Sezatoarea canadiana (78)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Nelia, si eu stiu cum e cu copii mamosi.
Anca asa este, de fiecare data cand am plecat de acasa fara ea ptr scarbiciu (de vreo 2 ori cate o zi in 2 ani si 4luni) pana acum, s-a imbolnavit cu febra.
Dupa ce am dus-o la doctor, nu i-a gasit nimic niciodata.
Din cauza asta am refuzat mai multe deplasari cand eram in Ro.

Victor nu a fost asa, eu imi faceam probleme ca il lasam undeva cateva ore, el era super ok.

Asa ca eu ma bucur f. tare ca am gasit un job aici fara deplasari. De exemplu cand am de lucru noaptea, ea doarme f. prost, se trezeste, uita sa mai adoarma, sta in pat si asteapta ca eu sa termin.

N-am cum sa o schimb, exact ca tine, astept sa creasca si sa devina mai independenta. Oricum a facut un progres imens, ca de cateva zile vrea sa adoarma cu 'papa'.
Si in mijlocul noptii cand se trezeste, ne striga:'Mama ou papa'.

A, l-am inscris pe Victor la camp de jour de la UDM. Va spun impresii in martie.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Buna fetele,

Sofronica Poti incerca sa mergi cu copilul si la Early Years Centre, daca n-ai fost deja. Acolo poti sa stai si tu cu copilul pana se mai invata cu ceilalti si prinde chiar si limba.
Au programe (gratuite) si dimineata si dupa amiaza si chiar si sambata, dar trebuie sa te interesezi in ce scoala se face pe acolo pe la tine.
Eu am fost cu al meu baiat chiar cand am ajuns in Canada si inainte de daycare si i-a prins foarte bine.
Uite aici link http://www.ontarioearlyyears.ca/oeyc/oeyc.htm

Iar de vizitat daycare-uri eu n-am avut timp ca imi trebuia un loc repede si am acceptat primul care l-am gasit. Dar s-a nimerit sa fie bine si acum e tot acolo.

Lorelaim nici sa nu te gandesti sa pleci de la sezatoare !

Fetelor ziceti-mi si mie daca stiti unde pot sa merg cu copilul la teatru de papusi sau unde se organizeaza spectacole de astea pentru copii. Am fost o singura data la spectacol cu Diego si atat. I-a placut tare mult lui Razvan si l-as mai duce.

In discutia despre care o duce mai bine si unde nu ma bag pentru ca situtatiile difera atat de mult, incat n-are rost, apoi mai e si chestie de noroc, nu atat de cat de agiti, sincer va spun. Ca un ex personal, noi am venit aici in 2006 si sotul avea intr-un fel job asigurat pentru ca s-a nimerit sa lucreze la aceeasi companie ca si in Romania si astia de aici l-au acceptat, doar pentru ca l-au recomandat aia din Romania. Eu mi-am gasit job dupa 3 saptamani de cautat, in domeniul meu si am nimerit f bine. Dar de ex sora mea e venita de 4 ani si de-abia acum reusesc sa se puna pe picioare, au gasit niste job-uri mai bune, si el si ea, dar au niste ghinioane mai fratilor, cand scapa de una dau de alta, si tot asa …deci e atat de subiectiv totul….

Numai bine si sanatate tuturor si un weekend cat mai linistit !

Magdone 20+ si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Nelia mereu zambesc cand te « aud » cu tinutul in brate al lui Lisandru. Desi nu stiu cum e sa ai fetita, sper sa aflu cat de curand , s-ar parea ca bebe din burta e fetita , pot sa spun despre baieti ca sunt cu totul diferiti, cunosc mai multi, sunt atat de atasati si lipiciosi si dependenti de mama cum n-am vazut. Exact ca tine am patit si eu cu Razvan, abia pe la 7 luni l-am dat jos din brate toata lumea imi spunea ca nu e bine, ca se invata asa, dar pur si simplu asa fost el. Dar si cand l-am dat jos din brate….a inceput sa mearga in picioare singur . la 8 luni mergea tinut de 1 mana doar.

