Insomnia
N-am avut probleme pana anul trecut, intotdeauna am dormit bine..
dar de anu trecut au inceput insomniile, si a inceput chinul meu...
Dr meu de aici spune ca e normal la cei cu tensiunea mare sa aiba insomnii, si ca trebuie sa ma relaxez, sa nu ma culc suparata, sa nu stau mult la tv sau pe comp inainte de culcare..
Degeaba ii spun eu ca de cand ma stiu, citesc o jumate de ora inainte de culcare, ca doar asa pot sa adorm...
Da, adorm, dorm un ciclu de somn iar apoi ochii mi se deschid si gata, gata somnul. Sau chiar daca dorm, e ca si cum as avea lumina in creier. Nu dorm cu lumina in camera, nu suport nici un zgomot, deci si pana si ceasurile de mana se lasa in living, nimic nu functioneaza in camera peste noapte.
Bineinteles ca mi s-au prescris pastile, dar nu le suport, pentru ca parca au efect intarziat, adica o zi dupa aia sunt zombi. Nu pot sofa, trebuie sa ma concentrez f mult la servici sa nu dau gres. Dr mi-a spus sa i-au un sfert de pastila, daca nu merge sa iau jumate, si daca nu are efect sa iau una intreaga. Iau o jumate, (nu mai iau defapt) si sunt toata ziua apoi ca in ceata.
Ati mai trecut prin asa ceva?
PS: salteaua e de calitate f buna, camera o aerisesc inainte de culcare, numai laptic nu beau, dar nici alcool, ca nu am voie.
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/
Raspunsuri
analessya13 spune:
E rau daca nu reusesti sa te odihnesti, dar poate e o perioada trecatoare.
Eu eram una care dormea foarte mult, n-am avut niciodata probleme cu somnul decat o data cand eram in clasa a 9. Imi amintesc ca 1 an intreg nu reuseam sa dorm bine si continuam sa ma trezesc cu palpitatii. Mamei i-am zis, dar nu a facut nimic si sincer m-am ajutat singurica si mi-am dat seama ca toata insomnia avea o cauza: naveta zilnica intr-un alt oras pt a merge la scoala si faptul ca mama iesea cu altcineva. In fine, mi-am revenit cu somnul dupa ce o rugasem pe mama sa ma transfere la liceul din oras, si asa am inceput sa ies, sa imi fac prieteni, imi faceam lectiile si noaptea cadeam.
Ceea ce vreau eu sa subliniez e ca insomnia are o cauza si trebuie sa iti dai seama care e.
Acum sa zic ca am iarasi probleme cu somnul de cand am nascut, aproape 1 an pentru ca Alessandro nu doarme bine, iar daca se intampla sa doarma ma trezesc eu si n-am somn, dar nu ma ridic din pat, incerc sa ma gandesc la ceva frumos. Si incerc sa nu dau importanta pentru ca stiu ca intr-o zi si somnul meu se va regla.
Donia spune:
Maru, mai demult a scris cineva pe forum despre melatonina, spunea ca o ajuta foarte mult si ca nu are nici un fel de efect secundar. Intreaba-ti si medicul de familie si mai cauta info si pe internet. La un moment dat ma batea si pe mine gandul sa incerc, ca am suferit multi ani de insomnie. Insa la mine era vorba de multa oboseala data de stres si mai putin de activitate fizica intensa, asa ca inchideam ochii si parca ma trezeam... paradoxal, dar cum spui si tu, cu ochii deschisi muream de somn, cu ei inchisi parca se facea lumina si eram din nou la servici... Acum s-au mai schimbat lucrurile si dorm bustean.
Ti-as mai sugera sa faci ceva fitness... mers, alergare pe banda, sa obosesti fizic... dar sa nu fie seara la culcare, ci macar cu vreo doua ore inainte.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
maru spune:
multumesc, Donia, am sa cer
ce-i drept imi lipseste miscarea, si pana nu creste ziua nici o sansa, ajung tarziu acasa si pur si simplu nu am energie sa mai fac nimic
dar am mai avut perioade lipsite de activitate fizica si n-am avut asa insomnie
Doamne'ajuta!
POZE
denizel spune:
Buna, Maru! Accepti si de la mine doua vorbulite?
Exact simptomele tale le-a avut sotul meu. La el se instalau in perioadele foarte solicitante de la serviciu sau...in vacante .
