Nu mai suntem bobocei - emotii de clasa a II a-4
Raspunsuri - Pagina 8
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alina71/alina71.jpg)
P&ANA spune:
salvez eu onoarea acestui subiect ...ntz,ntz !
...Si o felicit cu maaare intarziere pa LalaD
am tras cu ochiul la mamici de dec.
Alina
a fi om e lucru mare ...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
helbi spune:
Alina, chiar pe pag. 4 sub raspunsul Lalei, am felicitat-o si eu:-))) Si tot cu putzina intarziere:-))
Altfel,
am primit ieri o scrisoare de la scoala si noul plan (pt. semestrul 2 care incepe de miercurea viitoare) si m-am enervat.
Le-a bagat una din orele de religie, joia, in mijlocul orelor, astfel inciot sa ne oblige cumva sa lasam copii la religie, ca n-avem ce face cu ei o ora. Bianca a a intrebat-o pe invatatoare ce va face in ora aia si nu prea a avut raspuns......ca o sa gaseasca ea unde sa-i duca......i-am scris si eu un mail aseara, si vad ca inca n-a raspuns. Faza care e: din semestrul 2 cu exceptia la Kunst si Engleza, vor face retul de materii cu invatatoarea lor. Iar joia ar fi putut roti Religia cu Lessen si rezolva pb. Eu am intrebat-o la ce solutie s-a gindit, pt ca la inceput de an, cinmd am pus pb unei ore de Etica, a zis ca nu ofera scoala asa ceva, dar ca va avea grija sa puna reli fie prima, fie ultima ora. Acum, sa vad ce zice, pt ca sunt hotarita, daca imi vine cu explicatia: ramine in clasa si-i dau altceva de facut, sa nu accept, pt ca Bianca nu-si poate pune dopuri in urechi, si tot ar auzi. Iar singuri (de la ei din clasa sunt 3 copii in situatia asta) iar nu au voie sa-i lase.
Nu am nimic cu religia si chiar vroiam sa vorbesc iar cu Bianca si sa o intreb daca totusi n-ar vrea la religie. Da m-a enervat si acum o tin pe-a mea, mai ales ca Bianca merge vinerea de la 18-19 la ore de religie de la noi de la biserica.
Altfel, nu primesc Certificate cu aprecieri sau note vinerea asta, la terminarea semestrului 1 (abia din clasa a 3-a se dau aceste certificate dupa fiecare semestr). Luni au liber, marti se pot duce costumati la scoala ca e carnaval, iar de miercuri incep orele dupa noul program. Vor incepe zilnic la 8,45, urmind ca in 3 zile sa termine la 13. Asta e cam aiurea joia, ca ea de la 14 are tenis, deci nici macar sa mearga sa manince la Hort nu va mai avea timp
Invatatoarea ne-a dat posibilitatea sa ne alergem 3 date, si ea va confirma una, pt discutii personale (in sapt,. 18-22 febr).
Maine au dictare si cu asta cam incheie primul semestru.
P&ANA spune:
Andreia, cred ca am nevoie de ochelari
si eu as proceda la fel ca tine legat de ora de religie:((-eu o compar cu lectia de economie politica din liceu ;un fel de injectie cu doctrina
Alina
a fi om e lucru mare ...
![](images/user_woman.png)
onix spune:
Salut tuturor!
Sunt Ramona si sunt si eu mamica unui boboc de clasa a doua, caruia incep sa i se vada penele si a unui bobocel de gradinita. Va citesc din cand in cand cand apuc si-mi sunteti tare dragi.
Acum m-am decis sa raspund la intrebarea cu ortogramele pentru ca invatatoarea lui Alex foloseste o culegere care mie mi se pare foarte buna asa ca va atasez linkul unde poate fi gasita:
http://www.librarie.net/carti/60377/Culegere-de-exercitii-si-texte-gramaticale-pentru-clasele-II-IV-editia-a-6-a-revizuita-Angelica-Gherman
Vacanta placuta celor care o vor avea de vineri incolo!
helbi spune:
Ramona si Alex, bun venit printre noi si numai rezultate bune la scoala.
Ramona, daca am acceptul tau, va trec pe listutza de la inceputul capitolului!
Si, te asteptam cu drag sa ne povesteti despre Alex si Andrei!
Alina, astept raspunsul invatatoarei. Eu chiar n-am nici o pb cu religia. Bianca a fost anul trecut la orele de religie, dar de anul asta i-a separat in caloca si evanghelica. In urma discutiei cu invatatoarea am decis ca, pt a nu o face pe Bianca sa-si piarda interesul pt religie, si dat fiind ca ea oricum merge la noi la biserica la ora de religie, sa nu participe la orele de la scoala.
