Nu mai suntem bobocei - emotii de clasa a II a-4

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zizica spune:

Raspund si eu referitor la ortograme ce ne-a spus si noua inv. la sedinta. In programa, ortogramele se fac in clasa a III-a. Dar pentru ca programa de clasa a III-a e mai aglomerata, inv. poate decide sa le inceapa din clasa a II-a, pentru a avea timp copiii sa se obisnuiasca sa scrie corect. Adica programa nu e batuta in cuie. In functie de nivelul clasei inv. decide sa mearga mai repede sau mai incet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Dupa o saptamina care a demarat cu carnaval si incepeera celui deal doilea semestru (nua existat vacanta intre semestre) pot sa spun ca sunt f. multumita de Bianca. A reusit performanta de a fi cea mai buna din clasa la matematica, determinind-o pe invatatoare sa afirme: "Altcineva in afara de Bianca nu mai stie?". V-am mai spus ca invatatoarea ei o prefera vizibil pe colega ei, si se pare ca a ramas dezamagita vazind ca ea nu stie inca tabla inmultirii, iar Bianca da! Am exersat intr-o seara si tabla impartirii cu Bianca si am ramas si eu surprinsa sa constat ca, desi n-au facut-o la scoala si nici eu in particular cu ea, se descurca f bine si asta numai datorita faptului ca stie inmultirea.

Azi le-a dat la matematica un test neanuntat. O pagina A4 plina cu inmultiri si una A3 cu alte exercitii. Nu au reusit nici unul sa termine tot, insa Bianca zice ca a facut aproape tot. Ei pina acum au avut o alta profa la mate si acum fac tot cu invatatoarea lor, care a vrut sa stie la ce nivel sunt.

La germana merge f bine. S-a apucat acum sa citeasca ferma Animalelor, cca 121 pagini scrise mic-mic fara absolut nici o poza.

Una peste alta, sunt multumita de ea si sper sa o tina tot asa!

Dorim tuturor copiilor un semestru 2 cu rezultate excelente la invatatura!

We placut si bucurati-va de ultimele zile ale acestei vacante!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Felicitari scolaritelor si scolarilor silitori .

Noi am petrecut vacanta la ski , cu tot cu cel mic . Am prins niste zile absolut superbe , cu soare stralucind, fara pic de nor sau vant si partie perfecta . Bogdan a fost incantat mai ales ca in Azuga s-au modernizat si au pus telegondola astfel incat au disparut asteptarile la coada cu orele.A skiat zilnic minim 2 ore jumatate , s-a perfectionat. La iarna i-am promis ca il duc in Austria sa aiba de colindat mai multe partii

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

Buna dimineata mamici !

Andreia ,super rezultatele Biancai :)) spune-mi ,cat de mult lucrezi acasa ,separat cu ea ? sau e ste suficient ce invata la scoala ?

LalaD , poate" ne auzim" mai des in semestrul urmator,

zizica, multumesc , asa stiam si eu si cred ca de aici si logica cu notarea greselilor de punctuatie.

Meli, si-a terminat temele de vacanta:((-10 pag.la mate cu exercitii de adunari si scaderi cu sute , de citit 2 povestiri din "Povestiri Istorice" , tradus la engleza,germana su cunoasterea mediului.
La mate si engleza are media B ,restul FB.

Trebuie sa "lucram" la increderea in propia-i persoana si devine mai acuta precautia excesiva , ceva de genul drobului de sare .
Daca aveti vre-o ideie va rog sa ma sfatuiti.

Alina

a fi om e lucru mare ...

Mergi la inceput

Lala, ce ma bucur ca ne-ai mai dat vesti despre voi!

Fetele, sunt tare fericita cind aud ca puiutii vostri merg pe schiuri. La noi, din pacate pt Bianca (si din fericire pt mine, ca nu-mi place iarna) nu a fost anul asta nici macar un fulg de zapada. Asa ca...unde sa mergi la schi daca n-ai masina???

