi pe fax,de la CMU,rez la TT...
uitati ce scrie:
"The calculated risk for Trisomia 18 is 1:1780,which indicated a low risk"
"The corrected MoM AFP(0.98) is located in the low risk area,for neural tube defects"
si acum,cea mai importanta:
"Biochemical risk for Trisomia 21 1:282
Age risk 1:430" si apoi,"The calculated risk for Trisomy 21 is below the cut off which represents a low risk"
medicul meu zice ca e super ca e sub 1:250..eu vad insa ca riscul meu e peste cel al varstei....ma ajutati?a mai facut cineva TT la CMU?
REVELION 2008
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreeasi MARIUCA-7.11.2004
Eu mi-am facut TT la CMU - pentru virsta mea, riscul de trisomia 21 e 1:284 (daca imi amintesc eu bine) - iar din analiza mi-a iesit 1:1040 ceea ce spunea acolo ca reprezinta low risk. Nu ma pricep, dar parca stiu ca trebuie sa fie mai mare sau egal cu riscul virstei - poate au gresit si trebuia sa fie 1:1430 si nu 1:430...dar oricum daca acolo scrie "low risk" e ok. La analizele de singe te-ai uitat? respectiv daca fiecare valoare corespunde la normalul valorilor intervalului gestational?
Gabriela
21+ cu
si Stefan David (8 Iulie 2004)PozeGiving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
Andree27 spune:
Fecian draga incearca sa nu te mai gandesti si sa te agiti ca nu poti dormi.Cum au zis si fetele mai bine iti gasesti ceva de lucru si pana la urma tot te va pali si somnicul.Am avut si eu o cunostinta care nu putea sa doarma deloc noapte pe tot parcursul sarcinii si pana la urma totul a fost ok.pupiki
Andreea
20+ in asteptare de un ingeras: Eric Ianis
Andree27 spune:
Gabitzule cum imi pun si la sermnatura carucirul albastru????
Andreea
20+ in asteptare de un ingeras: Eric Ianis
fecian spune:
quote:
Originally posted by Daria_Ioana
mie nu imi pasa cat ma ingras.
Pot sa pun si 30 de kg ...ce rost ar avea sa ma stresez?
Oricum e doar o perioada care va trece si apoi daca calulezi ...ca de fapt bebe are o greutate si el ,placenta,invelisul uterului,lichidul amniotic,sanii care sunt mai incarcati si tot asa ...e ceva normal ...asa zic eu .
Oricum voi da jos cate kilograme voi considera ca e bine dupa ce voi naste.
De abia atunci imi voi face probleme...intre timp profit si eu si mananc ce vreau ,cand vreau ,cat vreau ca deee sunt femeie insarcinata si mai bine un bebe mai mare cum am avut prima oara la 4.500 decat unul mai mic deoarece eu vreau sa fiu fotomodel si sa ma compar cu alte femei .
Oricum e clar,cat esti gravida nu mai poti si la fel ca atunci cand nu erai....
Cand am aflat eu ca eram gravida a doua oara si tocmai ma intorceam de la eco pe jos am fost" agatata" pe strada de un tip cu masina...cica "hei ,domnisoara..nu vrei sa te conduc acasa?"
Si eu i-am zis "sti sunt maritata,am un copil si sunt si insarcinata...asa ca ce zici ,mai vrei sa ma conduci acasa?"
Deci ce sa zic...acuma cine mi-ar mai face propuneri din astea...
Nu ca as vrea,dar cred ca orice femeie e flatata cand e admirata de barbati ,chiar daca nu recunoaste,dar acum inspir respect pe strada,prin magazine...asa ca o gravida oricat de tanara sau slaba ar fi nu mai e o femeie ca orice femeie ci are ceva special ...acel aer maternal care face ca aceasta perioada sa fie una unica.
Era o femeie zilele trecute prin magazin care ii zicea fetitei ei sa nu mai alerge :"ca uite,Doamna are un bebe in burtica si nu trebuie sa o lovesti''.
Asa ca de ce sa ma stresez cu kilogramele ...sunt gravida ...deci arat ca o gravida...cand nu oi mai fi gravida...ma pun pe cure..pe alergat,pe facut exercitii fizice...
Eu asa gandesc..poate de la oboseala ...nu va suparati pe mine...
Daria_Ioana imi place atitudinea ta legata de kg
Gabitzam mersi mult de linkuri...chestia e ca fac tot ce scrie acolo...dar e vina mea...eu mi-am stricat singura ritmul...cred ca pana la urma nu am ce face...stii si tu cum se zice : ce iti faci cu mana ta se numeste lucru manual.
Onyxg1998 scuze ca uneori iti cam stramb nickul, nu o fac intentionat...Cum de reusesti sa bei atata apa? Sincer eu cred ca pe zi daca beau 2 litri e bine...