Pina acum faceau mate cu alta profa. Din semestrul 2 o vor avea tot pe invatatoarea titulara cu care mai fac si germana, citire, cunasterea mediului, spoirt si muzica. Pai sa ma ierte Dumnezeu ca, daca vroia, asa cum a pus ora de religie de vinerea prima ora, putea sa o puna is pe cea de joi prima sau ultima. Chiar nm-as bucura sa le ofere ore de etica, dar nu au asa ceva in scoala. Si atunci e normal ca sa ma intreb ce va face copilul asta din 7 febr.-21 iunie, in fiecare saptamina, joia, o ora intre 9,30-10,25. In curtea scolii singuri nu pot sta, pe de o parte ca nu sunt supravegheati, pe de alta ca pot deraanja orele. In clasa nu voi accepta eu, ca vrind-nevrind participa la ora si asa cumva ma simt obligata sa accept ceva ce e facultativ. Cum ea nu edispusa sa invete religia ortodoxa, nici eu n-am chef sa-mi las fata anul asta la religia lor:D M-am facut a naibii, dar chiar m-a enervat ieri. sa vedem ce zice. Poate chiar are o solutie f buna si atunci, bravo ei ca s-a gindit la tot (desi cred ca in situatia asta ar fi trebuit ca, chiar ea sa le spuna ieri celor 3 copilasi ce vor face ei in acea ora).
april spune:
quote:
Originally posted by onix
Salut tuturor!
Sunt Ramona si sunt si eu mamica unui boboc de clasa a doua, caruia incep sa i se vada penele si a unui bobocel de gradinita. Va citesc din cand in cand cand apuc si-mi sunteti tare dragi.
Acum m-am decis sa raspund la intrebarea cu ortogramele pentru ca invatatoarea lui Alex foloseste o culegere care mie mi se pare foarte buna asa ca va atasez linkul unde poate fi gasita:
http://www.librarie.net/carti/60377/Culegere-de-exercitii-si-texte-gramaticale-pentru-clasele-II-IV-editia-a-6-a-revizuita-Angelica-Gherman
Vacanta placuta celor care o vor avea de vineri incolo!
Ramona si baietii - Alex (5.07.1999) Andrei (14.02.2004)
Mersi Ramona pt informatie si bun venit in gasca.
cge spune:
Andreia, ai dreptate sa fii suparata.
Aici nu se face religie deloc la scoala, asa ca quenecosii sunt suparati ca trebuie sa mearga cu copii dupa programul de lucru la biserica.
Mie mi se pare ok sa iti fie respectate alegerile, ca si noi respectam la randul nostru.
Vei gasi tu o rezolvare.
Copiii sunt curiosi, Victor ma innebuneste sa ii explic cu ce sunt diferite religiile intre ele. Cu Craciunul e simplu, dar cu Pastele e complicat, anul asta e diferenta de 1 luna intre Pastele catolic si cel ortodox.
Ramona, bine ai venit, sa ne povestesti despre baietii tai si despre cum se inteleg.
O zi buna,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
helbi spune:
Cristina, cu mare drag o lasam la religie. Am si spus ca, eram pregatita sa vorbesc cu Bianca si sa mearga iar in ora de religie, asa ca si anul tecut. As fi dat-o la cea Evanghelica, desi cea Catolica e mai aproape de a noastra.
Ce m-a deranjat a fost ca pur si simplu nu a tinut cont ca sunt copii care nu-s inscrisi la aceasta ora, si a alcatuit noul orar oarecum "orbeste".
Bianca are acasa Kinderbibel, a citit din ea, asculta casete (toate sunt in germana)........are si casete in RO gen: "vietile sfintilor - povesti pt copii".
La gradi de ex. Bianca a fost al o gradi catolica. Mergeau saptaminal la biserica si nu m-am opus niciodata. Saptamina viitoare miercuri e o sarbatoare aici. Cei catolici merg in biserica is chiar m-a rugat ieri Bianca sa o las, si se va duce, ca vrea ea, nu ca ni se impune.
Insa, ma irita ideea de a mi se impune ceva, atunci cind nu e obligatoiu. O sa merg sa o iau pe Bianca acum de la Hort si vad, poate are ea vreo veste, ca mi einca nu mi-a rasp. invatatoarea. Oricum, genul invatatoarei nue de a nu raspunde la intrebari, asa ca, mai astept. poate pur si simplu ieri seara nu a avut timp sa raspunda. De obicei, raspunde pe la 12 noaptea:-((((
P&ANA spune:
Ramona , bine ai venit si sa ne povestesti si noua daca ai tai copii se inteleg bine ;((cred ca la asta s-a referit si Cristina
chiar voiam sa deschid un subiect pe tema asta -cat de mult se cearta fratii/suurioarele si ce metode aplicati?!
Andreia , sunt sigura ca te v-a ajuta si Bianca in luarea unei decizii corecte ! nu mai fi suparata
Dar eu tot n-am inteles cand se fac de fapt ortogramele; acum sau in cl a-III-a
Alina
a fi om e lucru mare ...
april spune:
quote:
Originally posted by alina71
Ramona , bine ai venit si sa ne povestesti si noua daca ai tai copii se inteleg bine ;((cred ca la asta s-a referit si Cristina
chiar voiam sa deschid un subiect pe tema asta -cat de mult se cearta fratii/suurioarele si ce metode aplicati?!
Andreia , sunt sigura ca te v-a ajuta si Bianca in luarea unei decizii corecte ! nu mai fi suparata
Dar eu tot n-am inteles cand se fac de fapt ortogramele; acum sau in cl a-III-a
Alina
a fi om e lucru mare ...
buna intrebare Alina. Daca au in programa de clasa a III-a de ce fac acum????? Zau daca mai inteleg ceva din invatamantul asta
![](icon_smile_dead.gif)