Viata in Germania (49)
Raspunsuri - Pagina 10
Gabriela19 spune:
Fetelor din Timisoara, mai am un web cam din TM???recunoaste-ti zona???
http://209.85.129.104/search?q=cache:xKqtDozqSjcJ:www.publidom.ro/mica-publicitate-camera-web-timisoara.html+camera+web+timisoara+live+online&hl=en&ct=clnk&cd=19&lr=lang_ro
Gabriela19 spune:
Scuze, mai incerc incä datä;
http://209.85.129.104/search?q=cache:xKqtDozqSjcJ:www.publidom.ro/mica-publicitate-camera-web-timisoara.html+camera+web+timisoara+live+online&hl=en&ct=clnk&cd=19&lr=lang_ro
Daconst spune:
Miriluta,Cristina,felicitari pentru job!
Tare-mi doresc sa gasesc si eu ceva,mai in domeniul meu ca pina acum n-am avut noroc.
Alina,la fel stiu si eu despre calculul ala care l-ai explicat tu.Anul trecut am muscat-o ca mama a avut pensie marita si la final nu ne-a mai dat asa mult.Anul asta o bag pe soacra-mea ca ea a avut pensie de boala si e mai mica.Sper sa mearga.
Vikinga,mulumesc de urari!
Misha,eu la recunoasterea diplomei am platit 60€,dar cica nu am voie sa ma semnez cu Dimplomingenieur.Oare sa fie diferenta de land?
Vroiam sa va spun ca mi-a venit invitatia sa-mi dea pasaportul nemtesc.Trebuie sa achit 255€ si sa merg cu chitanta de la banca si pasaportul romanesc la landratsamt.
Miercuri va spun cum a fost.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
tinatache spune:
misha, felicitari!!! ma bucur mult cand aud ca cineva a mai inaintat un pic in directia buna. Nu suntem nici mai buni nici mai rai decat cei de aici, numai ca tb multa rabdare si perseverenta. Nici nu stii de unde sare iepurele
daconst, mult succes, la fel iti urez si tie: multa rabdare si perseverenta, sa nu te dai batuta indiferent de ce-ti spune unul sau altul pe la interviuri. Eu am auzit atat de multe incat nu ma mai mira nimic. De la "nici macar nu ai drept de munca aici" pana la "un asemenea CV dispare sigur rapid de pe piata" (asta acum cativa ani, si de la tipa aia nici n-am mai auzit nimic. De atunci... nu prea am disparut de pe piata, la cap "candidati").
Numai bine!
PS: ati citit la sub lui Teo ca acum are esofagul lui? nu mai pot de bucurie, am citit deja de cateva ori mesajul eugeniei:)) Aper sa ajunga repede si bine acasuca. La Ionutz mai dureaza, abia pe 20 febr. vine Dr. american si pana atunci stau in Casa McDonald, unde platesc:((( Poate ii mai ajutam cu ceva, sa iasa din asemenea necaz...
-----------------------------------------------
Michidutza: "Du bist meine Lieblingsmutter"
Un strigat de ajutor:
Andrei/ Teo / Ionut
copiloi spune:
quote:
Originally posted by Daconst
cica nu am voie sa ma semnez cu Dimplomingenieur.Oare sa fie diferenta de land?
Titulatura de Diplom-Cutarescu este specifica invatamantului german si se acorda doar celor care au absolvit in Germania. Poti sa fi terminat la Harvard, ca tot nu-ti poate acorda titlul de Diplom - Cutarescu. De fapt, Diplom-ul si licenta de la noi (nivel de Bachelor) nici nu sunt echivalente: Diplom = licenta + master. Pentru mai multe informatii click hier oder hier.
Alina
corail spune:
buna fetelor,
nu am mai intrat de mult pe forum, dar intre timp avem un bebe2 , care ne ocupa tot timpul! Iar bebe1, care de fapt are 2 ani si jumatate e super geloasa si nu ma lasa nici sa respir!
Asa ca, ne ocisnuim la viatza in 4, cu colici, schimbat de scutece, cautat locuri la cresa si gradinitza!
Vroiam sa intreb daca este cineva din zona Lörrach / Weil am Rhein ?
S-ar putea sa ne mutam acolo ( job-ul sotzului) si sa ne informam ce ne asteapta ... nu ne vine sa lasam München-ul!!
Multumim anticipat & salutari la toata lumea!
misha-germ spune:
Dancost... pai asta am zis, ca in germ nu ai dreptul sa te adresezi cu dipl.ing...ca nu e terminata aici facultatea, dar imi scrie clar in acte ca pot folosi prescurtarea Ing.Dipl..care pt mine tot aia este si cu mare lucru nu ma incalzeste, ca oricum fac altceva.
Cristina sa stii ca si pe mine m-au luat la misto cei de la Arbeitsamt, ca nu am sanse niciunde daca nu am pile, mai ales in primarie unde puteam sa incep o scoala pt OPC...este foarte greu, numai daca ai noroc mare intri undeva fara celebrele pile, dar nu trebuie sa te demoralizezi...un loc e a fiecaruia dintre noi.
miki-mami de trei muschetari!
Daconst spune:
Copiloi,mersi de link-uri!
Misha,pai la mine nu specifica asa,de asta ziceam.Adica n-am voie nici Ing Dipl.
O fi diferit de la land,la land nu stiu ce sa zic.Ca eu sunt in ceata rau.Mai ales ca eu am terminat Automatizari si Calculatoare si astia aici habar n-au de asa ceva.Nici nu stiu cum sa le traduc,ca nu exista.Se uita la diploma mea ca la bau-bau.
Of,ca poate mai bine era fara diploma,ca poate ma angajau si pe mine undeva.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
misha-germ spune:
Dancost da se poate sa difere de la Land la Land...profa mea mi-a zis ieri ca difera si taxele la facultate, aici in R-pfalz costa cativa euro pe semestru si in München 500e pe semestru..ca cica aia sunt cu nasul pe sus si mai bogati ca noi astia de aici, si ca studentii lor vin aici pt cateva semestre si apoi se transfera in ult an la Mü, sa se dea mari ca au terminat acolo, m-am crucit cand am auzit, si ce aere isi dau aia, ca nu le ajungi la nas.
Si e posibil sa nu fie profilul asta aici, si de asta se uita asa..si m-am mirat ca nu m-a mai pus sa fac cursuri...cu toate ca sistemul lor de invatamant e mult sub nivelul nostru...Tot profa mea spunea ca fiecare al3lea copil are prob cu invatatul,ca aproape fiecare copil face medidatii dupa ore si sistemul nu e asa bun pt copii, si ca sunt pe locul 13 in Europa la sist de invatamant..si ca tot mai multi analfabeti da Germania in ultimul timp. Trist, cand te gandesti ca esti aici sa le oferi ceva copiilor, sa auzi asa ceva.
miki-mami de trei muschetari!