Bafta multa la examene!

Magdone 20+ si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Cge, ma bucur ca ai gasit camp de jour pentru Victor, ca daca te lasai in baza noastra... Eu nu am stiut ce sa-ti raspund pentru ca Agata nu a fost niciodata pina acum in tabara, iar acum ii caut dar in engleza sau macar bilingva suta la suta, adica 50 si 50. Iar cu dependenta, astia sint, sint ai nostri, unii mai independenti din burtica (Agata ar fi luat-o la fuga si de acolo daca s-ar fi putut), Tudora nu face un pas fara sa se asigure ca sintem in urma ei. Dupa Agata inca imi face capul ca un girofar, ca ba-i aici, ba e dincolo, ea nu are nici o frica de nimic, insa eu sint stresata la culme cind ies cu toti in primul rind din cauza ei (deci nici prea multa independenta manifestat de copil nu ne-ar satisface). Lisandru nu stiu cum va fi mai tirziu, dar acum are nevoie sa nu-l las jos, se simte in siguranta doar in brate la mine si la tati. Astazi l-a luat in brate o colega de la scoala si zici ca l-a fript, a inceput sa tipe efectiv. Cind simte bratele mele si mai noi pe ale lui tati (slava Domnului!) e cel mai calm, linistit si zimbaret bebelus.
Sofronica, din pacate, fetele mele au inceput gradinita in jur de doi ani, deci nu pot sa te ajut in problema adaptarii unui copil de trei ani. Dar pot sa-ti spun ca, daca este ajutat sa se adapteze, o va face pina la urma, mai repede si mai bine decit te astepti. Depinde si de gradinita, de educatori, poate chiar si de copiii cu care pica in grupa (daca gaseste unul cu care sa se imprieteneasca imediat, se va integra mai repede), dar depinde si de voi. Trebuie sa-l pregatiti cu mult timp inainte de a incepe, cum bine faceti cu mersul din cind in cind in locuri cu copii. Sa-i spuneti tot timpul ce urmeaza sa faca din toamna, cu repere, am observat ca fetele mele sint mult mai cooperante cind le dau repere: dupa ce se termina iarna si se face cald, vei pleca in vacanta cu bunicii, apoi te intorci si fiind baiat mare (daca ii place sa fie mare, daca nu trebuie sa-i prezentati foarte colorat avantajele de a fi mare) si vei merge la gradinita, ca sa te joci cu copii ca tine, cu jucarii multe, sa mergeti in parcuri, sa faceti cutare si cutare lucru. Tot timpul trebuie sa-i spui, cu diverse ocazii aceste lucruri, si in vacanta de vara. Dupa ce incepe, eu sint pentru statul cu copilul si redus treptat timpul de lasat copilul singur acolo. Stiu ca multi sint adepti al lasatului din prima zi, se poate sa fie bine, sa fie mai usor pentru acceptarea din partea lui ca e obligat sa ramina, dar asta nu rezolva trauma sufleteasca cauzata de lasarea dintr-o data singur intr-un loc total necunoscut, cu oameni pe care nu i-a vazut niciodata in viata lui. Deci eu nu contrazic aceasta metoda, dar nu o agreez in general metodele spartane, mai ales cele aplicate pe copii, mai ales pe copiii mei. Deci eu am insistat sa ma lase sa stau cu fetele, a durat cam doua saptamini pina am ajuns sa le las singure de la 9 la 12.30, la inceput le luam sa manince acasa si le culcam, apoi le-am lasat sa manince acolo si le luam numai pentru somn acasa, si dupa citeva luni bune le-am lasat si sa doarma acolo. Dar s-ar putea sa nu ai acest timp la dispozitie, dar macar o saptamina in care sa stai cu el, reducind in fiecare zi timpul, eu zic ca e benefica pentru copil... si penru tine! Se poate ca tu, datorita prezentei bunicilor, sa fii obisnuita sa-l mai lasi, dar eu, daca am fost singura tot timpul si pina la aproape de doi ani nu le-am lasat niciodata cu nimeni, in afara de sot, mi-a venit fff greu sa ma despart de ele. Stiindu-ma de la Agata, directoarea m-a tachinat cind a inceput Tudora gradinita si mi-a spus ca pe 29 august incepe mami, iar de pe 15 septembrie fetita. Si am vizitat multe gradinite inainte, dar multe rau! In primul rind eu sint o persoana care functioneaza instinctiv si emotional si cind am intrat in Dawson, gradinita fetelor, nu am mai iesit... in sensul nici inainte de ea si nici dupa nu am mai simtit ca acolo se va simti bine copilul meu. Si inteleg sa nu fi simtit asta in gradinitele de unde nu stiam cum sa ies mai repede cind vedeam care sint conditiile sau fetele educatorilir, dar am vizitat si gradinite exceptionale, cu totul nou si frumoase de picam pe spate, primita fiind cu caldura si cu zimbetul pe buze, dar... nu ma intreba de ce, tot Dawsonul era preferata mea. Si mai erau citeva, dar nu aveam nici o sansa pentru un loc.
Magdone, sa fie sanatos ce e in burtica, dar tare bine ar fi sa fie fetita, ca sa te linistesti... macar tu! Ca ai vazut ca noi ne-am linistit abia la al treilea. Da, si mie imi spun toti ca nu e bine, ca l-am invatat asa, putini inteleg ca piticul meu s-a nascut gata invatat, eu doar trebuie sa ma conformez invataturilor lui. Dar bine macar ca nu sintem singurii...