Alina, eu lucrez cu Bianca cca 10-15 min la mate acasa. I-i dau de ex. 10 adunari si 10 scaderi cu trecere peste ordin pina la 100 si acum, de cind cu inmultirile 10-15 inmultiri. De 2 zile nua mai scris, am facut numai inmultiri oral. Iar la germana nu ffac cu ea decat cind au dictare, ca trebuie exersata acasa. In rest, temele corectate (si le face singura in Hort). Deci, nu exagerez.

Cu increderea in ea....la Bianca faptul ca a trebuit sa mearga singura de la nici 7 ani mai bine de 40 min pina la Hort....de multe ori cu 2 colege, dar de f mult eori singura......a ajutat-o mult! Apoi, eu am incurajat-o mereu sa spuna ce gindeste, chiar daca uneori greseste. Daca i-i trebuie ceva, se duce singura si intreaba, cere...........
De mers cu bus-ul singura - singurica merge de püeste 1 an de zile.........Avantaje is dezavantaje ca n-avem masina:-((( Daca aveam, sigur o duceam zilic pina in poarta scolii, asa, n-are incotro, ca nu de fiecare data pot sa merg cu ea.

Nu prea stiu ce sfat sa-tzi dau:-(

Mergi la inceput

Merci Andreia,
Da, buna ideia cu mersul pe jos , din pacate nu o pot aplica si eu.
Si cearta cu Deni o afecteaza foarte mult , asta datorita faptului ca cea mica castiga intotdeauna si victimizeaza cam orice i se intimpla rau. Daca se cearta cu o colega , nu mai e buna de nimic in acea zi.

Nu a vrut sa mearga in tabara de ski pt ca s-ar putea "rani foarte grav si v-a sta multe zile in spital.. si etc.
Nici mie nu-mi place iarna, zapada

Alina

a fi om e lucru mare ...

Mergi la inceput

Hm , dar de unde i-a venit ei ideea ca se raneste, Alina?

A mea s-ar da plecata una-doua. Cum aude de o plecare, cume si ea gata:-) Iar la catarat e prima:-)) Poate si faptul ca a facut inot de mica (4 ani jumate) a ajutat-o.......habar n-am.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

...si s-a terminat si vacanta...
de maine dimineata incepe un nou semenstr, insa vacanta a fost chiar VACANTA...
La ski a fost fain desi pe partie era mai mulata gheata decat zapada. Ne-am bucurat asa cum a fost. Ma bucur ca merge din ce in ce mai bine, am trecut-o pe partia intermediara desi e doar a 4 oara la ski. Are curaj, se lasa dusa si are forta in picioare. Asta e bine. Nu stiu cand o sa mai mergem avand in vedere ca e cam departe de noi.
Lala, voi ati skiat cu schimbul sau l-ati dus si pe cel mic pe partie?
Andreia, eu o admir f mult pe Bianca referitor la "independenta" ei legata de mersul singura la scoala. Eu inca n-am curaj sa o la singura.

Succes tuturor in noul semestru!

Mergi la inceput

Andreia, eu cred ca e de origine nativa,sau seamana putin cu tati

De maine incepem scoala :((am vrut sa fac unele scimbari pt. acest semestru, dar am ramas doar cu un gust amar si cu senzatia ca traim in jungla.

Mult succes in saptamana care urmeaza

Alina

a fi om e lucru mare ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Am trecut si de dictarea cu pricina si am platit 31 de dolari...A avut 31 de cuvinte corecte din 34, deci am donat un dolar de cuvint corect . Cele 3 greseli au fost la cuvinte pe care le stia bine, dar a fost extrem de obosita vineri si s-a poticnit. Acum fac adunari cu numere cu sute, zeci si unitati. Continua si scaderile cu numere pina la o suta. Au inceput sa invete sa citeasca ceasul.

O saptamina buna la toti scolareii.

Mergi la inceput