Mamici de iulie-august 2008 (19)
Raspunsuri - Pagina 3

boticelina spune:
Buna dimineata fetele, ce ritm ametitor avem!
Monik si mie mi-ar placea sa te cunosc, de fapt mi-ar placea sa cunosc personal toate fetele. Cred ca am fi ca un stol de cinteze.
Maggyc te tin foarte bine minte de la subiectul cu wrap-ul, stiu ca Inaioana ti-a facut tie atunci, as vrea si eu tare mult unul. M-am uitat deja prin magazinele de metraje, dar in Cta mai sunt doar vreo 3 si n-am gasit nimic. Nici nu stiu foarte bine ce fel de material sa caut. Daca nu te deranjeaza, o sa te rog sa tinem legatura pt ca as dori f mult unul sau doua wrap-uri.
Anaxena, si mie in urma analizelor mi-a iesit o inflamatie la savarina, nu infectie, doar un fel de raceala. Fost la doc de familie si a zis ca ea-mi recomanda cu caldura Urinal. Am luat si e f f bun. Nu am crezut ca e cine stie ce de capul lui, dar este. Si e din plante integral, am citit de 3 ori prospectul. E facut din fructe de merishor, atat.
Narcisa Masuta de infasat e balsam pentru spatele mamei, pentru ca e inalta, are saltelutza aia plasticoasa, deci doar se sterge si se dezinfecteaza in caz de "accidente" la schimbat, bb o s-o asocieze cu curatenia si gidilatul pe burtica, mmm, e ochestie utile zic eu. E foarte adevarat insa ca te poti lipsi de ea, poti folosi orice masa normala sau comoda mai inalta pe care pui o salteluta, ca se vand si separat. Depinde de finante in ultima instanta.
atb nu stiu de spre celelalte, dar te rog io nu lua gincoprim, e facut din planta gincobiloba si am citit pe un site australian ca e total containdicata in sarcina. Imi cer scuze ca nu mai retin explicatiile dar avea niste semne de exclamare cat capul meu. De evitat.
Rain imi pare tare rau de ce s-a intamplat.
Ma bucur pentru toate fetele care au fost la eco si bb e bine si miscaret. Si eu mai am de asteptat doar pina simbata
Stiti ce am vazut pe un site si m-a amuzat teribil? (ca tot vorbeam de chestii artistice) Un set de facut mulaj din ghips chirurgical dupa burtica, inainte de nastere, mulaj pe care poti sa desenezi tu sau sa pui fratii mai mari sa-si imprime minutzele. Am vazut ca se poate comanda si e doar vreo 60 de lei. Ar fi simpatic sa avem amintire cu burtica tridimensionala, nu? Nu doar poze.
Caprioara ce veste buna! Ma bucur pentru Ilinca.
Monica si gargaritza 13+
"If you are unware of your choices, then you have none"

magghyc spune:
Multumesc de urarile de "bun-venit". Dn e 06.11.1976, DPN a 14.august, iar fiumiu Nichita, e nascut pe 09.05.2006.
Vad ca se discuta la greu despre liste cu lucruri de bb. Parerea mea e sa va interesati cat puteti de mult, dar sa nu cumparati acum.
Asteptati de exemplu un eveniment gen BabyExpo, und epueti vedea multe produse laolalta - plus ca in timpul Baby Expo atat Cora cat si Carrefour au campanii de reduceri la lucrurile de bebelusi.
Eu i-am luat pustiului un pat de voiaj de la BREVI, cu 150 de lei mai putin decat normalul. Sunt extrem de incantata de pat, e super resistent, l-am luat cu noi peste tot, salteaua din dotare e f nedeformabila (nu ar avea cum, ca e pe un suport rigid de plastic invelit in poliuretan).
Cat despre caciulite de interior - va rog eu mult nu le folositi. Sunt inutile si sensiblizeaza copilul. Mai ales, NU le folsiti dupa baie. Asta e un obicei balcanic daunator. In general, bebelusii trebuie tratati asa cum va tratati pe voi - ma indoiesc ca isi pune cineva de aici caciula in cap dupa baie, nu?
Nichita, care are acum un an jumate, a luat o bacterie din maternitate la nastere, a facut septicemie si un tratament cu antibiotice in doze masive. Va dati seama ca eram destul de disperata sa nu se imbolnaveasca din nou, sistemul lui imunitar era facut praf. L-am calit , putin cate putin, si pana acum nu mai mult de un nas infundat sau o raceala usoara nu am avut.
Deci, nu uitati ca nimeni nu stie mai bine decat voi ce fel de copil vreti sa cresteti. Eu cred ca etapa in care mamele cu copii erau condamnate sa stea in casa mai tot timpul a trecut - noi am facut cu Nichita vreo 14000 de km cu masina. A fost super ok, oricum in afara tarii gasiti mult mai multe facilitati pt copii decat daca iesiti cu el in centrul Bucurestiului.
Pt fetele care nu stiu, singurul loc din Bucuresti cu facilitati de bebelusi e Ikea. Doar acolo veti gasi loc de alaptat/schimbat copilul, borcanele Nestle in meniu, si mese din acela speciale de pus bb.
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic

boticelina spune:
Of, vad ca va ginditi cum sa va impartiti pre- si post-natalul. Eu m-am gindit de o suta de ori si de fiecare data da cu virgula. Am citi Contractul Colectiv de Munca pe Unitate de 3 ori, m-am gindit si cred ca imi voi lua un pic de concediu de odihna inainte de nastere (cam 2 sapt) si apoi tot post-natalul si apoi back to work. Ca nu pot intretine un bb singura cu 8 milioane. Dar asa, cu salariul intreg, alocatia, stimulentul, bonurile de masa si alte prime pe care le primim regulat de la job , ma voi descurca f bine.
Azi m-am inscris si in sindicat, mai un cadou, mai un bilet la statiune la sfert de pret la Sovata , prioritate la camin si gradinita (deoarece compania la care lucrez are cresa, camin, gradinita si spital)
Si am un noroc fantastic (chestia cu barza chioara): prietena mea, alta, si ea f buna, e insarcinata si ea in 10 sapt., isi va lua concediu de maternitate intregral, 2 ani, si a promis ca 4-6 ore pe zi sta ea cu ambele gargaritze, apoi le plasam pe amandoua la camin/gradi la gradinitza companiei mele, eu pot sa-i duc si sa-i aduc pe amindoi cu masina, ca e fix linga serviciu, sper sa ne iasa pasentele , e cam devreme, dar noi deja am planuit...
Monica si gargaritza 13+

magghyc spune:
Boticellina,
Un wrap mai am cu sigurantza. Sa vad daca e ok si culoarea , depinde daca ai fetita sau baietel....Tinem legatura!
Eu sunt racita cobza. Pt cine vrea un remediu ok in sarcina, incercati spray pt gat de la Aboca, cu propolis si miere. E f bun. Il gasiti de obicei in Helpnet.
Ma reintorc la trebi, intru sa va citesc in pauza de pranz.As vrea sa ma pasaporteze cineva in 15 s, sa nu mai greturi , injectii si alte probleme...
Pup gasca,
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic

boticelina spune:
Maggyc ma bag la orice culoare de wrap, mie imi va fi indispensabil (ca si suportul de baie) pt ca sunt persoana cu disabilitati, deci am nevoie de maini/mana libera. Prefer sa-l tin pe bb legat de mine, deci, si din ratiuni practice nu numai psihologice.
Vreau sa va intreb ceva, poate se pricepe careva. Deasemenea trebuie sa ma gindesc si la aspectele legale. Exista vreo lege, prevedere sau ceva care sa-mi permita sa-l desemnez pe fratele meu si pe sotia lui tutori legali pt copilul meu in caz ca mi se intampla mie ceva?
Si trebuie sa-mi fac asigurare de viata, poate sa-mi recomanda cineva un produs avanatajos?
Monica si gargaritza 13+

