Sezatoarea canadiana (78)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by Ira
daca exista persoane cu complexul negrilor pe acilea, nu e problema mea. La orice afirmatie poate aparea cineva care sa se simta lezat la orice subiect, in afara de cel al vremii, probabil.




noa acum ma simt eu jignita

phutui de discutie mai Ira, nu ne putem opri oare, sa punem punct la povestea asta? tu esti o fata misto de tot cind vrei, tre numai sa vrei un pic

http://www.floriinro.ro/


tongue in cheek

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Jessie, acum am vazut postarea ta care ma citeaza. Sa stii ca inca mai cred ce am scris, numai ca acum as spune aproape aceleasi lucruri, dar cu un nod in git... nu vreau sa mai comentez pentru ca deja s-a discutat prea mult.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Seara asta am stat 3 ore pe calc sa citesc ce s-a scrid de vreo 3 zile incoace si tot n-am terminat, dar raspund pe bucatele...tare rau e schimbul2, de nik n-am timp dar pe aici tot trec, macar sa citesc pe apucate .

Lorelaim, nici sa nu te gandesti sa renunti la noi, cine ne mai da sfaturi naturiste si consultatie in job-hunting ? Pai se poate? Sa inteleg ca sotul tau a acceptat prelungirea contractului in Suedia pt mai mult timp decat sperai tu ? nOI SUNTEM TOT AICI, VIRTUAL APROAPE DE TINE, NU EZITA SA TRECI PRAGUL sEZATORII !

Nelia, ce zi mare, Lisandru ti-a zambit...Doamne ce repede cresc, parca ma vad pe mine anul trecut cu extensia la tzatza mereu...a stat in bratele mele David in primele 6 luni cred ca 25 deore din 24 ...parerea mea e ca parca baietii ar fi mai mamosi, nu crezi ?

Donia, sa fie cu noroc pierderea primului dintisor, e vremea atunci sa-i mai iasa unul lui Cristi sa tineti nr dintilor constant in familie .
Daca-i zic Ioanei ca Roxana deja e shtirba, se apuca de bocit si tras de dinti, e de-a dreptul ingrijorata ca va ramane cu cei de lapte for ever , cred ca e singurul copil de 6 ani dintre cunostinte care-i nu i-a cazut nici un dinte inca...pana si prietena ei Rachel de 5 ani a cazut vara trecuta si e stirba!

Ktrinel, esti o pasare rara pe aici, mai ceva ca colibriul in gradina mea...ce face Julia ?


Denisam, pupici !


Try, ai eterna mea admiratie pt finisarea basimentului, ne vom apuca si noi la vara cand vor pleca copiii in tara, dar cred ca vom tocmi mesteri ca noi nu ne pricepem...am niste prieteni in Toronto care au avut echipa de mesteri chinezi, ati mai auzit asa ceva ? Si au lucrat ff bine...eu credeam ca chinezii lucreaza doar la birouri...


Carmen77, ce dulce e Marc, are o suzeta cat jumate din fata lui si un zambet smecheroooos ! Seamana cu Matei cand era mic ? Mai plecati in Dubai ? Da ? Ma luati si pe mine ?

Ca mi-am amintit : mammici cu copii pasionati de povesti cu printese, duceti-i la Enchanted...e fermecator, toata lumea a iesit din sala razand si cantand, e incantator filmul !

Try, eu cand am ajuns in Canada, niste prieteni ne-au spus sa nu intrebam pe nimeni cat castiga si unde munceste...ca vezi Doamne in Ro unii erau directori si aici sunt electricieni si s-ar simti lezati de intrebare...mie nu mi-a fost rusine sa zic ca primul job a fost la o fabrica de mase plastice, la banda, 8 cad pe ora...incet am urcat la mai mult, si mai mult..prin forte proprii si noroc, iar la ultimul job care e super a fost chestia ca am fost omul potrivit la locul potrivit ( aici are Lorelaim o floare de la mine, stie ea de ce ).

De dus la scoala m-as fi dus, dar initial am vrut sa vad ce se cauta, sa nu ma duc degeaba, sa pierd timp si bani...peste cateva luni de ex as vrea sa fac niste cursuri pe langa cele oferite de firma ca sa ma retrag la 40 de ani spre un loc mai caldutz, sa scap de productie si schimburi .

