Nu mai suntem bobocei - emotii de clasa a II a-4
Raspunsuri - Pagina 9
![](images/user_woman.png)
april spune:
A trecut si jumatate din clasa a II a........
Ieri le-a incheiat mediile. Sunt foarte multumita. Andrada e printre cei 13 copii cu FB pe linie. Stiam ca o sa aiba numai FB pt ca semenstrul asta nu a avut niciun alt calificativ.
Vine vacantaaaaaa.......bine meritata.
Sa va odihniti copii.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alina71/alina71.jpg)
P&ANA spune:
quote:
Originally posted by april
A trecut si jumatate din clasa a II a........
Ieri le-a incheiat mediile. Sunt foarte multumita. Andrada e printre cei 13 copii cu FB pe linie. Stiam ca o sa aiba numai FB pt ca semenstrul asta nu a avut niciun alt calificativ.
Vine vacantaaaaaa.......bine meritata.
Sa va odihniti copii.
Felicitari ! si sa fii mandra de ea
![](bis.gif)
![](bis.gif)
Eu voi cunoaste probabil maine seara rezultatele;))astazi are evaluare la mate iar ieri a avut la romana si a luat B (pt ca nu a pus corect semnele de punctuatie ?!)
...si in sfarsit ,la mate ,aseara am facut cateva ex. de adunari si scaderi cu sute si le-a calculat fara nicio greseala
![](hop.gif)
o zi buna va doresc
![](pupic.gif)
Alina
a fi om e lucru mare ...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
helbi spune:
Felicitari Andradei si Anto, sa fii mindra de ea!
Citind mesajul tau, am zimbit putin, amintindu-mi ca in RO intr-o clasa 15 copii iau premiul 1, 5 premiul 2 si restul premiul 3:-)))) Ma surprinde putin sa vad ca intr-o clasa sunt 13 copii cu acelasi calificativ! Pe de o parte, consider ca e bine, ca-i incurajeaza si motiveaza. Pe de alta parte, parca sunt cam multzi, nu? E chiar asa de buna clasa? Citzi sunt in clasa?
Aici nu se dau premii si, pina in semestrul 2 din clasa a 2-a nici note. La noi in clasa, considerata ca cea mai buna clasa de a 2-a din cele 3 ale scolii, sunt 3-4 copii f buni, cam tot atitia f. slabi si restul, pina la 21 sunt la mijloc.
Cu religia nu prea am rezolvat cine stie ce. Bianca joia va trebui sa stea fie la ea in clasa, undeva in spate (caci copii au ora de relige) citind/completind in jurnal, sau pur si simplu dormind cu capul pe masa:-)) sau sa mearga in clasa directoarei, daca nu vrem sa auda nimic din ora de religie (ca dopuri in urechi nu-i pot pune:-))) O sa discut si cu ea si sa vad ce decide. E vorba de 14 zile de joi incepind de sapt. viitoare pina la sf. clasei a 2-a. Vinerea au prima ora si atunci sta acasa.
Vroiam sa va intreb mai de mult: ce mai fac copii la mate in clasa a 2-a in RO? Aici sunt la inmultiri si usor si impartiri si au facut adunari si scaderi cu trecere peste ordin pina la 100.
Pt cei care de maine au o bine-meritata vacanta, le uram VACANTA PLACUTA!!! si Odihna multa!!!
april spune:
Ai dreptate Andreia, si mie mi se pare mult....din 23 de elevi 13 au media FB la toate materiile, insa daca ma gandesc mai bine din cei cu media de FB pe linie nu toti au avut toate calificativele FB, ci au avut probabil si B dar facandu-se media a iesit FB. Andrada a avut semestrul asta numai FB toate calificativele, niciun B, nici alt calificativ. Asa ca nu stiu cati din clasa au avut doar note (calificative) de FB. Ca media stim cum se calculeaza. Probabil ca 2-3, dar nu stiu sigur. In orice caz, curios e ca in clasa sunt 9 fete si 14 baieti si doar 3 baieti au avut FB la medii si toate fetele. Mi se pare putin curios. Am s-o intreb pe invatatoare cati au fost ca si Andrada numai cu calificative de FB. Oricum, e printre primii 3-5, zic eu, nu stiu sigur.
onix spune:
Multumesc de primire!
Ce pot sa va spun legat de prichindeii mei e ca pana sa aiba cel mic 3 ani totul decurgea destul de linisitit, cel mare lua decizii, il ajuta pe cel mic chiar si cand acesta nu dorea, erau seful si subalternul perfect. Dupa aceea situatia a cam explodat. Piciul s-a prins ca nu trebuie sa faca numai ce vrea cel mare si a devenit un mare incapatanat care spune raspicat ce are de spus. Asa incat in momentul cand se cearta ii trimit pe fiecare in camera lui si dupa cca 15 minute se cer ei impreuna. Bineinteles apar si situatii de genul "nu ma mai joc niciodata cu tine" :) daca ati avut frati va aduceti aminte!