Doar cand sunt racita beau foarte multa apa...altfel nu.
Legat de kg...eu nu stiu ce sa zic cate am luat, ca daca iau ca referintza de la inceputul sarcinii atunci am luat doar 2kg...daca iau referintza de la 3 luni, cand ajunsesem cu 5 kile mai mputin decat la inceput, atunci ar fi 7 kile luate...
Simonacip stiu ca si tu te plangeai la un moment dat de insomnii, tu cum mai stai?
Cleo78 si tu?
Toata lumea imi zice ca acum ar fi trebuit sa dorm cel mai mult...Acum dorm cel mai putin...
Hai ca o sa stau pe aici un picut ...cred ca ma uit si la oferta de gradinitze...deja ar trebui sa merg sa imi inscriu puiul, desi e cam tarzior.
Felicia
21+ viitoare mami de
Gabrielpozici cu noi
Getutza81 spune:
Raportam si noi !
In primul rand vreau sa 

toate fetele care mau sustinut si mau incurajat 

!
Azi am fost foarte puturosi, deabea neam ridicat acum din pat, si din ce citesc aici, cred ca trebuie sa fiu fericita ca probleme cu somnul nam (eventual ca dorm prea mult), cu mersul la baie pot sa zic ca nu (doar 1-2 ori pe noapte) si cu kilogramele in plus la fel (aici inca sunt trista ca nam pus nimic, doar am dat jos 4 kg si dc mai e sa pun la socoteala pe bebe, lichidul, sanii, si toate cele cred ca am slabit undeva la 10 kg cu sarcina asta si se vede si pe mine) si cu mancarimile la fel, nu am vergeturi.... ce sa zic... eu folosesc ulei de copii Johnsons roz, imi place tare mult, si miroase frumos si lasa pielea ff fina, nu ma mananca, dupa ce fac dus ma dau pe pielea uda cu el si pana acum cel putin totul e ok...
Azi neam alintat tare mult, am vorbit, neam jucat, si pana acum neam jucat de vreo 4-5 ori azi deja... asa ca nu mai sunt ingrijorata, oricum am incercat sa nu ma gandesc la nimic pana nu ajungeam la doctor, ca norocul ca a trecut totul si acum e bine. Eu TT nu lam facut, deci nu am nici un habar despre el.
Geta
25+
, iubitoare de 
eu si cristi
bebe mic la eco
www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?albumId=136499890" target="_blank">burtica
burtica de Geta si Cristi
andreap spune:
Leeloo,asa gadesc si eu...pai rezultatele la sange mi-au iesit in limite,le-am trecut intr-un mesaj anterior..
cam asa sunau:
AFP 31.3, val normale sapt 16 15.81-54.62
HCG 27.895,val normale sapt 16 6.140-103.000
estriol 1.0,val normale sapt 16 0.73-3.198
deci sunt in limite..nu?
REVELION 2008
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea
si MARIUCA-7.11.2004
leeloo2004 spune:
quote:
Originally posted by andreap
Leeloo,asa gadesc si eu...pai rezultatele la sange mi-au iesit in limite,le-am trecut intr-un mesaj anterior..
cam asa sunau:
AFP 31.3, val normale sapt 16 15.81-54.62
HCG 27.895,val normale sapt 16 6.140-103.000
estriol 1.0,val normale sapt 16 0.73-3.198
deci sunt in limite..nu?
REVELION 2008
Andreeasi MARIUCA-7.11.2004
Da, sunt in limitele normale, deci e ok, stai linistita!

Gabriela
21+ cu
si Stefan David (8 Iulie 2004)PozeGiving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
Daria_Ioana spune:
CamiM .merci foarte mult de sfatul pe care mi l-ai dat dar adevarul e ca e cam greu de pus in aplicare
cu fetita mea.
Eu intr-un fel incep sa ma obisnuiesc cu gandul asta ca ea e mai altfel cu programul decat majoritatea copiilor de varsta ei.
CIne stie ,poate s-a nascut asa deoarece nici eu nu dormeam noaptea cand eram insarcinata cu ea deoarece imi era groaznic sa nu fie sotul meu langa mine,simteam ca ma sufoc noaptea singura in toata casa si nu puteam adormi pana nu vedeam ca s-a facut lumina afara.
Noaptea vorbeam cu sotul pe mess pana la vreo 3-4 apoi cand si la el era deja tarziu si se culca eu mai stateam inca treaza si citeam o carte pana se lumina ca sa pot adormi.
Oricum eu nu pot sa simt ca am o viata normala ,asa ca ce mai conteaza programul ei ,nu?
Tot timpul eu sunt cu calculatul timpului...cate zile mai sunt pana pleaca?...cate zile mai sunt pana vine?si tot asa...adica sunt in continua asteptare .