A luat melatonina si a fost perfect. Probabil ca ai citit deja despre melatonina si ai vazut ca e implicata in reglarea ciclului somn-veghe.
Grozav este ca are efect imediat si nici un efect secundar.
Poti lua melatonina si cand faci calatorii lungi, cu schimbare de fus orar si ti se da somnul peste cap. Iarasi e foarte eficienta.
Iei o capsula cu o jumatate de ora inainte de ora la care ti-ai propus sa te culci si ai sa vezi ca o sa-ti dispara problemele cu somnul.
In Romania se da fara reteta si se gaseste la magazinele cu produse naturiste. Probabil ca o vei gasi la fel si in Canada.
Noapte buna! :-)
maru spune:
bineinteles ca accept si sfatul tau, denizel, e bine venit
am sa cer doctorului meu melatonina, sa incerc si asta
nu are nici un side effect?
Doamne'ajuta!
POZE
Ira spune:
Salut, Maru, poti incerca si sa eviti sa mananci seara, inainte de culcare, aportul de calorii aduce dupa sine energie si in consecinta lipsa poftei de somn. Eu daca de ex. vin de la scoala seara si ma bag in pat adorm ca un bustean pana dimineata, insa daca trebuie sa stau la cina cu ai mei, si mai ales sa mananc f caloric, imi zvacneste dupa sangele in cap pana la 2-3 noaptea. Ca si cand as avea benzina in vene. Chiar daca sunt super obosita.
CriPOD spune:
Iaca pe aici si eu, poate ma vindecati si pe mine...
Melatonina la mine n-a functionat. Am incercat si cu pastile cu valeriana, astea parca, parca, dar nu suficient de bine cat sa nu uit sa ma duc la flacon seara. Le gasesti ambele la orice shoppers drug mart, la naturiste. Nu-ti trebuie prescriptie de la dr. Sper sa mearga la tine. Oricum astea nu au efecte a doua zi, eu n-am luat inca de-alea adevarate de la dr.
Cu mesele n-am treaba, ca eu subzist pe 2 mese principale: una pe la 11 dupa ce ma trezesc si una pe la 6 cu familionul. Deci nici mancarea nu-i problema.
Eu nu pot adormi, nu se "stinge lumina". Ca daca adorm, apoi dorm fara sa ma trezesc de speriat. In dorinta mea de a gasi o explicatie, eu am ajuns la concluzia ca pe planeta mea, ziua avea cam 30 de ore.
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ
Donia spune:
quote:
Originally posted by mQQm
Eu nu pot adormi, nu se "stinge lumina". Ca daca adorm, apoi dorm fara sa ma trezesc de speriat. In dorinta mea de a gasi o explicatie, eu am ajuns la concluzia ca pe planeta mea, ziua avea cam 30 de ore.
Excelent!!!
Insomniacelor, as mai avea o solutie... desprinsa din viata mea.. un bebe mic cum va suna? Al vostru, al altcuiva... munca epuizanta si fara stres, adormi doar uitandu-te la el - asta am observat-o de cand faceam baby-sitting cu nepotii, dupa 2 ore cu unul din ei deja eram gata sa adorm de-a-n picioarelea.
mQQm, acum serios... valeriana cum se cheama la farmacie?
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Val_ spune:
Ma inscriu si eu in clubul insomniacelor.
Si la mine se stinge greu lumina ca daca adorm poti sa tai lemne pe mine ca nu ma trezesc.
Cu melatonina parca nu as incerca pentru ca am o prietena pe care intr-adevar a ajutat-o dar acum nu mai poate adormi sub nici o forma fara pastiluta.
maru spune:
daca sunt acasa, mananc cand imi aduc aminte
daca e la sf de saptamana, lunch si pana seara fructe
daca e in mijlocul saptamanii, lunchul la servici, fructe pana plec, o gustare pe la 6 (gen lapte cu fideluta, cu orez, budincutza, rar crenvusti, mancare lejera zic eu) si gata
ma innebuneste insomnia si duc tare lipsa la somnul cu vise, pentru mine erau f importante, uneori parca primeam avertismente in vis, si a doua zi eram mai precauta...
am sa merg sa caut valeriana sau melatonina si va spun cum stam dupa aia
Doamne'ajuta!
POZE