Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (137)
Raspunsuri - Pagina 17
dianocica spune:
cremvusti nu, no way, nici o sansa, nici nu ma gandesc...ati prins ideea?
dandusa eu cred ca sunteti toti 3 f obositi. si acum nu este un moment bun ca sa incercati sa faceti schimbari. nici pt tine, nici pt crinuta. imi dau seama ca tre sa fi terminata, dupa cele n nopti cu n treziri. dar mai asteapta un pic. trage aer in piept, du te si cumpara ti ceva , gaseste ceva sa te inveseleasca un pic, dar lasa schimbarile pt mai incolo. cred ca e ati ajuns la un punct maxim, toti sunteti 'on the edge'. nu poti lua cele mai obiective decizii acum. in plus, crinuta sufera. de aia are nevoie de tzi. atat de multa nevoie...nu o lasa acum. tu esti fata puternica, poti sa treci peste mom asta, vb cu noi, te plangi..ea mai uita ziua cu un joc, o chestie..dar noaptea...trebuie sa mai rezisti un pic. si eu zic ca in vreo 3 luni se termina cu maselutele, crinuti e fata grabita, l a vazut pe d si s a luat dupa el . mai conteaza 3 luni? dupa , va puteti apuca linistiti de bb2. parol. si nu uita, fa ceva pt tine. nu pt voi, nu pt casa. pt tine. sa iti mai ridice un pic moralul. pupam tare si ne mai conversam la tel
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda
desiree spune:
aka, Octavian mananca paine la masa de pranz, eu ii dau legumele el isi ia painea din fata..ii dau cate o felie, el musca din ea si apoi ia din lingurita...mai papa dimineata cu unt si cascaval, in austria a mancat in fiecare dimineata paine cu unt si gem...eu zic ca daca ii place, sa-i dai, painea tine sat si o felie doua nu cred ca e asa nociv!
Alina,mami de Mihnea-Octavian
varsta Octavian;
www.pampers.ro/ro_RO/baita/gallery_view.php?page=1&id=2753&from=search&keyword=PETRE" target="_blank">votati un super-bebelush !!!
Dia1609 spune:
mezeluri NU!.. poate pe la 32-3 ani cand va merge la gradinita n-o sa am de ales, dar eu una nu-i dau... stiti ca cremvustii contin slanina??
sterilizat- toate biberoanele de lapte... si o sa le sterilizez atata vreme cat o sa bea lapte din biberon... pt ca uneori le spal dupa 24 ore sau chiar mai mult, si n-am chef sa avem de-a face cu bacteriile tyare neprietenoase ce se dezvolta in laptele lasat atata timp
dandusa, lasa-i o perioada de acomodare, ca e f greu sa vina si sa intre in paine asa urgent, mai ales cand e vorba de rezolvat o chestie asa grea care cere antrenament si rabdare... acorda-i sansa sa se obisnuiasca incet-iincet... stiu ca e greu pt tine, dar ai un pic rabdare ca se da el pe brazda... doar ca nu s-a asteptat sa fie asa greu si sa fie probleme de orice fel... deci: rabdare, fara tutun
bb2, eu una n-am curaj sa ma apuc acum... nu m-as vedea alergand dupa oana cu burta la gura (asta presupunand ca n-as avea o sarcina cu probleme ca prima)... sincer le admir tare pe fetele care au burtuici deja, sunt f puternice, e f frumos sa fie diferenta mica intre copii, dar eu una nu ma simt in stare acum... poate dc as avea un ajutor, ar mai merge, dar asa, cu un sot care vine la ora 21-21:30 acasa si mai lucreaza si noaptea acasa si in we, no way... si chiar nu vreau sa iau bona full time sa aiba grija de oana si s-o lipsesc de tot timpul asta petrecut impreuna... deci, poate cand va avea oana vreo 3 ani :)
chinico, tinem pumnii la controlul la inimioara, sa fioe totul ok si sa mai scapi de un pitic!
ce mai era???
desiree spune:
am prins ideea cu mezelurile..mancam eu si a vrut sa muste, puteam sa nu-i dau sa guste? a mancat, nu a mai cerut si asa a incoltit intrebarea intrebatoare intrebata in mintea mea!
varsta Octavian;
www.pampers.ro/ro_RO/baita/gallery_view.php?page=1&id=2753&from=search&keyword=PETRE" target="_blank">votati un super-bebelush !!!
