Strumfi de iulie-august 2007 (43)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Ashera, casa din Caransebes? Bine ca sunt ai tai bine. Bagubele sunt multe? Of, cumplit!

Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan si Victor

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

quote:
Originally posted by liadorian

Anya, sper sa nu razi de ce urmeaza, da' am si eu un pitic pe creier si nu-l pot da jos: de ce e asa importanta cresterea in greutate? Ce indica ea de fapt? Ca toate organele pruncului cresc si functioneaza ok sau e altceva la mijloc? Imi inchipui ca nu "stocarea" de grasime e scopul...

De mana cu Dumnezeu
Lia si Miruna Demetra

da, e desteapta intrebarea...imi place.
valorile acelea de care ne tot lovim noi, referitoare la cresterea in greutate , greutatea si inaltimea optima etc, sunt niste date statistice, orientative, care s-au analizat pe o perioada f mare de timp si s-a ajuns la concluzia ca ar fi "ideale". se stie ca fiecare copil are ritmul lui de crestere. problemele apar daca aceste valori sunt cu mult modificate, cu plus sau cu minus...si atunci se ridica suspiciunea ca ar fi ceva patologic, care impiedica sau, din contra, stimuleaza exagerat cresterea. sub o anumita limita de crestere se instaleaza ceea ce se numeste malnutritie sau distrofie, care implica disfunctinalitati ale anumitor organe (creierul este cel mai sensibil. dar organismul are un sistem foarte destept de "protectie" a sistemului nervos, care ar trebui sa fie ultimul afectat de lipsa de nutrienti). tesutul adipos (in limite normale, desigur, nu in exces) contine elemente esentiale pentru dezvoltarea si functionarea normala a organismului ( acizi grasi, vitamine), fiind principala sursa de energie. atunci cand tesutul gras este deficitar, urmatoarea sursa de energie este reprezentata de muschi...care se vor atrofia in timp, prin distrugearea fibrelor musculare.
la adult, mecanismul este diferit, caci perioada de crestere si dezvoltare accentuata s-a terminat demult, iar rezervele sunt bogate. insa un bebelus in primul an de viata are cea mai accentuata rata de crestere si dezvoltare, a tuturor organelor, in frunte cu sistemul nervos. de aceea, el trebuie sa primeasca o cantitate suficienta de nutrienti. rata de crestere se considera o metoda eficienta de apreciere a unei dezvoltari normale. atunci cand ea este prea mica sau prea mare, trebuie excluse posibilele cauze patologice implicate, inainte de a concluziona ca asta este ritmul propriu de crestere a respectivului copil.bineinteles ca se au in vedere si alti factori: eventualele probleme din timpul sarcinii sau de la nastere, greutatea la nastere, caracteristicile genetice (talia si constitutia parintilor, bunicilor etc), alimentatia sugarului, conditiile socioeconomice.

sper ca am explicat clar, caci sunt cu arina calare pe tastatura

comorile mele: anya ioana (19.10.05) si arina ilinca (20.06.07)
arina s-a nascut...a doua oara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Salutare!

Ashera, imi pare rau, bine ca sint bine parintii tai.
Ame, de cind am citit mesajul tau primul gind a fost ca de fapt sotul tau e bine; pacat ca nu am scris pe forum; daca o sa mi se mai intimple odata, imi deschid cabinet de mama Omida 3. Drum bun in Franta si sanatate sotului. Eu nu mi-as face deloc griji cu vaccinul de 6 luni, sint copii care il amina din cauza ca sint raciti.

Si niste raspunsuri de acum citeva zile:

Multumesc inca o data pentru urarile de Sf. Ioan.

Luna, nu mi-a trebuit curaj sa ma reintorc la serviciu; marimea datoriilor pe care le-am facut in ultimele luni m-a determinat sa ma intorc.
Lavinia, multumesc de intrebare, Sma maninca bine borcanasele cumparate; acum e la jumatate de borcan la masa de la 10 + sucul de mar facut in casa.
Carla, cu ciocolata am cam shomat, dar prestez la greu cu prajituri si alte fainoase
Anto, multumesc frumos pentru urari! Sper si eu sa fiu multumita de gradi, la citi bani dau pe ea.

Ioana, mama Mirunei si a Smarandei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elizas spune:

Uf, Amelia a devenit plangacioasa. Ma chinui de cateva ore bune sa termin o supa! Sper sa nu ramana multa vreme in starea asta, ca pe mine nu prea are cine sa ma ajute. Voi ce mai gatiti?

Eliza, Octavia (21. 02. 1996), Antonio (09. 10. 2000) si Amelia (07. 08. 2007)
poze noi http://www.flickr.com/photos/14533015@N05/sets/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diane_dun spune:

N-am mai reusit sa scriu, sarbatorile astea m-au scos din ritm. Am citit tot, sa vedem cu ce am ramas:

Ashera, si mie imi pare rau de ce s-a intamplat, bine ca ai tai n-au patit nimic. Si mie era sa-mi ia foc casa, cand imi curgea apa din tavan ca era prost facuta hidroizolatia si de la un scurtcircuit ieseau flacari si fum din perete... Eu nu eram acasa si sotul cochetase cu ideea sa plece si el... doar printr-un noroc am evitat necazul, ca era din intamplare in sufragerie cand s-a intamplat, pe la 3 noaptea si a oprit curentul de la tablou.

