Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (52)
Raspunsuri - Pagina 19
![](images/user_woman.png)
myral spune:
Roxana mie pediatra mi-a spus sa incep la 5 luni cu supa de legume (morcov cartof si dovlecel) 2 zile doar zeama apoi sa pasez legumele, dupa 4 zile sucurile, 3 zile mar, 3 para 3 portocala apoi piure de fructe cu cereale. Mie mi se pare prea rapid totul, eu o sa incep cu cereale(ca noi suntem micute) apoi supa de legume si ultimele sucurile. Eu o sa fiu multumita daca o sa pape cate o lingurita nu vreau sa o stresez deloc si daca nu e pregatita la 5 luni mai astept putin si cu cerealele, sper sa am eu laptic in continuare.Am facut si noi primul pas al diversificarii, am cumparat scaunel, dar a mea nu sta prea bine in el desi se lasa spatarul pe spate, sper sa mai progreseze pana la 5 luniSi mi-am adus acum aminte noua pediatra nu ne-a dat nici calciu, nici fier, vigantol tot 2 picaturi, nu prea imi vine mie sa cred ca nu are nevoie de nimic
Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
sim_stoian spune:
Multumesc, Andries, am salvat reteta.
Tomasa, multumesc si tie pt varianta ta.
In principiu, m-am hotarat sa incep cu legumele, apoi fructele. Nu stiu cum sa procedez cu cerealele, ca al meu are deja 8 kg. Cartofi o sa iau un sac de la bunica-mea, ceapa si morcov tot de la ea. Sa vad cum reusesc sa ajung io in fundul Moldovei in jud Neamt. Carnea de pasare de la bunica sotului, mai raman ardeii, dovleceii, telina si pastarnacul. Bine, exista varianta sa o rog pe mama sa cumpere din piata de la Bacau, unde stie cativa tarani de la care cumpara de obicei. O pun sa faca aprovizionarea la 3 saptamani si sa trimita pachet .
Sa va spun ce m-am apucat sa fac? Studiez reglementarile europene privind scaunele auto...Na, ca m-am dilit cu scaunele astea.
Maine dimineata tre sa ma duc la servici la o mica sedinta. Hihihi, prima sedinta a lui Stefan, hai ca il invat bine de mic.
Sim, mami de Stefan (25.08.2007)
Povestioare
myral spune:
A si la 6 luni sa-i dau carnita si branza calcica dar cum am zis mi se pare ca ii inghesui prea multe eu o sa fiu multumita daca la 6 luni o sa pape cereale si cateva lingurite de piure de legume.Apropo de cereale sa-i dau simple adica cu laptic de la mine sau din alea cu lapte praf? As incerca ambele moduri parca, adica la inceput cand mananca mai putin cu laptic de la mine apoi cu lapte praf.Si voi aveti de gand sa bagati de la inceput in supa toate legumele alea ?Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)
betty78 spune:
quote:
Originally posted by rodicamaries
hai ca mai vin cu o intrebare... voi ii indulciti ceaiul... ca al meu nu vrea nici sa-l guste neindulcit... stiu ca nu-i recomandat zaharul, apoi mierea nici atat... asa ca i-am luat zahar brut(din ala negru)am inteles ca nu-i asa toxic si ii pun cam un sfert de lingurita la 200 ml...
sau stiti ceva ceai care e mai dulce???eu ii dau Baby tea
Rodicade
Darius Filip 19 sept 2007
poti sa ii pui glucoza, sau zahar normal fiert...il pui in apa care este rece si il pui la fiert....zahar nu are voie pt ca fermenteaza si produce gaze, dar daca este fiert nu este nici o problema...un sfert de linguritza este cam putin, inceraca si tu 1/2 lingurita
Betty78
![](mamica.gif)
![](copilas.gif)
pozele noastre
asa creste bebe Mario
sim_stoian spune:
Gata, Sabina.
Myral, nu toate deodata. Incep cu 2-3, dar pasez doar morcovul si pun putina zeama in care a fiert. Bey, mi se pare asa aiurea sa dau copilului doar zeama in care au fiert legumele! Pai ce pana mea, se satura cu apa? Eu cred ca bag direct piure. Nu il vad eu pe Stefan sa se sature cu apa chioara.
Sim, mami de Stefan (25.08.2007)
Povestioare
bikmaria spune:
myralmie pediatra mi-a spus sa fac prima data supita cu 2-3 legume (morcov+pastarnac+ardei gras sau dovlecel)la urmatoarea sa mai adaug o leguma ,apoi alta leguma si tot asa ,dar mi-a spus sa-i pasez din legume si sa pun in supa pt a o ingrosa putin inca de la inceput .Acum stiu si eu cum e mai bine ,vad ca si pediatrele astea ..cate bordeie atatea obiceie
betty78 spune:
quote:
Originally posted by Sabina
io azi am frecat aparatu foto la disperare
http://www.postimage.org/image.php?v=Pq4aHdvJ
http://www.postimage.org/image.php?v=Pq4aHOVS
care are rabdare si timp, salvati si voi pozele si bagati-le pe flickr, mie aici nu-mi merge flicklr decat in reluare
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si
bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
superbe pozele si bineinteles modelul
![](icon_smile_big.gif)
Betty78
![](mamica.gif)
![](copilas.gif)
pozele noastre
asa creste bebe Mario
bikmaria spune:
eu o sa incep de duminica ,TEO are aproape 4 luni si jumatate ,dar voi incepe usurel cu suc de mar ,suc de morcov ,in prima saptamana ,apoi mar cu biscuite (daca gasesc la farmacie fara gluten),iar la 5 luni supica ,piure ,la 5 luni jumatate carnita ,branzica ,acum depinde si de bebeu poate este de alta parere ...vom trai si vom vedea ,sper ca totul sa mearga bine sa nu imi mai reprosez peste ani,cum imi reprosez acum ca pe ALEX l-am diversificat de la 2 luni cu suc de portocale
betty78 spune:
quote:
Originally posted by sim_stoian
Multumesc, Andries, am salvat reteta.
Tomasa, multumesc si tie pt varianta ta.
In principiu, m-am hotarat sa incep cu legumele, apoi fructele. Nu stiu cum sa procedez cu cerealele, ca al meu are deja 8 kg. Cartofi o sa iau un sac de la bunica-mea, ceapa si morcov tot de la ea. Sa vad cum reusesc sa ajung io in fundul Moldovei in jud Neamt. Carnea de pasare de la bunica sotului, mai raman ardeii, dovleceii, telina si pastarnacul. Bine, exista varianta sa o rog pe mama sa cumpere din piata de la Bacau, unde stie cativa tarani de la care cumpara de obicei. O pun sa faca aprovizionarea la 3 saptamani si sa trimita pachet.
Sa va spun ce m-am apucat sa fac? Studiez reglementarile europene privind scaunele auto...Na, ca m-am dilit cu scaunele astea.
Maine dimineata tre sa ma duc la servici la o mica sedinta. Hihihi, prima sedinta a lui Stefan, hai ca il invat bine de mic.
Sim, mami deStefan (25.08.2007)
Povestioare
sim mie mi-a spus doctoritza ca mai bine incep ci fructe si legume, iar cereale nu prea mi-ar recomada pt ca bebe este mare....ar fi bune pentru copii mai slabi ca sa-i ingrase....eu mai la coada cu cerealele ca am trecut de ceva timp de 8kg.
Betty78
![](mamica.gif)
![](copilas.gif)
pozele noastre
asa creste bebe Mario