Mamici de mai-iunie 2008 (29)
Raspunsuri - Pagina 16
onyxg1998 spune:
quote:
Originally posted by fecian
Deci nimeni nu ma poate ajuta
Am incercat sa dorm acum...m-am chinuit o orasi m-am trezit.. Nu mai pot de oboseala, simt ca am nervi , insa nici putere sa fiu nervoasa nu am...
Cred ca o sa incerc din nou sa dorm...desi deja nu mai am sperantze sa ma simt odihnita...
Felicia21+ viitoare mami de
Gabriel
pozici cu noi
Ba, mai bine citeste o carte, sau uita-te la tv, sa-ti obosesti ochii putin, ca daca nu, nu ai sa poti. Bea un pic de lapte cald cu miere sau fa o baie calduta si relaxeaza-te, cu cat te enervezi mai mult cu atat mai putin ai sa poti dormi. De ce nu iesi sa dai o tura pe afara, macar pana la piata sa iei paine, spre exemplu, poate diferenta dintre aerul de afara si cel din casa cand te intorci o sa-ti dea stari de somn, mie mi se intampla cateodata.
Pupik de la Onyx si Vlad
andreap spune:
Cleo,mai poti s afaci salata doar din sfecla,cu ulei,sare si otet.E foarte buna si asa(eu nu prea sunt prietena cu hreanul
)..cat despre teoria mentionata de tine..la mine nu a functionat!Eu am mancat (si acum la fel..) orice,mult si cu pofta..Mariuca e o mofturoasa,o slabanoaga si fitzoasa![]()
Felicia,imi pare rau ca ai insomnii
...
Onyxg,eu la precedenta sarcina am muncit pana cu 1 saptamana inainte..acum dat fiind ca va fi vara ,o am pe caprita cu care sa ies prin parcuri,cred ca voi sta cam cu 1 luna mai devreme acasa.As sta si de acum..da'ma gandesc ca nu e bine ptr.'imaginea' mea,plus ca vreau sa profit cat mai mult de cele 126 zile,deci de 85%din salariu![]()
REVELION 2008
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea
si MARIUCA-7.11.2004
gabitzam spune:
Felicia, imi pare rau ca te simt asa prost din cauza somnului. Personal nu prea am ce sfaturi sa-ti dau. Am gasit doua articole, poate iti vine vreo idee ceva, sa te ajute:
-www.babycenter.com/0_sleep-problem-insomnia-during-pregnancy_7521.bc" target="_blank">Sleep problem: Insomnia during pregnancy
-www.babycenter.com/0_the-basics-of-good-sleep-during-pregnancy_7820.bc" target="_blank">The basics of good sleep during pregnancy
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Alysh spune:
Fecian, nu stiu cum sa te ajut.......eu cand nu pot dormi numar oi, capre, etc, numar la ele pana adortm. Dar nu functioneaza intotdeuna. Si eu acum sunt cam ametita din cauza oboselii, plus ca toata voma de azi noapte m-a stors.
Dana nu cred ca mancarimea de burtica e de la saruri. Mie mi-a spus clar dr ca e specifica sarcinii. Eu ma spal peste tot cu gek dush normal mai putin in zona intima unde folosesc sapun de bebei si vad ca pana acum nu m-am ales cu nici o infectie. Stiu ca e groaznica mancarimea...tu cand vii in Romania, ca am uitat! DAca vii mult mai tarziu sa stii ca pot sa-ti trimit eu prin posta "CAlamine" care pe mine m-a ajutat mult. Vorbesc serios, spune-mi si te ajut!
Cleo, suna f bine salata aia, o sa incerc si eu saptamana viitoare. Noi avem azi in meniu: macrou la cuptor si orez cu legume, iar ca desert clatite cu branza si stafide. Deocamdata am terminat pestele de facut, ma apuc de orez. PAna vine tati sper sa termin tot.
Alina
24+
Vlad
http://bd.lilypie.com/hduvp3.png
Luminel spune:
Salutare la toate burticutzele! ![]()
N-am mai postat demult pe aici, dar citesc tot ce scrieti (cred ca am devenit si eu dependenta...cum mai zicea cineva, numi aduc aminte cine, dau F5 din minut in minut sa vad ce mai apare...cred ca si din cauza plictiseli ca nu prea ma de munca).