Astazi am fost la curs!!! Si cu tati si cu Lisandru! Si mi-a mers mult mai bine, spre deosebire de marti si joi, la primul neputind sa ajung, dar am planul de curs si e mult peste cunostintele mele, la al doilea m-a speriat si dificultatea, dar mai ales cerinte - cea cu penalizarea in caz de intirzieri sau absente pentru ca e notata participarea activa la curs - pai, cu trei copii, iarna, daca se imbolnaveste vreunul sau toti cum pot eu garanta ca voi fi prezenta trei luni, in fiecare joi seara, intre 6 si 9??? Deci, nu stiu daca il iau... dar nu mai am alta alternativa in afara celor trei. Tati a venit cu stralucita idee de a veni cu mine la facultate in loc sa stea acasa sa ma astepte, in primul rind ca facultatea e mai aproape de servici decit casa si mai recupera din timp cind il eliberam si in al doilea rind, daca plingea prea rau ma scotea de la curs si rezolvam problema. Cursul e super, iar tipa care il tine e si mai si! Tinara, isteasta, dinamica... a transformat un curs plictisitor si teoretic de sociologie intr-unul interesant si interactiv. Mi-a placut, il iau. Evaluarile nu sint usoare, materia e multa ca de obicei, dar am avut noroc. E un proiect de grup si exact cind ma intrebam oare cine ar fi de acord sa lucreze cu mine si cu cei trei copii ai mei, a venit la mine o tipa si m-a intrebat daca vreau sa lucrez cu ea. Cica ma stie de la alt curs, cind eram gravida, dar nu am vorbit niciodata pina acum (eu nici nu am observat-o la celalalt curs). Si in grupa e si un roman, al doilea de alta natie. Tipa respectiva e nascuta aici, dar din parinti francezi, casatorita cu un indian nascut in State. Asta da melanj etnic! Si are o fetita de 3 ani, e innebunita dupa copii, dar nu mai poate sa faca altul din motive medicale... Si la sfirsit, dupa ce am pus la cale planul de actiune si l-am luat si pe colegul roman in grupa (el e in al treilea an, a fost preot in Romania si stie franceza destul de bine), ne spune asa, ca fapt divers, ca lucreaza oarecum in sociologie, deci cunoaste un pic cu ce se maninca aceasta disciplina si... nu are probleme cu franceza si se ofera sa ne ajute la partea noastra din proiect din acest punct de vedere. O intrebam amindoi in cor daca e profesoara si ne spune ca nu, dar a terminat un Baccalauréat en études littéraires si pasiunea vietii ei este sa scrie. Auzi, daca vrem sa ne ajute cu franceza... Ma intreaba pe mine, care caut din septembrie o persoana ca sa-mi corecteze lucrarile cu bani. Va dati seama ca imi venea sa o pup!

