Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (66)
Raspunsuri - Pagina 5
Zadi spune:
ioanaradu- sunt de acor cu tine ca depinde foarte mult de copil. eu nu sustin ideea sa ceeam genii sau copii supradotati. dar incerc atat cat ma duce capul sa ii ajut sa descopere lumea din jur. crezi ca la gradinita cu peste 30 de copii in grupa sau la scoala vor invata mai mult? daca nu le punem bazele, adica chestii simple : ce trebuie sa faca cu un creion, cum sa deschida o carte, cum sa puna un cub unul peste altul crezi ca aceste lucruri le vor invata asa de la sine?
Pai de ce crezi ca ministrul invatamantului vrea sa faca gradinita obligatorie? a explicat de ce: pt. ca pana la varsta scolii 6-7 ani unii copii nu au tinut niciodata un creion in mana si de aceea este foarte greu sa inveti un copil mare ceea ce trebuia sa stie cand era mic, si de aici generatii intregi de copii asa cum ii vedem la jurnalele de stiri.
Nu e cazul la noi pt. ca toate suntem femei destupate la cap. dar daca nu reusesti sa il faci pe copil cat e mic sa ii placa diverse activitati scolare sau care sa tina de educatie sansele de reusita ulterioara sunt destul de mici. Zicea cineva despre geniile din vremurile trecute cand accesul la educatie era un lux. Pai Mozart provine dintr-o familie de muzicieni, si exemplele pot continua.
Dana-mami de zana si zan
Ingrid (25.12.2004)
Ian (16.03.2007)
ioanaradu spune:
bazaia o musca pe caciula mea : si matei e pe lapte de vaca de vreo 2 luni. de ce? pt ca nu mai manca lapte praf decat maxim 20 ml. am incercat cam toate tipurile de formula, i-am dar cu lingurita, cu seringa, cu canuta, cu nu-stiu-cate feluri de tetine. rezultatul: urla ca din gura de sarpe, se culca flamand si deja simteam ca eu o iau razna. am vb cu dr si m-a sfatuit sa-i dau lapte de vaca. asa ca acum are uneori seara, la culcare 1 bibe de lapte 300-350 ml, dar nu mereu, in schimb, la 5.30 - 6 are 1 bibe de lapte de 300-350 ml. eu ma declar mai mult decat multumita!
alexia3 ca mi-am adus aminte: cum adica sa-i dai bibele sa si-l tina singur??? nu e frumos!!! nu nu nu! dupa ce ca esti o mama denaturata si te bucuri de liniste cand iti pleaca printesa de acasa??? nu e bine!!! nu nu nu!
pai matei sta intr-un mod foarte relaxat sa-si bea laptele: cand ma vede ca vin cu bibele spre el, scoate suzi, si casca gura sa intre bibele si el sta ca la plaja . nici daca moare de foame nu pune mana sa si-l tina.
mamica lui Matei Stefan 12.03.2007
Varsta lui Matei
poze cu matei - luna 9
Matei, mami si tati te iubesc mult ... mult ... mult de tot!
madybulancea spune:
deci...am gasit chamommila vulgaris...cum se da???????????
Poze Razvanelu
varsta nazdravanlui Razvan
carmenefr spune:
Felicitari Matei!!!
Propun s-o ia si pe Teodora s-o invete.
Despre tinut bibele in mana, da, suntem la fel! Si ea sta ca boieroaica si asteapta sa-i tin eu sticluta.Cateodata sta si picior peste picior, ce mama ma-sii de treaba!!!Doar e bal, nu?
300-350ml lapte?Superrrr!
Mergem si noi joi la revizia de 10luni, sa vedem daca primim ok-u' pt lapte de vaca.
Iar faza cu culorile, pai Teodora stie toate culorile primare, cifrele pana la 10,scrie, citeste,ma pregatesc s-o dau la facultate!!
