Mamici de iulie-august 2008 (20)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns OanaH spune:

Buna fetelor sunt noua pe acest forum si as vrea sa ma inscriu si eu pe lista voastra UM 17.11.2007 DPN 23.08.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanasm spune:

rontzy felicitari pt bebelache! ce a crescut!!! wowww...deja 10 cm..asta da! vreu sa vad pozele..cele 7...aaa...si mie imi place numele de David!
anaco si andreea Or bine ai venit si sarcini usoare!
cristina felicitari si tie pt bb! si eu o sam merg la eco din nou la 8s...adik joia viitoare..sper sa vin cu vesti bune!
fiquelle bun venit si tie si sarcina usoara! ...eu cred ca masuratoarea era in mm...nu prea e posibil la 7s sa aiba bb 4cm...

Oana
7+
o noua viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Monica, tu iti faci griji aiurea. LA 12-14 saptamani se face datarea ecografica. Bebele tau e mai mic ca ovulatia ta s-a produs mai tarziu. Acum trebuia sa-ti dea data conceptiei, dupa care se calculeaza data nasterii. Si nu iti face tu probleme cu mancarea, el se serveste primul!!!!

Eu am fost ieri la solduri si mi-am cumparat hainutze de gravida (o pereche de blugi, 1 tricou cu maneca lunga, o bluzita si un pulovar). Sunt tare mandra de ele. Mi-am mai luat si 2 camasi de noapte una pentru nastere si alta petru maternitate. Imi mai trebuie una si gata si cu astea. Mi-am luat si o pijama un pic mai mare pentru acum. Dar cea mai nebuneasca cumparatura a fost o rochita fuxia cu pantofi si geanta asortata, pentru botez :)))))).

_
Vicky 16+

Bebele casei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Turturica - vreau si eu reteta de sos de iaurt pentru legume! Eu le pun de obicei unt si ierburi diverse.
Ar fi bine sa iei un set de biberoane din timp. Mai bine sa le ai in casa. La inceput, pana incepe sa curga laptele si pana invata bebe sa suga, te-ar putea ajuta, cateva zile - cat sa nu se leneveasca bebe, ca altfel nu va mai trage din san, ci va vrea biberon. Mai ales in cazul celor care vor naste cu cezariana, un set de biberoane este obligatoriu. Daca luati tetine separat, pentru cine nu stie, orientati-va dupa varsta marcata pe ambalaj.
Cu dormitul - de multe ori depinde si de bebe. Eu am decis, in principiu, sa ii punem patutul la noi. Dar daca bebe va dormi noptile si Eliza va fi invidioasa, mut patul lui bebe dincolo si gata. Oricum, fiecare dintre voi veti simti cel mai bine daca bebe se simte bine oricum sau daca are nevoie de ceva anume.
Anaxena - te inteleg perfect, din pacate; va trebui sa ai multa rabdare si sa incerci sa gandesti pozitiv cat mai des cu putinta. Poate in scurt timp veti fi toti impreuna pentru mereu si o sa uiti momentele astea de singuratate. Pana atunci, gandeste-te la bebe, la momente frumoase... La mine mergea sa ma uit pe poze, sa vad un film. Nu mergea deloc sa citesc o carte.... Voi nu va puteti stabili toti acolo?

Ma duc la treaba. Sunt suparata ca nu mai termin cu rufele, cu ordinea, ieri am gatit, am calcat, masina a spalat, acuma calc ce am spalat ieri, masina spala din nou, la Eliza in camera e un balamuc cumplit, dupa-amiaza avem musafiri, iar eu imi luasem si de lucru acasa si nu am facut nimic iar maine am de predat niste rapoarte, acuma ma duc sa calc iar Abia astept concediul ca m-am saturat!!!

Anca 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana01 spune:

Buna, fetelor!!!

Sper sa-mi scuzati lipsa de consecventa. Dar tare greu ma urnesc din pat daca am o jumate de ora in care sa nu am nimic de facut, asa ca net-ul ramane pe ultimul loc. In plus nu prea am avut noutati si vroiam sa mai fac o eco ca sa am ce sa va spun important.

