Viata in Germania (49)
Raspunsuri - Pagina 7
tinatache spune:
adriana, am scris in acelasi timp:))
-----------------------------------------------
Michidutza: "Du bist meine Lieblingsmutter"
Un strigat de ajutor:
Andrei/ Teo / Ionut
blackpanterro spune:
quote:
Originally posted by tinatache
adriana, am scris in acelasi timp:))
cristina
-----------------------------------------------
Michidutza: "Du bist meine Lieblingsmutter"
Un strigat de ajutor:
Andrei/ Teo / Ionut
HEHE..
Eu intru mai rar pe aici ca nu prea sunt in tema cu ce se discuta, nu inteleg nici termenii folositi(de multe ori in germana :) ) si uite cand intru supar lumea :(
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
Alina spune:
quote:
Originally posted by misha-germ
meric de rasp..tipa asta face cursul de integrare gratis, ca a acceptat statul asa, sapt asta a mers la Ausländerbehörde si tipa de acolo le-a zis ca s-ar putea sa primeasca ceva bani dar nu le-a zis unde sa mearga, si poate stiti voi ceva de asta. si eu stiu ca erau tare exigenti aczm cativa ani cand am venit eu, dar acum cica e mai ok, de ex colegi de-ai mei care sunt rusi primesc pe langa cursul gratis 450e pe luna, si plus pt copii inafarade alocatie, zic eu ca traiesc pe picior mare, daca mai lucra si la negru.
miki-mami de trei muschetari!
Miki,
sa stii ca foarte multi rusi au statut de Aussiedler sau Spätaussiedler.
Cind eram la Leipzig,cunosteam si eu destui si da,primeau Wohngeld si cine mai stie ce fel de alte ajutoare.Rusi-Spätaussiedler sunt citiva pina si la soacra-mea in sat.
Aaaa,chiar stiam si o fam din Ro,cu statut de Aussiedler,primeau ajutor social,Wohngeld si mai munceau cite ceva dar nu vroiau un job mai bunicel pt ca eventual,ar fi fost mai mult stress si poate la fel de multi bani ca cei adunati din ajutoare si ce e sigur,s-ar fi dus tot timpul .Cind le-am zis cit lucreaza sotul meu pe cit de putini bani,sa pice de ris .
Acum nici nemunca asta si ajutorul nu tine o vesnicie,nu?
Angelina ,de ce sa nu-ti spuna sau de ce sa nu fie voie??Faza e ca fiecare alta situatie si ce se potriveste la mine,sigur nu se potriveste si la tine.
Alina
zuzunaki spune:
ceska,
in general nu ma justific in fata nimanui.Nu stiu ce te-a deranjat atat.Poate ca nu ti-am rasp cand ai scris tu prima oara.Ei bine,nu am vazut mesajul.Dar am raspuns la urmatorul.Ce te nemultumeste atat?De unde pana unde tragi tu concluzii despre oameni pe care nu-i cunosti?(citat:"Am tot auzit cum se schimba lumea cand e pe meleaguri straine... stiu ca fiecare e cu socoteala lui si propria traista in bat plecat in lume....numai uite ca nu pot sa nu ma supar cand vad lumea asa rece....")Habar n-ai tu daca eu m-am schimbat sau nu de cand sunt aici.
Ti-am zis ca stau relativ departe de tine,ca vin rar si cu treburi in Stuttgart.Pe deasupra nici eu n-am permis si ma misc rar undeva fara sot.Si fara copii,pentru ca am 2,de 3 ani si de 1 an jumate,care imi ocupa tot timpul!So,mai ai neclaritati?Raspunsul meu de data trecuta chiar a fost politicos,de data asta m-ai enervat.A,nu mai spun ca mai mult aceasta insistenta m-a deranjat...
Si,ca sa nu crezi ca sunt vreo asociala:imi place sa am contact cu lumea,prieteni,rude,ne intalnim cum putem,in functie si de ce program are fiecare evident.Chiar m-am intalnit de cateva ori si cu o fata de pe acest topic,in compania careia m-am simtit f bine si sigur ne vom revedea.Dar asta am facut-o ca ne-a facut placere reciproc,n-a tras nimeni de mine si nici eu de nimeni.
Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu
STUTTGART CAMPIOANA!!!
bombi spune:
quote:cu berlin-ul in special nu te pot ajuta, dar pt harta poti incerca google .