Citesc si mai revin !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

quote:
Originally posted by Ira


Mqqm, tu ce anume ai raspunde daca ai primi o postare identica din partea mea ? M-ai jignit in mod direct si eu nu stiu cum sa reactionez.


As alege eu ceva: victimizare, introspectie, raporteaza la moderator, ignore, nu stiu, depinde.

Desi, eu chiar as vrea sa stiu care esti tu pe "dinlauntru". Nu intentionam sa te jicnesc, eram sincera, incercam sa te cunosc. Eram socata a treia oara in 6 luni de diferenta . Da' nu-i bai, luam ca atare.

quote:
Originally posted by Ira


Stiu ca gresesc si sunt in stare sa recunosc asta, asa cum si tu ai gresit cand ai afirmat ca scolile private in Quebec is mai slabe decat cele din On, d-aia is mai ieftine...insa eu nu am jignit in mod direct pe nimeni asa ca tine, de ex., daca exista persoane cu complexul negrilor pe acilea, nu e problema mea.


La partea asta ma abtin cu un . Divide et impera? No comment, ca sa nu te jignesti iar!

Un sfat, intrebari de-astea grele merita un subiect separat, unde sa putem sa ne vandalizam reciproc si voluntar fara a tara pe toata lumea in dispute nedorite. Doar ca am eu asa un feeling ca dezbaterea nu sfarsea acceptabil decat cu o oarecare concluzie si unanimitate...

Eu am incheiat subiectul si let's move on! (p.s. on nu vine de la Ontario )

lorelaim, chiar ieri ma gandeam ca n-ai mai scris de mult. Si eu te invidiez pentru oportunitate. Este unul din avantajele globalizarii. Din pacate eu sunt legata de glie inca o vreme din cauze de scoli, dar tu nu ai nicio bataie de cap pe linia asta, asa ca enjoy!

Donia, ai dreptate cu spiritul latin, ne mai scapa supapa, asta e, sa vezi tu pe alte forumuri ce latini sunt romanii, te ultra-latinizezi si tu instantaneu.