Am facut inca o eco la Iosup si am aflat ca vom avea.... BAIETEL!!!!! URAAA!!!! Noi ne bucuram ca o avem pe Daria de 1 an si 4 luni si acum vine fratiorul, avem pereche. Pt mine bucuria era la fel daca aveam si fetita, dar tatal mi-a recunoscut abia dupa ce a aflta ce este ca si-ar fi dorit de data asta baiat.

In afara de faptul ca am aflat sexul, ni s-a confirmat ca este sanatos si ca sarcina merge bine. Daca vreti sa completati la listuta initiala, in dreptul meu DNP s-a schimbat, 26 iunie 2008, iar pe bb il va chema Victor Andrei, frate de Daria Elena.

Inca o data va multumesc tuturor celor care m-ati sustinut cand eram suparata cu ecografia de la Medivor la Dr Calomfirescu. Va multumesc de ajutor si pt cuvintele voastre incurajatoare.

acum ma apuc sa recuperez la citit din urma

va pup

Roxana & cocutzel Daria (06.09.06) + Burti- bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

Roxana am adaugat caruciorul la listutza, data era deja 26.06.2008, am pus caruciorul si numele. Ma bucur sa aud ca totul e ok cu bebe.
Ankalaura spor la treaba vai am si eu zile cand se aduna toate gramada si parca nu imi ajunge timpul de nici o culoare.
Anaxena te cred ca iti e greu. De pozitii de dormit eu numai pe o parte sau alta dorm da cu perna sub genunchi sau intre picioare, pana la 40 de sapt adun vreo 3 perne in jurul meu sau poti lua una din aia semiluna eu nu am cumparat foloseam pernele normale mai nasol ca daca te intorci tot tre sa le iei dupa tine.
Si la mine a explodat burtica, se vede klumea incepe asa de sub sani zici ca am deja 6-7 luni. M-am si cantarit azi 65,2 kg. Iar ma fac cat casa creca.
Boticelina mai eu nu stiu ce zic aia in australia aici zice clar ca trebuie mancat normal si ca bebe ia in greutate chiar daca tu nu prea papi, ei zic ca numai in ultimele 3 luni ai nevoie de mai multe calorii in plus cam echivalentul a doua felii de paine. Deci trebuie continuat si papat normal pe cat posibil. Nu iti fa pb cu greutatea si varsta lui bebe eu nu stiu de ce va streseaza cu chestia asta in romania si daca se naste bebe cu 2kg si ceva asa repede recupereaza nu o sa iti vina sa crezi. Oricum nu te necaji tu incearca sa papi trei mese echilibrate pe zi cat reusesti papa frcute si legume care iti plac nu te forta sa papi ceva ce nu iti place doar ca vai ii face bine lui bebe. Crede-ma ca va fi ok daca papi normal.
Eu o admir pe Anaxena ca poate sa pape asa sanatos eu degeaba ma chinui nu prea imi iese, simt nevoie de ceva trebuie sa pap. Acuma macar ma chinui sa bag fructe la greu, salate ca in ro am tinut-o numai cu muraturi si meniuri special romanesti de sarbatori sper ca ajunsa aici la fructe si legume fresh sa reusesc sa nu mai pun asa mult pe mine. Oricum trebuie trei mese pe zi ca altfel lesin.
Ultima gaselnitza ce pot papa e tortilla wrap, clatita din aia mexicana, lipie cu legume facute la abur, sunt aici pachete pt microunde care se baga cu totul si se sburesc in punga aia cam ca la steamer si pun niste bucatale de piept de pui facut la gratar cu diverse ierburi si arome si putina maioneza light rulez si gata pranzul meu. Mai bag niste fructe dupa si is full.

---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violeta_m_tm spune:

ceau gravidutzelor
Fiquelle bine ai venit, sarcina usoara in continuare. Bebele meu la 8 sapt a avut 15,6 mm, bebele tau nu avea cum sa aiba 4 cm la 7 sapt, ori valoarea era in mm, ori bebele tau este mai mare.
Monica stai linistita ca bebele isi ia tot ce are nevoie din proviziile tale, si eu am avut probleme, nu puteam sa mananc mai nimic, si apa o varsam, si medicul mi-a spus sa nu-mi fac probleme ca bebele este bine, si nu mi-a dat voie sa iau vitamine suplimentare, decat feretab care are fier si acid folic.
Anaxena este super ca mananci sanatos, si eu incerc sa mananc cat mai multe fructe si sa evit dulciurile. sa nu mai fi trista ca timpul trece repede si sotul tau o sa fie iar langa tine.
Roxana felicitari pentru baietel, super ca ai pereche, abea astept sa-i aflu sexul si eu.