bujo spune:
Neatza fetele. Io aseara am avut o pasa mai prosta, crek nenorocitii astia de hormoni mi-au jucat vreo festa. Eram tare trista si park nici anturaju nu ma ajuta. Crek mi-ar trebui o smotoceala la domnishoara ca sa ma linistesc Si nenorocita asta de candida iar ma freaca la melodie. Inainte de sarbatori am facut un tratament cu niste ovule si s-au mai calmat secretiile, adik nu mai aveau asa miros pregnant, nu va ganditi ca au disparut ca nici o sansa. Si nici discomfort la urinare nu mai aveam. Acu se pare ca o iau de la capat. Cel mai tare ma dispera senzatia asta stupida cand urinez. Nici nu stiu cum s-o numesc ca nu e usturime. Infectie urinara nu e ca am facut analizele. Mi-a zis dr ca e de la candida. Ma mai calmez cu multe lichide si cu vreo 2 ture de pipi mult da ma streseaza ca nu pot sa fiu si io lipsita de experiente de genu.
Magghyc n-ai cumva vreun tipar la wrapu ala? Ca as putea sa-mi fac si io singurik ca am masina de cusut si, surprinzator, stiu s-o si folosesc
Eu stiu sigur ca o sa-mi iau tot concediu prenatal. Daca as putea, l-as lua si mai mult de 2 luni. Ma rupe spatele de pe acum, crek prin 7 luni bunica-mea o sa danseze break dance pe langa mine. Cu concediul de crestere nu stiu. Macar 6 luni tot iau dar apoi nu stiu. Depinde si de cum o sa ne descurcam cu banii. Desi la sotz se intervede o marire de salariu. Dar oricum vrem sa ne luam masina prin credit asa ca avem nevoie de finante.
Buuuun deci avem printre noi toate priceputele. Ne-am putea face un mini sindicat al gravidutelor si bagam pile in toate domeniile
bujo 12+
album de nunta

boticelina spune:
Bujo pare rau ca savarina sufera, din pacate o sa tot tragi cu candida aia.
www.peau-a-peau.be/port_ech.htm" target="_blank">Wrap-ul e doar o bucata de material semielastic de 5 m x 70 cm care uneori nici nu trebuie cusuta, poate doar un tiv pe margini.
Mei tai-ul are un alt tipar, te ajut eu cu el daca vrei, dar in principiu e un dreptunghi de care se cos niste bride de material, deci tot nu-i ceva complicat.
Monica si gargaritza 13+

pagurschimag spune:
Buna dimineata dragi gravidutze...
Ellabuna.......de unde esti din Targoviste (eu sunt din micro 4..)
Rain ne-ai dat o veste tare trista...Suntem alaturi de tine si speram sa-ti revii cat mai repede....
Didi eu stiu ca pre si post natalul se plateste cu 85% din salariu...
Caprioara felicitari pentru fetita!! Si noi tot fetitza ne dorim ca avem deja acasa un nazdravan...Am niste emotii pana voi afla, desi mama ma tot necajeste ca ea crede ca tot baiat voi avea...
Eu am fost zilele trecute la medicul de familie unde mi-am luat trimitere sa-mi fac analizele. Sper sa reusesc sa le fac pe toate saptamana asta iar saptamana viitoare sa ma duc la control sa vad cum evolueaza bebe.
Am si eu o intrebare la voi: Cum ati facut calculul saptamanilor de sarcina? De la data ultimului ciclu sau de la data estimativa a ovulatiei? Intreb aceasta deoarece am vazut diferente intre noi si m-am gandit ca aceasta este singura explicatie.
Am inceput mesajul la 8 dimineata si deabia acum am reusit sa-l termin...
Magda 9+ si Fabian (17.11.2003)
pozele mele

dia_filipas spune:
Bujo, cred ca noi ne asemanam tare mult, cel putin asa am observat din ce-am citit pana acum, sau o fi fiindca avem aceeasi varsta de sarcina, cine stie. Si eu am fost taaare trista ieri si alaltaieri, fara motive aparente (am executat vechea figura cu plansul sub dus), si si eu am o mica problemutza "down there". Acu astept sa merg la doctor sa vad ce-mi da.
Am vazut ca vorbiti de concediul prenatal: eu deja m-am hotarat, si am si vb. cu dr. de fam. - o sa-mi iau din 13 mai (alea 63 de zile) iar concediul de odihna (22 de zile) il iau inainte astfel incat sa se lege, deci din 11 aprilie. Mai am putin!!
dia 14+
strumfuletz

magghyc spune:
Despre wrap - e corect ce zice boticellina.
Nu e mare filosofie, dar conteaza tipul de material, eu am folosit unul usor elastic, mi s-a parut cel mai comod pt pus bebe. O sa caut poze cu Nichita in wrap, cred ca e cel mai usor asa de inteles despre ce e vb. Eu am fost f multumita de el, pt ca adormea plodul instant - zici ca ii dadeam somnifer . Cand eram praf de oboseala, il bagam in wrap, asteptam sa adoarma si ma intindeam in fotoliu de motaiam amandoi...
bebelusilor le place f mult sa doarma tinuti in brate, asa ca wrapul a fost o solutie buna pt noi.
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic