*Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (124)*
Raspunsuri - Pagina 8
laura_dimitris spune:
quote:
Originally posted by Tinna S.
Fetelor acum am ajuns si eu acasa... sunt destul de suparata... se pare ca bebele meu nu vrea sa stea la rand, e tare grabit si nu prea mai vrea in burtica...
Mi-a facut dr. si control manual, care m-a durut nasol, si echografie.
Se pare ca am colul scurtat si moale, pregatit de nastere... Dr. zice ca daca stau f f linistita poate poate mai sta bebe 2 saptamani, sa nu fie prematur... De crescut a crescut bine, la 35 de sapt are 2500g...
Aaa, si inca o chestie naspa, are cordonul ombilical in jurul gatului... In rest cica e pozitionat bine, gata de nastere...
M-a chemat la urmatorul control pe 30 ian, daca nu nasc pana atunci... Dar dr. nu parea prea convins ca mai ajung pe 30 la cabinet...
Mi-a dat sa imi pun si niste ovule, in fiecare seara cate unul, pt ca am o usoara secretie (la care nu mi-a facut nici o analiza), cred ca mi-a dat asa preventiv, sa nu fie vreo candidoza...
Oricum mi-a zis sa incep chiar din seara asta sa le iau, ca nu se stie daca mai apuc cele 10 zile de tratament... Ce mai, am plecat de la dr. convinsa ca o sa nasc f curand... Mai ales si dupa contractiile alea dureroase de ieri si de azi noapte...
Ma rog la DD sa mai stea totusi 2 saptamani...
Si inca ceva... Cand am ajuns acasa am constatat ca am sange pe chiloti... Habar n-am daca o fi de la dop sau de la controlul ala manual, ca a bagat niste distantiere de-alea de metal in mine si m-a durut destul de rau...
Cam astea sunt vestile...
Merg sa citesc acum din urma...
Tina 35+ cu si mami de Andrei (7 ani)
Bb2 e tot baietel!
Povestea nasterii lui Andrei
www.flickr.com/photos/21493362@N02/sets/72157603366051910/" target="_blank">Poze cu iubirea mea Andrei
AMR 5 saptamani !!!
Of, mai Tinna.....
Stiu cum este .... Parerea mea - ti-am mai spus - stai la pat macar o saptamana... Stiu ca este greu ca il ai si pe andrei dar... mi se pare foooarte important sa mai stea bebe in burtica pana la 37 de saptamani... Tu acum ai 35.. Mie mi-a aparut problema ta cand aveam 34... deci a trebuit sa stau 3 saptamani la pat... Si uite acum, am scapat de pericol...
Nu poate veni mama ta la tine sa te ajute ?
Cat despre sange, si eu cred ca este de la distantatatoarele alea... Mi-amintesc ca dr. meu chiar m-a avertizat in urma unui astfel de control sa nu ma speri daca gasesc sange pe chilot ...
si te rog, incearca sa stai cat mai mult la pat!!
Nici macar in fund pe scaun nu este bine...
Laura 36+ Eleni si mami de Dimitrakis 25.04.2003
CameliaH spune:
quote:
Originally posted by Adryana_4u
Fetelor, sa vedeti : azi mi s-a facut rau, dar rau tare, iar eu care n-am avut nimic in sarcina asta, am zis ca gata, asta este, nasc....nu mai puteam de durere de burta...dar ma durea burta asa, cum sa va explic, ca niste crampe la stomac...mana pe telefon, si o intreb pe mama : auzi? cum trebuie sa doara? si mama: pai, mijlocul, pe jos, burta...dar pe mine nu ma durea decat burta, insa TOATA BURTA...m-a luat cu voma, apoi m-a taiat la buda, nu mai stiam, eram cand cu capu, cand cu in veceu..intr-un final, dupa 3 sferturi de ora de stat in baie m-am linistit...nu stiu ce-a fost...dar m-am cam speriat....
Adriana S.
AMR maxim 3 saptamani
-37 sapt BIANCA
de toate
bebe evolueaza
www.flickr.com/photos/adryana_4u/1468720937/in/photostream/" target="_blank">Bianca-22sapt.
