Viata in Germania (49)
Raspunsuri - Pagina 9
tinatache spune:
vik, la transferurile bancare spre Ro nu mai sunt taxe de transfer, doar de ridicare, de 0,5%. se deduc de la impozit daca veniturile sunt sub un anumit plafon...ääää, acum imi dau seama ca s-ar putea ca ori eu ori contabila sa fi inteles gresit. e vb de 2 sume, una pe care o poti deduce de la impozit si una - venitul max. pe care persoana ajutata o poate avea in Ro. Eu am intrebat de venitul maxim dar... daca a inteles ca e vb de cat pot eu trimite??
Voi ce stiti de venitul maxim?
Iar cu jobu, imi doresc sa fie cu noroc, ca eu am cam avut ghinion pana acum... mai vb peste cateva luni
Adriana, fain ca mai stati, si chiar ca nu-i o idee rea sa faceti un bb, sist sanitar e bun aici (nu stiu cum e in alte parti) si-ti mai faci rost de o ocupatie, in caz ca 1 bb nu era de ajuns:))
PS: acu am vazut ca vrei sa aduci din Ro, nu invers. Pai sunt aceleasi taxe ca pt un transfer intern, la tranferurile UE, numai ca inainte trebuia sa justifici daca voiai sa scoti o suma mare de valuta din tara. Acum nu mai stiu cum e. Sa mearga cineva sa intrebe la banca.
-----------------------------------------------
Michidutza: "Du bist meine Lieblingsmutter"
Un strigat de ajutor:
Andrei/ Teo / Ionut
Alina spune:
quote:
Originally posted by tinatache
vik, la transferurile bancare spre Ro nu mai sunt taxe de transfer, doar de ridicare, de 0,5%. se deduc de la impozit daca veniturile sunt sub un anumit plafon...ääää, acum imi dau seama ca s-ar putea ca ori eu ori contabila sa fi inteles gresit. e vb de 2 sume, una pe care o poti deduce de la impozit si una - venitul max. pe care persoana ajutata o poate avea in Ro. Eu am intrebat de venitul maxim dar... daca a inteles ca e vb de cat pot eu trimite??
Voi ce stiti de venitul maxim?
Iar cu jobu, imi doresc sa fie cu noroc, ca eu am cam avut ghinion pana acum... mai vb peste cateva luni
Adriana, fain ca mai stati, si chiar ca nu-i o idee rea sa faceti un bb, sist sanitar e bun aici (nu stiu cum e in alte parti) si-ti mai faci rost de o ocupatie, in caz ca 1 bb nu era de ajuns:))
PS: acu am vazut ca vrei sa aduci din Ro, nu invers. Pai sunt aceleasi taxe ca pt un transfer intern, la tranferurile UE, numai ca inainte trebuia sa justifici daca voiai sa scoti o suma mare de valuta din tara. Acum nu mai stiu cum e. Sa mearga cineva sa intrebe la banca.
cristina-----------------------------------------------
Un strigat de ajutor:
Andrei/ Teo / Ionut
Cristina,ce sa faci cu venitul maxim?Eu stiu ca nu exista nici un venit maxim se calculeaza asa:
Sa zicem:mama are pensia de 100 euro.Pot sa primesc maxim 1900.
100 euro(pensia mamei)x 12 luni=1200.
1900-1200=700 pe care-i mai impoziteaza putin,se recupereaza im jur de 550-600.
La o pensie de 150 euro deja e cam critic,mai primesti de o cafea si probabil ca e mai mare deranjul parintilor .Acum pensiile au crescut considerabil in Ro si ce prostie uriasa,la o pensie de 10 mil(aprox 250 euro),se plateste deja impozit .
Alina
tinatache spune:
alina, e vb de venitul maxim al celor care primesc ajutor, stiu sigur ca exista o limita peste care Finanzamtu' nu-ti mai accepta ca ai trimis bani. Zice ca au deja destul si ca banii tai nu erau necesari. Eu de calculul asta nu am auzit, contabila noastra ori ne ia, ori nu ne ia, in fct. de cum stie ea ca accepta Finanzamtu sau nu. Anu trecut deja ai mei aveau pensiile prea mari, a zis ca nu are rost sa incercam ca nu se pune.