Incerc sa-mi spun si eu parerea la cateva subiecte deschise de voi:
Getutza, aceleasi probleme mi le-am facut si eu mai alaltaieri in legatura cu miscatul bebelinei mele...dupa cateva zile de antrenametn aproape continuu si intens, au urmat cateva zile de repaos cand parca nu o mai simteam deloc si am inceput sa ma ingrijorez: daca s-a intamplat ceva!!!...dar m-am incurajat singura si ajutata si de rude, ca nu are ce sa se intample, poate se odihneste si ea, ca fiecare om are perioade si perioade si e sie a tot un omulet...deci... Acum a inceput iar sa se agite, dar mai slab ca inainte....nu cred ca e vreo problema....
In legatura cu mancarimile de burta, eu nu am probleme de genul asta...nici nu ma mananca, nici nu ma doare...si nici cu crema nu-mi dau, spre rusinea mea...fiind la a doua sarcina, poate ca pielea mea era deja intinsa
...
Eu as vrea sa intru in concediu de maternitate la 1 aprilie daca rezist pana atunci...pentru ca drumul de acasa la serviciu (Titan - Pipera, o ora dus o ora intors ma omoara...
Vad ca multe fete se plang de insomnii si urinari dese noaptea...inseamna ca eu sunt o fericita pentru ca dorm neintoarsa si nici n-am nevoie de mers la baie noaptea (nici ziua de altfel nu merg des)...am impresia ca uterul a urcat destul de mult si nu-mi apasa pe vezica...
Numai stiu despre ce mai vorbeati...oricum am scris un cerceaf...
Si acum, o problema care ma roade: cred ca-mi iese un furuncul pe fesa stanga... dimineata am dat cu baneocin....credeti ca are efecte negative? ...ce alte remedii mai stiti in afara de antibiotice?
Ylary, ce mai faci dragutza? imi lipsesti...cum merg pregatirile pentru marele eveniment? tot pe 26 a ramas? probabil ca esti in focuri si de asta n-ai mai intrat...CASA DE PIATRA SI SA FIE INTR-UN CEAS BUN!
Scuze pentru cearsaful meu de mesaj si daca v-am plictisit!

Lumi
21 posibil 
onyxg1998 spune:
Aici este altfel: primele 12 zile ti le plateste firma, mai putin primele 3 zile, deci in concret iti plateste firma 9 zile normale. Apoi incepand cu a 16-a zi ti le plateste statul (Asigurarea Sociala, cum ii spun astia aici). Dupa ce nasti iti plateste tot statul 100% din salariul de baza timp de 4 luni, dupa care ori te intorci la munca, ori iesi in somaj, cum vrei sau cum te intelegi cu firma. Aici la firma la care sunt eu, mi-au zis ca dupa cele 4 luni pot sa-mi iau aproximativ o luna de concediu pe care o am si apoi sa vedem, ori ma intorc la munca, ori ies in somaj. Cum pe Vlad a trebuit sa-l las cu alta persoana de la 6 luni, si eu m-am simtit groaznic de rau ca l-am lasat, acum as vrea sa profit putin mai mult de situatie. As avea cam 18 luni de somaj, primele 4 luni cam 85% din salariu si urmatoarele cam 65%. Nu este rau, dar o sa vad, daca as putea sa merg la jumatate de norma, m-as intoarce, dar cum in firma asta nu prea sunt incantati de jumatatea de norma nu prea o aproba aici….
Pupik de la Onyx si Vlad
DanaH spune:
Alysh, multumesc mult pt ajutor, dar eu o sa vin vinerea viitoare, pe 25, deci nu mai este mult. Bine ca mi-ai zis de Calamine, o sa imi cumpar si eu, chiar daca (sper eu..) o sa imi treaca pana atunci.
Luminel, nici eu nu merg de multe ori la baie, nici noapte, nici ziua. desi, zic eu, beau destula apa. numai pana pe la 18, cand plec acasa, beau macar un litru si jumatate, iar seara mai beau aproape un litru. sunt nopti in care daca m-am dus la baie inainte de culcare, nu mai am nevoie pana pe la 5-6. chiar vroiam sa va intreb de asta. sa fie ceva defect?