Ame, imi pare rau prin ce-ai trecut, dar ma bucur ca sotul tau e in viata, insanatosire grabnica ii doresc. Ma simt mai fericita cu ce am si-l apreciez si mai mult pe sotul meu acum. Am plans si eu cand am citit ca a murit si m-am bucurat cand am aflat de incurcatura. Sper ne mai scrii cand te intorci.

Multumesc mult Nonnei ca m-a ajutat sa ma hotarasc cu cerealele. Nu stiu exact de ce eram hotarata sa-i iau fie-mii din cele simple, ca ma gandeam ca i le fac cu lapte de-al meu. Dar Nonna a pus punctul pe i si mi-am dat seama ca nici la mine nu prea tine cu mulsul. Sper ca Andrei s-a facut bine, mi-a parut rau cand am citit ca era asa bolnavior.

Am admirat pozici cu frumuselul Cris de catralu, tin pumnii sa fie totul bine! Am mai vazut o domnisoara ghidusa foc de mamica Lia, care ne-a incantat si cu cateva portrete personale (sunt superbe pozele cand faci baloane de sapun si in planul doi se vede cerul cu nori albi). Am admirat-o pe micuta Daria cu perisorul lung si negru si pe Cezara cu cercelusi. Pentru cafera, careia ii multumesc pt ca doreste sa vada poze cu Dani, dar si pentru celelalte fete, am trimis pe mailul comun linkul catre albumul meu cu poze (de fapt al lui Dani). Sa nu uit, cafera, am admirat-o si pe fetita ta, e dulcica foc!

Jadi, sa-ti dea DD multa sanatate tie si copiilor, ca e foarte buna prajitura ta cu mere, am reusit si eu s-o fac azi. Am incercat si reteta lui Mychy de pui cu smantana, dar poate pt ca n-am mancat niciodata, n-am stiut exact cum tre' sa fie si mi-a iesit zeama cam lunga... Las' ca data viitoare o sa fiu mai priceputa.

Noi am fost la controlul de 5 luni si am plecat cu un cearceaf de indicatii privitoare la diversificare. Dupa pediatra, ar trebui in 9 zile sa-i pun in supa 9 legume, cate una in plus pe zi. Cu greutatea stam destul de prost, la 5 luni are 6,200 kg, asa ca de la 6 luni o sa incep cu cereale. Ramane sa ma hotarasc ce marca de cereale sa iau. Pediatra mi-a mai spus ca Dani are niste secretii in gat, dar cred ca a uitat de ele ca nu mi-a dat tratament. Oricum, eu nu vad s-o deranjeze nimic, asa ca stau linistita. Stam prost si cu somnul, Dani se trezeste in continuare de 3 ori pe noapte, dar una peste alta ma bucur ca e sanatoasa si papa bine laptic de la mami.

Mami de Dani (1 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

pustiul meu n-a dormit deloc azi.m-a capiat! nu mai pot de spate!
jadi nu e nici margareta , nici trandafir!hehhe. da s-a deschis la varf, nu stiu cum sa descriu altfel.

avem poze noi

*mihaela*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

ashera, imi pare rau pentru asa un necaz.

comorile mele: anya ioana (19.10.05) si arina ilinca (20.06.07)
arina s-a nascut...a doua oara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Buna ziua si de la noi!
Alina/anya
Fetelor, stiu ca s-a vorbit de n-spe mii de ori, am dat si search pe forum dar nu am gasit. Sa nu ma injurati. Exista pe aici pe undeva un grafic de crestere al bebelusului? Asa stiu si eu cam cat ar trebui sa ia pe luna, dar mi-ar prinde bine sa-mi dea cineva un link, daca exista...
Ca idee, nu vreau sa devin obsedata (desi sunt deja), dar dr de la medicover care a venit acasa sa il ia in eivdenta pe bebika m-a speriat pt ca desi a scris concluzia pe fisa: clinic sanatos, s-a declarat nemultumita de faptul ca bebe a stagnat cu greutatea la 6,800 de 20 de zile. A doua zi dupa ce a plecat ea am constatat ca bebe crescuse la 6,930 , asta de firca saracutzul sa nu-l intzepe, probabil . Mi-a spus ca e f lung pt varsta lui (67 de cm) si cam micutz la greutate. Alte pareri (avizate si ele) au fost ca poate stagna un bebe daca creste in inaltime sau scade calitatea laptelui, mai ales ca am inceput serviciul deja (anya/alina, sa nu ma baaaaatzi!! ca eu zic doar ce aud) sau alte motive. Infectia urinara am eliminat-o, pt ca a iesit negativa. Nu vreau sa intru in panica, mai ales ca am vazut in sfarsit ca se misca acul cantarului, dar nici sa stau prea linistita si bb mic sa aiba ceva. Dar daca in general e perfect in regula (asa cum a constatat si dr, de altfel), chiar o fi cazul sa-mi fac griji? Am inceput cerealele de ieri, desi tare mi-ar fi placut sa incepem diversificarea la 6 luni, dar, deh!-asta e...noi sa fim sanatosi!

Va pup pe toate si pe bebicii vostri scumpi!

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
http://clio78val.hi5.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diane_dun spune:

Am uitat sa-i spun Nonnei ca sper sa fie totul bine cu operatia bunicii si ca ma bucur mult ca o sa aiba o nepotica sanatoasa!

Mami de Dani (1 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Da, si eu am uitat sa-i urez Nonnei sanatate bunicii si viitoarei nepoate.

Ioana, mama Mirunei si a Smarandei

Mergi la inceput