Dia1609 spune:
aka, paine: cam mijlocul de la 1 felie medie cu un ou fiert moale de 3 ori pe saptamana... in rest, nu prea papa decat bucatele de paine cu branza sau unt, inmuiate in rosii, dar destul de putin gen 5-6 bucatele /zi maxim (mai putin de jumate de felie)
... si in unele zile deloc
desiree spune:
despre tz, din cugetarile personale, eu observ ca pe zi ce trece Octavian devine din ce in ce mai dependent de tz: cand doarme tz cand e suparat si plange tz, cand i se face pofta tz..deja ma ia de mana si ma duce in camera si imi arata la bluza ca vrea tz...nici vorba sa se intarce singur asa cum ma asteptam, dimpotriva acum a devenit mai constient de bunatatea din sutien mai mult ca niciodata, i-am dat lapte de vaca indulcit a baut da nu s-a omorat dupa el
noaptea are de la 2 treziri pana la 4...pentru tz..suge ce suge si apoi imi intoarce poponeata si se culca, eu cred cu tarie ca daca nu ar mai fi tz ar adormi si singur pentru ca o face destul de des, nu toate trezirile si foirile nocturne se soldeaza cu tz, uneori se ridica in capul oaselor, ma vede ( sau pe tz) si adoarme la loc..dar cand vrea tz efectiv NU VREA EL sa mai adoarma la loc, el vrea sa suga, mi-e foarte clar ca o cere doar ca asa vrea el..ce pot sa-i fac?de asemeni imi e din ce in ce mai clar ca o intarcare voita de mine in cazul lui Octavian va fi cea care va functiona..nu se va intarca de unul singur, pe nesimtite...si evident, fara un ajutor de nadejde..nu voi reusi, pentru ca atunci cand ma vede noaptea langa el,d e fapt el vede tz si stie sa fie si foarte convingator daca nu primeste ce doreste!aceasta schimbare o voi face insa mai tarziu, nu stiu cand, dar nu acum!
oboseala, in cazul nostru, al mamelor care alapteaza este o cruce pe care trebuie sa o ducem! eu inca o mai pot duce o bucata de timp si cand nu am sa mai pot, cand va deveni o problema, cand ii va afecta realmente somnul si pofta de mancare, atunci va trebui intarcat!
spre binele lui!
varsta Octavian;
flore26 spune:
DESIREEA da, exista copii care nu se intarca singuri...si de ce ar face/o? Eu am un caz clar, nepotelul meu, de aproape 4 ani, care inca suge la san, mai ales noaptea ...inca nu doarme toata noaptea fara sa suga, asta pentru ca nu a incercat nimeni sa/l dezvete de suptul noaptea, cumnata mea fiind de aceeasi parere, " cand nu mai are nevoie nu va mai suge"...si uite ca inca mai are nevoie...Si eu am fost ajuta de Nicu atunci cand m/am hotarat sa nu/i mai dau tzitzi noaptea, mai devreme de ora 5...a durat ceva timp, dar acum doarme foarte bine, de la 21/22 pana la 9/10 cu o trezire intre 5 si 6. A fost greu si scosul suptului la somnul de zi...ea nu se culca decat cu tzitzi, si ziua fiind singura mi/a fost foarte greu...acum insa adoarme in brate ( o alta hiba), fara tzitzi, si stie ca tzitzi va primi dupa baita, asa ca nu cere decat atunci.
Acum i/am cumparat o alta canuta avent, sa incerc sa o fac sa se culce ziua cu canuta, in pat, fara sa fiu nevoita sa dansez cu ea...asa ca acum suntem in plin proces...bineinteles cu maraieli, nedormit...dar asta e, sunt sigura ca nu va trece mult si o sa se invete. Seara adoarme fara tzitzi, suge putin, si apoi adoarme, dupa vreo jum de ora, singura pe pat, invartinde/se de pe o paret pe alta. Daca sting becul, si stam toti linistiti, fara tv, calc, bec, adoarme in 2 minute DIANOCICA ma bucur ca ati trecut cu bine noaptea, si ma rog sa nu mai aveti probleme ever...DANDUSA asta pentru ca esti o mamica puternica...ai reusit singura sa cresti atat de bine pe printesuca ta, si sunt sigura ca in 3 lucrurile sunt mult mai usoare, doar ca trebuie rabdare, si timp.OLITA nu, doar pe post de tinut jucariiole pt baita...STERILIZAT nu, nu am ce...tot spal cu apa fiarta si detergent.PAINE nu zilnic,, nu multa, cata vrea...niciodata pana acum o felie...MEZELURI inca nu, poate mai tarziu, adica de la 2 ani sigur, pentru ca va merge cu mine la cresa, si acolo le dau si mezeluri.BB2 cand va merge Alessia la gradinita...nu mi/e frica, sunt sigura ca ma voi descurca si singura.COLORAT inca nu, deocamdata suntem la faza bagatului in gura, asa ca altceva nu stie sa faca nu ele decat sa le manance, iar din greseala ii mai scapa cate o linie pe mobila, haine...I/am dat un creion o data sa vad ce face, dar nu o sa/i dau, cel putin nu acum...as vrea sa nu se sature de culori si colorat mai repede decat ar trebui. Asa ca va colora atunci cand va trebui, si va intelege ceea ce face, iar atunci va avea voie in anumite locuri, stabilite impreuna.Flore Alessia Liane (16-12-2006)
Lavinia_P spune:
Dianarus,
1.torrentul e chestie ca dc+/odc dar mult mai bogata!