12+
http://s234.photobucket.com/albums/ee291/violeta_m_tm/
http://md.lilypie.com/0ufEp2.png
vio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Turturica chiar scrie si aici cum faci sosul ala. ca si noi vrem sa luam steamer-ul ala de la tefal si partea de sus are stavita aia unde poti gati si carnea sau legumele cu sos si poate imi mai dai idei pana intra banii in cont si luam si noi unul.
Legat de dormitul bebeilor in camera cu parintii: la noi zice ca ajuta sa reduca nivelul de cot death uite aici mai multe detalii despre asta: http://www.babycentre.co.uk/baby/sleep/habitsbyage0to3months/ . Ei recomanda ca pana la 6 luni bebele sa doarma in patutzul lui dar in camera cu parintii.
Fain ca aveti casa mare noi iar o sa trebuiasca sa ne mutam cand reusim sa avem destui bani pt ipoteca dar speram ca odata mutati va fi pt ultima oara. Ca din iulie suntem aici si tot avem lucrurile in cutii care stau pe hol.

---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella81it spune:

Buna ziua burtici!
A mai aparut un baietelFelicitari Roxana.
Mada mxm vrei sa pui si la mine numele luibb .Te rog!Se va numii Alexandru Ionut.
Si mai am o rugaminte...cine imi spune si mie cum activez albumul meu foto.Nu ma pricep de loc
Vorbeti de mancat sanatos!Nici eu nu prea reusesc.Azi am facut ciorba de perisoare,chiftelute si vinete cu maioneza.
Am luat citeva kg dar am timp dupa sa dau jos important sa fim sanatosii..eu si bb.
Azi plec in cautare de un carucior si patut,dar nu iau nimic inca.
Va spun mai tarziu ce am vazut!
ELLA 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

La noi, pediatrii recomanda sa culci bebelusul nou-nascut pe o parte, alternativ. Mai nou, diverse articole spun ca asta e un mit. Mada, vad ca si in link-ul recomandat de tine spune ca bebe trebuie culcat pe spate, si nu pe o parte.
Ei bine, eu am patit-o cu ELiza cand avea 3 saptamani, de am zis ca o pierd si nu glumesc deloc.
Desi o puneam pe umar dupa alaptare si scotea aerul afara, intr-o dupa-amiaza, dormind, a dat afara putin laptic. I-a intrat in nasuc, pentru ca era culcata pe spate. S-a speriat, a tipat, s-a sufocat. De sperietura, tipa. Pe nas nu putea respira, cu gura era ocupata sa tipe si consuma putinul aer pe care il primea. La fata era aproape vinetie.
Noroc ca era dupa-amiza - daca ar fi fost noapte, poate ca nu ne-am fi dezmeticit rapid, noroc ca era si sotul meu acasa - poate ca eu nu m-as fi dus imediat la ea,...
Am pus-o pe burta si cu picioarele mai in sus si am batut-o usor pe spate. Si-a revenit dupa cateva minute.
Deci, in primele saptamani, eu il voi culca pe bebe pe o parte. Ca sa nu mai cada pe spate cum s-a intamplat cu Eliza, o sa il proptesc cu o perna.

Mai scrie acolo sa il pui cu picioarele la marginea patului, dar un bebe nou nascut nu se foieste chiar asa. In primele 3 luni il gasesti cam tot asa cum il lasi. Ca sa nu intre in plapuma, eu o sa iau un sac din ala special. Probabil ca toata vara voi folosi un cercefel.

18 grade mi se pare putin. Noi stam de obicei la 21-22.

Regula cu burtica nu mi se pare foarte relevanta. Eu am picioarele reci de obicei, si Eliza la fel. Deci eu o sa verific talpile lui bebe, nu burta.

Restul, foarte interesant - multam

Anca 15+

Mergi la inceput