Probabil ca a fost o indigestie de sarcina. Ceva ce nu ti-a picat bine. Si eu am patit azi la fel. Am dormit la pranz si cand m-am trezit aveam o mare greata. Nu am vomitat dar m-a taiat o fufureala, cu crampe cu tot tacamul. Am stat si eu pe buda o gramada. Pana la urma mi-a trecut. Si am stat vreo doua ore inainte sa mananc. Ziceam sa stau mai mult dar ma luase cu lesin de foame.
E bine acum, te-ai linistit?
34+ si fetele Maria si Ioana 6 ani
Toate bune!
Mitsu-bishu spune:
Am si eu o intrebare, ca tot vad ca se vorbea de inregistrarea bebelusului: daca baby nu are un tatic, cine mi-l inregistreaza? Ma lasa sa ies cu el asa din spital si sa ma duc eu sa fac demersurile necesare? Multumesc!
39 s
www.flickr.com/photos/21448537@N03/sets/" target="_blank">Pozici
AMR 7 ZILE!!!
grati.ela spune:
si eu merg la eco maine la 11. Sper sa fie totul ok; am o jena pt ca la 30 sapt aveam placenta destul de batrana (grad 3).
Eu n-am nici o durere cand imi face control dar imi amintesc ca in dimineata in care m-am dus pt ceza cu Ozi si mi-a rupt apa m-a durut si i-am zis dr ca nu-l recunosc...deodata a devenit brutal...saracul m-a linistit si mi-a zis ca asa e modelul la internare!
38 Tudor Gabriel
AMR 10 sau 11 zile
stancutza spune:
quote:
Mi-a dat sa imi pun si niste ovule, in fiecare seara cate unul, pt ca am o usoara secretie (la care nu mi-a facut nici o analiza), cred ca mi-a dat asa preventiv, sa nu fie vreo candidoza...
Oricum mi-a zis sa incep chiar din seara asta sa le iau, ca nu se stie daca mai apuc cele 10 zile de tratament... Ce mai, am plecat de la dr. convinsa ca o sa nasc f curand... Mai ales si dupa contractiile alea dureroase de ieri si de azi noapte...
Si inca ceva... Cand am ajuns acasa am constatat ca am sange pe chiloti... Habar n-am daca o fi de la dop sau de la controlul ala manual, ca a bagat niste distantiere de-alea de metal in mine si m-a durut destul de rau...
Tina,
eu am o presimtire ca bebe o sa mai stea...menajeaza-te ca sa nu "avanseze" colul cu dilatatia. Eu de ex iau acum 3 no-spa pe zi.
Vroiam sa spun ca si mie mi-a recomandat dr - tot din ochi a constatat - o crema antifungica. Si ma dau cu ea. Si eu am sangerat fff putin dupa controlul manual - dar pe mine nu m-a durut. Eram la baia din clinica cand am vazut si m-am intors repede la cabinet sa o intreb. Mi-a zis ca e din cauza controlului si sa nu ma ingrijorez. Si nu s-a mai intamplat nimic dupa aia. Ma gandesc ca oricum toata zona e congestionata in perioada asta, si deci mai sensibila la atingere.
,
Stancutza
AMR 16 zile
Poze burtica si altele: http://community.webshots.com/user/stancutza78
creata2008 spune:
Nu poti iesi cu copilul din spital fara sa fie inregistrat, deci nu te lasa sa pleci nicaieri! Vestea buna este ca oricine poate sa iti inregistreze copilul, din cate stiu eu, dar depinde mult de politica spitalului. Dar sigur te poate ajuta mama ta sau o prietena, deci nu-ti face griji!
quote:
Originally posted by Mitsu-bishu
Am si eu o intrebare, ca tot vad ca se vorbea de inregistrarea bebelusului: daca baby nu are un tatic, cine mi-l inregistreaza? Ma lasa sa ies cu el asa din spital si sa ma duc eu sa fac demersurile necesare? Multumesc!