Un strigat de ajutor:
Andrei/ Teo / Ionut
Alina spune:
quote:
Originally posted by tinatache
alina, e vb de venitul maxim al celor care primesc ajutor, stiu sigur ca exista o limita peste care Finanzamtu' nu-ti mai accepta ca ai trimis bani. Zice ca au deja destul si ca banii tai nu erau necesari. Eu de calculul asta nu am auzit, contabila noastra ori ne ia, ori nu ne ia, in fct. de cum stie ea ca accepta Finanzamtu sau nu. Anu trecut deja ai mei aveau pensiile prea mari, a zis ca nu are rost sa incercam ca nu se pune.
cristina
Un strigat de ajutor:
Andrei/ Teo / Ionut
Cristina,
eu de calculul asta stiu de la contabila (care e aceeasi).
Am vorbit cu ea prin toamna si tot asa mi-a zis ca se calculeaza.
Nu stiam nimic niciodata de valoarea pensiilor si valoarea bunurilor din gospodarie(asa era in formular)ci de calculul asta.Da,si ei mei au depasit,pt ca au fantastica suma de 200 euro/pers,tata are chiar oleaca mai mult acum,250 de euro si plateste impozit .
Noua ne-a luat formularul dar ne-a zis ca nu primim nimic.Asat anul trecut.O sa sun si eu sa o mai intreb.
Fetelor,eu alta dilema am.Nu stiu ce sa fac,merita sa ma agit sa ma inmatriculez ca studenta la doctorat?Ce avantaje as avea in afara de cele citeva reduceri pe la spectacole,mvv,etc?Reusesc sa-mai deduc cite ceva?
Cineva mi-a zis ca as putea deduce pretul integral al gradinitei ca mama e studenta?Scrie pe undeva asta,a primit cineva?
Eu tot am aminat cu inmatricularea ca studenta,trebuie o multime de acte,acum le am aproape pe toate si as putea sa o fac in martie.
Gata,revin pe seara.Plecam la patinoar,asta e dixtractia noastra de duminica seara,de 2 luni incoace.Ai mei m-asteapta in masina .
Alina
Gabriela19 spune:
Fetelor care sunte-ti din Timisoara,si vreti sä vedeti orasul live, mi-a fäcut acuma cateva zile cineva o suprizä foarte pläcutä si anume web cam-ul acesta in Timisoara;(http://www.banaterra.eu/romana/webcam/index1.html)
poate reusesc sä vä fac si vouä o micä bucurie:-)eu deja mi-am stabilit cu Mama o ora in care a venit si ne-a fäcut cu mana.
O idee buna!!!
blackpanterro spune:
Ce fain ca au pus si in Timi camera - yoohoo!! Multumesc de informatie! O sa imi faca placere sa ma uit la orasul meu iubit :), e singura camera sau mai sunt si in alte parti ale orasului?
Eu as vrea sa vina si mama sa imi faca cu mana dar ea nu am mai fost in centru de 10 ani cred...cunoaste mai mult Europa, venind la noi, decat ce se intampla in Timi...oricum buna ideea
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
angelinajoli spune:
Multumesc,imi era dor sa-mi vad orasul natal.Scuze fetelor ca intru asa rar,eu va citesc toate postarile,dar la ce discutati voi acum,eu sunt inca prea mica pt asta.V-am pupat!
tinatache spune:
salutare!
alina, daca asa zice ea, atunci asa o fi... habar n-am:))
ati vazut ce devreme e pastele catolic anul asta?? cel ortodox e la 1 luna distanta... Aveti planuri, mergeti in Ro?
Un strigat de ajutor:
Andrei/ Teo / Ionut
Amonar spune:
Fetelor, nici nu am stiut ca sunteti asa de multe din TIMI!!! Si eu, eu.....faina chestia cu webcamul! Ce soare e acum acolo..aici e gri, ceata....
misha-germ spune:
buna fetele!
intru sa va spun ca in sfarsit azi mi-a venit recunoasterea diplomei de inginer...a durat o groaza, adica vreo 5 luni, si m-a costat 50e..nu mi-a venit sa cred, dara asta numai la Ministerul culturii din Mainz, ca mai vine cred ca o factura din Bonn. Oricum sunt fericita, ca nu trebuie sa mai dau nici un examen..singura precizare a fost ca trebuie sa scriu in Cv si unde ma prezint ca sunt ING.Diplomat si nu DIPL.ING...asadar se poate
miki-mami de trei muschetari!