Cand e aici trece timpul prea repede ,si cand pleaca timpul sta pe loc.
Sunt ca tiganul cu casa...cand la bloc cand vine cand acasa la mine la curte si tot asa ca i-am zapacit pe toti de cap .
...deoarece nu suport sa raman singura in locul unde am stat cu el si sa raman singura cu toate amintirile...ca acolo am spalat-o ...ca acolo imi facea pan cakes...ca in curte mancam ...sau faceam gratar...ca in pat ma tinea in brate...si innebunesc ...
Apoi la bloc zic ca stau cand e el aici si apoi merg iar acasa la curte ca sa nu mai am amintiri ...incerc chiar sa ma racesc un pic cand vine ...sa nu mai stau toata ziua de gatul lui...chiar si cu forumul el imi reproseaza ca stau prea mult...ca nu e normal...dar mie mi-e frica sa ma apropii iar...
Asa ca pentru toate fetele care zic ca sunt mare luptatoare sa stiti ca nu sunt deloc si el e cel care ma impinge de la spate..eu cand el pleaca nu mai sunt buna de nimic primele 3 saptamani...plang ...il sun ..il supar ..ii zic ca ce viata e asta?...ca noi nu o sa fim niciodata o familie normala...ca sa vina ...ca mor fara el...etc..pana ii fac capul
de nu mai el stie cum rezista.
Asa ca ce mai conteaza programul la fata dereglat cand eu am toata viata dereglata?! ,sau ca eu nu dorm prea mult ...?sau ca nu am un loc al meu unde sa ma simt si eu acasa ...?ca m-am maritat si am un sot minunat si in curand 2 copii dar familia mea e desconsiderata si nu are nici o valoare in ochii celor de la ambasada...si turbez ca mai toti pleaca...daca muncea acolo puteam sa merg...daca studia acolo puteam merge...dar asa cand el are practic dreptul si sa munceasca acolo si sa studieze eu nu pot merge la el atatia amari de ani.
Nu ma plang ,dar uneori ma intreb si eu de ce trebuie sa ma chinui asa?de ce trebuie sa fiu la mana la altii ?
Daca aveam o sarcina in care trebuia sa stau la pat ce as fi facut?cu cine o lasam pe fata?
Si oricum cand voi merge acolo dupa toti acesti 5 ani voi fi deja scarbitam cred...si iar trebuie sa ma obisnuiesc ...plus ca trebuie sa o iau de la inceput cu cursuri etc ...si ma simt asa obosita ca nu am nici un chef de nimic.
Acum ar fi fost tare frumos sa plecam si noi 2 undeva ...numai noi 2 sa ne relaxam un pic...nici in luna de miere nu am fost plecati ...dar cine sa stea cu fata?ca la programul ei nu am cum sa o iua cu noi nicaieri...
Dar cum am zis cine sa stea cu ea?ca mama in nici un caz nu vrea ca cica ii e frica ...ca ea nu bunica..ea e business woman....si mamaia cica nu poate sa stea ca e prea grea ...dar la celelalte verisoare le face tot menajul,piata,spala,face de mancare...tot tacamul...
Si cu fii-mea nu vrea sa stea nici pana ma duc eu sa fac un pic piata sau cand mi se inchid ochii ...
Multi ,chiar si taica-miu cand mai trecea pe acasa si ma mai vedea obosita si ziceam eu ca nu mai rezist ...imi spunea ca cine te mai pune sa te mai si inmultesti pe aiurea....
Prietena nu am nici una ca dee aveam si eu 2 dar s-au indepartat decand m-am maritat...cica eu sunt femeie maritata cu copii ...nu ca ele domnisoare...si cred ca e si invidia asta ca sotul e din America ...de parca zici ca cine stie ce frumos si minunat e sa fii in situatia mea...dar toti cand aud de America au impresia ca noi o ducem super bine,ca nu mai putem de trai bun si de bani ....
Si in rest sunt singura si pacat ca fii-mea nu vorbeste ...ca sa mai comunicam si noi ...si pana cand toate vor fi bune si frumoase si toti impreuna cred ca voi fi smulsa de orice putere si cu nervii ravasiti.
De exemplu ,sotul pleaca peste 3 saptamani si eu chiar nu stiu cum ma voi descurca,si sa imi gasesesc o femeie e cam greu ...mai ales la programul lu fii-mea ce sa mai faca femeia aia?sa se uite la noi cum dormim?si sa plece pe la 16?
Mi-ar trebui o bona de noapte...
andreap spune:
Leeloo,multumesc..e bine sa te mai incurajeze cineva
..stiu ca testele astea dau erori..dar...sper sa fie OK.
O seara buna
REVELION 2008
Andreea
si MARIUCA-7.11.2004

....ma ajutati?a mai facut cineva TT la CMU?