39 s
www.flickr.com/photos/21448537@N03/sets/" target="_blank">PoziciAMR 7 ZILE!!!
CameliaH spune:
quote:
Fetelor acum am ajuns si eu acasa... sunt destul de suparata... se pare ca bebele meu nu vrea sa stea la rand, e tare grabit si nu prea mai vrea in burtica...
Mi-a facut dr. si control manual, care m-a durut nasol, si echografie.
Se pare ca am colul scurtat si moale, pregatit de nastere... Dr. zice ca daca stau f f linistita poate poate mai sta bebe 2 saptamani, sa nu fie prematur... De crescut a crescut bine, la 35 de sapt are 2500g...
Aaa, si inca o chestie naspa, are cordonul ombilical in jurul gatului... In rest cica e pozitionat bine, gata de nastere...
M-a chemat la urmatorul control pe 30 ian, daca nu nasc pana atunci... Dar dr. nu parea prea convins ca mai ajung pe 30 la cabinet...
Bb2 e tot baietel!
Povestea nasterii lui Andrei
www.flickr.com/photos/21493362@N02/sets/72157603366051910/" target="_blank">Poze cu iubirea mea Andrei
AMR 5 saptamani !!!
Tinna imi pare rau sa aud vesi nu prea bune. Dar stai si tu in pat nu mai munci atata. Ca am vazut ca te tot duci la cursuri, ai si cazut, of. Odihneste-te si poate mai sta bebe macar o saptamana. Si chiar daca nu mai vrea e bine ca are peste 2500 g ca nu se mai considera prematur decat ca varsta de sarcina. Doamne ajuta sa fie sanatos si sa nu fie nici o problema cu cordonul la nastere. Iti tin pumnii sa fie bine indiferent daca mai sta sau nu bebe in burta.
Asteptam vesti bune de la tine.
34+ si fetele Maria si Ioana 6 ani
Toate bune!
laura_dimitris spune:
Este ora 20.30..
Doamne Ajuta pentru ellenuta noastra !!!
Saracuta Monica... ce incapatanat sa vrea la mami in burtica mai este domnisorul inginer Serban...!!! Bine ca nu a lasat-o sa se chinuiasca!!!
Angi, l-ai luat si pe Pupi la cumparaturi ? Abia astept sa vad fotografii... Eu nu am carusel dar nici ca mai cumpar... La greci este obiceiul ( ce-i drept foooarte frumos pentru mine...) ca si neamul de a 7-a spitza sa te intrebe cand nasti ce vrei pentru copil... Cred ca voi lasa caruselul pe seama unei rude de'a lui iannis...
Si mai cred ca daca-l aveam descarca dimitris bateriile pana se nastea sora-sa..
Astazi nu s-a miscat de langa patutul ei vreo 3 ore...
S-a jucat cu biberoanele ei, cu tetine, se prefacea ca pune suzeta in gurita ei pentru ca ea era in patutz si plangea... etc...
Fetelor, de breaz nu mai stim nimic ???
Irinuka, ce zice domnul col...???
Cretulina, vezi ca eu te-am crezut si am pregatit pampoanele pentru tine de ziua lui eminescu... Deci ?!
laura_dimitris spune:
quote:
Originally posted by Mitsu-bishu
39 s
www.flickr.com/photos/21448537@N03/sets/" target="_blank">PoziciAMR 7 ZILE!!!
Mitsule, eu cand l-am nascut pe dimitris nu eram luata cu "acte" cu tata-sau... Asa ca la spital l-am declarat eu... La municipal este o camera speciala pe un hol, unde este program cateva ore pe zi si mergi acolo cu buletinul parca si-l declari..
Apoi cu hartia de la spital mergi la oficiul straii civile sector 5... Este pe splai, dupa agentia tarom... Eu stiu ca am mers acolo dupa ce am iesit din spital... Deci mi-au dat drumul cu copilul... La aia mi-au facut certificatul si a fost nevoie de o declaratie a tatalui ca-si recunoaste copilul...
Poate s-a schimbat legea intre timp... dar mie mi-au dat drumul din spital fara certificat, p'asta l-am facut eu apoi...