Lisandru a fost cumintel vreo ora si ceva, dar apoi a inceput sa chitaie de foame, am iesit si i-am dat sa pape, dar pentru ca nu s-a terminat cursul la 11 cum ma asteptam fiind primul, tati a trebuit sa plece la servici, asa ca am stat inca o ora cu el la curs. Numai ca de data asta a dormit dus, e clar ca si lui ii place cursul acesta.. si probabil si profesoara, care e draguta foc si tinara pe deasupra! Acum abia am ajuns acasa si trebuie sa plecam dupa fete... pe ploaie de data asta! Abia astept sa ma vad acasa, promit ca nu mai ies pina luni!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

ktrinel, te rog sa nu te retragi. sincer, nu vreau sa supar pe nimeni si sa il fac sa plece. imi cer scuze, nu a fost un atac la adresa ta. uneori ma mai ia valul si ma infierbint si eu (o fi PMS?).

vandal, tu de ce te superi frate? dupa ce ca barbatii dau pe aici din an in paste tu vii, scrii 2 rinduri, te superi si pleci? eu chiar nu am inteles. discutam despre gradinite (ieftine in qc, scumpe in on) si taxe (mai mari in qc decit in on) si tu dai exemplu chiria. asta nu am inteles eu. si sa iti explic de ce: eu m-am mutat din vancouver in ottawa. in ottawa chiria mai mare decit in vanc dar pretul la case e la jumatate. asta pe medie. ce spune asta? nu mare lucru, zic eu daca e in afara de context. nu putem sa ne uitam numai la un element si sa tragem concluzii. ce vreau sa spun e ca trebuia sa fii si tu mai explicit in ce ai vrut sa scoti in evidenta. eu as fi luat ca ex pretul la case pt ca familia medie e proprietar de casa nu sta cu chiri, din cite stiu eu. daca stie cineva ca e invers sa ne zica.

nelia, ce cursuri iei tu? chiar ai curaj sa mergi la scoala cu bebe agata de tzitzi. si pe vremea asta. e la mine.

pleeeeaaaase, nu va mai certati. mie imi place cu cita pasiune isi apara ideile Ira desi de multe ori nu sint de acord cu ea. toti o luam pe aratura uneori si prietenii au tocmai rolul sa ne puna pe calea cea buna. cu unii e mai complicat pt ca se lasa greu dar nu imposibil. plus ca de cele mai multe ori revenim singuri pe carare. important e sa nu lasam deraierile astea sa ne opreasca sa vedem ce e de fapt important.

sofronica, fetele mele fac 3 ani sapt care vine. peste 3 sapt incep gradinita. nici ele nu prea socializeaza, in afara de 2-3 copii de prieteni nu prea vad pe altcineva. te tin la curent cu evolutia la gradi. va fi interesant pt ca ele nici nu inteleg/vorbesc engleza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selena2002 spune:

