Viata in Germania (49)
Raspunsuri - Pagina 6
Alina spune:
quote:
Originally posted by misha-germ
ceao fetele!
am si eu o intrebare, o prietena de-a mea venita de anul trecut din mai aici, si care locuieste cu prietenul ei, vrea sa stie de la cele care sunt singure aici, daca primeste vreun ajutor de la stat, caci venitul lor nu e prea roz si ea face acum cursul de integrare. A aflat un zvon ca ar putea primi ceva, dar nu st unde sa intrebe.ei nu sunt casatoriti si nu au copii.
Daca cineva dintre voi stie, rog sa-mi scrie.
mercic
miki-mami de trei muschetari!
Misha,
M-as mira sa primeasca ceva sau sa aiba vreun drept banesc fara sa fie casatorita.
Eu,cind am venit aici,casatorita cu cetatean german nu am primit nimic-nimic desi sotul meu atunci cistiga foarte putin pt ca era student la doctorat,nici macar Wohngeld sau cursuri de integrare,mi-am platit toate cursurile la VHS,examene,tot.
Edit:mi-am amintit ca d-l de la Sozialamt mi-a zis ca doar am venit de buna voie,nu sunt azilanta,nu sunt etnica venita pt reintregirea familiei asa ca...
Alina
helbi spune:
Danacost si Ceska777 sa va traiasca baieteii!!!
Mischa, nici eu nu cred ca are vreun drept banesc de la statul german. Ce fel de viza are?
Si eu imi amintesc ca am platit singura cursurile la VHS, si integral, pt ca reducerile s-au bagat exact cind am terminat eu toate Mittelstufe. Iar pe vremea mea nu existau (s-au n-am stiut eu) de cursuri de integrare obligatorii si platite (ma rog, platesti tu 1 euro/ora, insa acum ceva ani, nu exista nici varianta asta).
Edit: Se poate informa la Arbeitsagentur....... Sozial-Rathaus.......Job-Center........
Asigurata medical este????
misha-germ spune:
meric de rasp..tipa asta face cursul de integrare gratis, ca a acceptat statul asa, sapt asta a mers la Ausländerbehörde si tipa de acolo le-a zis ca s-ar putea sa primeasca ceva bani dar nu le-a zis unde sa mearga, si poate stiti voi ceva de asta. si eu stiu ca erau tare exigenti aczm cativa ani cand am venit eu, dar acum cica e mai ok, de ex colegi de-ai mei care sunt rusi primesc pe langa cursul gratis 450e pe luna, si plus pt copii inafarade alocatie, zic eu ca traiesc pe picior mare, daca mai lucra si la negru.
miki-mami de trei muschetari!
mcm spune:
Buna fetelor,
Ma scuzati ca dau buzna peste subiectul vostru. Suntem in Germania, in Dortmund si as vrea sa fac cateva cumparaturi de aici dar nu le pot lua pe toate cu mine in avion si as vrea sa le expediez printr-o firma de curierat in Romania. Am gasit o sucursala a firmei Atlassib dar singurul detaliu este "Parcarea Kesselblink" fara strada si numarul. Nu stiu cum sa dau de parcarea asta, ar putea cineva sa ma ajute? Sau sa-mi spuna care ar fi modalitatea cea mai rapida si ieftina de a trimite in Romania colete din Germania.
Va multumesc.
www.articoledepetrecere.ro
blackpanterro spune:
quote:
Originally posted by mcm
Buna fetelor,
Ma scuzati ca dau buzna peste subiectul vostru. Suntem in Germania, in Dortmund si as vrea sa fac cateva cumparaturi de aici dar nu le pot lua pe toate cu mine in avion si as vrea sa le expediez printr-o firma de curierat in Romania. Am gasit o sucursala a firmei Atlassib dar singurul detaliu este "Parcarea Kesselblink" fara strada si numarul. Nu stiu cum sa dau de parcarea asta, ar putea cineva sa ma ajute? Sau sa-mi spuna care ar fi modalitatea cea mai rapida si ieftina de a trimite in Romania colete din Germania.
Va multumesc.
www.articoledepetrecere.ro
Nu as apela la Atlassib, noi trimitem pachete cu Pletl, ajung sigur si costa 1 euro/kg dar trebuie minim 15 kg.Ce depadeste e 1.5 euro/kg
Ceska, eu stau langa Stuttgart, in Holzgerlingen, dar nu conduc si nici nu stiu nimic despre ce se intampla pe aici.Noi avem alt statut aici si nu prea avem nici in clin nici in manaca cu statul german.
Informatii numai aici poti afla daca nu ai vreun alt prieten/a aici de mai mult timp.
Felicitari pt baietel, sa va traiasca si sa va bucure!!
