Insrcierile la gradinite, cand?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mandruta spune:

La noi la gradinita intotdeauna s-au cerut adeverinte de la ambii parinti, doar in cazuri de exceptie s-a aprobat dosarul cu o singura adeverinta (parinti divortati, concediu de crestere a copilului, etc.). Asta depinde de director, in ce dispozitie e si cum il impresionati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An-ka. spune:

Comunicatul oficial de la Ministerul Educatiei si Cercetarii, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, emis pe 15 februarie 2008, se gaseste aici:

http://www.ismb.edu.ro/index.php

la sectiunea precizari privind inscrierile la gradinite.

Deci e foarte oficial, clar, legal si fara loc de spaga!
Parerea mea!

Anca, mamica Roxanei (26 august 2005) si a Ilincai (29 iulie 2007)

Mergi la inceput

Si inca ceva: cu chestia asta, cu precizarile din comunicat, le putem "da in cap" directoarelor de gradinite care invoca dreptul lor de a nu afisa numarul de locuri, de a nu anunta perioada de inscrieri, de a nu mai lua alte dosare pt ca s-au completat locurile... etc., orice le mai trece prin cap. NICAIERI in comunicat MEC nu zice ca gradinitele isi rezerva vreun asemenea drept anume!

Asa ca personal raman ferma pe pozitii: Nu dati spaga la gradi!

Mergi la inceput

Si cum aveti de gand "sa le dati in cap"? Va sustin in ideea de a nu da spaga, dar comunicatul exista de cel putin o saptamana, si la noi directoarea nu a facut publice aceste lucruri, si nici nu are de gand prea curand. Si va spun asta nu din punctul de vedere, al unui parinte, ci al unui educator. Cine-l trage la raspundere pe director daca nu respecta acest comunicat? Cu parere de rau, parintii daca sunt nemultumiti se plang educatoarelor, dar sunt lucruri care nu depind de noi, si daca nu aveti curajul sa vorbiti cu directorul si sa fiti uniti, parerea noastra nu prea conteaza.

Mergi la inceput

Cred ca n-are rost sa afiseze de-acum toate astea... Dar trebuie sa fie afisate cu ceva timp inainte...

Chiar anul trecut scolar m-am nimerit pe langa o gradinita (gradinita 201 despre care s-a vorbit in topicul acesta undeva mai sus) in perioada inscrierilor si am vazut pe usa de la intrare toate aceste informatii afisate: numar de locuri pt care a fost proiectata gradinita, numarul celor reinscrisi, numar de locuri ramase libere.
Ceea ce nu era afisat atunci, si nici n-avea cum sa fie, este ca ulterior, din cauza numarului mare de inscrisi, de la inspectorat s-a marit cifra de scolarizare, adica in loc de 20 de copii la grupa, cum era initial prevazut, au fost inscrisi 25 sau 30, nu stiu exact.
E posibil sa se intample si anul asta acelasi lucru...

Poze cu noi: http://picasaweb.google.com/ilieancacristina
Blogul meu: http://ancailie.blogspot.com/

Mergi la inceput

Cifra de scolarizare este aceeasi, conform legii. Sunt admisi 15-20 de copii la grupa. Motivul pentru care astazi avem 35 de copii este ca noi am acceptat asta, nu s-a marit cifra de scolarizare si nu te poate obliga cineva, nici macar ministrul, sa primesti mai multi copii. Dezavantajul este ca nu se poate lucra eficient cu un numar dublu de copii fata de cel normal, nu putem evalua fiecare copil in parte si nu putem explica fiecaruia, nu exista suficiente paturi, mese, scaune, spatiu de joaca, iar educatoarea devine mai mult supraveghetoare, pentru ca in aceasta situatie este greu sa desfasori niste activitati care sa dea rezultatele dorite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns INAPASA spune:

FETITA MEA ARE ACUM 2ANI SI3LUNI SI VREAU SA STIU DACA IN TOAMNA O PRIMESTE ATUNCI ARE DEJA 2 ANI SI 10 LUNI.EU AS VREA SA O DAU LA GRADINITA DIN SEBASTIAN LA 205 DAR NU STIU DACA MIO PRIMESTE ASA DE MICA PUPICE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Nu ar fi cine stie ce problema sa aduc si eu adeverinta de salariat, whatever cu contract suspendat pe perioada cic, e totusi o dovada ca sunt salariata, pot sa aduc si copie dupa decizia de intrare in cic. Inseamna doar un pic mai mult de alergat pentru mine, avand in vedere ca nu mai merg la job si e si la mama dracului. De-asta speram sa scap doar cu adeverinta sotului. In fond nu mi se poate refuza inscrierea pe motiv de cic pentru ca sunt in concediu pentru alt copil nu pentru cel pe care vreau sa-l inscriu.
Pentru ca am citit mai sus ca nu se stie data exacta eu intentionez sa ma prezint la o data rotunda pe 1 fara pacaleala hahaha... Si daca mi se da cu flit asa cum mi s-a dat in ian. o sa revin tot la doua zile, pana ma baga in seama.
Ar fi bine sa nu fie loc de spaga, dar atunci sunt foarte curioasa ce anume va departaja, care vor fi criteriile alea adevarate de alegere a copiilor, avand in vedere faptul ca jumatate din copiii cu varste de gradinita nu vor avea fizic loc anul acesta

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Criteriile dupa care se fac inscrieri sunt:
- domiciliul apropiat de gradinita;
- existenta fratilor sau surorilor inscrisi in gradinita;
- serviciul parintilor in apropierea gradinitei, sau al tutorelui legal.
Daca nu puteti face dovada ca sunteti salariat veti da o declaratie pe proprie raspundere ca va luati angajamentul sa platiti alocatia de hrana a copilului.
Nu cred ca s-au refuzat vreodata copii ai caror mamici sunt in concediu de crestere a copilului, vaduve, divortate sau casnice; macar tatal sa aduca adeverinta, iar mama da declaratie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nona_denis spune:

Buna,
Intradevar inscrierile incep pe 16 aprilie, DAR ... daca incepeti sa umblati pe la gradinite asa cum am inceput eu, iata ce veti intalni:
- prima mea optiune - directoarea nu stie cate locuri vor fii sau daca vor fii..
- a doua ( si cea mai apropiata de casa )are un afis cum ca 100 de copii din anul acesta vor merge la scoala in toamna, DAR... directoarea spune ca vor fii 20 de locuri?!?! si nu se stie daca vom apuca si noi, desi copilul face 5 ani in toamna si legal suntem obligati sa mergem la gradi
- a treia, unde in sfarsit am fost tratata ca un om, avea afisat continutul dosarului pentru inscriere, precum si perioada inscrierilor.
Sincer sunt un pic speriata si am inceput sa fac fel si fel de calcule sa vad daca ne vom descurca cu taxa unei gradinite particulare.

noni

Mergi la inceput