Denisa am uitat sa-ti multumesc pentru email, scuze. Prichindeii sunt bine, am fost cu ei la control, Dennis mai ia niste picaturi (antibiotic) pentru urechi ca ii curge una din ele.....iar programare la Orl-ist avem abia in 21 februarie.... cale lunga pana atunci dar sa speram ca nu o sa mai avem probleme desi niciodata nu poti sa sti ce se intampla. Bela este tare incantata de gradinita si ar vrea sa se duca mai des, dar desi am zis ca din ianuarie merge 5 zile pe saptamana, am inceput tot cu 3 zile ca sa se acomodeze iar pentru ca luna decembrie a stat numai acasa din cauza urechilor.
Spunea cineva, parca Nelia despre niste picaturi de urechi preventiv pentru otite.... sunt naturiste? le-ai luat de aici? Acum pana nu ii stiu 100% vindecati nu le-as pune nimic in ureche, dar apoi parca as incerca si eu ceva naturist, preventiv , ca mi-e groaza cand ma gandesc cat antibiotic a intrat in stomacelul lor.
Vazut poze cu vacante la ocean, munte, copilasi care mai de care mai dragalasi si ma gandesc ce repede trece timpul......
Va urez week-end placut si numai bine,
Selena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofronica spune:

Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Sper sa ajute ora pe care o vom petrece sambata la YMCA. In cursul saptamanii nu am cum sa merg cu el pentru ca lucrez pana la 5 si toate programele pentru cei mici sunt dimineata.
Nelia sa stii ca asa ii spun tot timpul, despre orice schimbare, si el ma intreaba ceea ce i se pare lui interesant dar acum la chestia cu mersul la copii si jucat impreuna mi=a spus din prima ca el va fugi afara.Am fost cu el si i=am aratat copiii la gradinita si cum se joaca impreuna si a fost foarte interesat doar de faptul ca acolo a descoperit un alt model de fire truck decat cel pe care il are el :) iar cand i-am spus ca daca vrea putem sa ramanem un pic cu copiii m-a luat de mana sa plecam.
Stiu ca se va acomoda pentru ca nu are incotro :) , dar am o mie de ganduri despre "ce fac daca..." .
Maine mergem la YMCA si am sa va spun cat de eroic am rezistat... sau nu. :)

Cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by laurajr
Ca mi-am amintit : mammici cu copii pasionati de povesti cu printese, duceti-i la Enchanted...e fermecator, toata lumea a iesit din sala razand si cantand, e incantator filmul !

Merge si pt prichindei de 3 ani sau e pt rasariti mai mari?

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Salut,

da, domle', oi fi agresiva in scris,

da' baremi n-am 7 fetze, nu ma ascund dupa deget cand am ceva de spus, nu-mi inventez realitati virtuale, nu-mi fac clone sa scot postari inmormantate in forum de ani de zile si nu jignesc pe nimeni in mod voit. Daca s-a intamplat ca fenomen auxiliar, a fost fara voia mea si in mod indirect si n-o sa-mi pun tarana in cap pt. asta.

Mqqm, bineinteles ca nu ai avut cum sa ma cunosti, asa cum nici eu nu am avut cum sa te cunosc si nu-m bat capul cu asta...cap la cap nu cred ca am discutat mai mult de 60 de minute cumulate in veata noastra amandoua, deci ar fi absurd sa pretindem ca ne cunoastem, si nici nu vad ce ar fi asa de ingrijorator in faptul ca nu ma cunosti.
..si nu e vorba de divide et impera, nici nu mi-au trecut prin cap asemenea strategii de lupta psihologivca, nu-ti proiecta felul tau de a gandi pe mine.... stiu ca ai facut afirmatia cu calitatea scolilor si pe forum si intr-o discutie cu mine. Btw, scolile private costa in toata Canada la fel, numai ca aici in Quebec le subventioneaza statul si acolo nu, dar privatul in sine taxeaza cu aceleasi sume locul de la scoala. ... deci nu e vorba ca acolo investesti mai multi bani in copil...si calitatea e implicit ridicata.

Lorelaim, nici eu nu inteleg de ce vrei sa pleci. In 2-3 ani te vei intoarce oricum...la Montreal, yesss...just kiddin, dar stiam ca aici stai.