2.mi-ai sugerat sa manance mancarea noastra..aici ar fi prea multe de povestit.. dar nu se poate.
3 pt ce i-ai spus Dandusei.Mai bine nu se putea zice.
Yagmur,
parul creste... de aia nu mi-a parut rau..
Se contureaza ,vad ,subiectul alaptat vs nealaptat:
Desi mi-e dor de momentele cand statea la san, eu cred ca am facut bine..acum dormim mai bine.. daca e suparat ,isi cauta suzeta...
Nu cred ca singura lor alinare poate sa fie numai tzi..cum am mai zis.. s-a adaptat..suzeta,in brate la mama,fereastra..
Si,cred,ca acum cand a crescut ar fi fost mai grea despartirea de tzi..
Chinico,
Voi de ce faceti control la inimioara?
Si noi mergem maine la al 4 lea control.. of ce urat imi e!I-am luat o jucarie si o carticica care suna..sa le am maine la mine..
Bb2: exact ce a spus Dia.. inca nu..tot singura sunt si nu l-as lasa cu o bona sau cu socrii.dupa ce erge a gradi,poate.
Sterilizat: tot asa,cand uit sa le spal la timp,le sterilizez.
Paine:pana la 2 felli micute..de preferat prajite.
crevusti:nu..eu zic ai bine ii dai ceva ai naturalpiept de pui,un fruct... orice altceva.
olita:nu..cand se trezeste leneveste in pat vre 10 minute..cum ar fi sa-l dezbrac rapid sa-l pun la oala?..mai vedem noi..spre 2 ani.
desenatul: normal ca nu ma pun contra exersarii talentului lui..dar pe pereti voi pune hartie..frigiderul e deja mazgalit..ca sa nu mai zic ca cel mai interesant e pe maini si picioare-ale lui sau ale atora.
minunea mea
m_monique spune:
quote:
Originally posted by ingeras26aquote:
Originally posted by m_monique
zmeul s-a intarcat. singur, singurel, ca doar e baiat mare.
daca era dupa el s-ar fi intarcat acum 2 saptamani, dar am mai insistat eu cu tzitzi, ca trebuia sa-mi mai scad lactatia.
ieri dimineata cand m-a vazut dezbracata a mai vrut tzitzi, a supt de 2 ori, si apoi s-a dus la jucariile lui.
sper sa mi se opreasca repede lactia. deocamdata sanii sunt destul de moi si fara noduli.
am si eu o intrebare pentru cele care si-au intarcat copiii: ce ati facut pt oprirea lactatiei? si in cat timp vi s-a oprit lactatia?
Andrei (16.12.2006)
Eu am intarcat-o pe Maya la 6 luni din pacate, pt ca am inceput serv, iar pe bebe am dus-o la ai mei in timpul sapt, si nu ma puteam duce chiar in fiecare sera / dimi sa-i dau tzitzi.
La 4 luni jum - 5 luni am inceput sa-i inlocuiesc treptat mesele de peste zi cu mancarica / fructe / suc etc, pana au ramas dimi si seara (ea noaptea nu s-a trezit niciodata sa pape). Apoi, pur si simplu i-am dat din ce in ce mai putin, in paralel cu din ce in ce mai mult lapte praf, pana am trecut-o complet pe Milumil (eu o alaptam exclusiv dimi si seara, adica tot timpul cand papa lapte). Nu am luat nimic sa mi se opreasca lactatia, am stat cu comprese cu gheata pana nu m-au mai durut sanii si mi s-a oprit lactatia.
Pupicei, Ingeras de Maya Maria (16.12.2006)
merci. am sa incerc cu comprese cu gheata daca va fi cazul.
noi am inceput procesul de intarcare la 9 luni jumate. la inceput a trebuit sa-l obisnuiesc cu laptele praf, si sa-l dezobisnuiesc de dormitul cu tzitzi in gura. apoi i-am scos masa de peste zi, iar mesele de dimineata si seara erau cu completare.
incet si cu treaba buna, a reusit singur sa se intarce.
Andrei (16.12.2006)
desiree spune:
flore, au, la 4 ani suge? ce vremuri ma asteapta!...glumesc, nu, nici chiar asa...
de acord cu tine cu coloratul..are timp sa invete, atunci cand va sti ce inseamna si ce poate face cu creionul...deocamdata ne place pixul..doar la gust!
varsta Octavian;