Dana
24+
Daria_Ioana spune:
Fecian,
Imi pare rau de problema pe care o ai ,dar si eu sunt tot ca tine.
Poate nu din aceeasi cauza,dar eu nu mai rezist la bloc ,e galagie,si am nimerit langa un vecin care isi renoveaza apartamentul si de la 7 dimineata,adica de la aceeasi ora cand in sfarsit reusesc sa culc fetita.
Si am dormit de vreo cateva zile pe zgomot ,pe bormasina...dar acum numai suport cand aud cum se bate cu ciocanul sau cu ce -or mai folosi ei acolo.
Azi nu am stat in pat decat 4 ore ...si din alea daca am atipti si eu 2 ore chinuit.
Sotul nu are probleme deloc cu zgomotul si doarme acuma,si fii-mea doarme dar nu dorm de vreo 4 ore .
Si nu mai pot nici adormi daca ar fi liniste.
MA bate gandul sa ma mut acasa la mine la curte...oricum acolo ma duc sa dorm la noapte ca nu mai tine .
Si eu ma simt aiurea fara somn ,mai ales ca m-am saturat sa ma culc numai cand se face lumina afara .
As vrea asa mult sa ii schimb programul dar nu merge deloc ,indiferent de variantele incercate.
Oricum .Fecian,daca acum zici ca nu ai dormit decat 3 ore sau 4 ,stai sa vezi ca orele astea sa le dormi in continuu si fara intrerupere ti se vor parea lux dupa ce se va naste bebele,mai ales primele 4-5 luni.
Dar te vei obisnui cu lipsa de somn...numai ca acum ca sti ca esti gravida,faci ca mine ,adica te stresezi ca faci rau la bebe ca nu dormi.
Sfatul meu ,daca as putea totusi sa incerc sa iti dau un sfat ...ar fi sa nu mai fi stresata de somn ,sa nu te mai gandesti la culcare ...ci fa altceva ...orice....uita-te la un film,la o emisiune,mai mananca ceva ...in fine stai pur si simplu in pat,dar nu te stradui sa adormi ci lasa somnul sa te cuprinda atunci cand va veni momentul.
Poate din cazua la tot stresul de la munca ai reusit sa nu mai poti dormi ...asa ca relaxeaza-te si poate poti sa iti iei cateva zile libere sa te odihnesti psihic.
cam atata pot eu sa iti zic...cat pentru mine...eu de abia astept sa merg acasa la mine sa dorm ...
+22
simonacip spune:
Da, fetele, stiu, am gresit, nu-l mai ridic, mi-am incasat portia de frica si de remuscari. Am incercat si cu scaunelul, dar cam aluneca de pe el, ca nu e deloc atent...
andreea, nu am gasit inca dr, trebuie sa decid dupa ce discut cu cineva care ma sfatuieste
.
Alysh, vreau sa-mi schimb dr pentru ca e prea departe spitalul Cantacuzino, unde ar urma sa nasc, de casa mea...si mi-e teama sa nu nasc pe drum, cine stie cum m-o apuca in miezul zilei si in mijlocul unui trafic infernal...plus ca dr mea nu prea e de principiu sa inducem nasterea (asta m-ar mai fi linistit , n-as mai sta cu grija cind ma apuca, cum voi ajunge, ce fac cu David, etc...)
feciansi eu mai am insomnii, adorm imediat ce ma pun in pat, seara, dar daca ma trezesc la pp exista riscul sa nu mai adorm vreo 2 ore...si mi se intimpla destul de des, aproape in fiecare noapte...sunt si eu cam capie, abia astept we...
fetele, si eu am deja 8 kg, dar am inceput de sapt asta sa incerc sa nu mai bag toate dulciurile si prostiile in mine...nu vreau sa ma vad peste 3 luni cit o balena. Nu vreau sa slabesc , dar macar vreo 2-3 saptamini sa nu mai iau nimic...![]()
David (10 nov 2004) si
Simona
25+ 
Daviduchele meu
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
Andree27 spune:
Fetelor am o intrebare la voi.A cam inceput sa ma doara spatele,e normal?
Andreea
20+ in asteptare de un ingeras: Eric Ianis