Laurajr, nu stiu de ce exagerezi cu afirmatiile si te-ai gasit tocmai acum sa ma pui la gazeta de perete. Nu am avut niciodata pareri extremiste cu parintii, mama mea chiar vine in vizita la primavara, nu stiu de unde ai scos afirmatia ca eu nu suport sa stau cu mama mea....oi fi spus vreodata in gluma si acum dezgropi diverse pe tava fara nici o legatura la subiectul nostru...
da, am spus ca eu n-as putea trai in casa cu parintii, la 30 de ani sa stai cu mama sau soacra in casa e un pic exagerat....nu pana la 18 ani cand esti copil, asta e al;ta poveste...
si e trist ca asta se intampla datorita preturilor astronomice ale gradinitelor ontariene, acolo demunitii probabil nu au f mult de ales, sau nu fac copii, sau stau acasa cu ei si nu muncesc, sau sunt constransi la alte diverse situatii de compromis.

Cat despre viata mea, Laura, , viata mea e perfecta, serios. Mi-e si jena sa scriu cat sunt de fericita sunt si suntem in familie...ca sa nu lezez, deranjez sau starnesc diverse reactii ciudate de la anumite persoane care nu accepta fericirea altora, QED, adica voila de vezi ca ma certi exact pe tema asta. «stiu, stiu ca in general sunt luati in seriosi numai cei care sufera, au probleme, situatii limita, se plang din orice sau sunt ei de felul lor mai depresivi ? Ce sa fac domne' daca n-am necazuri, sa-mi pun tarana in cap, sa-mi inventez povesti lacrimogene pe forum, sa ma metamorfozez intr-o ipohondra, sa-mi dau singura faliment, sa ma iau la bataie cu sotul si dupa aia sa cer sfaturi de conciliere la sezatoare ?Adica in cazul in care as avea probleme as fi compatimita, si daca nu, dar totusi scriu, is snoaba si lipsita de bun simt ? Bon, o sa incerc de-acum incolo sa nu mai fiu atat de transparenta in fericirea mea si sa ma exteriorizez doar la necaz, poate asa va fi mai bine iar tu vei fi ok.

«Nu mai stiu daca am uitat pe cineva, poate pe Vandal, si io te-as place pe tine, draga, daca ai scrie, dar cum esti atat de pretios la vedere trebuie sa fiu mai retinuta in sentimente.

O zi buna si we placut tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Sofronica- il mai potzi duce la community centre in afara de YMCA si ontario early centres-bafta multa,cu rabdare va fi bine,sunt sigura.
Selena-ma bucur ca e ok Bela-eu as las-o 5zile ca sa inteleaga si ea ceva ca dc e sa ia vreun virus il ia oricum-si cu 3 si cu 5zile in colectivitate,va fi bine si Denis,eu zic ca niste naturiste nu au ce sa le strice,mai rau nu le va fi,for sure.
Legat de programarea la ORL,sfatul meu din proprie experientza,este sa suni lameiduclrespectiv,saii descrii situatzia ca de6sapt e pe antibiotic,potziinflori un pic sidc nuvrea saitzi dea mai devreme appt,spune-i sate pune pe lista de asteptare, eu asa am facut si cu emma si cu alex(le-am zis "cum e posibil ca cu un copil asa de mic sa ma facetzi sa stept atata,dc se intampla ceva grav sub ochii mei?-voi avetzi copii acasa?") si mereu m-au sunat cam la 2zile dupa ce am intrat in ei si mi-au dat appt. cam peste 2-3 zile, deci in loc sa astept dela2luni in sus,am asteptat max.1sapt.
Bafta multa,sper sa fie bine.
Katrinelu'-ma bucur ca esti mai bine cu gripa iar Julia are o perd.,asa era si fiimea de pe la 11 luni pina pe la 15,apoi a inceput sa mai asculte,dar ai vazut ca nici acuma nu sta deloc plus ca e la "terrible two".Sanatosi sa fie,ca ne descurcam noi,se pierde din rabdarea noastra,dar de..asa e viatza.
Un Weekend placut va doresc!

Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)

Mergi la inceput