Insrcierile la gradinite, cand?
Raspunsuri - Pagina 8
An-ka. spune:
Androix - si eu sunt acasa in CIC, dar am luat adeverinta de salariat oricum, adeverinta simpla, scrie pur si simplu ca sunt angajata la firma respectiva. nu ma mai complic cu precizarea de suspendare pt CIC, copie dupa decizia de suspendare... etc., oricum sunt angajata, "darile" la stat au fost platite, n-are rost sa-i ofer pe tava directoarei de la gradinita un motiv sa ma puna la coada listei... nu?
Nu cred ca e ceva ilegal ce am facut, e doar o omisiune, nu o minciuna. Si nicaieri nu se spune ca trebuie precizat daca esti in CIC... ![]()
Anca, mamica Roxanei (26 august 2005) si a Ilincai (29 iulie 2007)
Poze cu noi: http://picasaweb.google.com/ilieancacristina
Blogul meu: http://ancailie.blogspot.com/
claujro spune:
Si eu eram in CIC cand l-am inscris pe Matei dar am adus adeverinta de salariu de la locul de munca.
nona_denis spune:
Atentie, s-a schimbat perioada de inscriere la gradi.
1 - 15 IUNIE
Iata detalii: http://www.ziua.ro/news.php?data=2008-03-10&id=4337
Nona, mami de Denisache 
oprietena spune:
Eu am fost vineri la 2 gradinite de langa casa (191 si 216- sector 3), la ambele mi s-a spus ca s-a modificat data de inscriere la gradi, doar cu mici diferente, la una dintre gradinite am fost invitata sa depun dosarul intre 01.06-05.06 iar la cealalta intre 03.06-05.06, oricum locuri insuficiente la amandoua, cate o grupa mica (asta e grupa la care ne incadram), m-au luat durerile de cap. Voi face 2 dosare si voi depune la ambele, alta solutie nu am. Intre timp am aflat ca se mai construieste inca o gradi exact la coltul blocului, dar oare va fi gata in toamna?????
caterina71 spune:
Am fost si eu de dimineata la gradinita de langa bloc, bine, nu-i chiar langa bloc, dar e cea mai apropiata... Teoretic este gradinita la care ar trebui s-o pot inscrie pe Ali, in grupa mica, ea implinind 3 ani la sfarsitul lui iulie. N-am reusit sa ajung la directoare, deja e plictisita de parintii care tot vin sa intrebe, asa ca a pus pe usa 2 foi: una, in care spune ca reinscrierile pentru cei care au fost si in acest an la gradi respectiva se fac intre 1 si 15 aprilie, urmand ca din 16 aprilie, in functie de locurile ramase, sa inceapa inscrierile pentru cei care n-au mai fost in gradinita respectiva... de aici se poate deduce ca in 16 aprilie, cand ma voi duce si eu, sa mi se spuna candid ca nu mai sunt locuri... totul depinde de director si de dosar, care e alta poveste! Pe foaia a doua erau trecute actele necesare la dosar: copie de pe certificatul de nastere - OK, am spus, dar si "Adeverinta cu veniturile lunare realizate de catre cei doi parinti"!!!!!
Acum, eu de aici deduc ca:
1. ori se fac grupe in functie de veniturile parintilor, astfel incat sa se poata cere lunar bani de rechizite in functie de potenta parintilor;
2. ori la studierea dosarelor cei ai caror parinti au ca venituri peste cei 1500 RON necesari unei gradi particulare nu sunt admisi pe motiv ca au de unde parintii sa plateasca o gradi particulara, la stat sa fie primiti cei ai caror parinti au venituri undeva la salariul mediu si nu-si permit gradi particulare...
N-am reusit sa trec de portar ca sa ajung la directoare si sa aflu daca, avand veniturile pe care le avem, putem sau nu spera la un loc in gradi... Dar continui cercetarile, nu ma dau batuta!
Pupici,
Cati si Ali-Pili (24.07.2005)
anya spune:
E absurda chestia cu veniturile. Cred ca e ideea directoarei. Noua ni s-a cerut doar adeverinta de salariat.
Intr-adevar intai se fac reinscrierile, adica copiii care trec in grupa superioara. Dupa ce se fac aceste reinscrieri, se stie cate locuri raman in fiecare grupa (mijlocie, mare, pregatitoare). Anul trecut, la baiatul meu la gradi, toti copiii din grupa mica s-au reinscris la cea mijlocie, deci n-a mai fost nici-un loc pt exterior. La grupa mica nu exista reinscrieri ci doar prioritati. Teoretic in afara de incadrarea la grupa de varsta, alte prioritati sunt : existenta unui frate elev al gradinitei, arondarea dupa strazi. Practic...
An-ka. spune:
Eu am fost la 2 gradinite de pe langa mine:
- cea din spatele blocului a scos de pe usa afisul cu reinscrierile in perioada 17 martie - 15 aprilie (si deci inscrierile dupa aceea) si a pus un alt afis, ca potrivit noilor hotarari, se vor face reinscrierile in aprilie-mai si inscrierile in iunie,
- cea de vizavi de bloc nu a retras nimic, merge pe vechile date.
Deci eu zic ca nouile hotarari n-au facut altceva decat au creeat degringolada, pentru ca scrie undeva acolo (nu am acum la indemana comunicatul de presa ca sa va citez) ca unitatile de invatamant sunt libere sa aleaga pe ce varianta merg. Cu alte cuvinte, fiecare face cum il taie capul.
Anca, mamica Roxanei (26 august 2005) si a Ilincai (29 iulie 2007)
Poze cu noi: http://picasaweb.google.com/ilieancacristina
Blogul meu: http://ancailie.blogspot.com/
condor spune:
eu am fost la gradinita pestisorul de aur si la fisier scria ca incep inscrierile din aprilie si se primesc dosare timp de 15 zile.
mama de alexia.
Ubi spune:
Eu am fost la o gradinita de stat aproape de casa (117) inca din ianuarie - veniti in iunie
Am revenit acum o saptamana (cu recomadare) - veniti in iunie, nu ati citit pe usa?
Am revenit a treia oara azi cu un telefon caci nu am gasit-o pe directoare desi se vorbise din timp si cica in jur de ora 10 era acolo - i-am spus din nou "parola" - si mi-a zis sa vin in iunie.
Am decis sa abandonez deocamdata asaltul la aceasta gradi.
Am mai mers la inca 2 gradi de stat de la care am primit acelasi raspuns: veniti in iunie - acolo macar nu aveam "parola".
Printre mamicile din parc exista o gramada care si-au inscris copilul pe liste subterane, prin recomandari.
Sincer, nu aprob sistemul dar ce sa fac? Daca sunt mai catolic decat papa voi ramane cu copilul pe drumuri. Sunt nauca, nu stiu ce sa fac!
ellej spune:
Eu am fost la cele 3 gradi de langa blocul meu si la fiecare era cate un afis ca inscrierile se fac in perioada 3-12 iunie si ca se cere si adeverinta de salariat dar fara a specifica venitul. Cred ca ma duc in iunie si il inscriu la toate, dupa care o sa vad daca il primesc macar la una.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.