Common sense is not so common...        [Voltaire]                 DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Laura, cred ca baietii sint mai mamosi, cel putin al meu asa este! Daca era primul, probabil ca intram in panica cu tinutul asta in brate, dar fiind al treilea stiu ca fiecare copil are ceva care il caracterizeaza in primele luni si sint foarte calma si il accept asa cum e. Sanatos sa fie, ca o cobori el si din brate. Agata era dependenta de titza, statea numai cu ea in gurita si ii era foame la fiecare ora si jumatate. Nu a refuzat niciodata titza, nici cind era satula, daca plingea si incercam sa o calmez, tot la titza ajungea. Tudora nu a fost chiar asa, dar tot titzica a fost de baza si la ea, in schimb nu dormea decit plimbata cu carutul! Cum te opreai, fie si pentru citeva minute, se trezea. Lisandru vrea in brate, la caldurica, dar nu primeste titza decit daca ii este foame. Si suge cam la doua ore, doua ore si ceva, deci la un interval aproape de cel spus prin carti (eu am alaptat copiii la cerere, nu dupa un program).
mQQm, ultra-latinizezi instantaneu... Si da, si tu si Khristin aveti dreptate, mia culpa. Promit ca de acum incolo voi ignora subiectele serioase care au fost discutate si rasdiscutate si duc sigur la gilceava din partea forumistilor. Ca doar le stiu pe de rost!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Buna dimineatza
Multzumes din sufelt ca ma primitzi aici - la Sezatoare - alaturi de voi canadiencele mele dragi - chiar daca acum vietzuiesc pe partea celalata a Atlanticului - la mii de km de voi
Carmen - cuvintele pe care acum cateva sapt le spuneam in gand le voi spune acum "cu voce tare" :-) "Bine ai venit pe lume Marc! Carmen - Bunul Dumnezeu sa va ocroteasca frumoasa familie :-)" Mi-au placut pozele - ce a mai crescut Matei! S-a lungit - nu mai e "copilas-bebelas" :-)
Nelia - zambetul lui Lisandru cred ca-tzi lumineaza fiecare clipa :-) Nici eu n-am sa uit niciodata cand Gabisor mi-a zambit prima data uitandu-se ochii ei mari (pe atunci f inchisi la culoare - nici nu mai imi faceam iluzii ca o sa aibe ochi albastrii :-)) in ochii mei... Toata oboseala mi-a disparut... si parca totul s-a inseninat in jurul meu :-)
Doina - felicitari pt primul dintzisor! Intr-adevar darnica Tooth Fairy :-)
Ktrinel - ce ma face Julia? Cum e la gradi? Nu - nu "dezerta" :-) povesteste-ne despre puiutza ta :-)
Denisa ce fac piticutzii frumosi Emma si Mark?
Cge (Cristina) - din pacte nu stiu nimic despre tabere :-) dar trimit pupici virtuali Ancutzei si lui Victoras
Ana - nu cred ca te "consoleaza"... dar doream sa-tzi spun ca am avut un candidat - quebecos autentic - a carui baietzel (la vremea aceea avea 5 ani) era diagnosticat cu autism... Era si el pe o lista de "asteptare" pt tratament si ajutor financiar... de pe la 2 ani de cand fusese diagnosticat... Intr-adevar acest candidat era un om ffff modest (si parca plin de ghinioane... cu un job slab platit, "sa blonde" l-a parasit pt altul si i-a lasat copii facutzi imreuna, etc...) si era o pers fara "relatzii" si fara cerc de "prieteni si cunostintze"... Un lucru pe care sunt f bucuroasa ca bunul Dumnezeu m-a ajuta sa-l fac - atunci cand, datorita unei restructurari, a fost pus pe liber - am reusit sa-i gasesc job!
Lorelai (de Ottawa - eu itzi pun titlu "nobiliar" :-)) - mie intotdeauna mi-a placut sa citesc ce se intampla in Canada (si in Suedia... si un pic mai putzin in Ro... din lipsa de timp). Chiar departe fiind de Canada - in ultimii doi ani mi-am facut riguros "informarea politica".
Ira - si eu am fost tentata la un moment dat sa intreb aici la Sezatoare daca atzi fii dispuse sa discutatzi politica... dar apoi am renuntzat pt ca, eu cred, ca majoritatea mamicilor care vin pe form, vin ca sa se relaxeze... nu sa se "monteze". Este firesc ca atunci cand se discuta politica oamenii sa aiba pareri diferite... dar "tonul face muzica". Eu nu am avut placerea sa te cunosc personal - din pacate - sunt convinsa ca esti o fata minunata (asa cum spun cei care te-au cunoscut)... dar tonul postarilor tale este ffff agresiv... De ce? S-a intamplat ceva? Esti intr-o pasa proasta? Eu itzi urez numai bine si ii trimit un pupic virtual Sofelului tau

Lorelai
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Nelia, iti doresc ca Lisandru sa fie mai putin maraicios si sa te lase la scoala ...sa puna si el mana si sa doarma la cursuri, ca un bebe ce se respecta, nu?

Nu vreau sa starnesc iar scandalul, dar sa stiti ca a pornit de la mine. Eu am intrebat cum se poate sa o sponsorizez pe mama mea si am primit sfaturi si de aici discutia a deviat spre gradinite si preturi.
Ira, m-ai calcat pe degete ( si dupa lungimea discutiei nu numai pe mine ) cu afirmatii de ale tale .De cate ori cineva aduce discutia despre stabilirea parintilor alaturi de copii, imediat combati pe un ton superior...ziceai ca tu n-ai putea nici in vizita sa o aduci pe mama ta aici...ma intreb cum ai putut sta cu parintii tai atunci in casa pana la 18 ani ? Si ei cu tine ? Chiar asa sa fie parintii , niste intrusi ?
Fetita mea mergea la gradi din a 2a saptamana de Canada, eu si sotul nu aveam job dar ea era deja in sistemul canadian...500 cad pt 4 ore...nu e cazul sa ne povestesti iarasi de gradi extraordinara a Sofiei, ca am prins ideea ...iar mamicile care n-au prins loc la gradi, de ce crezi ca n-au facut destul ?
Apoi Ioana a mers la scaoala cateva ore pe zi, si pt ca eu si sotul lucram in schimburi ( gradi deschisa pana la 11.30 noaptea pe aici nu este) am chemat-o pe mama .
Si ma bucur ca venit, e o piatra de rezistenta pt noi toti, un real ajutor si venirea ei e un sacrificiu pt noi toti... am renuntat la tabieturi si intimitate ca sa le fie copiilor nostri bine .
David probabil va merge la scoala de la 4 ani, pana atunci are nevoie de o ingrjire mai speciala fiind alergic la gluten si ou ...chiar si la o gradi cu 3 copii, educatoarei i-ar fi ff greu sa-l supravegheze pe el non-stop, ca e de ajuns sa ia o bucatica de biscuit din grau si intra in soc .
Asta ti-am scris ca sa nu crezi ca suntem niste zgarciti care-si exploateaza parintii si tin copiii in casa in loc sa-i duca la scoala sau gradi.


