Nu mai suntem bobocei - emotii de clasa a II a-4

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

La scoala Melisei , aceste calificative se dau cu mare "zgarcenie" si nu cred ca are cineva numai FB pe linie. Si nu am inteles daca este politica scolii sau a invatatoarei. Oricum ,personal am o duzina de nemultumiri si de aceeia, dupa vacanta organizam o intalnire cu parintii dupa care ,concluzia v-a fi discutata la sedinta.

Senzatia ca in Ro cam totul se face cu jumatate de masura este tot mai prezenta.

Andreia, la mate Melisa face adunari si scaderi cu sute cu trecere peste ordin, dupa care vor face unitati de masura :((-am vazut ca cea din urma este destul de aprofundata ,iar spre sfarsitul semestrului vor face geometrie.

O zi buna va doresc !

Alina

a fi om e lucru mare ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

onix, bine ai venit

april, felicitari pentru scolarita si tot asa sa mearga toata scoala.

Noi la matematica sintem inca la adunari, vor incepe in curind adunari cu numere peste suta si fac si ceva scaderi, dar mai usurele. Mai fac formele geometrice, masuratori in cm, mici probleme, inclusiv cu bani.
Saptamina asta a avut o lectie cu corpul uman: schelet, muschi, articulatii etc.
La franceza fac conjugari de verbe la prezent si au inceput discutia despre substantive.

Aici trecerea de la un trimestru la altul este transparenta, vacantele nu au legatura cu trimestrul iar buletinul de note se da de 3 ori: odata in noiembrie, odata prin martie si ultimul la sfirsitul scolii. Urmatoarea vacanta este din 25 februarie pentru 2 saptamini. Plecam ca in fiecare an o saptamina la soare, in Rep. Dominicana. Deja am inceput numaratoarea inversa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

La noi azi s-a terminat primul semestru cu rezultatul la dictarea de ieri "nici o greseala"!
Luni au liber, marti e carnaval la scoala si de miercuri incep semestrul 2 si odata cu el si notele.

Ei banii i-au facut chiar la inceputul clasei a 2-a si stiu ca ceva figuri geometrice.
Asa cum am mai zis, au mai facut adunari si scaderi cu trecere peste ordin pina la 100 si de 10 zile sunt la inmultiri.

La germana au facut substantivele.

Vacanta frumoasa si relaxanta copiilor celor care au!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Vacanta placuta tuturor.
Noi ieri am fost la ski si Andrada merge din ce mai bne, insa iar s-a racit. E tare sensibila. Nu mai stiu ce sa fac cu ea. Vorva aia, sufla putin vantul si e prastie.

Ii curge nasul si deja e putin ragusita. Ea de fiecare data cand raceste face laringita. Nu mai stiu ce sa-i dau pt imunizare. Intr-o vreme a luat Imunorezistan. Poate o sa inep din nou.

Voi ce folositi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

april,am auzit/vazut la prietenele mele ca le dau copiilor "natura baby mixt":)) am cumparat si eu insa nu l-am folosit ..este o cutie cu 10 sticlute de sirop natural de plante ,care ajuta la imunizarea organismului. Ideal ar fi sa manance in aceasta perioada ceapa,usturoi. cam atat stiu... ah, si ar mai fi echinaceea .
La viroza Melisei ,dr. ne-a recomandat tablete echinaceea cu propolis care se dizolva in gurita.
Multa sanatate !

Alina

a fi om e lucru mare ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

April, tinctura de Echinaccea, Imunobaby si mai erau niste ursuleti cu echinaceea, si Oscilo - un tub pe saptamana le-am dat eu copiilor cand eram in Ro ( nu toate odata, intr-o luna ceva, in alta luna altceva).
Am insistat mai mult cand a inceput Anca cresa (avea 1 an) cu tinctura de echinaceea, si a fost ok: 3-4 raceli intr-o iarna din care decat 1 sau 2 cu antibiotic.
Anul asta le-am dat cate 1 tub de Oscilloccocinum pe saptamana, si a fost ok zic eu (Doamne Ajuta in continuare).

Sanatate multa si odihniti-va in vacanta.

Victor nu are vacanta, in schimb are zi pedagogica vineri. Vreau sa imi iau si eu liber, sa profitam.
Oana, sambata mergem la patinaj ?
Joi seara avem o intalnire la scoala, in care Victor imi va prezenta o auto-evaluare.
Sunt tare curioasa cum va fi.

O zi buna,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

april, eu am inceput, cind Antonia avea 4.5 ani, sa-i fac o cura in fiecare an cu diverse produse de intarire a imunitatii (la recomandarea undei dr. pediatre din Romania). Deci din septembrie si pina in martie, ii dau alternativ: Imunobaby, Propol Pur, Imunogrip, Baracca, Septilin, Lantigen B (in primii 2 ani i-am dat Bronhovaxom). Cu fiecare an numarul de imbolnaviri a scazut f.tare si de exemplu in anul scolar trecut nu a lipsit de loc de la scoala. Daca vrei pot sa-ti trimit lista pe email.

Cristina (cge), ti-am raspuns pe email.

Antonia a fost joia trecuta intr-o mica excursie cu scoala si s-au dat cu colacele pe derdelus, au mers cu rachetele (specialitate canadiana) si s-au jucat in zapada toata ziua. Duminica am fost din nou la ski si a fost o zii superba, doar -1 C si zapada proaspata. Copila mea a facut progrese considerabile la ski. Mai are inca 3 lectii cu profesorul si sintem f.multumiti. Chiar inainte de vacanta la soare vom petrece un weekend la munte, la cea mai frumoasa statiune de ski din regiune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Multumesc fetelor. Tinctura de Echinaceea am folosit si noi in urma cu vreo 3 ani. De atunci doar vitamine i-am mai dat avand in vedere lipsa permanenta a poftei de mancare. A mai luat, tot cu ani in urma, Bromhovaxom, insa cam tusea dupa el, asa ca nu i-am mai dat.

Cred ca o sa incepem iarasi. Nu stiu exact cu ce, mai vad eu.
Cristina ce e Oscilloccocinum? am auzit cate ceva dar nu prea stiu multe.
Oana, ati folosit Baracca? Am mai auzit despre el. Daca poti trimite-mi pe PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

April, uite aici despre Oscillo:
www.oscillo.com

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

April, sintem la al doilea an de Baracca. Ti-am trimis email.

Antonia are o dictare grea vineri, este un fel de concurs cu scopuri umanitare, parintii se ofera sa plateasca o suma de bani pentru fiecare cuvint corect scris de copil si banii sint donati unei opere de binefacere (ceva legat de copii din Africa). Si trebuie sa foloseasca verbe la prezent la toate persoanele, substantive la singular, plural, in varianta feminina sau masculina. Mie mi se pare destul de greu. Asa ca in fiecare seara cosntruiesc propozitii cu cele 6 verbe si vreo 10 cuvinte diferite, plus citeva nume proprii, in diferite variante si combinatii. Sa vedem citi bani voi avea de platit. Poate le-ar fii mai favorabil sa platim doar greselile .

Mergi la inceput