Zadi spune:
mady- unde ai gasit?
carmenefr si cele care fac misto de chestia cu invatatul: pe cine deranjeaza subiectul mana sus. pentru cine e interesat la fel mana sus.
fetele care erau interesate de subiect s-au necajit ca nu am mai scris cate ceva despre asta si nu intelegeau de ce. pai sa spun pe sleau: nu vreau sa se lezeze nimeni sub nici o forma. nu vreau barfe, nu vreau contradictii, luat la misto, cearta, suparari. NU VREAU sa supar pe nimeni. . nici nu ma asteptam sa fiti toate de acord cu mine dar nici nu ma luati la misto. nu ca ma supar dar fiti asa cum vreau sa cred ca sunteti adica femei destepte si diplomate, acordati si altora posibilitatea la exprimare libera.
Dana-mami de zana si zan
Ingrid (25.12.2004)
Ian (16.03.2007)
elyanne spune:
Iunita da' n-ai inteles... io ma simt vinovata pt. ca ma simt bine fara copilul atomic in preajma... cu toate ca o iubesc la maxim... dar im idescarca bateriile in max o ora...
Nu ca m-as simti bine ca le acord doar bb-ilor atentie... nee...
Daca ar pleca si ei in plimbari m-as simti si mai bine... singura-singurica.. .sa nu ma ulre nimeni la creieri...
De-asta ma simt vinovata... copiii mei, ii iubesc... da' ce liniste este cand sunt plecati
Insa nici fara ei nu pot sta... ca doar am inebunit in spital fara Elena... Mie imi trebe pauza din cand in cand sa-mi incarc bateriile...
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... amica
alexia3 spune:
elianne SUBSCRIU LA TOT CE AI ZIS.....DE ACORD...ASA E ...BINE ZICI...LA FEL SIMT CU TOT CU VIRGULA, PUNCTE, PUNCTE SI PAUZE...EU AM SCRIS MESAJUL TAU.
martutza spune:
Buna fetelor
Alexa mai dat gata cu talentul tau.Poate iti ocupa agenda pe anul asta cu picturi pe la albinutze si bondarei.Felicitari.Mi-a placut mult ce ai facut in casa.Sotul ma intreba cat ei sa faci asa ceva si la altii .Ce zici? Te bagi?
Myckin eu ii dau lui Victor iaurt din comert care are si smantana.Smanatana ca atare nu i-am dat inca.Pomelo i-am dat sa suga din el si musca si suge...ii place mult..ananas doar o data dar nu ia placut.
Lauramar...la ziua lui victor sa o trimiti pe Ariana ca vad ac are spor la balonase ...
Zadi...eu sunt de acord ca trebuie invatat copilul si ac trebuie sa vorbesti cu el si sa ii explici...mai trebuie doar sa vrea si el..si sa fie odihnit sa aibe rabdare...in rest om vedea noi care are talente la arte sau talente sportive in timp.Sper sa apuci si tu sa te mai odihnesti si sa ai putere sa te ocupi in continuare de ei asa cum iti doresti.
Val lasa comanda intreaga.iau tot ce am comandat ca am mai gasit clienti sa le dau si lor...adica pe surorile mele
Ioana las ca e bine asa cum e Matei.Aparat am eu de la tefal ala de 145 ron din carrfour.Sunt multumita.Mancam si noi facut la el nu numai fimiu.
Stefimic...
legume:conopida, fasole verde, brocoli, spanac
fructe:pomelo si cirese si visine din compot facut in casa
verdeturi:marar, patrunjel, leustean.
Nu i-am dat pufuleti...dar ii fac in schimb 1 dat ape sapt mamaliguta cu unt, branza si galbenus si putin iaurt sa nu fie gretos...ii place mult.I-am pus putin unt pe paine si i-am dat bucatele mici dar nu e prea incantat.Vrea sa tina painea inmana sa o molfaie si eu ii bag mancarea cu lingurita.