Iar referitor la ajutorul dat Quebecului de restul provinciilor, a fost acum cateva luni o analiza tare buna in revista MacLean, si ziceau ca Harper a aprobat cateva miliarde de dolari Que ca acesta sa-si poata continua politica de ajutoare .
Mie imi place sa fiu la punct cu ce se intampla in Canada si revista asta mi se pare impartiala, bine documentata de aceea citez din ea .
Eu zic ca acum Alberta e locomotiva Canadei datorita petrolului, asa ca daca ar vrea ei sa se separe de restul, ar fi o problema si in general, orice provincie care ar pleca cred ca ar lua ceva din entitatea Canadei.Observati toate tarile din Europa care s-au separat, nu prea au avut traiect la fel de bun, ca inainte de separare .

Deci Ira,de multe ori vii, arunci pietroiul in apa , stropesti si te iei de toata lumea de ce a stat pe margine , in calea apei ?
Am observat ca te legi de multe ori de Nelia,(chestia cu alaptatul )care e asa de linistita, inteleapta, de-as pune-o la icoana ...ce nu-ti place la ea, e un mister...
Fanatismul cu care aperi Quebecul poate e de admirat, nu stiu, dar lasa loc si de alte opinii, ale altor persoane ca nici o expeienta nu seamana cu alta, ce ti-a mers tie poate pt alta familie n-a fost valabil.
Deja stim cu totii cat de bine te-ai acomodat tu aici, ce bine iti merge, ce multi prieteni canadezi ai, cum iti merg toate din plin. Asa sa fie mereu, nu te invidiez, crede-ma ca nici eu nu ma plang, chiar deloc, doar ca nu fac mare tam-tam din asta.

Ca profesoara de muzica ar trebui sa stii ca tonul face muzica si ca de multe ori conteaza cum spui un lucru, ca e bine sa te gandesti daca parerea nu jigneste pe cineva .

Asta am avut de spus, stiind ca discutia a pornit de la mine am vrut sa ma explic si eu...sper ca luni nu gasesc 7 pagini de comentarii si certuri, ci vorbe bune, sfaturi, incurajari,asa cum trebuie sa fie Sezatoarea noastra .


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Laura - daca sunt bine primita - promit sa mai "trec pragul" Sezatorii :-) ca imi suntetzi tare dragi fetele canadeze :-) Un weekend placut itzi doresc! Pupici virtuali lui David si Ioanei Cand mai ai timp - mai pune niste poze - ca tare faini suntetzi totzi 5 :-) cu mami-ta care e intr-adevar tanara si frumoasa... Te intzeleg eu de ce visezi sa o aduci si sa o maritzi cu un canadez bogat :-) (just kidding - of course :-))
Mqqm - si toate fetele care ma invidiaza pt ca locuiesc in CE - dragutzele mele - va rog frumos datzi-mi voie sa va invidiez si eu pe voi pt ca... LOCUITZI IN CANADA! :-) Sincer-sincer - daca tot vretzi sa ma invidiatzi - atunci cel mai bun motiv e ca am avut (si inca mai am pt un picutz de timp - pana cand voi reusi sa-mi gasesc servici) sansa sa stau acasa si sa am grija de Gabisor. Da - acesta cred ca afost cea mai importanta realizare a noastra ca familie in acesti ani :-)
Va tzuck si va urez multa-multa sanatate la mamici si pitici + tatici si un weekend placut, odihnitor si plin de dragoste cu fam voastre!

