vitaminele pronatale si greturile

vitaminele pronatale si greturile | Autor: giulia81

Link direct la acest mesaj

e posibil sa ai greturi de la vitaminele pronatale prescrise de dr?mie mi-a prescris Elevit, dar mi-a fost fff rau, de cand nu le mai iau mi-am revenit. ce sa fac oare?
voi ati patit asa ceva?
i-am zis dr=lui ca nu pot lua elevitul si mi-a zis sa imi cumpar de la farmacie acid folic. dar oare de la acidul folic nu o sa-mi fie rau? stiu ca sunt importante vitaminele si mai ales acidul folic in primul trim de sarcina, dar ce facem noi, cele care nu le putem lua?mai este cineva in situatia asta?ce e de facut?
julia 9+ si alex-raoul (5 anisori)

"Un copil este o raza de soare ce iti va lumina viata. Un copil e o promisiune a lui Dumnezeu ca viata merge inainte. Un copil e atingerea raiului. Un copil e tandrete si dulceata. Un copil e mereu surprinzator, emotionant, fermecator si captivant. Un copil e o minunata binecuvantare. Dar in primul rand un copil e dragoste."

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

Buna Julia

Ia acid folic fara griji, nu iti va fi rau de la el. Cel mai indicat e sa iei vitaminele prenatale dupa ce ai mancat ceva, nu pe stomacul gol.
Primele luni sunt vitale, asa ca incearca sa iei macar acidul folic.

Iti urez bafta in continuare si un bebic sanatos.

Felicia 21+ viitoare mami de Gabriel
pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IrinaL spune:

Buna, Julia! Si mie mi-a fost greata in primul trimestru, luam Elevit si am renuntat. La control dr. mi-a spus insa ca Elevitul (mai exact nu stiu care vitamina din el, parca D), reduce de obicei greturile. Asa ca iar am luat vreo saptamana, dupa care am renuntat de tot, ca uitam si mi-era rau si incepusem sa ma cam ingras. Se pare ca nu am avut probleme din cauza ca nu am mai luat. La fel am facut si la prima sarcina si bb1 e sanatos. De la acid folic nu mi-a fost rau, am luat primele trei luni. Pupici, sarcina usoara!

Irina 39+Ileana
Tudor
Craciun 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucasS spune:

Eu din saptamana a 6-a de sarcina si pana acum am luat Centrum Materna, dar le luam mereu dupa ce mancasem ceva, si nu aveam un moment al zilei cand sa le iau, ci atunci cand simteam ca nu mi-ar face greata, uneori le luam dimineata, alte ori seara.
oricum este foarte bine sa iei vitamine prenatale pe perioada asta, pt ca nu iti trebuie numai tie aceste vitamine, ci trebuie sa ii asiguri si lui bb tot necesarul...

32+ Lucas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _giulianna_ spune:

Eu iau Centrum Materna si ma simt foarte bine.
Am observat ca daca nu-l iau la primele ore ale diminetii ma simt putin cam ametita. Daca-l iau...n-am nici pe naiba

6+
Mamica de septembrie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk.m spune:

si mie mi-a fost greata de la elevit, eu am inceput sa iau in al doilea trimestru, dupa ce scapasem de greturile din primul. dar nu erau la fel, era mai mult o stare de rau care nu ducea la voma, si aveam un gust nasol in gura, altul decat cel "metalic" din primul trimestru. si ma si constipam de la elevit, am facut o pauza de vreo 2 saptamani si mi-am revenit, insa doi medici mi-au spus sa continui sa iau, ca sa nu am probleme mai tarziu, asa ca am luat si iau in continuare. cred ca mi s-a obisnuit organismul acum. nu mi-a dat o pofta de mancare deosebita, parca din contra, dar asta nu inseamna ca nu m-am ingrasat. acidul folic l-am luat doar primele 4-5 luni, pana mi-a prescris elevit. nu mi=a fost rau de la el, am inteles ca din contra, iti e mai bine. atentie, sa nu iei in paralel acid folic si vitamine, sa nu faci exces. eu mi-am urmarit analizele mereu, daca mananci echilibrat si sanatos nu cred ca e nevoie de vitamine chiar de la inceput, acidul folic insa nu ar trebui sa lipseasca,daca nu l-ai luat inainte de sarcina, macar in primele luni sa fie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Elevitul da stari de greata dar si ingrasa.Iti recomand Centrum Materna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

si eu le-am luat dupa ce papam ceva, nu pe stomacul gol.o sa imi cumpar acid folic si o sa incerc sa il iau macar pe ala.sunt constienta ca e fff important. si poate voi reusi sa iau elevitul din al doilea trim cand vor trece greturile astea, care parca nu se mai termina.
multumesc pt raspunsuri.
julia 9+ si alex-raoul(5 anisori)

"Un copil este o raza de soare ce iti va lumina viata. Un copil e o promisiune a lui Dumnezeu ca viata merge inainte. Un copil e atingerea raiului. Un copil e tandrete si dulceata. Un copil e mereu surprinzator, emotionant, fermecator si captivant. Un copil e o minunata binecuvantare. Dar in primul rand un copil e dragoste."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns darene spune:

Eu am luat vitamine prenatale din saptamana a 12-a dar nu in fiecare zi.Imi dadeau greata mereu,pana si in trimestrul 3,ba chiar vomitam uneori.Pe la sfarsitul lunii a 8-a mi-am dat seama ca daca le rup (intre dinti) in 3-4 bucatele nu imi mai dadeau greata.
Poate merge si cu Elevit.
Sarcina usoara in continuare !

Poze
Povestea nasterei

Elena,mamica de Khaled 21.12.2007

Mergi la inceput