Mamici de iulie-august 2008 (20)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

buna, fetelor, in sfirsit apuc si eu sa mai scriu cite ceva pe forum, asta dupa ce-am citit gramada de pagini scrise.
Asa ca apuc sa imi mai dau si eu cu parerea la diversele subiecte.

miramar, eu n-am fost decit o data la doctor, insa mi-a facut control intern. Peste o saptamina merg la el si sint curioasa ce fel de control o sa-mi faca. Sper sa nu fie tot intern, pentru ca de data asta vine si sotul si mi-e cam jena de situatie ...
biribu, cind aveti petrecerea de un an de zile? Nasoala situatia cu fetita nasilor, eu nu stiu daca m-as rabda si probabil i-as zice vreo doua fetitei.
Deci si la voi se merge mai rar la doctor, incepeam sa-mi fac probleme la cit de des vad ca se merge in Romania. Nici nu stiu cum o fi mai bine, ma gindesc ca pe de o parte mersul prea des poate fi si stresant, pe de alta parte daca sint probleme n-ai cum sa afli de ele.
nati, sa-ti traiasca crestinul, astept sa ne povestesti impresii de la botez. Te inteleg cu distanta, si eu sint departe de casa, fara parinti, surori, deocamdata iau sfaturi de la prietene si-mi fac notite cu ce se mai discuta. Desi cred ca pina la urma o sa fac o triere si o sa aplic sfaturile de cel mai bun simt.
De exemplu, am citit si eu cite ceva despre alaptare si diversificare si sint perfect de acord cu ideea lui miramar legata de alaptarea cit mai indelungata. Insa mi-e teama ca o sa ma lovesc de ideile de acasa, mai ales daca o aduc pe mama incoace sa ma ajute. Deja mi-a zis o gramada la telefon sa nu cumpar absolut nimic inainte de a naste, de parca pot sa-l las pe barbatu-meu sa se ocupe de cumparaturi in alea 2 zile cit oi fi la spital.
Anyway, zic ca ea si fac ca mine, dar asta pentru ca deocamdata sintem departe una de alta. Insa daca om fi amindoua impreuna cred ca or sa iasa scintei.

Steamer
Si noi avem, din ala pe 3 etaje, habar n-am de la ce firma. Il folosim, cind si cum, in special pentru legume. Eu carnea n-o fac la aburi, mi se pare prea fada. In schimb, broccoli, cartofi, morcovi, cam tot ce inseamna legume le-am facut la aburi simplu, fara nici un fel de condimente, insa fac un sos de iaurt cu ierburi aromate pe care il servesc alaturi si asa sint foarte bune.

Meniu
Eu maninc dimineata iaurt cu cereale (fara zahar), la amiaza maninc fie o supa, fie o salata, fie ceva cald, in functie de chef si situatie. Intre mese maninc o gramada de mere (altceva nu imi mai prieste), ma fortez sa beau o gramada de apa plata in timpul cit stau la birou, insa seara nu pot sa maninc mai nimic. Pur si simplu nu pot sa vad mincarea in fata, nu-mi trebuie. In consecinta, am slabit, sper totusi ca lui bebe sa ii fie bine acolo.

Camera lui bebe
Noi stam la casa si-avem 6 (!) camere. Cam multe, conjunctura a fost de asa natura ca a fost mai convenabil sa ne mutam la o casa mare decit la un apartament mai mic. Insa cu curatenia e cosmar, deocamdata camerele de la mansarda nu le folosim. Pentru mine pb va fi ca celelalte dormitoare sint la etaj si mi-e groaza la gindul ca va trebui sa cobor pe scari noptile ca sa ajung la bucatarie in caz de biberoane sau alte alea. Desi, daca alaptez, n-am nevoie de biberoane, nu? Of, sint complet aeriana, nu stiu deloc sa fiu mama.

Dormitul parintilor
Cunosc si eu o gramada de situatii in care mama a dormit o perioada indelungata cu copilul, iar tatal separat. Mi se pare o aberatie, nu sint deloc de acord cu asa ceva. Evident ca fiecare isi cunoaste situatia si nu mi-am permis sa zic nimanui ca nu e bine ce face, insa stiu cu siguranta ca noi n-o sa facem asa ceva.
Ma rog, acuma sint sigura de o gramada de lucruri legate de educatia lui bebe, sa vedem cum le-oi pune in practica.
Oricum, si eu aveam impresia ca e bine ca bebe sa doarma singurel in camera lui, m-ati pus pe ginduri cind ati povestit de dormitul in aceeasi camera cu parintii. mcoca, in ce carti ai citit asa ceva?
Si-apropo de carti, boticelina, mersi de cartile pe care le-ai pus pe mail, o sa mi le salvez si eu. Pregnancy book o am deja, insa pe celelalte nu.
Hai c-am scris o gramada, asta ca sa compensez lipsa din timpul saptaminii. Mai viu si miine. Noapte buna.