Lilidana te mai astept cu vesti.Iti multumesc pentru sprijin si pentru vorbele bune.Te pupam cu drag.
Stefanyia vrei sa-ti cumpar batista bebelusului sa ti-o trimit?Cred ca ti-ar fi de ajutor.Aseara am fost in vizita al un baietel blond ca o papadie si mi-am amintit de Carl.Imi e dor de el.Mai pune poze.
MAdy sa nu mai vorbesti de rau copilul ca te bat..Te pup.Mersi de mesaj.
Gabi tu mereu l-ai laudat pe fimiu desi al tau e cu mult mai aiansat ca el...asa ca a venit randul meu sa-ti spun ca ai gresit.....lui Tudor nu-i trebuia "mergaret" pentru ca oricum merge ff bine pletos mic si frumos ...dar cred ca asa mai respiri si tu putin.In rest viata merge inainte si totul va fi bine pt toti..sper.
Lumi sper sa mai intru si cu vesti mai bune.
Mihael@ si Victror face ordine in sertare...ca eu nu ma mai pricep...cred...sau are el ochi de gospodar si nu e multumit.
Marta mama lui Victor Mihai 12.03
Varsta lui Victor
Victor Mihai
Asa s-a nascut Victor
iunita spune:
Zadi hai sa ma mai aventurez o data inniste explicatii. E dreptul tau si placerea ta de a spune niste chestii, de a impartasi experiente. In egala masura este dreptul oricarei alte persoane de a face misto, de a ignora, de a nu face asa... Daca tu decizi ca mai binenu spui decat sa ai parte de "mistouri" ..e decizia ta proprie si personala. Nu vad care-i baiu...
Am asa o impresie ca aveti niste mari probleme existentialeeee..... ei si ce daca a zis carmen ca fata ei stie aia si aia si o da la facultate... shpaga ei.. a fost in verva a facut o gluma.. acu pe bune.. ce ar trebui sa facem? gizas!
No..daca tu vrei sa mai spui ce faci cu copii si cum incerci sa ii stimulezi..go on..de nu... nu o mai face.. DAR tine minte niste cuvinte(n-aveam rima ca is multe cuvinte) tu spui ca asa vrei tu.. NU ESTE NIMENI CONSTRANS sa te si asculte.
si acu inca ceva.. imediat dupa masa nu se da apa pt ca dilueaza sucurile gastrice si rezulta o digestie defectuasa (asta pt ca o sfatuiai pe Riloasa sa dea apa dupa masa)
SI acum lauda ca doar asa e mumos: iarina da paginile dinc arte cu povesti. me happy ca nu mai scot cocoloase de hartie din gura ei. Darr...(is plina de dar-uri azi mai ceva c amos craciun) a prins shmecheria in 2 zile.. sau o fi rezultatul miilor de draci c emi i-a facut jumulindu-mi toata colectia de reviste din casa?!?!? oare cine poate sti?!
Hai Zadicule.. grow up.. si misto sa ma faca Dumnezeu daca am facut io misto de tine vre-odata....
are mama o fetita frumusica foc...Iarina-Maria 01.04.2007
buburuza mea
ruza buburuza
ioanaradu spune:
quote:
Originally posted by Zadi
nici nu ma asteptam sa fiti toate de acord cu mine dar nici nu ma luati la misto. nu ca ma supar dar fiti asa cum vreau sa cred ca sunteti adica femei destepte si diplomate, acordati si altora posibilitatea la exprimare libera.
Zadi sa glumim avem voie? ca eu asta inteleg prin exprimare libera. nu cred ca a facut cineva referire directa sau indirecta la tine si la pasiunea cu care tu iti educi copiii. sfaturile tale sunt utile si interesante. cred ca ai inteles gresit.
mamica lui Matei Stefan 12.03.2007
Varsta lui Matei
poze cu matei - luna 9
Matei, mami si tati te iubesc mult ... mult ... mult de tot!