Lorelai
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

Ira, nu iti raspund pe privat , ca nu am nimic de ascuns...

1. sa nu incurcam borcanele: sustin si acum ca am job bun, dar nu am zis niciodata ca fac 100 de mii pe an din el...sau ca m-am imbogatit...jobul bun se numeste si ala care te avantajeaza la un moment dat din anumite puncte de vedere si in acelasi timp iti si acopera nevoile...are romanu boala asta sa eticheteze sau sa declare : ala traieste f bine sau f prost...stim noi ce e in curtea/sufletele oamenilor? mi se pare cam pueril sa afirm ca eu stiu ca aia traiesc f bine si aia f prost..dar tu poti sa ai alta opinie...

2.nu am spus ca nu aveti voie sa discutati politica, faceti-o ! foarte bine! lumea are nevoie si de asta! incercati voi sa treziti mintile adormite ale ignorantilor. nici nu ma intereseaza ce crede lumea despre mine:...vai, ignoranta asta...atentie insa: cand romanii discuta politica, nu se termina niciodata bine...eu ma pliez pe piramida sugerata de Donia.

3. chiar nu imi erai antipatica, dar de cand ne-ai bagat pe toti participantii la intalnirea de la 1000 de insule la colimator, cu presupunerile si analizele tale...vorba Neliei, am un nod in gat.si gata.

laura, lorelai, denisa, Julia e bine, toata ziua la gradinita...socrii pleaca maine si ne cam lasa descoperiti...ce sa facem , ne-om descurca. in rest , creste, a inceput sa inteleaga o multime de chestii...dar nu prea vorbeste..mama, baba, papa si atata..nu sta o clipa locului , nici la imbracat, nici la mancat...e o lupta continua.

multa admiratie pt Nelia si familia ei frumoasa...si numeroasa:)). te citesc mereu.

lorelai, cred ca multi am ramas cu imaginea Europei ca turisti romani,...atractia istoriei si a peisajelor de tot felul, se pare insa ca "a trai " acolo nu e acelasi lucru...nu stiu de ce, dar parca te inteleg.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofronica spune:

Buna fetelor,

Eu scriu foarte rar pe forum, dar acum pentru ca tot discutati de gradinite, parinti si bone si pentru ca Try a scris ca nu a inceput socializarea cu baietelul ei de 3 ani, m-am gandit sa va cer parerea. Andrew va implini 3 ani in martie. Pana acum am avut bunici de acasa, peste vara va merge cu ai mei in Romania dar din septembrie ni se termina cu binele si trebuie sa-l inscriem la day care. Am mentionat-o pe Try pentru ca si noi avem probleme de socializare. Andrew este foarte comunicativ si prietenos cu cei pe care ii cunoaste, cu prietenii nostri, dar cand cunoaste oameni noi este se ascunde dupa noi si refuza sa comunice. Nu mi-as face probleme daca ar fi doar cu cei mari, dar la fel reactioneaza si cu copiii.Sambata aceasta il voi duce pentru prima data la YMCA,au un program ptr cei mici la care participa si parintii si este in acest scop. I=am spus ca mergem sambata sa ne jucam cu copiii si mi=a spus ca el fuge afara cand ajungem acolo.
Imi fac probleme si cu adaptarea lui la daycare din toamna. Ati avut probleme cu copiii cand i-ati dus in jurul acestei varste. Si daca da cum ati procedat. Eu m-am gandit ca ar fi bine sa merg cu el cateva zile si sa tot reduc timpul care il petrec cu el la daycare.Am auzit ca e mai bine sa il lasi din prima zi fara tine. Cred ca depinde si de copil.
Si inca o intrebare (sau doua), cate daycare-uri ati vizitat si cu cat timp inainte ati inceput cautarea? Ati facut apointmenturi sa faceti un tur al acestora?

Va doresc o zi faina,
Cami

Mergi la inceput