9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaxena spune:

e groaznic fara sotul meu acasa...nu pot sa adorm...sunt super balonata(ca de obicei)....simt ca clachez...nu am deloc stare..ce sa fac sa adorm??oricum nu cred ca mai suntei la calc la aceasta ora trazie..cand eu bantui prin casa

Ana-Maria17+
am oMARIA!!!AMR 23sapt
proiectul bebe pink
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x3k83m_video008_events" target="_blank">filmuletze bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rontzy spune:

Anaxena,mai sunt si eu,nu esti singurica.Imi astept sotzul sa vina de la serviciu,dar o sa ma bag in pat sa-l astept...mi-e cam somn!
Bea un ceai sau un laptic si baga-te in pat....vorbeste un pic cu Ana-Maria ca nu esti singurica!apropos,sotzul ar vrea daca bebe e fetita sa o cheme tot Ana-Maria.....Daca e baiat....mie imi place David.......
noapte buna!

rontzy15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

ANAXENA,nu esti singura,e un bebe in burtica care ti e alaturi.suna l pe sot,vb cu el,poate te incurajeaza.sa vezi cand va iesi bebe la lumina,nu te vei mai simti la fel.eu pana acum,cand sotul si a schimbat serviciul,n am stat niciodata fara el.urasc sa stau singura,mi e frica in primul rand,dar acum il am pe cris si totul s a schimbat..si sa nu uit,il am si pe bebe..
17+

Mami de Cris

Poze Cris

Mergi la inceput

sotul meu pleca 3 sapt intr-o luna inainte sa ne casatorim,dar i-am pus conditie..acum nu mai plecase de vreo luna...e tare urat fara el..ma simt ca un butoi gata sa explodeze de balonata ce sunt..si nu e nimeni sa ma linishteasca...bb meu doarme...am vb cu sotul..dar tot departe e...
ia spunet-mi voi mie pozitii de dormit,ca nu-mi gasesc deloc locul

Ana-Maria17+
am oMARIA!!!AMR 23sapt
proiectul bebe pink
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x3k83m_video008_events" target="_blank">filmuletze bebe

Mergi la inceput

apropo mie mi-a zis dr ca am voie sa ma dau cu crema anticelulitica pe picioare..voi ce parere aveti?

Ana-Maria17+
am oMARIA!!!AMR 23sapt
proiectul bebe pink

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Neata!!!
Boticelina , felicitari pentru gargarita ta neastamparata!!!
Anaxena, eu inca pot dormi pe o parte , fie pe stanga , fie pe dreapta. Dar la mine nu se vede deloc burtica!!!Deja ma sperii...
Madalina , bine ai venit!!! Sarcina usoara si te steptam cat mai des!!!
Eu folosesc Trifermentul cand sunt foarte balonata!!!

Cristina
" O data ce ai zburat, vei pasi pe pamant cu ochii atintiti spre cer" - Leonardo Da Vinci
8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Cristina multumesc insa sunt un pic ingrijorata pt ca garga e mica, a scazut sub medie si era in a 80-a percentila inainte, am citit azi pe site-ul meu preferat, cel australian, birth.com.au, si am dedus ca nu maninc destul si mai ales ca nu maninc corect, lucru de inteles in situatia mea, nu ma panichez (inca) pentru ca sper sa pot recupera. Ei spun ca odata ce incepi sa te alimentezi corect se poate recupera in 2 saptamani.

Mi-am propus sa maninc mai bine, deja am ros cu chiu cu vai o juma de banana, ca nu-mi plac, om vedea cum reusesc ca eu am slabit 9 kile de cand am ramas gravida. Am de unde, nimic de zis si oricum doc imi fixase la zero targetul de luat in greutate dar vad ca nu tine. Tre sa pun ceva pe mine. offf!

Monica si www.flickr.com/photos/boticelina/" target="_blank">gargaritza 13+

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

quote:
Originally posted by boticelina

Cristina multumesc insa sunt un pic ingrijorata pt ca garga e mica, a scazut sub medie si era in a 80-a percentila inainte, am citit azi pe site-ul meu preferat, cel australian, birth.com.au, si am dedus ca nu maninc destul si mai ales ca nu maninc corect, lucru de inteles in situatia mea, nu ma panichez (inca) pentru ca sper sa pot recupera. Ei spun ca odata ce incepi sa te alimentezi corect se poate recupera in 2 saptamani.

Mi-am propus sa maninc mai bine, deja am ros cu chiu cu vai o juma de banana, ca nu-mi plac, om vedea cum reusesc ca eu am slabit 9 kile de cand am ramas gravida. Am de unde, nimic de zis si oricum doc imi fixase la zero targetul de luat in greutate dar vad ca nu tine. Tre sa pun ceva pe mine. offf!

Monica si www.flickr.com/photos/boticelina/" target="_blank">gargaritza 13+

"If you are unware of your choices, then you have none"

Din cauza greturilor, presupun ca ai slabit!!! Oricum, odata trecut trim I( sper), greturile dispar si te pori alimenta sanatos!!

Cristina
" O data ce ai zburat, vei pasi pe pamant cu ochii atintiti spre cer" - Leonardo Da Vinci
8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

BOTI,nu fi suparata ca bebita e putin mai mica,important e ca e sanatoasa!chiar daca se va naste cu greutate putin mai mica,va recupera repede!eu degeaba l am nascut pe cris cu 4650kg,daca in primele luni n a luat nimic in greutate!
17+

Mami de Cris

Poze Cris

Mergi la inceput