Insomnia
Raspunsuri - Pagina 3
Val_ spune:
Revin cu completari. Ieri seara am luat din nou RELAXIREM si am fost tare ametita. M-a adormit intr-adevar dar somnul a fost de proasta calitate cu vise urate si treziri anxioase. Poate mai incerc si in seara asta dar nu sunt sigura.
Denizel cum merge cu melatonina?
CriPOD spune:
Val, ai mai incercat? Incearca cele doua componente separat, poate doar una din ele nu-ti prieste...
Maru, acum am observat ce a zis dr tau cu tensiunea. Oare mie ce mi-ar fi spus ca am o tensiune de nici macar nu poate fi masurata daca stau intinsa?...
Poate careva poate folosi o alta strategie non-medicamentoasa. La mine n-a mers, dar poate voua va prinde bine... Zice ca sa nu mergi in pat decat cand ti-e somn. Sa nu mergi si sa incerci sa adormi. Mai bine stai, citesti ceva, asculti muzica, te relaxezi, faci ceva placut. Si mergi in pat doar cand esti obosita. Din pacate eu cand am incercat (de vreo 2 ori) apucasem 7-8 dimineata la fel de nesomnoroasa ca seara. Dar e o strategie si asta.
Apoi am mai auzit de terapia cu lumina puternica (asta zice ca ajuta la reglarea secretiei naturale de melatonina). Zice-se ca sunt si lampi speciale pe care sa le folosesti. Ati auzit careva?
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ
denisabia spune:
Fetelor vin si eu sa umplu gasca.Stau bine cu somnul , in general , dar cum intru in sesiune e horror.Inainte de examene mai tot timpul am insomnii.Exact cand ar trebui sa las creierul sa prelucreze informatiile si sa dau maximum de randament.Am incercat aproape fara succes Passiflora , Melatonina , ceai de tei , lapte cald , citit carti , alergat seara , uitat la televizor , numarat oi etc
Urmeaza sa iau Sedifit , mi-a recomandat o prietena , am inteles ca e tot ceva natural.Va anunt daca functioneaza.Somnifere nu vreau , ca ai un somn indus si clar nu e odihnitor.
Cricor spune:
Salut.. si eu cu insomnia...eu care dormeam fara nici un fel de probleme.
La mine a inceput de vreo 2 luni, am tot sperat ca trece. De adormit mai adorm cum mai adorm, dar ma scoala copilul (care nici el nu doarme bine) si de pe la 3 nu mai pot dormi. Va imaginati cam cum sunt pe la 12 la serviciu? Imi vine sa ma culc sub birou.
Voi beti cafea? Eu da, intotdeauna am baut.. una la 7:30 una la 2:30 si n-am avut probleme (cele care sunteti in Canada stiti cum e cafea de la serviciu... o zeama lunga). ma gandesc sa nu mai beau deloc poate ajuta.
Maru, eu am tensiunea mica, nu-s o persoana activa, ba dimpotriva cam moale...ma dispera lipsa somnului.
Corina
CriPOD spune:
Corina, daca ai tensiunea mica ma tem ca nu mai functionezi deloc daca nu bei cafea. Adica eu n-am nici puls fara cafea. Beau una zilnic, doua beau doar la situatii speciale. Daca nu te trezeste dormi pana dimineata, totusi?
Aia cu numaratul oilor e cea mai dureroasa din tot ce am incercat in viata mea! Stresanta de-a dreptul!
Ma duc acum sa-ncerc ceva
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ
Val_ spune:
Sa stiti ca RELAXIREMUL totusi functioneaza (in cazul meu).
Conditia este totusi sa il iau chiar in momentul in care ma bag in pat. Adica ma pregatesc de culcare, iau Relaxiremul, citesc o jumatate de ora si adorm.
Spun ca trebuei sa il iau atunci cand ma bag in pat pentru ca mie imi da ameteli. Poate imi scade tensiunea, nu stiu. Oricum deocamdata functioneaza.
Ancuta-Maria spune:
eu nu pot dormi cand sunt f f obosita... "over tired" cum zic astia. Se poate sa fie si asta in cazul vostru?
maru spune:
fetelor, de vreo saptamana somnul meu s-a mai reglat.
Dupa cel de-al doilea interviu, am inceput sa dorm fara probleme majore, eu am inca o "pasarica": dorm numai pe burta, fara perna, ci calare pe perna, ca altfel ma doare mijocul rau de tot! De asta n-am scapat!
acu ce rezultat oi avea la al doilea interviu, habar n-am, dar macar dorm!
peste zi insa pic de somn, sunt letargica, dar pun asta si pe calea inceputului de depresie ce simt ca se instaleaza pas-pas!
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/
Devika spune:
Sa stiti ca si eu am probleme cu somnul de multa vreme. Nu stau treaza toata noaptea insa somnul este f prost, deloc odihnitor si ma trezesc de n ori pe noapte, cu sute de ganduri mai ales pe problemele care le am la momentul respectiv. Ma stresez foarte mult asa ca e pe baza de stres toata problema,stresul e si ziua.
Val Relaxirem iau si eu de o vreme si e bunicel.Nu ma mai trezesc atat de mult peste noapte. Insa trebuie luat asa incat dupa vreo jumatate de ora de xcand il iei sa te pui la somn. Scrie ca pt insomnie poti lua chiar si 2 tablete seara. Nu il iau decat de cateva zile asa ca ramane inca sa mai observ cat de mult ma ajuta si va mai spun.
De asemenea, daca tulburarile de somn sunt ca si la mine pe baza de stres si de ganduri negre, de "daca si ca parca" puteti incerca cu produse pe baza de Passiflora, sunt mai multe, unele la plafar asa se si numesc Passiflora.[Passiflora + Magneziu peste zi, Passiflora Mentat, Passiflora simplu, Relaxirem ] Mie imi aduc o oarecare stare de liniste (gandurile ma omoara)