Mai greu mi-a fost pana au priceput (sau mai bine spus au acceptat)regula 10-15 minute unul urmatoarele 10-15 min celalalt samd, cand aveau un lucru comun. Parerea mea e ca nazdravaniile sunt triple cand ai doi baieti, pe langa "ideile" proprii le preiau si imbunatatesc si pe ale celuilalt. Oricum in momentul in care sunt prea linistiti inseamna ca sunt bolnaviori.
Alex merge foarte bine cu scoala, fata de clasa I cand era cam indisciplinat parca s-a mai maturizat. Problema majora este scrisul urat din clasa pentru ca trebuie sa termine primul sau macar intre primii.
In privinta ortografiei invatatoarea mi-a spus ca desi nu e in programa de clasa a II a, dat fiind faptul ca intalnesc in texte si dictari tot felul de ortograme, ea a inclus in lectii un moment ortografic cu cele mai uzuale sa, s-a, la, l-a.... In plus pe peretii din clasa a pus niste postere cu ortogramele asa incat tot timpul se pot uita la ele.
Va las acum dar promit sa mai scriu,
helbi spune:
Ramona, v-am adaugat pe listutza. Daca imi spui si scoala, completez mai tarziu, ca acum merg sa o iau pe Bianca de la tenis.
Anto, sa stii ca si eu ma gindeam sa o intreb pe invatatoare cam a cita e Bianca in clasa, insa, asa cum o cunosc raspunsul va fi ca invata f bine, dar nu-mi va spune exact. Sincer, nici nu ma intereseaza a cita e, cel mai important e ca ea sa inteleaga ca invata pt ea si nu pt mine sau pt note. Desi, aici notele din clasa a 3 si cele din primul semestru clasa a 4-a sunt decisive in urmarea Gymnaziului sau realschule. Din ce stiu eu la Gymnasium merg cei mai buni. Se termina dupa 12 clasa cu bacalaureat si poti urma apoi facultate. De la Realschule nu poti face decat o scoala profesionala, dupa care poti da BAC-ul si eventual face o facultate dar numa in domeniul in care te-ai pregatit. La Real merg copii slabi. Asa ca, oricit zicem ca nu conteaza notele, pe undeva tot conteaza. Iar cum pe ei nu prea i-i intereseaza notele, si nici nu-si dau seama cit sunt de importante in alegerea drumului spre un viitor mai bun, trebuie sa stai cu gura pe ei:-D
Fug sa iau fata de la tenis!
april spune:
Discutand mai in detaliu cu Andrada despre medii am aflat ca 13 sunt copiii care au media FB la purtare!!! restul au B sau S! Nici nu mi-a venit sa cred.
Nu stie cati copii au doar FB media pe semenstru. A fost o neintelegere intre ce am intrebat eu si ce a inteles ea.
helbi spune:
quote:
Originally posted by april
Discutand mai in detaliu cu Andrada despre medii am aflat ca 13 sunt copiii care au media FB la purtare!!! restul au B sau S! Nici nu mi-a venit sa cred.
Nu stie cati copii au doar FB media pe semenstru. A fost o neintelegere intre ce am intrebat eu si ce a inteles ea.
Ei, vezi de ce cele 9 fetite aveau Fb?-)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alina71/alina71.jpg)
P&ANA spune:
quote:
Originally posted by onix
Multumesc de primire!
Ce pot sa va spun legat de prichindeii mei e ca pana sa aiba cel mic 3 ani totul decurgea destul de linisitit, cel mare lua decizii, il ajuta pe cel mic chiar si cand acesta nu dorea, erau seful si subalternul perfect. Dupa aceea situatia a cam explodat. Piciul s-a prins ca nu trebuie sa faca numai ce vrea cel mare si a devenit un mare incapatanat care spune raspicat ce are de spus. Asa incat in momentul cand se cearta ii trimit pe fiecare in camera lui si dupa cca 15 minute se cer ei impreuna. Bineinteles apar si situatii de genul "nu ma mai joc niciodata cu tine" :) daca ati avut frati va aduceti aminte!
Mai greu mi-a fost pana au priceput (sau mai bine spus au acceptat)regula 10-15 minute unul urmatoarele 10-15 min celalalt samd, cand aveau un lucru comun. Parerea mea e ca nazdravaniile sunt triple cand ai doi baieti, pe langa "ideile" proprii le preiau si imbunatatesc si pe ale celuilalt. Oricum in momentul in care sunt prea linistiti inseamna ca sunt bolnaviori.
Ramona si baietii - Alex (5.07.1999) Andrei (14.02.2004)
Ramona, ai descris situatia perfect identica cu atmosfera din casa mea. As mai adauga faptul ca Melisa imi spune uneori:" Mami de ce nu o schimbi pe Deniz cu un alt copil mai cuminte si ascultator ...? "
I-am explicat Melisei ,ca si ea era la fel de rebela la 5 ani si adopta o atitudine din aia "iarta-l Doamne, ca nu stie ce face !"
diferenta de ani ,la fetele mele este fix 2.5 ani.
Te mai asteptam cu noi impresii >
Alina
a fi om e lucru mare ...