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
angelinajoli spune:
Ce pot sa-ti spun eu este ca intradevar poate sa primeasca bani,ceea ce eu nu am reusit pana acum,mentionez ca am un an decand stau aici tot cu prietenul meu.Am cunostinte auslanderi care au primit ajutor social.In orice caz nimeni nu iti spune nimic,ca cica nu prea au voie.Cea mai buna idee,este sa apeleze la un avocat si el ii va da totul negru pe alb,despre toate drepturile ei.Asta am facut si eu,inca nu am primit raspuns,ca deabia de 2 zile am apelat la avocatul prietenului meu.Sincera sa fiu,pana acum am intampinat multe probleme,dar nu m-am incumetat sa ma agit,sa primesc bani de la stat,pt ca m-am gandit ca sunt multi care au,mult mai mare nevoie de ei,avand 2-3 copii,sau alte situati.Pe mine ma intereseaza cum sa primesc mai repede dreptul de munca,ca sa pot lucra,sa pot sa ma intretin pe mine si pe fiul meu,sa pot sa-i platesc gradinita,etc.Cursul de integrare l-am primit si eu gratuit.
buli spune:
buna ziua!
am o mare rugaminte la voi. merg la berlin in martie si am nevoie de ceva info despre niste hoteluri. ma intereseaza pozitionarea mai ales.
daca stiti si de unde pot vedea o harta on line buna, va multumesc mult!
HOTELTOW
Potsdamer Straße 53, 14513 Teltow
Hotel Central Inn
Alt-Moabit 126, 10557 Berlin
Hotel Landhaus Alpinia
SAENTISSTRASSE 32-34
12107
BERLIN-MARIENDORF
tb sa ma hotarasc repede si nu-s tocmai orientata :))
multumesc mult!
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
ceska777 spune:
Amonar, Tinatache, Helbi,
multumim pt urari! Azi imlpinim 1 luna, bunica ne-a facut un tort frumos si noi suntem extrem de cuminti!
Hm,
am mai citit pe aici replici tari de la persoane suparate si mi-am promis eu sa nu fiu asa. Dar.......
Am tot auzit cum se schimba lumea cand e pe meleaguri straine... stiu ca fiecare e cu socoteala lui si propria traista in bat plecat in lume....numai uite ca nu pot sa nu ma supar cand vad lumea asa rece....
Eu sunt bine infipta cu picioarele pe pamant si traiesc aici ca asa am ales eu! Si daca am intrat la acest subiect nu am facut-o sa cer vreun ajutor cuiva...poate ati inteles gresit ca vreau de la cineva ceva....
Locuiesc in Kreis Ludwigsburg la 10 min cu masina de Vaihingen/Enz. Stuttgart nu e foarte departe si l-am dat ca punct de reper aici. Eu una m-as bucura sa aud ca cineva cauta "prieteni" si pana la proba contrarie sa ma conving eu personal cum e persoana respectiva nu as fi asa rece si transanta.
Banuiesc insa ca si ZUZUNAKI si BLACKPANTERRO (conform map24 intre noi sunt 44 min de mers cu masina) au multi prieteni si nu mai au nevoie de alte cunostiinte in plus... asa sa fie!
Ceska, mamica de Benji
mic si scump - 3 saptamani
http://community.webshots.com/user/ceska7777
Aici incepe "lumea lui Benji"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113744
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra
blackpanterro spune:
Ceska, oare asta s-a inteles din mesajul meu? Cum spuneam eu nu conduc, nu am carnet si nu pot ajunge pe nici unde fara sot.Apoi cum spuneam habar nu am ce se intampla pe aici ca noi calatorim mult si petrecem mult timp la baza militara(sotul e militar american) unde avem multe servicii pt copii gratuite sau pe bani putini.Iti spuneam ca nu pot ajuta daca ai nevoie de informatii importante, gen legislatie, reguli etc pt ca nu avem nici o treaba cu statul german dar nu inseamna ca nu stiu nimic despre magazine sau zone de vizitat sau mai stiu eu ce chestii neimportante.
Asta nu inseamna ca nu poti veni pe la noi daca te plictisesti, eu nu ma feresc de oameni din contra as vrea sa mai imi fac prieteni.Daca vrei iti trimit numarul pe PM si vb la tel.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
tinatache spune:
ceska, fiecare are dreptul sa-si aleaga amicii, prietenii, cunostintele etc. dupa cum doreste. Nu cred ca e cazul sa te superi. Uite, si in Mpnchen suntem multe, dar asta nu inseamna ca ne intalnim cu totii, Majoritatea nici nu ne-am vazut vreodata. Sau ne-am vazut candva si cu atata am ramas. Asta e, fiecare cu afinitatile si cheful propriu si personal.
Iar pe subiect aici te asteptam cu drag oricand ai sau nu ai nevoie de ceva. Numai bine!
-----------------------------------------------
Michidutza: "Du bist meine Lieblingsmutter"
Un strigat de ajutor:
Andrei/ Teo / Ionut