Originally posted by buli
am o mare rugaminte la voi. merg la berlin in martie si am nevoie de ceva info despre niste hoteluri. ma intereseaza pozitionarea mai ales.
daca stiti si de unde pot vedea o harta on line buna, va multumesc mult!
osolita spune:
quote:
Originally posted by buli
buna ziua!
am o mare rugaminte la voi. merg la berlin in martie si am nevoie de ceva info despre niste hoteluri. ma intereseaza pozitionarea mai ales.
daca stiti si de unde pot vedea o harta on line buna, va multumesc mult!
HOTELTOW
Potsdamer Straße 53, 14513 Teltow
Hotel Central Inn
Alt-Moabit 126, 10557 Berlin
Hotel Landhaus Alpinia
SAENTISSTRASSE 32-34
12107
BERLIN-MARIENDORF
tb sa ma hotarasc repede si nu-s tocmai orientata :))
multumesc mult!
Buli, depinde daca vii in interes de serviciu sau pur si simplu ca turist si daca vei avea sau nu masina la dispozitie.
Primul hotel e intr-un orasel lipit de Berlin, din pacate nu mai locuiesc prin zona dar pe vremuri stiam bine Teltow-ul. Hotelul imi dau seama unde e pozitionat insa nu-mi dau seama daca era pe vremea aia. Din Teltow n-ai legatura de metrou cu Berlinul, varianta pe care o stiu eu e cu autobuzul 623 pana in Berlin Zehlendorf si de acolo cu metroul. Pana in centru o sa-ti ia in jur de o ora daca nu si mai bine.
Localizare Teltow fata de Berlin(punctul rosu)
http://de.wikipedia.org/wiki/Bild:Lage_Teltow_bei_Berlin.png
Al doilea hotel e intr-o zona centrala, la o aruncatura de bat de parlament si la 1-2-3 statii de metrou de tot ce-i mai important in Berlin.
Al treilea hotel e undeva in sudul Berlinului, relativ aproape de aeroportul Tempelhof. Din pacate nu stiu cum e cu mijloacele de transport prin zona aia.
Localizare zona Marienfelde:
http://www.degewo.de/images/karte_marienfelde.gif
Daca mai vrei sa cauti alte adrese, intra pe: http://www.stadtplandienst.de/spd20/home.aspx
La PLZ introdu codul postal, la Ort Berlin iar la Straße tastezi intrega adresa.
buli spune:
bombi, osolita
va multumesc!
mi-ati fost de mare ajutor
vin in interes de serviciu si ne rezerva altii, noi doar trebuie sa bifam variantele
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
bombi spune:
Daca esti in interes de serviciu, logic ar fi sa alegi hotelul care e cel mai aproape / usor de ajuns la servici. Pt mijloace de transport in comun poti sa te uiti la www.vbbonline.de/start.php?id_language=2" target="_blank">VBB.
buli spune:
fetele, danke!
pina la urma am ales hotel orion, noi avem treba la icc.
bombi, merci pt. link-ul cu transportul in comun, pb o sa luam un abonament pt. o saptamina.
voiam sa stam in centru pt. ca dupa ce ne terminam treburile sa umblam prin oras si sa nu fie greu de ajuns la hotel.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
angiuta spune:
buli eu locuiesc in berlin dar de hoteluri nu prea stiu, de fapt nici Berlin-ul nu-l cunosc prea bine, singura nu ies iar cand merg cu sotul nu-s atenta la strazi si chestii din astea, oricum vad ca ti-ai rezervat deja.
Vad ca vorbiti de vize si facilitati...ei bine eu nu am primit nici un fel de viza cu toate ca din mai sunt casatoritita (la consulat) cu un cetatean roman care are viza niederlassungserlaubnis unberfriestet pentru ca din aprilie si-a pierdut locul de munca si pe acest motiv nu mi-au dat viza. Totusi eu locuiesc aici, am anmeldung, cei de la job center stiu ca locuiesc cu sotul,sunt trecuta pe asigurarea lui de sanatate, sotul primeste kindergeld...a si culmea nici copilului nu-i dau viza pe acelasi motiv cu toate ca-i nascut aici. Daca sotul meu ar fi avut 8 ani de locuit in De ar fi primit automat cetatenia germana dar asa nici macar o amarata de viza nu-i dau...trebuia sa ma descarc...
Angiuta mamica lui Vladut(08.06.2007)